Austraalia ringreis kui kartulipõld?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 27 Jaan 2026 09:37
Külaline kirjutas: 26 Jaan 2026 20:10
Guest kirjutas: 26 Jaan 2026 08:48
Minu arust ei ole ta oma heategevust eksponeerinud. Ma lugesin näiteks Saue valla lehest, et ta tegi suuremat sorti annetuse vanadele. Ostis neile vajalikke asju.
Kui sa teed video ja näitad kõike, mida kavatsed kinkida, siis see mõjub pigem enesereklaamina. Kui koostööpartnerid saadavad sulle lisaks palju asju, mida sa ei jõua ise tarbida, siis jääb üle ka tasuta jagamiseks või välja loosimiseks. Suunamudijad teevad palju otsest või kaudset reklaami ja tuleb välja, et kõik jälgijad ei saa sellest arugi ja arvavad, et oma raha eest ostavad nt kinkekaarte ja teevad head.
Oota, kui sa teda üldse ei jälgi, ta ei huvita sind absoluutselt - põhimõtteliselt isegi ei tea, kes ta on, siis kuidas sa saad teada, mis ta seal videotes näitab?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Jaan 2026 08:48
Minu arust ei ole ta oma heategevust eksponeerinud. Ma lugesin näiteks Saue valla lehest, et ta tegi suuremat sorti annetuse vanadele. Ostis neile vajalikke asju.
Kui sa teed video ja näitad kõike, mida kavatsed kinkida, siis see mõjub pigem enesereklaamina. Kui koostööpartnerid saadavad sulle lisaks palju asju, mida sa ei jõua ise tarbida, siis jääb üle ka tasuta jagamiseks või välja loosimiseks. Suunamudijad teevad palju otsest või kaudset reklaami ja tuleb välja, et kõik jälgijad ei saa sellest arugi ja arvavad, et oma raha eest ostavad nt kinkekaarte ja teevad head.
Mis nendesse vanade aitamisse puutub, siis seal ta ostis siiski oma raha eest asju. Kas mitte üleriietest ja telefonidest polnud jutt? Vaevalt, et mõni koostööpartner talle vanainimeste jopesid annab.

Ju annab ära ka koostööpartnerite tasuta asju, aga siiski on heategevuseks ostnud ka oma raha eest asju.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Jaan 2026 15:53
Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 15:33
Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 15:29Tellisime reelsid ühelt mudijalt, konkreetse tasu eest, saatsime tooted, mida palusime hiljem tagastada.Aga,tooted me tagasi ei saanudki. Täpsustamiseks, me ei tellinud reklaami ega toodete tutvustamist, mida ei tehtudki.
Mida te siis tellisite kui mitte reklaami?
Mis siin arusaamatut oli? Ma ju kirjutasin, et tellisime reelsid ehk siis tooteklipid. Ehk siis veel lihtsamalt lühivideod, kus tooteid esitleti. Selliseid lühivideosid leiab e-poodidest ja veebilehtedelt. Neid võib ise teha või sisse osta.

Reklaamina pead ilmselt silmas seda, kui annad mudijale toote ja ta esitleb seda oma jälgijatele, sel juhul tellid reklaami. Need on kaks eri asja.
Pea nüüd kinni! Te ei tellinud toodete tutvustamist, vaid lihtsalt toodete esitlemist?

Ma ei ole küll selle valdkonna asjatundja, aga midagi on siin nüüd väga sassis.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 00:02Pea nüüd kinni! Te ei tellinud toodete tutvustamist, vaid lihtsalt toodete esitlemist?

Ma ei ole küll selle valdkonna asjatundja, aga midagi on siin nüüd väga sassis.
Pole midagi sassis. Lugege ometi, mida kirjutati!
Tellis ilmselt lihtsalt videoid oma toodetest, et need oma kodulehele üles panna, mitte ei soovinud, et keegi teine neid esitleks (mida ka ei tehtud).
Influkas oli vaid "kaameramees". Tegi videod (reelsid) valmis, saatis tellijale, aga tooted jättis kah endale, kuigi see polnud lepingus. Oleks pidanud ka tooted tagastama.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 23:59
kuidas sa saad teada, mis ta seal videotes näitab?

Mis nendesse vanade aitamisse puutub, siis seal ta ostis siiski oma raha eest asju. Kas mitte üleriietest ja telefonidest polnud jutt? Vaevalt, et mõni koostööpartner talle vanainimeste jopesid annab.
asju.
Teemas kaasa rääkimiseks peaks video ära vaatama või kuidas?

Polnud kirjas, et kingitus koosnes ainult tasuta asjadest, aga nagu juba öeldud, ka polulaarsed youtuberid annavad kehvades tingimustes elavatele inimestele raha või viivad kingitusi, et saada rohkem tähelepanu ja laike, mis omakorda suurendab nende sissetulekut. Pisarapostitustel on teine eesmärk ja head tehes ei pea panema kaamerat käima.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 10:36

asju.

Polnud kirjas, et kingitus koosnes ainult tasuta asjadest, aga nagu juba öeldud, ka polulaarsed youtuberid annavad kehvades tingimustes elavatele inimestele raha või viivad kingitusi, et saada rohkem tähelepanu ja laike, mis omakorda suurendab nende sissetulekut. Pisarapostitustel on teine eesmärk ja head tehes ei pea panema kaamerat käima.
Heategu on heategu, pole vahet, kas see toimub salaja või kaamerate ees. Mõlemal juhul läks saajal olukord veidi paremaks, seega vahet pole-tähtis on lõpptulemus, mitte selle saavutamise viis.
Külaline

Alguses oleks ta kõik ise omast taskust maksnud ja teinud kingid. Aga kui info liikvele läks, siis mitmed koostööoartnerid ja muud hüppasid ka kampa ja niimoodi tulid üsna suured kingikotid kokku. Algselt oligi vaid mõne vanuri isiklik soov.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 12:26
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 10:36

asju.

Heategu on heategu, pole vahet, kas see toimub salaja või kaamerate ees. Mõlemal juhul läks saajal olukord veidi paremaks, seega vahet pole-tähtis on lõpptulemus, mitte selle saavutamise viis.
Ja veel parem, kui heateo eest teevad ka teised head ja loevad blogi või ostavad raamatu.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 21:31
Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 20:27
Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 15:53Reklaamina pead ilmselt silmas seda, kui annad mudijale toote ja ta esitleb seda oma jälgijatele, sel juhul tellid reklaami. Need on kaks eri asja.
Ei. Miks siis firma ise oma reelse teha ei saanud?

Et peab keegi (vähe tuntum) influencer seda tegema osta. Raha eest. Mis see muud, kui reklaam on?!?
Kirjutaski ju, et on soodsam oma inimene selleks tööle võtta. Ilmselt palkasid influka, kelle video tegemiste oskustes olid veendunud ja need meeldisid.
Nagu kirjutati, toote esitluseks oma firma kodulehel. Influkas ei reklaaminud ise midagi - ka see oli kirjas ju! Oli lihtsalt palgatud videote tegemiseks.
Täpselt nii. Selliseid tegijaid on palju, kes vastavat teenust pakuvad, ehk siis toodavad vajadusel sisu või teevad klippe. Väiksel algaval firmal tasub algul alati teenust sisse osta (kui ise tegija pole, paljud ei taha oma näoga videos ülepea esineda). Kui raha tuleb sisse, on kasulikum endale selline töötaja palgata, sest tööd tuleb ka juurde.
Saan aru, et siinsetele 50+ tundub see natuke keeruline mõista, sest kokkupuude puudub, aga kogu digiajastu meediatööstus ongi selline.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 18:41Eks tema puhul ongi kaks leeri. Kellele meeldib ja kellele ei. Kes palavalt fännab ja kes palavalt vihkab. Mina isiklikult küll teda instas(tasuta sisu) jälgin. Nii harva kui sinna satun, vaatan ära aga ühtegi tema saadet, podcasti ega vkogi ma caadanud ei ole. Raamatuid ka ei ole lugenud.
Insta storidest piisab. Muidu kuidagi in teda liiga palju 😀
Ma ei oska muudmoodi tema kohta öelda.
Ma just vaatan ainult vloge, seal on lapsi, kanu ja maja rohkem näha. Nii on huvitavam. Instas on liiga palju koolikiusaja vaibi ja raha ei kavatse küll talle kunagi millegi eest maksta.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 23:55Oota, kui sa teda üldse ei jälgi, ta ei huvita sind absoluutselt - põhimõtteliselt isegi ei tea, kes ta on, siis kuidas sa saad teada, mis ta seal videotes näitab?
Kust sina tead, et ma üldse ei jälgi? Ikka vaja mõnele meelde tuletada, et siin ei ole tema ja üks kasutaja, kellele ta vastandub.
Külaline

Olen avastanud, et inimeste jaoks on turundus ja reklaam sama asi, ehk siis mõistetaksegi turunduse all mingite toodete, teenuste reklaamimist.
Tegelikult tähendab turundus MÜÜKI ehk realiseerimist. Mida iganes sa toodad või teenusena pakud, turundus hakkab sellest hetkest, kui äriidee tekib, teedki äriplaani kuidas oma toodet müüa, nii jae-, kui hulgimüügis, võrdled võistlejatega jne. Reklaam on ainult üks osa turundusest. Ehk siis võid organiseerida tegevusi, mis ei paista reklaamina, kasvõi näiteks heategevus, aga on siiski selge turundus ja turunduse eemärk on alati midagi müüa.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Jaan 2026 16:13
Külaline kirjutas: 27 Jaan 2026 23:55Oota, kui sa teda üldse ei jälgi, ta ei huvita sind absoluutselt - põhimõtteliselt isegi ei tea, kes ta on, siis kuidas sa saad teada, mis ta seal videotes näitab?
Kust sina tead, et ma üldse ei jälgi? Ikka vaja mõnele meelde tuletada, et siin ei ole tema ja üks kasutaja, kellele ta vastandub.
Miks sa jälgid inimest, kes sulle ei meeldi?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2026 13:15
Guest kirjutas: 30 Jaan 2026 16:13
Miks sa jälgid inimest, kes sulle ei meeldi?
No eks ikka sellepärast, et saaks mõnitada ja halvasti öelda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist