Miks keegi teiega koos on?
-
Külaline
Mina loobusin alkoholist, sest see mõjub mulle halvasti. Välimus on mitu päeva koledam, kui alkoholi joon. Nahk on kohe punne täis, tuhm. Lisaks on mul väga raske töö ja õpin ka veel ülikoois. Ma ei saa endale lubada selist aega, kui pole tippvormis, aga just seda alkohol teeb. Tunnen mitu päeva, et ei tunne ennast nii hästi kui tavaliselt. Alkohol nii palju ei meeldi, et kõige selega leppida. Pärast alkoholist loobumist hakkasin ka märkama, kui palju on neid, kes joovad liiga palju. Oen ka kohanud halvustajaid, et olen imelik, et ei joo, tavaiiselt ongi need halvustajad need, kes ise joovad liiga palju ja ei taha seda endale tunnistada. Selline kuritarvitaja on ka kaine peaga konfliktne, ebastabiilne ja tema elust läheb palju aega alkoholi tarvitamise peale ära. Kuna töötan ise psühholoogina, siis näen ülipalju inimesi, kelle elu pole korras, vaevavad paljud probleemid, suhted on halvad. Kui ütlen, et muuda oma eluviisi ja kõik muutub, siis nad seda ei usu, et alkoholist loobudes tõuseb energiatase, suhted muutuvad kvaliteetsemaks.
Joodik tahabki joodik olla. Mulle kunagi üks tuttav mees ütles (välismaalane), et tema imestab, et nii paljud Ida-Euroopa mehed valivad suhete asemel pudeli. Joodikut parandab ainult haud, ei seal aita mingi rääkimine.
-
Külaline
Paljud inimesed ei tarbi alkoholi. Aga, kui keegi seda eraldi, kõva häälega kuulutama kukub ja ekstra rõhutab, siis on tal selle mittejoomise taga mingi selge, konkreetne põhjus.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 20:09 Minu mees ei ole kategooriline. Kuid milleks alkohol vajalik on?
Trauma tekib tõesti, kui näed vines inimeste sebimist.
Nii nagu sina hakkasid siin teemas täiesti seosetult kuulutama, et su mees ei tarbi alkoholi. Mis see põhjus on, eks seda teate te ise.
-
Külaline
Tema ütles, et see on tema jaoks pluss. Miks see sind nii hirmsasti häirib? Selle peale aktiveerusid mingid imelikud inimesed, kes hakkasid kohe ütlema, et see on ikka väga suur miinus. Ei, selleks ei pea olema mingit erilist põhjust, et inimene ei joo. Ei ole kohustuslik olla alkoholisõber.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:44Paljud inimesed ei tarbi alkoholi. Aga, kui keegi seda eraldi, kõva häälega kuulutama kukub ja ekstra rõhutab, siis on tal selle mittejoomise taga mingi selge, konkreetne põhjus.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 20:09 Minu mees ei ole kategooriline. Kuid milleks alkohol vajalik on?
Nii nagu sina hakkasid siin teemas täiesti seosetult kuulutama, et su mees ei tarbi alkoholi. Mis see põhjus on, eks seda teate te ise.
-
Külaline
Sina otsustad teise inimese eest, mida ta tundma peab või mida teha tohib? Et, kui sinule sobiks nii, siis teistele peab ka sobima?Tolmukübe kirjutas: ↑11 Okt 2025 10:48See on jah veider. Kolm minutit, ja elu läbi, vsjoo. Aga kui mees ei viitsi tööl käia, nõusid pesta, kodus midagi teha, jne, siis kannatab elada küll, ei mingit draamat, suhe läheb edasi.. Tulebki välja, et mehe põhiväärtus on see, et ta seksuaalselt truu oleks. Paljudele see vist kõige tähtsam ongi.Külaline kirjutas: ↑11 Okt 2025 10:23Sinu jutt kehtib süstemaatilise petmise kohta. Ühekordne libastumine ei anna märku muust kui sellest, et tegemist on eksliku inimesega, nagu me kõik seda oleme. Ma ikka imestan, kuidas inimesed on valmis päevapealt jätma pikaajalist kaaslast, kui see füüsiliselt pettis, kuid elavad aastakümneid tänitavate, solvavate, kaasat ära kasutavate, hoolimatute kaaslastega. Ainult füüsiline truudus teeb mehest väärilise abikaasa? See, et ta on 20 aastat sinu eest igati hoolitsenud, et sa end oled 20 aastat hästi temaga tundnud, ei ole üldse tähtis? Veider.Guest kirjutas: ↑11 Okt 2025 09:37 Petmisega annab ju inimene märku, et ta pole sulle truu ja pole lojaalne. Usaldus on igaveseks läinud. Sa saad teada, et ta on võimeline sulle valetama, sind petma. Ta valib ühekordse seksi kogu sinu suhte asemel. Kui mõni ütleb, et see kolmeminutiline akt pole kõneväärt, aga see on ju veel hullem. Selle nimel tõmbab kogu meie suhtele vee peale, nii paljukest see siis tähendaski. Et ta pärast mõtleb, et noh, polnudki nii suurem asi, ei viitsi sellepärast küll kuskile jalga lasta ja uut elu alustada, pole ju minu valimine teiste asemel, mis mind peaks kuidagi lohutama. Pigem ta valiski midadgi muud juba sel hetkel, kui ta selle teisega voodisse läks.
Huvitav, et sind kui väga lahket ja andestavat naist ükski mees ei taha. Peaksid ju oma andestava loomu ja mõistvusega olema lausa kingitus meestele. Aga näe! Ikka ei taheta!
-
Külaline
Mind tsiteerid. Mina arvan ka, et alkoholi mitte tarvitamine on inimese puhul pluss. Ja mitte tarbimise puhul ei pea ka mingit sügavat või rasket põhjust olema.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:49Tema ütles, et see on tema jaoks pluss. Miks see sind nii hirmsasti häirib? Selle peale aktiveerusid mingid imelikud inimesed, kes hakkasid kohe ütlema, et see on ikka väga suur miinus. Ei, selleks ei pea olema mingit erilist põhjust, et inimene ei joo. Ei ole kohustuslik olla alkoholisõber.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:44Paljud inimesed ei tarbi alkoholi. Aga, kui keegi seda eraldi, kõva häälega kuulutama kukub ja ekstra rõhutab, siis on tal selle mittejoomise taga mingi selge, konkreetne põhjus.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 20:09 Minu mees ei ole kategooriline. Kuid milleks alkohol vajalik on?
Minu mõtte rõhuasetus oli ju hoopis mujal - inimene, kes seda kõva häälega peab tingimata kuulutama, näitab, et tal on mingi põhjus, miks tal on seda oluline teistele rõhutada.
-
Külaline
Tema kirjutas nii: Üks suur pluss, mis minu mehel on, ja miks ma temaga koos olla tahan, ta on alkovaba. Mulle meeldivad julged mehed.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:49Tema ütles, et see on tema jaoks pluss. Miks see sind nii hirmsasti häirib? Selle peale aktiveerusid mingid imelikud inimesed, kes hakkasid kohe ütlema, et see on ikka väga suur miinus. Ei, selleks ei pea olema mingit erilist põhjust, et inimene ei joo. Ei ole kohustuslik olla alkoholisõber.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:44Paljud inimesed ei tarbi alkoholi. Aga, kui keegi seda eraldi, kõva häälega kuulutama kukub ja ekstra rõhutab, siis on tal selle mittejoomise taga mingi selge, konkreetne põhjus.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 20:09 Minu mees ei ole kategooriline. Kuid milleks alkohol vajalik on?
Ma ei saa aru, mida see viimane lause tähendab. Et ta on julge mees sellepärast, et ta alkot ei tarbi? Või mis?
-
Külaline
Siit tuleb küll ju välja väga hästi, mida ta sellega mõtles. Väga palju on küsimist, miks ta ei joo, ju siis on mingi põhjus, mingi trauma sellega, endine joodik või jumal teab mis. Ka ise olen tähele pannud, et oma alkoholi mittejoomist peab alati kuidagi põhjendama, aga joomist mitte.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:56Tema kirjutas nii: Üks suur pluss, mis minu mehel on, ja miks ma temaga koos olla tahan, ta on alkovaba. Mulle meeldivad julged mehed.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:49Tema ütles, et see on tema jaoks pluss. Miks see sind nii hirmsasti häirib? Selle peale aktiveerusid mingid imelikud inimesed, kes hakkasid kohe ütlema, et see on ikka väga suur miinus. Ei, selleks ei pea olema mingit erilist põhjust, et inimene ei joo. Ei ole kohustuslik olla alkoholisõber.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:44
Paljud inimesed ei tarbi alkoholi. Aga, kui keegi seda eraldi, kõva häälega kuulutama kukub ja ekstra rõhutab, siis on tal selle mittejoomise taga mingi selge, konkreetne põhjus.
Ma ei saa aru, mida see viimane lause tähendab. Et ta on julge mees sellepärast, et ta alkot ei tarbi? Või mis?
-
Külaline
Oh teid küll! Mina olen see, kelle mees ei joo. Ma poleks teile üldse oma mehest kirjutanud. See argpükslik baarinäide, mida peaks käivitama alkohol, tekitas minus soovi vastata. Teemasse kah ju - üks pöhjus, miks mulle meeldib mu mees ja miks mulle meeldib temaga koos olla ja et ta suudab minuga isegi kainena koos olla 
-
Külaline
Enamus inimesi suudaks kainena olla, enamus teab ka seda, et alkohol on toksiline ajurakkudele. Paraku enamus inimesi ei suuda kainena seltskondlikud olla. Minu sõbranna mees ei joo. Seltskonnas istub enamasti vaikselt ja vahel harva ütleb midagi teiste jutu sekka. Kui küsida tema töö või tegemiste kohta, siis räägiks sellel teemal küll pikalt. Aga kui mitu korda sa jaksad seda teemat ekspluateerida. Naine seevastu oma joogiga on väga lõbus ja seltskondlik, teemad ainult vahelduvad.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 13:59 Oh teid küll! Mina olen see, kelle mees ei joo. Ma poleks teile üldse oma mehest kirjutanud. See argpükslik baarinäide, mida peaks käivitama alkohol, tekitas minus soovi vastata. Teemasse kah ju - üks pöhjus, miks mulle meeldib mu mees ja miks mulle meeldib temaga koos olla ja et ta suudab minuga isegi kainena koos olla![]()
-
Külaline
Oleneb ka seltskondadest, kus liigud.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 11:28Siit tuleb küll ju välja väga hästi, mida ta sellega mõtles. Väga palju on küsimist, miks ta ei joo, ju siis on mingi põhjus, mingi trauma sellega, endine joodik või jumal teab mis. Ka ise olen tähele pannud, et oma alkoholi mittejoomist peab alati kuidagi põhjendama, aga joomist mitte.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:56Tema kirjutas nii: Üks suur pluss, mis minu mehel on, ja miks ma temaga koos olla tahan, ta on alkovaba. Mulle meeldivad julged mehed.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:49
Tema ütles, et see on tema jaoks pluss. Miks see sind nii hirmsasti häirib? Selle peale aktiveerusid mingid imelikud inimesed, kes hakkasid kohe ütlema, et see on ikka väga suur miinus. Ei, selleks ei pea olema mingit erilist põhjust, et inimene ei joo. Ei ole kohustuslik olla alkoholisõber.
Ma ei tea, kui tähtis see alkoholi tarbimine tänapäeval üldse on. Siin jah on koos ehk vanem generatsioon ja nendega kaasaskäiv kultuuritaust. Me mehega oleme viiekümpised, kuid mõtlemine on vist tiba kaasaegsem, teadlikum ja kõrvaliste isikute arvamusest mittekõikuv. Kui pakutakse ja ei soovi, ei hakka keegi täpsustama, ja kas see täpsustamine lausa ebaviisakas pole mitte? Alkoholist kasvatakse välja ka, muid huvitavaid tegevusi ja vestlusi saab arendada. Lapsed samuti, saavad pumelungid tehtud, saab elama hakata.
Mehe julgus? Mehe julguse all pidasin irooniliselt silmas seda, et julgeb ka kainena suhelda. Mida vähem jood, seda rohkem on aega silmaringi avardada. Mida suurem on silmaring, seda enamatel teemadel ja erinevamate inimestega suhelda oskad. Ja kui vaja, ei suhtle, sest ega nokastunud inimesega polegi eriti huvitav lällata.
