Hommikusöögi lõunasöögi mõtteid

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 13:55 Issand kui naljakas, noored ja ägedad annavad siis väga ägedat nõu hommikusöögi osas, tahaks kohe teada, milline see äge hommikusöök on siis, millest memmed pole kuulnudki :) Ja veel naljakam on ennast sellepärast väga noortepäraseks ja ägedaks pidada, et lihtsalt haridust napib ja ei osata kirjutada. Muidugi oli see küsimus arusaadav, lihtsalt muu jutt on niivõrd nõme.
Ma ei viitsi ausalt ontlike prouade ettekirjutuste järgi kirjutada, küsida koogutada, veelvähem nende reeglite järgi lauseid vormistada et nad siis oma maailmaparandaja kaifi saaks :lol:. Õpetagu kodus oma lapsi või mingu elukutseliseks ära, ei viitsi sellist isehakanud emakeeleõpetajate lora lugeda lehtedeviisi. Leidku mõni muu hobi omale.
Teemaalgatus polnud ebaviisakas, täiesti tavaline kõneviis. Ei maksa liiga õrnahingeline olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 15:07
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 12:55
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 12:32

Need, kes võiksid sellist infot jagada, on enamasti toiduasjades kogenumad ja seega mitte verinoored.
Teemaalgatus on hea näide, mis asi keeles on register. Vale registri valik ei anna ka soovitud tulemust.
Oleks küsimus olnud esitatud enam- vähem korrektses keeles ja viisakas vormis, oleks tõenäoliselt ka hulgi inspireerivaid nõuandeid tulnud.
Kas sa ei oska pealkirjast välja lugeda, mida küsida tahetakse või miks sa nokid selle ühe sõna kallal, millest sa aru ei saanud?
Väga hästi sain aru, mida küsiti. Vastama ei kipu, kuna küsimus on esitatud labaselt ja kaasfoorumlaste suhtes lugupidamatult.
Täiesti lugupidavalt esitatud, oma sõbralt küsiksin samas kõneviisis.
Kui sa ootad koogutamist ja aupaklikult vaguras stiilis kirjutist “Lugupeetud kaasfoorumlased! Kas Te oleksite palun lahked ning jagaksite oma retseptisahvri, millest võiks valmida midagi erakordselt meeliülendavat hõrgutist hommikusöögilauale ja lõunaeineks”

Sry aga ma ei taha kirjutada nagu elukutseline kuivik ja vanatüdruk, kes minestab kui slängi näeb?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 15:31
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 12:55
Kas sa ei oska pealkirjast välja lugeda, mida küsida tahetakse või miks sa nokid selle ühe sõna kallal, millest sa aru ei saanud?
Väga hästi sain aru, mida küsiti. Vastama ei kipu, kuna küsimus on esitatud labaselt ja kaasfoorumlaste suhtes lugupidamatult.
Kui sa ootad koogutamist ja aupaklikult vaguras stiilis kirjutist “Lugupeetud kaasfoorumlased! Kas Te oleksite palun lahked ning jagaksite oma retseptisahvri, millest võiks valmida midagi erakordselt meeliülendavat hõrgutist hommikusöögilauale ja lõunaeineks”

Sry aga ma ei taha kirjutada nagu elukutseline kuivik ja vanatüdruk, kes minestab kui slängi näeb?
See släng läks käibelt ära 20 a tagasi. Kõlad nagu penskarist dj.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 15:50
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 15:31

See släng läks käibelt ära 20 a tagasi. Kõlad nagu penskarist dj.
Sa kõlad nagu tsiteeritud postituse viimases lauses kirjeldatu. Enne olen penskarist dj. Tänks!
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Suvisel ajal minule väga meeldis tööl või koolis lõunaks süüa tükeldatud keedumuna heeringa ja rohelise sibulaga- toitev, tervislik ja hea.

Veel oli menüüs kattega kanafilee+ värske salat(kui salatit ei viitsinud teha siis lihtsalt tomati, kurgi või paprika viilud)
Kattega kanafileed tegin järgmiselt- lõikasin kanafilee külje pealt kaheks õhemaks tükiks, vaserdasin mõlemalt poolt läbi. Piurustasin küüslaugu ja segasin majoneesiga. Panin kanale õrnalt soola ning peale majoneesi-küüslaugu segu, peale tomativiilud ning ahju. Kui tundus et hakkab valmima panin peale juustu.

Olen ka shampinjonisabasid sinna vahele pannud, samuti asendanud tomatit marineeritud kurgiga jne.

Toitev ja mitte liiga rammus suvisel ajal. Kõrvale värske salat ja kõhu saab kenasti täis.

Ps. Sobib väga hästi süüa ka külmalt, see on lisaboonus.

Suitsukana salatit tegin ka vahel, kuid suitsukana on päris kallis. Sõ

Suitsulõhe salatit tegin ka, aga mitte kallist suitsulõhe fileest vaid ostsin turult suitsutatud lõhe ribisid. See puhastamine on ettevõtmine, aga kui ostad portsu, istud telku ette maha ja vaikselt nokitsed saad soodsa hinnaga täiesti arvestatava koguse korralikku suitsulõhet, milline poes maksab hingehinda. Võrreldes fileega ei maksa see ka midagi, lihtsalt natuke peab nokitsema.

Ahjuvõikud on toredad, nagu pisikesed kiirpitsad :D ehk siis paned saiale ketsupit peale ja siis sinna otsa paned täpselt seda mis tahad. Mina tegin tavaliselt nii, et sisse panin krõbedaks praetud peekonit ja sibulat ning katsin hakklihaga(kus oli sees tükeldatud sibul) peale tomat ja juust.
Kuid neid võib ükskõik kuidas teha, täiesti maitse asi. Kui peekoni jaoks raha polnud tegin ka praetud vorstiga.

Juustu eelistasin viilutatud juustuna peale panna, riivjuust kuidagi variseb sealt otsast alla ja jääb ebaühtlane.

/Juustup
Külaline

Suvisel ajal minule väga meeldis tööl või koolis lõunaks süüa tükeldatud keedumuna heeringa ja rohelise sibulaga- toitev, tervislik ja hea.
Ja kuidas need sinuga pärast koos viibivad isikud siis pidid ülejäänud päeva üle elama, kui haisesid heeringa ja sibula järele?
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 21:34
Ja kuidas need sinuga pärast koos viibivad isikud siis pidid ülejäänud päeva üle elama, kui haisesid heeringa ja sibula järele?
Kulla prohvet, ma nii hirmsa mõtte peale ei tulnudki. Küllap kukkus nii mõnigi kaasmaalane minu haisva heeringa ja sibula tõttu ka eksamil läbi, sest konsentreerumisvõime kadus.

Lähen pühapäeval kirikusse oma pattude eest lunastust paluma.

/Juustup
Külaline

Mis koolid meil suviti töötavad?
Külaline

Kogu mõte oligi, ma ei taha siia memme memuaare, vaid ägedate inimeste nõu. Register oli vägagi meelega selline pandud.
No palun, said väga ägeda Juustu nõu. Ta on ka äge ja noortepärane. Hommikusöögiks heeringas ja sibul, nii lahe. Ma olen kindel, et ükski vanamoeline memm ei tule sellise asja peale ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 10:14
Kogu mõte oligi, ma ei taha siia memme memuaare, vaid ägedate inimeste nõu. Register oli vägagi meelega selline pandud.
No palun, said väga ägeda Juustu nõu. Ta on ka äge ja noortepärane. Hommikusöögiks heeringas ja sibul, nii lahe. Ma olen kindel, et ükski vanamoeline memm ei tule sellise asja peale ka.
Ketšup, majonees, sulajuust ja praevorst veel takkapihta.
Samas muidugi saab praevorsti ja praemuna päev otsa kaasas tassida. Praesibulat kah, ei rikne kohe ära.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Sinder küll, mul oli peas mitu mõtet, mida sulle soovitada - ja siis jõudsin selle lauseni. Ma olen äge küll, aga oma 57 aasta vanusega olen ma kahtlemata memm ka. Pane teinekord selline info kohe teema esimesse posti, siis ma ei hakka asjata kaasa elama.
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Moekas ja toekas, lihtne taskusse torgata ja loengus krõbistada, ÄGE ja noortepärane sõpradele pakkuda
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12015 ... konnakoibi
alla loputamiseks, moekalt taarapandita
https://www.e-eugesta.ee/ule-kula-viin-40-01l-tops
Ikka ägedalt!
Viimati muutis මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්, 13 Juul 2024 11:27, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: 13 Juul 2024 11:17 Moekas ja toekas, lihtne taskusse torgata ja loengus krõbistada, moekas ja noortepärane sõpradele pakkuda
No said ju hea mõtte samasuguselt kirjaoskamatult ja ägedalt inimeselt nagu sina ise: heeringas ja sibul, praevorst ketšupiga käekotti, Old Spice ka peale ja tööle minek. Paluks siis ainult töökaaslastest eemale hoida, sellist lõhnabuketti kõik ei talu, olgu kui ägedad ja noortepärased tahes.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 11:27
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: 13 Juul 2024 11:17 Moekas ja toekas, lihtne taskusse torgata ja loengus krõbistada, moekas ja noortepärane sõpradele pakkuda
No said ju hea mõtte samasuguselt kirjaoskamatult ja ägedalt inimeselt nagu sina ise: heeringas ja sibul, praevorst ketšupiga käekotti, Old Spice ka peale ja tööle minek. Paluks siis ainult töökaaslastest eemale hoida, sellist lõhnabuketti kõik ei talu, olgu kui ägedad ja noortepärased tahes.
No väga lahe, muutsid ära oma postituse, nüüd teeskled, et sina polnudki see teemaalgataja.
Külaline

Kui sina ägedaid ei talu, siis hoia ise eemale! Uppuja päästmine...
Külaline

No väga lahe, muutsid ära oma postituse, nüüd teeskled, et sina polnudki see teemaalgataja.
Kellest oma nägemusi näed?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 11:32
Kellest oma nägemusi näed?
See uppuv kägu unustas ära märkida ennast külaliseks ja mölises siin edasi, et tema memmesid ja keeletarku ei oota, aga selle ajaga, kui seda tsiteerisin, muutis ära oma posittuse.
Külaline

Tööl näen, et ägedad noored on külkappi pannud karpidega läätsetoite, quinoa toite, hautatud v keedetud juurviljapadasid jms. Teevad mikrokas soojaks. Samuti on sageli näha toekamaid salateid, kanaga näiteks. Praevorsti pole näinud. Poisid söövad lisaks proteiinibatoone vms. Ise ma tööl ei söö, kuna eelistan käia kõrvalasuvates restodes söömas, aga noh, esiteks ma pole äge, teiseks ka vana juba ja kolmandaks eelarve on vabam :D
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 11:55

See uppuv kägu unustas ära märkida ennast külaliseks ja mölises siin edasi, et tema memmesid ja keeletarku ei oota, aga selle ajaga, kui seda tsiteerisin, muutis ära oma posittuse.
Sul silm krillis ja näpud pehmed? Seda memmede põlgust kirjutas Nätakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 14:04
Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 11:55

Sul silm krillis ja näpud pehmed? Seda memmede põlgust kirjutas Nätakas.
Pole mul midagi pehme, see märgirodu algataski oma noortepärase teema. Nätakas on ise memm.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 2 külalist