Selver

köök, kodu korrashoid ja aed
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Külaline kirjutas: 30 Nov 2025 22:24 Kui on palju pereliikmeid, siis 5-6 päeva peale pole see mingi eriline kogus.
Magusad ja soolased piimasupid, pannkoogid, pärmitainas, pudrud, valge põhikaste, lasanje üks kastmetest, mannavahule või leivasupile, mõni laps sööb vahel müsli või helvestega, mõni joob niisama võileiva kõrvale, kohvile või teele samuti. Piimakokteilidest ja kakaost rääkimata. Mulle meeldib ka verikäkk - võis pruunistatud, pärast piimas üle küpsetatud. Vana hea moosisai või meeleib piimaga on ka mõnus. Kurguvalu saab meepiimaga ka leevendatud.
Olgu piim mõne arvates pealegi 80ndate teema - kõik pudrud ja kastmed ja tainad veega.
Mul nt kulub piima ülivähe - ainult kartulipudrule. Piimaga suppe ja magustoite ei tee, kaerahelbepudrule sorts kohvikoort, sama kohvile. Kakaod ei joo, pannkoogid teen pisikesed kohevad ja keefiriga. Kastmed hapukoorega või kohvikoorega, kreemised pastad vahukoorega. Pärmitaigen on nii üliharva tegemisel, aga soolastes küpsetistes jääb veega pehmem.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Nõiamoor kirjutas: 02 Dets 2025 20:01
Külaline kirjutas: 30 Nov 2025 22:24 Kui on palju pereliikmeid, siis 5-6 päeva peale pole see mingi eriline kogus.
Magusad ja soolased piimasupid, pannkoogid, pärmitainas, pudrud, valge põhikaste, lasanje üks kastmetest, mannavahule või leivasupile, mõni laps sööb vahel müsli või helvestega, mõni joob niisama võileiva kõrvale, kohvile või teele samuti. Piimakokteilidest ja kakaost rääkimata. Mulle meeldib ka verikäkk - võis pruunistatud, pärast piimas üle küpsetatud. Vana hea moosisai või meeleib piimaga on ka mõnus. Kurguvalu saab meepiimaga ka leevendatud.
Olgu piim mõne arvates pealegi 80ndate teema - kõik pudrud ja kastmed ja tainad veega.
Mul nt kulub piima ülivähe - ainult kartulipudrule. Piimaga suppe ja magustoite ei tee, kaerahelbepudrule sorts kohvikoort, sama kohvile. Kakaod ei joo, pannkoogid teen pisikesed kohevad ja keefiriga. Kastmed hapukoorega või kohvikoorega, kreemised pastad vahukoorega. Pärmitaigen on nii üliharva tegemisel, aga soolastes küpsetistes jääb veega pehmem.
Mul ka üldse mitte. Heal juhul 2L nädalas. Kui teeme pannkooke ja suurem laps äkki avastab, et tahab piima juua. Üldiselt 1L on ka liiast aga koor mulle ei meeldi üldse kohvi peal.
Nõiamoor
Kontakt:

Mul läheb vast liiter kuus :D. Koore lasen kohvimasina piimavahustajaga vahtu, päris mõnus ja ei pane iialgi niipalju, kui need kohvikute cappuccinod ja muud piimaga pooleks kohvid on, siis oleks tõesti vastik koorene.
Aga - kui meile sinu-minu-meie lapsed saabuvad, siis läheb piima liiter päevas umbes :D.
Külaline

Nonii - kes piima tarvitavad, need on töötud ja varatud, mees kindlasti petab ja üle päeva on naised valmis koos lastega varjupaika kolima.
Muuseas, teema oli Selverist 😄
Nõiamoor
Kontakt:

No mis sa kostad! Ma kohe vastangi profiilile - pole töötu (palk on küll vaid Harjumaa keskmine), mees ei peta pekstes ka ja laps on täiskasvanud.... Vaene kah ei ole, rahakogujas on päris mitmekohaline summa.
Krt, oleks ma seda varem teadnud, poleks üldse lapsena sedapalju va toorpiima kaaninud, ma oleks miljonär juba!!
Külaline

Üksi kulub 300 g piima nädalas-cappucinodele L ja P.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 02 Dets 2025 20:09Mul läheb vast liiter kuus :D.
Mul läheb vast liiter aastas, 01.01 ostsin ja aina kasutan, ikka veel osa alles :D
olen võitja!
Külaline

Kes üldse tänapäeval piima joob, juuakse kõikvõimalikke mandli-soja-jm piima.
Tavaline, mis ma erinevates kodudes olen näinud, on see:
https://www.piccantino.com/alpro/no-sugar-almond-drink
Putru ei tee keegi piimaga, mingeid magustoite ei tehta ammugi, pigem maitsestamata kohupiim naturaalsete marjade/püreega. Toidu kõrvale kindlasti piima ei jooda, toidu kõrvale pole üldse õige midagi juua. Müslid ja corn flakesid on kuskil 20a tagasi kaup, siis söödi neid küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 21:31 Kes üldse tänapäeval piima joob, juuakse kõikvõimalikke mandli-soja-jm piima.
Tavaline, mis ma erinevates kodudes olen näinud, on see:
https://www.piccantino.com/alpro/no-sugar-almond-drink
Putru ei tee keegi piimaga, mingeid magustoite ei tehta ammugi, pigem maitsestamata kohupiim naturaalsete marjade/püreega. Toidu kõrvale kindlasti piima ei jooda, toidu kõrvale pole üldse õige midagi juua. Müslid ja corn flakesid on kuskil 20a tagasi kaup, siis söödi neid küll.
Jajah.
Külaline

Käib suur võistlus, kes vähem piima tarvitab. Väga äge!
Külaline

Kui me juba piimast räägime, siis olen kuulnud, et väga paljud joovad kaerapiima. Minu mõistes on see mingi hallikas-valge löga. Isegi ei saa aru, mis seos on kaeral ja piimal. Miks keegi peaks soovima kohvi peale sellist piima? Kui keegi tarbib, siis ehk kirjeldab, miks see nii hea on? Ma ise ei suuda isegi proovida seda.
Külaline

Olen kaerapiima ühe korra kohvi peal proovinud. Kui maailmast lehmapiim ära kaoks, siis ma kohvi ka enam ei jooks.
Külaline

Joon kohvi loomulikult mustana ja suhkruta. Nädalavahetusel piimaga või kaerapiimaga või mandlipiimaga. Kaerapiim ja mandlipiim on piimast poole lahjemad ja ma parem ostan 3 euro eest piima, mida saan kasvõi kuu aega tarbida, kui ostan nädalavahetuseks liitri piima ja viskan selle lihtsalt ära, sest miski 600 ml on alati alles.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 22:00Nädalavahetusel piimaga või kaerapiimaga või mandlipiimaga.
Milline luksus, pidupäev!
Külaline

Guest kirjutas: 30 Nov 2025 14:49
Guest kirjutas: 30 Nov 2025 13:58
kana kirjutas: 30 Nov 2025 07:23

selver harrastas sama jama, aga sellega on veits paremaks läinud. kuigi tuleb ikkagi ette, et ühte salatisse vaja minevat komponenti ei suuda nad tuua. mina tellin sellepärast, et ma ei viitsi nädala piima ja juur-, ning puuvilju ise tassida.
Minu arust on ikka üsna harv, kui nad midagi toomata jätavad. Ja üldjuhul on alati samalaadsed asjad, mida nad ei too - mingeid lihatooteid on puudu olnud ja värsket kala.
Mina tellin harilikult kauba infoletti hoopis, lähen ise järele - odavam ja kui tõesti miski oluline panemata jääb, siis saan poest läbi astuda.
No vat, aga see muudab selle e-poodlemise suht mõttetuks, kui nagunii koha peale lähed ja siis uuesti veel poodi lähed. Minu jaoks oli oluline just see, et ei pidanud ise kohale minema ja ka see tassimise nüanss. Mul on tavaliselt väga suured ja rasked poekotid. Väga mugav oli, kui keegi need rasked pambud koju kätte tõi.

Aga nüüd ma ei ole enam ammu seda teenust kasutanud.
Miks mõttetuks? Kui mul on 70-80€ eest asju, siis neid saalist kokku korjaksin ma ikka jupp aega, pealegi peaksin tegema eeltööd, kaardistama, mida täpselt vaja on. Kodus netis tellides tõusen püsti ka vaatan kappi, palju seda tatart nüüd oligi või kas leiba ikka jätkub. Ja kui midagi puudu jääb, siis selle ühe vidina poest toomine ei võta eriti aega (ega närve, ma väsin poes alati metsikult ära). Ja järel käimine pole ka probleem - kord päevas ikka kodust väljas käin, siis sätingi kauba toomise sellisele ajale, kus väljas olen.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Dets 2025 23:09
Guest kirjutas: 30 Nov 2025 14:49
Guest kirjutas: 30 Nov 2025 13:58 Minu arust on ikka üsna harv, kui nad midagi toomata jätavad. Ja üldjuhul on alati samalaadsed asjad, mida nad ei too - mingeid lihatooteid on puudu olnud ja värsket kala.
Mina tellin harilikult kauba infoletti hoopis, lähen ise järele - odavam ja kui tõesti miski oluline panemata jääb, siis saan poest läbi astuda.
No vat, aga see muudab selle e-poodlemise suht mõttetuks, kui nagunii koha peale lähed ja siis uuesti veel poodi lähed. Minu jaoks oli oluline just see, et ei pidanud ise kohale minema ja ka see tassimise nüanss. Mul on tavaliselt väga suured ja rasked poekotid. Väga mugav oli, kui keegi need rasked pambud koju kätte tõi.

Miks mõttetuks? Kui mul on 70-80€ eest asju, siis neid saalist kokku korjaksin ma ikka jupp aega, pealegi peaksin tegema eeltööd, kaardistama, mida täpselt vaja on. Kodus netis tellides tõusen püsti ka vaatan kappi, palju seda tatart nüüd oligi või kas leiba ikka jätkub. Ja kui midagi puudu jääb, siis selle ühe vidina poest toomine ei võta eriti aega (ega närve, ma väsin poes alati metsikult ära). Ja järel käimine pole ka probleem - kord päevas ikka kodust väljas käin, siis sätingi kauba toomise sellisele ajale, kus väljas olen.
Ei saa aru, kuidas sa poes kohal käies pead kuidagi rohkem tegema eeltööd ja kaardistama, kui netist tellides? Mõlemal juhul pead ju ennast enne kurssi viima, mida kodus leidub, mida mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 23:09Mul on tavaliselt väga suured ja rasked poekotid. Väga mugav oli, kui keegi need rasked pambud koju kätte tõi.

Aga miks siis ei kasuta? Kõik rasked asjad tasub küll tellida. Kuivained, veed, mahlad, juurikad, piimad ja keefirid jms.
Mul pole Selveriga mingit probleemi.
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 21:25
Mul läheb vast liiter aastas, 01.01 ostsin ja aina kasutan, ikka veel osa alles :D
olen võitja!
Oi, mina olen ikka ostnud siis, kui ära ka kasutan - aastaks ette piima osta oleks ikka imelik tõesti:D. Aga ma korra tundsin naist, kes teadis kedgi, kes ostis selle väikese Alma piima lausa kaheks aastaks!! Vohh!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 21:58 Olen kaerapiima ühe korra kohvi peal proovinud. Kui maailmast lehmapiim ära kaoks, siis ma kohvi ka enam ei jooks.
Sama.
Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 22:00 Joon kohvi loomulikult mustana ja suhkruta. Nädalavahetusel piimaga või kaerapiimaga või mandlipiimaga. Kaerapiim ja mandlipiim on piimast poole lahjemad ja ma parem ostan 3 euro eest piima, mida saan kasvõi kuu aega tarbida, kui ostan nädalavahetuseks liitri piima ja viskan selle lihtsalt ära, sest miski 600 ml on alati alles.
Pastöriseeritud piim säilib ka sama kaua.
Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 21:25
olen võitja!
Väga madal. Mis teie vigastus on?
Külaline

olen TA. tellisin eile jälle Selveri - ja kujutage ette - saabus tund enne õiget aega :D ma muidugi kavaldasin ta üle ka - tellisin siit saadud soovituste põhjal kõige viimase aja :D
aga piima ja petava mehe jutt oli väääga huvitav.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Nõiamoor ja 3 külalist