-
Külaline
Küll on tark mees. Selle tunni, mis teised kulutavad nädalas joomisele, arendab tema aina oma silmaringi. Appi.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2025 18:11Oleneb ka seltskondadest, kus liigud.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 11:28Siit tuleb küll ju välja väga hästi, mida ta sellega mõtles. Väga palju on küsimist, miks ta ei joo, ju siis on mingi põhjus, mingi trauma sellega, endine joodik või jumal teab mis. Ka ise olen tähele pannud, et oma alkoholi mittejoomist peab alati kuidagi põhjendama, aga joomist mitte.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:56
Tema kirjutas nii: Üks suur pluss, mis minu mehel on, ja miks ma temaga koos olla tahan, ta on alkovaba. Mulle meeldivad julged mehed.
Ma ei tea, kui tähtis see alkoholi tarbimine tänapäeval üldse on. Siin jah on koos ehk vanem generatsioon ja nendega kaasaskäiv kultuuritaust. Me mehega oleme viiekümpised, kuid mõtlemine on vist tiba kaasaegsem, teadlikum ja kõrvaliste isikute arvamusest mittekõikuv. Kui pakutakse ja ei soovi, ei hakka keegi täpsustama, ja kas see täpsustamine lausa ebaviisakas pole mitte? Alkoholist kasvatakse välja ka, muid huvitavaid tegevusi ja vestlusi saab arendada. Lapsed samuti, saavad pumelungid tehtud, saab elama hakata.
Mehe julgus? Mehe julguse all pidasin irooniliselt silmas seda, et julgeb ka kainena suhelda. Mida vähem jood, seda rohkem on aega silmaringi avardada. Mida suurem on silmaring, seda enamatel teemadel ja erinevamate inimestega suhelda oskad. Ja kui vaja, ei suhtle, sest ega nokastunud inimesega polegi eriti huvitav lällata.
-
Külaline
Kui ennastupitav jutt! Ja mitte sellepärast, et ma arvaks, et kaine olemine on imelik, vaid selle hoiaku pärast, kus sa leiad, et te mehega olete teistest kuidagi kõrgemalolevad, targemad, teistest endavanustest kaasaegsemad, teadlikumad, enesekindlamad ja suurema silmaringiga.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 18:11Oleneb ka seltskondadest, kus liigud.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 11:28Siit tuleb küll ju välja väga hästi, mida ta sellega mõtles. Väga palju on küsimist, miks ta ei joo, ju siis on mingi põhjus, mingi trauma sellega, endine joodik või jumal teab mis. Ka ise olen tähele pannud, et oma alkoholi mittejoomist peab alati kuidagi põhjendama, aga joomist mitte.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:56
Tema kirjutas nii: Üks suur pluss, mis minu mehel on, ja miks ma temaga koos olla tahan, ta on alkovaba. Mulle meeldivad julged mehed.
Rumal oled juba sellepärast, et näed vaid äärmust - et tarbimine tähendab kindlasti seda, et inimene lällab. On võimalik ka täiesti mõõdukalt ja mõistlikult tarbida, ilma end käpuli joomata.
Mina näiteks ei ole kunagi varastanud, ja ei kavatse ka seda kunagi teha. Aga ma ei ole mitte kunagi tulnud selle peale, et ma peaksin seda kõva häälega kõikidele tõestama. Mulle piisab sellest, et ma ise tean. Alkoholi tarbimisega on samamoodi. Inimene, kes peab seda kõikidele rõhutama, varjab tõenäoliselt mingit probleemi. Või siis teistpidi - usub, et ta on teistest parem ja kõrgemalseisvam - nagu sina praegu oma kommentaariga tõestasid.
-
Külaline
Tõestad ju. Rõhutad ju, et nii on nagu sina ütled. Sina leebud vist küll alles alkoholi mõjul. Aga millest sinuga rääkida oleks kuskil seltskonnas?Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 20:58Kui ennastupitav jutt! Ja mitte sellepärast, et ma arvaks, et kaine olemine on imelik, vaid selle hoiaku pärast, kus sa leiad, et te mehega olete teistest kuidagi kõrgemalolevad, targemad, teistest endavanustest kaasaegsemad, teadlikumad, enesekindlamad ja suurema silmaringiga.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 18:11Oleneb ka seltskondadest, kus liigud.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 11:28
Siit tuleb küll ju välja väga hästi, mida ta sellega mõtles. Väga palju on küsimist, miks ta ei joo, ju siis on mingi põhjus, mingi trauma sellega, endine joodik või jumal teab mis. Ka ise olen tähele pannud, et oma alkoholi mittejoomist peab alati kuidagi põhjendama, aga joomist mitte.
Rumal oled juba sellepärast, et näed vaid äärmust - et tarbimine tähendab kindlasti seda, et inimene lällab. On võimalik ka täiesti mõõdukalt ja mõistlikult tarbida, ilma end käpuli joomata.
Mina näiteks ei ole kunagi varastanud, ja ei kavatse ka seda kunagi teha. Aga ma ei ole mitte kunagi tulnud selle peale, et ma peaksin seda kõva häälega kõikidele tõestama. Mulle piisab sellest, et ma ise tean. Alkoholi tarbimisega on samamoodi. Inimene, kes peab seda kõikidele rõhutama, varjab tõenäoliselt mingit probleemi. Või siis teistpidi - usub, et ta on teistest parem ja kõrgemalseisvam - nagu sina praegu oma kommentaariga tõestasid.
Kus sealses kirjutises on "käpuli joomine"? "Tarbimine tähendab kindlasti lällamist"
Ega ainult nemad mehega pole sellised. Selliseid on veel.
Mõni töötab Wismaris, ei varja seda, aga alkoholi ka juua ei taha.
-
Külaline
Ei soovinud kuidagi oma arvamuse postitamisega sind solvata. Mul pole vähematki kahtlust selles, et oled minust kõrgemalseisvam ja igati parem.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 20:58Kui ennastupitav jutt! Ja mitte sellepärast, et ma arvaks, et kaine olemine on imelik, vaid selle hoiaku pärast, kus sa leiad, et te mehega olete teistest kuidagi kõrgemalolevad, targemad, teistest endavanustest kaasaegsemad, teadlikumad, enesekindlamad ja suurema silmaringiga.
-
Külaline
Nõus.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2025 21:43Ei soovinud kuidagi oma arvamuse postitamisega sind solvata. Mul pole vähematki kahtlust selles, et oled minust kõrgemalseisvam ja igati parem.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 20:58Kui ennastupitav jutt! Ja mitte sellepärast, et ma arvaks, et kaine olemine on imelik, vaid selle hoiaku pärast, kus sa leiad, et te mehega olete teistest kuidagi kõrgemalolevad, targemad, teistest endavanustest kaasaegsemad, teadlikumad, enesekindlamad ja suurema silmaringiga.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 18:11
-
Külaline
Kuidas see jutt sul nüüd nii puntrasse läks? Mina ei ole kuskil öelnud ega arvanud, et ma olen teistest kõrgemalseisvam ja igati parem. Sa mine loe oma kommentaar, mida tsiteerisin, uuesti üle, ja väida uuesti, et see ei olnud ennastupitav kommentaar!Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 21:43Ei soovinud kuidagi oma arvamuse postitamisega sind solvata. Mul pole vähematki kahtlust selles, et oled minust kõrgemalseisvam ja igati parem.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 20:58Kui ennastupitav jutt! Ja mitte sellepärast, et ma arvaks, et kaine olemine on imelik, vaid selle hoiaku pärast, kus sa leiad, et te mehega olete teistest kuidagi kõrgemalolevad, targemad, teistest endavanustest kaasaegsemad, teadlikumad, enesekindlamad ja suurema silmaringiga.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 18:11
Mind su postitus ei solva. Ma lihtsalt ei saa aru, kust inimene võtab sellise ülbuse teistele niimoodi ülevalt alla vaadata?
-
Külaline
Eks igaüks teeb, nagu õigeks peab, ei tee paremaks või halvemaks kumbki viis. Meie näiteks mehega (50+) väljas eriti pidutsemas ei käi, elu suht kiire, aga igal reedel teen maitsva õhtusöögi ja sinna kõrvale ostan mingi hea veini. Loomulikult siis ka vestleme kõigest võimalikust, mida kumbki lugenud, mõtelnud, päevakajalistest sündmustest jne. Jätame vahele, kui emb-kumb tõbine, teatris, reisil vm. Kui sõbrannaga väljas söömas käime, siis sama lugu, kui mõlemad jalgsi, joome veini, kui üks meist autoga, ei joo kumbki.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist