Silm sinine
-
Külaline
Silm sinine
Õhtulehes on lugu kus Taavi Linnamäe imestab selle üle,et tema kaasal oli silm sinine ja keegi ei küsinud selle kohta midagi.
Kas te ikka küsiks oma töökaaslaselt, tuttavalt, kliendilt, trennikaaslaselt, sõbralt et mis juhtus.
Kas te ikka küsiks oma töökaaslaselt, tuttavalt, kliendilt, trennikaaslaselt, sõbralt et mis juhtus.
-
Külaline
Vist ikka küsiks, kui oleks enamat kui teretuttav.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 12:51Õhtulehes on lugu kus Taavi Linnamäe imestab selle üle,et tema kaasal oli silm sinine ja keegi ei küsinud selle kohta midagi.
-
Külaline
Ei küsiks. Töökaaslane tuli tööle sinise silmaga ja hakkas ise rääkima, et kukkus kapi otsa. Kõik teadsid, et tegelikult on probleem mehega. Milleks küsida.
-
Külaline
Sest võib-olla on sinu SIIRAS mure just see viimane otsustav kõrs.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 16:00 Ei küsiks. Töökaaslane tuli tööle sinise silmaga ja hakkas ise rääkima, et kukkus kapi otsa. Kõik teadsid, et tegelikult on probleem mehega. Milleks küsida.
-
Külaline
Kui keegi tõesti ei küsi ja inimene sinise silmaga hakkab KOHE ise vabandama, et jaa kapiuks kukkus pähe siis see on nii punane lipp kui üldse olla saab.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 16:00 Ei küsiks. Töökaaslane tuli tööle sinise silmaga ja hakkas ise rääkima, et kukkus kapi otsa. Kõik teadsid, et tegelikult on probleem mehega. Milleks küsida.
Ja see, et kõik seda sinist silma normaalseks peavad, kuna teavad vägivallast on ka nõme.
Mul oli kord juhus, kus laps põrgatas õues kõvat kummipalli ja see põrkas otse mulle silma alla. Õnneks sinikat ei tulnud aga ma kujutan ette, et tööl oleks samamoodi altkulmu vahitud ja tagaselja räägitud, et raudselt mees peksab
-
Külaline
Kas neil oleks siis olnud põhjust niimoodi arvata? Jutud ei teki ju päris tühja koha pealt.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:31Mul oli kord juhus, kus laps põrgatas õues kõvat kummipalli ja see põrkas otse mulle silma alla. Õnneks sinikat ei tulnud aga ma kujutan ette, et tööl oleks samamoodi altkulmu vahitud ja tagaselja räägitud, et raudselt mees peksabja vaevalt keegi uskunud oleks, et laps palliga lõi.
Mina olen läinud tööle puna-sinise ja paistes silma ja lõhkise huulega. Oma ruumide rahvas, kes nägid, kõik küsisid! Vastasingi algul, et mees uhas. Seedisid oma minutikese, siis ütlesid, et räägi nüüd ära, mis päriselt juhtus!
Läksin ainult kiireid asju üle andma ja paariks tunniks, aga selle aja jooksul astus ikka mitu inimest uksest sisse, ka mõni klient. Kõik ahhetasid ja küsisid.
Loomulik ju.
Kas on mingi valehäbi mitte küsida?
Kui kolleegil on ootamatult sõrm/käsi kipsis või õmmeldud haav nähtaval kohal, no ikka ju küsid, mis juhtus.
-
Külaline
Ei oleks olnud absoluutselt põhjust nii arvata. Aga kuna ma ise teadsin, et põhjus on ka kodus olemas, oleks ilmselt ise automaatselt vabandama kukkunud. Kuigi jah mees käed külge pani vaid loetud korrad. Ta oli vaimse poole harrastaja.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 20:35Kas neil oleks siis olnud põhjust niimoodi arvata? Jutud ei teki ju päris tühja koha pealt.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:31Mul oli kord juhus, kus laps põrgatas õues kõvat kummipalli ja see põrkas otse mulle silma alla. Õnneks sinikat ei tulnud aga ma kujutan ette, et tööl oleks samamoodi altkulmu vahitud ja tagaselja räägitud, et raudselt mees peksabja vaevalt keegi uskunud oleks, et laps palliga lõi.
