Austraalia ringreis kui kartulipõld?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

Austraalia ringreis kui kartulipõld?

Postitus Postitas Külaline »

Järjekordne Austraalia ringreis on televisooni üllitatud. Polnud plaanis vaadata, pole autorite fänn ega tea neist midagi muud, kui mida ajakirjandusest juhtunud lugema, ainult ilming kui selline on tekitanud imestust.
Õhtusöögi ajal juhtus mees saatest mainima, lisades, et see on täielik "naljanumber". No nii halb see olla ei saa, mõtlesin, reisisaated mulle tavaliselt meeldivad, ka Kahte kanget vaatasin. Ja meeste juttu ei saa alati puhta kullana võtta.
Vaatasin siis kahte esimest osa, osaliselt. Esimest osa kerisin ikka korduvalt, kes viitsib vaadata kellegi pakkimist või kodust elu. Ok, ilmselt viitsitakse, neid, kes tuntud või vähetuntud inimeste koduelu või joomapidu reaalis jälgivad ja selle eest maksavad, kuuldavasti ikka leidub ja mitte vähe.
Siirdusin teise osa juurde ja proovisin vaadata pikemalt siit ja sealt, no ei suutnud. Vabandage väga, aga kuidas saab selline jura kellelegi huvi pakkuda. Inimesed lähevad reisile, väga tore, reisivad omal viisil, vaatavad ja ostlevad, mis huvi pakub, aga kelle jaoks on see huvitav? Sama hea, kui paneme kaks inimest kartuleid võtma ja siis kuulame ja vaatame, mida nad sealjuures teevad või räägivad.
Ma ei imesta, et keegi sellise äriideega raha teeb, ettevõtlikkus on ainult kiiduväärt. Aga, ma imestan neid inimesi, kes seda kõike vaatavad ja selle eest ühel või teisel viisil maksavad. Neid pole ilmselt küll raske profileerida, aga ikkagi.
Ja siis räägitakse, et AI tõttu muutuvad inimesed üha rumalamaks, ma ütleksin, et selleks pole üldse AI-d vaja.... :D
Külaline

Plärad pika jutu ära, äkki siis mainid, ka millisest saatest jutt? Milleks selline augu ümber häma?
Külaline

Eks tema puhul ongi kaks leeri. Kellele meeldib ja kellele ei. Kes palavalt fännab ja kes palavalt vihkab. Mina isiklikult küll teda instas(tasuta sisu) jälgin. Nii harva kui sinna satun, vaatan ära aga ühtegi tema saadet, podcasti ega vkogi ma caadanud ei ole. Raamatuid ka ei ole lugenud.
Insta storidest piisab. Muidu kuidagi in teda liiga palju 😀
Ma ei oska muudmoodi tema kohta öelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 18:41 Eks tema puhul ongi kaks leeri. Kellele meeldib ja kellele ei. Kes palavalt fännab ja kes palavalt vihkab. Mina isiklikult küll teda instas(tasuta sisu) jälgin. Nii harva kui sinna satun, vaatan ära aga ühtegi tema saadet, podcasti ega vkogi ma caadanud ei ole. Raamatuid ka ei ole lugenud.
Kas see on mingi saladus, mis saatest jutt?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 18:41 Eks tema puhul ongi kaks leeri. Kellele meeldib ja kellele ei. Kes palavalt fännab ja kes palavalt vihkab. Mina isiklikult küll teda instas(tasuta sisu) jälgin. Nii harva kui sinna satun, vaatan ära aga ühtegi tema saadet, podcasti ega vkogi ma caadanud ei ole. Raamatuid ka ei ole lugenud.
Podcast on tõsiselt hea ja nalja saab palju. Olen kõik osad autosõidu kõrvale ära kuulanud.
Külaline

Mallukas on Austraalias. Go3.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Dets 2025 18:52
Mallukas Austraalias või midagi sellist...
Külaline

