Hommikupuder väljas süües

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Nõiamoor kirjutas: 14 Jaan 2026 21:58 Helbeputru klopin nn tavalise lusikaga, lihtsalt see õhu lisamine kuidagi teeb ülihea tekstuuri. Kartuliputru klopin mehhaanilise nn pudrunuia-kartulipurustajaga. Või kõige enne, siis sõtkun kartuleid võis katki, seejärel hakkan sortsukaupa lisama kuuma piima ja muudkui segan.
Sul mikserit pole? Mikseriga läheb mõnusalt vahtu. Muukui lisad võid ja piima.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 22:02Sul mikserit pole? Mikseriga läheb mõnusalt vahtu. Muukui lisad võid ja piima.
Ülikohev jääb mikseriga. Mulle ema tehtud kartulipuder ei meeldinud üldse, kunagi ei saanud nii õhuline ja pehme.
Ja suur pluss - ei vaju ka järgmiseks päevaks tihkeks.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 22:02
Nõiamoor kirjutas: 14 Jaan 2026 21:58 Helbeputru klopin nn tavalise lusikaga, lihtsalt see õhu lisamine kuidagi teeb ülihea tekstuuri. Kartuliputru klopin mehhaanilise nn pudrunuia-kartulipurustajaga. Või kõige enne, siis sõtkun kartuleid võis katki, seejärel hakkan sortsukaupa lisama kuuma piima ja muudkui segan.
Sul mikserit pole? Mikseriga läheb mõnusalt vahtu. Muukui lisad võid ja piima.
On mikser, aga mulle meeldib tugevalt käsitsi klopitud rohkem, piisavalt piima ja kui ma enne võiga sõtkun tükid välja, siis eelistan käsitööd. Mikriga jääb kuidagi...kleepuvam... Piima peab lisama sortsukaupa ja järjest siis kloppima.
Külaline

Arvasin ka, et jääb kleepuvam, aga ei jää üldse, kui mikserdada head pudrukartulit. Paar korda olen ka salatikartulist teinud, väike vahe on küll.
Aga elus ei suuda käsitsi nii palju õhku kartulisse kloppida kui 10 minutit mikserdades.
Külaline

Kartulipidru puhul loeb väga palju kartuli sort.
Olen saanud mõnusa koheva kui ka liimise plänni käsitsi kloppides.
Jahune kartul peab olema.
Külaline

Kartuli sort on ülioluline. Ostan sügisel turult kaks 10 kg kotti kartulit - üks see kõige jahusem, spetsiaalselt pudru jaoks, teine selline keskmine kõige muu jaoks.
Surun nuiaga katki ja klopin puulusikaga. Ükskord sain mikseriputru ja see tundus imelik. Äkki oli lihtsalt vale sort.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Jaan 2026 08:46 Kartuli sort on ülioluline. Ostan sügisel turult kaks 10 kg kotti kartulit - üks see kõige jahusem, spetsiaalselt pudru jaoks, teine selline keskmine kõige muu jaoks.
Surun nuiaga katki ja klopin puulusikaga. Ükskord sain mikseriputru ja see tundus imelik. Äkki oli lihtsalt vale sort.
aga mis see jahune sort on?
Külaline

Ma teen ka pudrunuiaga katki, lisan soola, pipra, või ja piima ja lõpus veel käsivispliga klopin läbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2026 12:18aga mis see jahune sort on?
Neid on mitmeid:
https://nami-nami.ee/uudis/3101
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Nõiamoor ja 5 külalist