Mina olen läinud tööle puna-sinise ja paistes silma ja lõhkise huulega. Oma ruumide rahvas, kes nägid, kõik küsisid! Vastasingi algul, et mees uhas. Seedisid oma minutikese, siis ütlesid, et räägi nüüd ära, mis päriselt juhtus!
Läksin ainult kiireid asju üle andma ja paariks tunniks, aga selle aja jooksul astus ikka mitu inimest uksest sisse, ka mõni klient. Kõik ahhetasid ja küsisid.
Loomulik ju.
Kui kolleegil on ootamatult sõrm/käsi kipsis või õmmeldud haav nähtaval kohal, no ikka ju küsid, mis juhtus.
Ma ei teagi miks ma nüüd nii kirjutan. Vb oleks see samamoodi olnud vaikne appihüüd, sest vaimsest jälgi maha ei jää.
-
Külaline
Ei tea! Tänapäeval on kõik nii delikaatne. Ja on palju inimesi, kes võivad solvuda.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 20:35Kas neil oleks siis olnud põhjust niimoodi arvata? Jutud ei teki ju päris tühja koha pealt.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:31Mul oli kord juhus, kus laps põrgatas õues kõvat kummipalli ja see põrkas otse mulle silma alla. Õnneks sinikat ei tulnud aga ma kujutan ette, et tööl oleks samamoodi altkulmu vahitud ja tagaselja räägitud, et raudselt mees peksabja vaevalt keegi uskunud oleks, et laps palliga lõi.
Loomulik ju.
Näiteks, kui mõni noor inimene ootamatult sureb, siis on ju keelatud põhjust küsida.
-
Külaline
Kahju sinust, tõesti ja täiega. Kuna minul igasugune koduvägivalla kogemus puudub, siis peangi selliseid "mis-nüüd-juhtus" küsimusi täiesti normaalseks ja lõõbin vastu, et mees puhta süüdi. V-o on see lõõp ka kellelegi solvav, ei tea.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 22:21Aga kuna ma ise teadsin, et põhjus on ka kodus olemas, oleks ilmselt ise automaatselt vabandama kukkunud. Kuigi jah mees käed külge pani vaid loetud korrad. Ta oli vaimse poole harrastaja.
Ma ei teagi miks ma nüüd nii kirjutan. Vb oleks see samamoodi olnud vaikne appihüüd, sest vaimsest jälgi maha ei jää
-
Külaline
Jah. Varem oleks kindlasti küsinud et mis juhtus. Aga nüüd kui tervis on nagu delikaatsed andmed enam ei tea kas sobib.
Teine miks ma ei küsiks on see et kui kõik küsivad on see jube tüütu, nagu peaks aru andma kõigile. Kas võib olla et sinise silmaga naine ei taha vastata sellele?
Teine miks ma ei küsiks on see et kui kõik küsivad on see jube tüütu, nagu peaks aru andma kõigile. Kas võib olla et sinise silmaga naine ei taha vastata sellele?
Eelmises kohtuasjas ,,lastekaitsega,, ujus välja ühes aruandes kirjapandu, laste emal silm sinine, ilmselt siis isa peksab, aga laste ema eitab.
Mina ei mäleta kus ta silma siniseks sai ja ta oli ka öelnud tollele peretöötajale, aga aruandes oli nii.
Mina ei mäleta kus ta silma siniseks sai ja ta oli ka öelnud tollele peretöötajale, aga aruandes oli nii.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Ma olen ka tänaval ühelt memmelt küsinud, miks silm sinine on. Muidugi kasu sellest ei olnud midagi, tuligi see kukkumise jutt.
-
Külaline
Mul oli ka silm sinine kunagi, laps mürades põlvega pani kogemata vastu. Ja kuna olin siis kuu aega tagasi ninaoperatsiooni teinud, siis läksid mõlemad silmad sellest väikesest müksust ikka korralikult siniseks. Ei julgenud sellise välimusega väljagi minna, istusin üle nädala haiguslehel. Aga siis arvasin, et suudan meigiga juba normaalselt peita ja läksin tööle. Ja minu käest küsiti ikka mitmeid, mitmeid kordi. Sõbranna nägi mind ja hõikas kohe, et issand, miks sul silmad sinised on. Aga minu mehest sellist asja mitte keegi ei uskunud, sellepärast küsisidki ja jäid ka uskuma, et laps põlvega lõi. Inimesed tegelikult ju tunnetavad väga hästi, kas selle inimese elus on vägivald või ei ole. Meil oli tööl üks pensionärist naine, kes elas joodikust pojaga. Ja kõik teadsid, et ta vahetevahel purjus peaga võib ka vägivaldne olla. Väga palju pakuti abi, aga naine oli sellele väga vastu ja palus kõiki, et ei läheks kuskile teatama. Lõpuks üks kolleeg ikkagi andis politseisse ka teada, aga midagi edasi sellest ei saanud, pigem sai naine pärast rohkem peksa. Siis oligi nii, et kui tuli tööle sinise silmaga, siis keegi seda jutuks ei võtnud. Lõpuks see poeg külmus kuskil purjus peaga ära ja oleks võinud arvata, et ema on siis väga kurb, aga tegelikult lõi täiesti õitsele. Ju ta oli seda poega juba varem leinanud ja maha kandnud, sest see tegi tema elu ikkagi aastateks täielikuks põrguks.
-
Külaline
See on jah nii, et noore inimese surma põhjusest ei sobi enam küsida. Kui oleks mingi trauma olnud, siis oleks teada, aga kui narko üledoos, ravimite üledoos või enesetapp, siis vaikitakse ja lüüakse küsija suu pihta.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 22:29Ei tea! Tänapäeval on kõik nii delikaatne. Ja on palju inimesi, kes võivad solvuda.Guest kirjutas: ↑03 Dets 2025 20:35Kas neil oleks siis olnud põhjust niimoodi arvata? Jutud ei teki ju päris tühja koha pealt.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 17:31Mul oli kord juhus, kus laps põrgatas õues kõvat kummipalli ja see põrkas otse mulle silma alla. Õnneks sinikat ei tulnud aga ma kujutan ette, et tööl oleks samamoodi altkulmu vahitud ja tagaselja räägitud, et raudselt mees peksabja vaevalt keegi uskunud oleks, et laps palliga lõi.
Loomulik ju.
Näiteks, kui mõni noor inimene ootamatult sureb, siis on ju keelatud põhjust küsida.
-
Külaline
Lakkamata räägitakse naistest, kes saavad oma abikaasalt peksa. Aga oma poegadelt peksa saavad naised on täiesti tähelepanu alt väljas ja see on paljus suurem probleem. Naine saab alati oma mehe juurest minema kolida ja lähenemiskeeldu taotleda. Aga oma poja eest pole sul kuhugi minna, eriti kui tal on veel mingi puue ka, nagu neil joodikutel sageli on. Süütunne ka - ema ei suuda oma pojast lahti öelda.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 20:07Meil oli tööl üks pensionärist naine, kes elas joodikust pojaga. Ja kõik teadsid, et ta vahetevahel purjus peaga võib ka vägivaldne olla. Väga palju pakuti abi, aga naine oli sellele väga vastu ja palus kõiki, et ei läheks kuskile teatama. Lõpuks üks kolleeg ikkagi andis politseisse ka teada, aga midagi edasi sellest ei saanud, pigem sai naine pärast rohkem peksa. Siis oligi nii, et kui tuli tööle sinise silmaga, siis keegi seda jutuks ei võtnud. Lõpuks see poeg külmus kuskil purjus peaga ära ja oleks võinud arvata, et ema on siis väga kurb, aga tegelikult lõi täiesti õitsele. Ju ta oli seda poega juba varem leinanud ja maha kandnud, sest see tegi tema elu ikkagi aastateks täielikuks põrguks
Aga kui tõenäoline on, et kui ka küsida, siis peksa saanud inimene tõesti räägib, et jah, sain peksa? Pigem sunnib see küsimine teda lihtsalt valetama. Ja mida me teemegi, kui töökaaslane tunnistab perevägivalda? Mis teie teeks? Lähete ise politseisse? Veenate seda õnnetud sinise silmaga kolleegi sinna minema, kuigi on enam kui kahtlane, et ta seda teeb?
-
Külaline
Kui ta tahab rääkida, siis kuulaks. Ja kuulaks veel. V-o on ka see abiks, kui inimene saab end lihtsalt tühjaks rääkida. Ütleks, et ära häbene, see pole häbiasi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 4 külalist