Guest kirjutas: 16 Dets 2025 18:41 Eks tema puhul ongi kaks leeri. Kellele meeldib ja kellele ei. Kes palavalt fännab ja kes palavalt vihkab. Mina isiklikult küll teda instas(tasuta sisu) jälgin. Nii harva kui sinna satun, vaatan ära aga ühtegi tema saadet, podcasti ega vkogi ma caadanud ei ole. Raamatuid ka ei ole lugenud.
Ma arvan, et neid leere on kolm; imetlejad, teiste väärtuste hindajad ja ükskõiksed. :D
Külaline

Guest kirjutas: 16 Dets 2025 18:57
Podcast on tõsiselt hea ja nalja saab palju. Olen kõik osad autosõidu kõrvale ära kuulanud.
Ok, läksin siin uudishimust seda podcasti kuulama, võtsin Spotifys kaks osa ette. Osa on siis seda "kartulipõldu": istume ja räägime, mis pähe tuleb. Teine osa siis need kirjad, ma ei tea, kas neid just saladusteks nimetada. Ütleksin, et õnnetud inimesed, kes pole suutnud aru saada, et lihtsam ja parim viis oleks kulutada raha psühholoogile, kes annab uue perspektiivi ja õpetab mõtteviisi muutma. Mida annab kellelegi oma elust kirjutamine? Küsimus on täiesti ilma irooniata. Tähelepanu, see, et avalikult loetakse, või mis selle taga on?

Mida ma aga ei suutnud sealt leida, oli nali. Jällegi, täiesti ausalt ja mind on väga lihtne naerma ajada. Nii, et jah, mida pole, seda pole. Vist on Netflixi stand up esitused mu maitse ära rikkunud, seal väga tuntud koomikute väga kõrgetasemelisi etendusi. Avastasin pandeemia ajal ja nüüdki tihti vaatan ja naeran. :D
TA
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 18:52
Malluka mingi Austraalia saade. Ilmselt go3
Külaline

Juba jälle malluka tasuta reklaam siin :twisted:
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 23:57 Juba jälle malluka tasuta reklaam siin :twisted:
Skisofreeniline?
Külaline

Varasemalt on Mallukast mitu saadet tehtud, nii et eeldan, et seegi on rohkem tema tegemiste näitamiseks, mitte niivõrd Austraalia tutvustamiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Dets 2025 09:28 Varasemalt on Mallukast mitu saadet tehtud, nii et eeldan, et seegi on rohkem tema tegemiste näitamiseks, mitte niivõrd Austraalia tutvustamiseks.
Just, nad läksid ju sinna vestlusõhtuid läbi viima
Külaline

Guest kirjutas: 16 Dets 2025 23:42
Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 22:04

Ok, läksin siin uudishimust seda podcasti kuulama, võtsin Spotifys kaks osa ette. Osa on siis seda "kartulipõldu": istume ja räägime, mis pähe tuleb. Teine osa siis need kirjad, ma ei tea, kas neid just saladusteks nimetada. Ütleksin, et õnnetud inimesed, kes pole suutnud aru saada, et lihtsam ja parim viis oleks kulutada raha psühholoogile, kes annab uue perspektiivi ja õpetab mõtteviisi muutma. Mida annab kellelegi oma elust kirjutamine? Küsimus on täiesti ilma irooniata. Tähelepanu, see, et avalikult loetakse, või mis selle taga on?

Mida ma aga ei suutnud sealt leida, oli nali. Jällegi, täiesti ausalt ja mind on väga lihtne naerma ajada. Nii, et jah, mida pole, seda pole. Vist on Netflixi stand up esitused mu maitse ära rikkunud, seal väga tuntud koomikute väga kõrgetasemelisi etendusi. Avastasin pandeemia ajal ja nüüdki tihti vaatan ja naeran. :D
TA
Postitus on kustutatud
Vaat see on nüüd küll hea nali, kuigi ilmselgelt polnud taotluslik. :lol: Mul pole depressiooni ega iial tulegi, pole seda tüüpi iseloomgi. Nagu juba mainisin, olen vägagi naeruhimuline, naerutan ka seltskonnas edukalt oma sõpru, ja neid on piisavalt. Ja teen sealjuures head nalja! :D
Selleks, et kellelegi tõest hinnangut anda, peab olema üsna hea haridus, ilma selleta ei tasu üritadagi!
Külaline

Guest kirjutas: 17 Dets 2025 11:21
Guest kirjutas: 17 Dets 2025 09:28 Varasemalt on Mallukast mitu saadet tehtud, nii et eeldan, et seegi on rohkem tema tegemiste näitamiseks, mitte niivõrd Austraalia tutvustamiseks.
Just, nad läksid ju sinna vestlusõhtuid läbi viima
Vaat sellest ei saa ma ka aru. Ma saaksin aru, kui vestlusõhtud oleksid temaatilised, näiteks viib neid läbi 1-2 lastepsühholoogi ja kustutud on lastevanemad, kellel olulisi küsimusi, muresid. Või misiganes ala koolitatud asjatundjad arutavad olulisi küsimusi. Olen ise viibinud nn ümarlaudadel, kus arutatud ühiskonnas olulisi probleeme. Või oleks kasvõi Uuspõllu komöödiaetendus. Aga läheme ja istume saalis, oma raha eest ja kuulame ....lobisemist?

Aga jah, kui teisest küljest võtta, suur hulk inimesi kulutab igal juhul oma aega ka EKRE jurale, imeliste ravimeetodite loengutele ja Youtube isehakanud gurudele, nii et tegelikult teeb see sama välja. Nüüd vähemalt tuleb raha Eestisse. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2025 13:39Vaat sellest ei saa ma ka aru. Ma saaksin aru, kui vestlusõhtud oleksid temaatilised, näiteks viib neid läbi 1-2 lastepsühholoogi ja kustutud on lastevanemad, kellel olulisi küsimusi, muresid. Või misiganes ala koolitatud asjatundjad arutavad olulisi küsimusi. Olen ise viibinud nn ümarlaudadel, kus arutatud ühiskonnas olulisi probleeme. Või oleks kasvõi Uuspõllu komöödiaetendus. Aga läheme ja istume saalis, oma raha eest ja kuulame ....lobisemist?
Sellistel üritustel käib ollus kelle aju midagi muud ei võtagi vastu.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Dets 2025 22:04
Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 18:41

TA
Tegelikult ei pruugi ka psühholoog mingit uut perspektiivi anda, samuti ei pruugi ta õpetada mõtteviisi muutma, rahahuvi poolest aga on nad ammugi võrreldavad juba advokaatidega. Sestap pole imestada, et inimesed eelistavad oma muresid jagada pigem kassiga või panna kasvõi kirja. Kass ja kirjapanek on tegelikult ülimalt teraapilised ja oma teksti uuesti üle lugedes näed oma juhtumit ka tihti teisest vaatenurgast.

See, et oma mõtted just avalikustatakse, on muidugi teine teema. Kui tahad teha reisisaadet, siis pead mõtlema nii, et neid mõtteid oleks laiemal publikul ka huvitav kuulata, et need annaksid võõrastele inimestele midagi. Kui sa seda ei oska, siis ära telesaatesse trügi. Piirdu pigem arvutis blogi pidamisega - sest selle jaoks ei võeta maksumaksja raha ja inimestel on vabadus valida, kas nad soovivad su blogi lugemas käia või mitte. Avalik-õiguslik televisioon on siiski teine tera.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 12:03Avalik-õiguslik televisioon on siiski teine tera.
Malluka saade jookseb erakanalis.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2025 13:31
Guest kirjutas: 16 Dets 2025 23:42
Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 22:04

TA
Postitus on kustutatud
Vaat see on nüüd küll hea nali, kuigi ilmselgelt polnud taotluslik. :lol: Mul pole depressiooni ega iial tulegi, pole seda tüüpi iseloomgi. Nagu juba mainisin, olen vägagi naeruhimuline, naerutan ka seltskonnas edukalt oma sõpru, ja neid on piisavalt. Ja teen sealjuures head nalja! :D
Selleks, et kellelegi tõest hinnangut anda, peab olema üsna hea haridus, ilma selleta ei tasu üritadagi!
Novot, näe, kogu sinu kirjeldus kehtib ka minu kohta, ometi kuulan podcasti ja naeran. Mis sellest nüüd järeldada? Ütlen igaks juhuks ära, et olen ka äris edukas ja on magistrikraad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist