Otsas aelev väikelaps

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Otsas aelev väikelaps

Postitus Postitas Külaline »

Panen siia ka teema. Äkki saab siin vastuseid.

Ma ei suuda meenutada, kuidas neid väikelapsi nimetatakse(võib olla ka ingliskeelne väljend), kes otsivad pidevat füüsilist kontakti.
Aelevad süles, väsinuma togivad jalgadega, pressivad ennast külje alla kõige väiksemasse pilusse, kuigi terve diivan on vaba. Või et kasvõi näpp peab füüsiliselt vanema küljes olema.
Mul on kodus selline 2a2kuune tüdruk, kes lihtsalt koguaeg "elab seljas".
Kunagi juhtusin nägema mingeid nippe, kuidas sellist lapse vajadust maandada(oli näiteks tekki mähkimise tehnika magama jäämisel) aga enam üldse ei leia üles, mille järgi otsida.
Äkki keegi siin oskab suunata. Või oskab keegi oma kogemust sellise lapsega jagada, kus mõlemad on rahul.

Saan aru, et see ongi osade laste eripära aga ma juba tunnen, et mul oma füüsilise poole tass ajab üle ääre ja jube väsitav on see pidev küljes sõtkumine. Tahaks ennast ja last väheke aidata 😀.
Külaline

chat gpt aitas kahe sekundiga - kopisin su esimese lõigu ja vastus "velcro kid" - takjapaelaga laps
Külaline

Guest kirjutas: 12 Dets 2025 16:12 chat gpt aitas kahe sekundiga - kopisin su esimese lõigu ja vastus "velcro kid" - takjapaelaga laps
Ära sina metsa kaitsma mine. Mets hävib, kui seda kasutad!!
Külaline

Guest kirjutas: 12 Dets 2025 17:07
Guest kirjutas: 12 Dets 2025 16:12 chat gpt aitas kahe sekundiga - kopisin su esimese lõigu ja vastus "velcro kid" - takjapaelaga laps
Nõus. Mina ei lähe metsa kaitsma, kui sina rohkem ei targuta.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Dets 2025 17:49
Guest kirjutas: 12 Dets 2025 17:07
Nõus. Mina ei lähe metsa kaitsma, kui sina rohkem ei targuta.
Kui Trumpi poliitika jätkub piisavalt kaua, polegi varsti enam midagi kaitsta... :D
Külaline

Küsi perearstilt nõu, ta peaks oskama soovitada kedagi, kes oskab sulle rohkem nõu anda. Mul oli ka laps väiksena suht sarnane. Eks oligi päris raske, kuigi ma olen päris nunnutaja ema. Aga mingit oma ruumi vajab iga inimene mingi aeg. Ainuke võimalus oligi multikad peale panna, siis sain veidi oma aega. Nüüd on 11a ja ainult arvutis. Ise käin nurumas, et tule minu juurde ka, räägime juttu :) Kusjuures, kui palun, tuleb ka, mis on tore.
Külaline

Mõnedes maades kantakse last kogu aeg seljas, kontaktivajadus lapsel rahuldatud ja ema saab oma asju teha.
Külaline

Saan aru, et see on väsitav ja endalgi see etapp mitme lapsega läbi elatud. Eriti just vanem laps oli suur takjas.
Aga lapsele endale on see oluline ja midagi halba sellest talle ei teki, pigem on kasulik. Su laps on nii väike veel, et ta vajab ema lähedust. Ma ei usu, et mingist psühhist siin abi oleks. Too võib ju anda miskeid nn soovitusi, kuid olles ise selle tee läbinud, võin öelda, et ainus mõistlik soovitus siin on aeg. Kahepoolest emast eemale võõrutama ja iga hinna eest diivani teises otsas istuma sundima - milleks? Isegi kui see sul õnnestub, siis suure tõenäosusega toob see tagasilööke jällegi teistes eluvaldkondades. Sest kogu elu, sh ka lapse elu, on üks tervik.

Näiteks minu laps loobus lutist pisut liiga vara (kuna suurem laps narris teda selle pärast ja võttis talt luti ära). No tore, pidas vapralt vastu küll, kuid muutus igapäevaselt palju virilamaks ja jonnis rohkem, lisaks hakkas ta närima oma voodis padja ja tekikoti nurki. Näris kõikide patjade ja tekikottide nurgad täiesti auklikuks, lisaks olime kõik väsinud tema pidevast virinast ja jonnist. Kokkuvõttes oleks olnud parem, kui ta oleks lutist loobunud pisut hiljem, siis, kui temal endal sobiv aeg tekkis.

Seda aega, mil laps mul seljas elas ja kõike koos minuga teha tahtis, mäletan siiani kui väsitavat, aga samas õnnelikku ja toredat aega. Ei kahetse, et väsimusega võideldes lapsele järele andsin ja lasin tal enda küljes olla, kui ta seda vajas.
Külaline

Kannata see periood ära, ta on veel väike ja see läheb üle. Tasuks saad hiljem enesekindlama ja rahulikuma lapse, kui et sa praegu sunniks teda nui neljaks eraldi istuma ja eemaldad endast. Ju tal on seda vaja. On ta elus muutusi, lasteaias alustamine, kolimised jne, siis eriti võib see "titestumine" tagasi tulla. see kõik läheb üle, ära paanitse. On väsitav, aga kui tema vajadusi ei rahulda, võib see maksta hilisemate probleemide, pikema ja halvema perioodi näol kätte. Sel ajal tundub kõik pikk ja raske, aga hiljem tagasi vaadates on see armas hetk ainult, kui laps sind tõesti vajas. Enamusel lastel on see suuremal või vähemal määral mingil ajal väikelapsena, las ta olla.
Külaline

Mida ebaturvalisemana laps end tunneb, seda enam ripub ta ema küljes.
Külaline

See on väikelapse loomulik instinkt. Juba iidsetest aegadest on väikelapse ellujäämine sõltunud ema lähedal püsimisest. Ema lähedal püsides on kaitse huntide eest ja ei sure nälga.
Külaline

Meie 1,5 a tibu tahab isa (on palju kodus) ja vanaema (käib 1-2 x nädalas) sülle, emal lubab rahulikult toimetada.
Külaline

Imelik foorum, teemal 475 vaatamist, ainult 14 kommentaari ja nendestki 2 totrat. Miks te ainult vaatate ja midagi ei kirjuta? Nii on pea igas teemas. Oleks rohkem kirjutajaid, hajuks ohhoode mõju norm hulgas vähemaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 21:42
Guest kirjutas: 15 Dets 2025 21:27
Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 21:20Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Miks sa loed teemasid, mis sinusse ei puutu ja ainult otsid, mille kallal norida?
Ja siis me üritame kooli- ja töökiusuga võidelda! Mõttetu ju, kui inimesed on loomult nii tigedust täis, et ainult ühe sõna pärast lähevad endast välja ja tahavad kedagi täiesti võõrast maatasa teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 21:46 Imelik foorum, teemal 475 vaatamist, ainult 14 kommentaari ja nendestki 2 totrat. Miks te ainult vaatate ja midagi ei kirjuta? Nii on pea igas teemas. Oleks rohkem kirjutajaid, hajuks ohhoode mõju norm hulgas vähemaks.
Paljudel pole ju klammerduvat last kunagi olnud. Pole kogemust, mis TAle abiks oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 21:51Paljudel pole ju klammerduvat last kunagi olnud. Pole kogemust, mis TAle abiks oleks.
Pealkirjast on täpselt näha millest jutt, miks siis vaate kui huvi ei ole? Ma ei mõtle ainult seda teemat, ka enamuses teistes on see veidralt suur vaatamine ja vähe kommentaare.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 21:58
Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 21:51Paljudel pole ju klammerduvat last kunagi olnud. Pole kogemust, mis TAle abiks oleks.
Pealkirjast on täpselt näha millest jutt, miks siis vaate kui huvi ei ole? Ma ei mõtle ainult seda teemat, ka enamuses teistes on see veidralt suur vaatamine ja vähe kommentaare.
Pealkirjast küll aru ei saanud, kas mure on oma lapse pärast või aeleb mõne külalise laps kellegi suvalise seljas.
Loen huviga, sest kogemusi on vaja, kui me 9-kuisega peaks sama mure millalgi tekkima.
Külaline

Selliseid "kleepuvaid" lapsi on päris palju. Peab neile aega andma, kurjalt tõrjuda pole hea. Mõni laps vajab sellist suurt lähedaust väga. Vägisi eemale ajamine tekitab tulevikus hullemaid probleeme.
Külaline

Olen TA.
Jaa, loomulikult ma saan aru, et lapsele see takja periood on vajalik. Suuremal lapsel(12a) oli ka see aga mitte nii intensiivne, et oma varvastega ribid valusaks sõtkuks 😀 aga tenast on väga okei ja iseseisev laps kasvanud.
Magab väiksem minuga koos nagunii. Ei jaksa võidelda ja kräunutada teda. Alates 1.5aastast. Enne seda leppis ilusti oma voodiga(päris imikuna toutmise mugavuse mõttes oli ikka kõrval). Beebina oli ideaalne laps ja 1.5 aastaselt toimuski suur muutus kõiges.
Kuna olen väiksemaga 100% üksikema, siis vahel lööbki kaane pealt, et appi, mu füüsilise taluvuse piir on täis! Pole võimalust isa juurde ka sõtkuma saata kasvõi natukeseks 😃

Nutikaid ja salakavalaid nippe ootaks. Mitte, etbma nüüd julmalt surungi ta endast eemale diivani teise otsa istuma.
Endal lihtsakt ideed otsas. Kui lähebi liiga intensiivseks, lähme õue. Aga alati pole ka see võimalik. Niigi käime 3x päevas vähemalt. Ja eks me veel kodused. Ma arvan, et 50% on tingitud igavusest. Uuel aastal läheb lasteaeda ja ma tööle. Saab ilmselt raske olema tal harjuda lasteaiaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2025 21:55Kuna olen väiksemaga 100% üksikema, siis vahel lööbki kaane pealt, et appi, mu füüsilise taluvuse piir on täis!
Saan sinust täiesti aru, aga kuidagi muuga aidata ei oska, kui et pead vahepeal kellegi last hoidma kutsuma/palkama. Kas sinu lähedased ei saaks mõneks tunnikski päevas tulla last vaatama?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: annaleen ja 5 külalist