Miks inimesed petavad?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 13 Okt 2025 23:24
Guest kirjutas: 13 Okt 2025 22:50
Guest kirjutas: 13 Okt 2025 22:42 Ma ei viitsi rohkem ühtedele ja samadele klišeedele vastata. Loe eestpoolt.
Klišee või mitte, aga see peab paika. Ma kujutan ette, et see on pigem väga harv nähe, et mees nii sügavalt kahetseb oma tegu, ja et see jääbki viimaseks petmiseks.

Oleme omal ajal perekoolist, pereelu alt piisavalt lugenud petetud naiste lugusid. Ja noh, ikka selgus, et ega need libastumised pole kunagi ühekordsed.
Loomulikult loed sa foorumist just negatiivseid kogemusi. Kesse viitsib positiivse lõpuga ja ammu juba aktuaalsuse kaotanud ning meelest läinud juhtumitest kirjutada, ei tehta ju selliseid teemasidki foorumites.
On küll viitsitud kirjutada! Siin kõrvalteemaski keegi piuksatas, et mees pettis üks kord ja sai andestust. Nüüd on sellest hea mitu aastat möödas ja nemad õnnelikult koos. Tegelikult ei saa see naine kuidagi 100% kindel olla, et kõik on nii, nagu tema teab olevat, ja et teda ei ole ei enne ega pärast seda ühte libastumist veel ja veel petetud. Kui mehe loomuses juba on kord selline tegu mõeldav, siis seda asjaolu ei muuda kuidagi. Ka juhul, kui vahele jäämise hetkel mees ise ka siiralt uskus, et ta rohkem enam seda ei tee. Teeb ikka, kui oma naisega on asi juba maha rahunenud ja vastav võimalus jälle ette tuleb. Teeb, aga märksa hoolikamalt varjates.
Külaline

Ere näide - Rõivas. Ta on kogu eesti silme all olnud külmkapi looga. Käis isegi televisioonis vabandamas ja andestust anumas. Ei tulnud üldse kaua oodata, kuni oli järgmine jama. Need kaks tulid lihtsalt avalikuks. Aga, kui palju neid jamasid on, mis ei ole välja tulnud?

Mida tema naine ootab - ma lihtsalt ei mõista! Ausalt! Ei mõista! Eriti alandav olukord on see tema jaoks.
Mina arvan, et naine on ratsionaalse valiku teinud ja valinud hea elu. Lapsed, kodu, raha, see on tema jaoks väärtus. Ilmselt ei ole oma mehest nii sisse võetud, et armukadeduses piinleks. Eriti vist ei huvita. Võib-olla elab ka ise vaba elu ja on rahul.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 07:06
Ere näide - Rõivas. Ta on kogu eesti silme all olnud külmkapi looga. Käis isegi televisioonis vabandamas ja andestust anumas. Ei tulnud üldse kaua oodata, kuni oli järgmine jama. Need kaks tulid lihtsalt avalikuks. Aga, kui palju neid jamasid on, mis ei ole välja tulnud?

Mida tema naine ootab - ma lihtsalt ei mõista! Ausalt! Ei mõista! Eriti alandav olukord on see tema jaoks.
Mina arvan, et naine on ratsionaalse valiku teinud ja valinud hea elu. Lapsed, kodu, raha, see on tema jaoks väärtus. Ilmselt ei ole oma mehest nii sisse võetud, et armukadeduses piinleks. Eriti vist ei huvita. Võib-olla elab ka ise vaba elu ja on rahul.
Mina ka vaatan, et alandavat pole siin midagi, ajab teistele naistele ligi, siis ajab, see-eest on olemas raha, positsioon, lastele isa, ikkagi mees majas. Ei tee draamat, kui mehikesel juhtub, kõik me ju inimesed.. On, kes võtavad teatud asju lõdvalt. Sinu arust alandav olukord, aga kellegi teise arust mitte. See teine mõtleb nt, et juhtus, siis juhtus, katki ei läinud midagi, juhtub ehk veel, elame ikkagi edasi. Asjast on võimalik ratsionaalselt aru saada. Ja kui inimene pole armukade, tunded kontrolli all, so, where is a problem? Ainuke probleem on võimalik suguhaigus, aga kui inimest tema tervis eriti ei huvita, siis see ka ei loksuta. Elada saab igat moodi.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 06:31
Klišee või mitte, aga see peab paika. Ma kujutan ette, et see on pigem väga harv nähe, et mees nii sügavalt kahetseb oma tegu, ja et see jääbki viimaseks petmiseks.

Oleme omal ajal perekoolist, pereelu alt piisavalt lugenud petetud naiste lugusid. Ja noh, ikka selgus, et ega need libastumised pole kunagi ühekordsed.
Loomulikult loed sa foorumist just negatiivseid kogemusi. Kesse viitsib positiivse lõpuga ja ammu juba aktuaalsuse kaotanud ning meelest läinud juhtumitest kirjutada, ei tehta ju selliseid teemasidki foorumites.
On küll viitsitud kirjutada! Siin kõrvalteemaski keegi piuksatas, et mees pettis üks kord ja sai andestust. Nüüd on sellest hea mitu aastat möödas ja nemad õnnelikult koos. Tegelikult ei saa see naine kuidagi 100% kindel olla, et kõik on nii, nagu tema teab olevat, ja et teda ei ole ei enne ega pärast seda ühte libastumist veel ja veel petetud. Kui mehe loomuses juba on kord selline tegu mõeldav, siis seda asjaolu ei muuda kuidagi. Ka juhul, kui vahele jäämise hetkel mees ise ka siiralt uskus, et ta rohkem enam seda ei tee. Teeb ikka, kui oma naisega on asi juba maha rahunenud ja vastav võimalus jälle ette tuleb. Teeb, aga märksa hoolikamalt varjates.
Kehtib absoluutselt kõigi kohta, ka nende, kes pole veel vahele jäänud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 06:31

Nagu keegi teine saaks olla 100% kindel milleski. Naljatilk. See ongi peamine erinevus minu ja sinu mõtteviisides. Sa ei saa kunagi olla 100% kellegi teise peale kindel. No ei saa. Ära aja latti kõrgustesse, kust see üsna kindlasti varem või hiljem maha kukub ja siis on jube kurb ja paha. Ela rahulikult, võta kaaslasest parim, kuni võimalik, vaata tema vigadest mööda, kui vead ületavad häid külgi, siis minge lahku. Nii lihtne ongi.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 11:42
Nagu keegi teine saaks olla 100% kindel milleski. Naljatilk. See ongi peamine erinevus minu ja sinu mõtteviisides. Sa ei saa kunagi olla 100% kellegi teise peale kindel. No ei saa. Ära aja latti kõrgustesse, kust see üsna kindlasti varem või hiljem maha kukub ja siis on jube kurb ja paha. Ela rahulikult, võta kaaslasest parim, kuni võimalik, vaata tema vigadest mööda, kui vead ületavad häid külgi, siis minge lahku.
100% kindel pole ükski asi. Igaüks võib olla teatud tingimustes sarimõrvar, pedofiil, vägistaja, riigireetur, tapja, terrorist, varas jne. See ei tähenda, et latt ei peaks sama kõrges kohas edasi olema. Kui see latt varem või hiljem kellegi puhul maha kukub, ongi see vaieldamatult väga kurb ja paha. Või soovitad, et kui mingit väärtegu hakataks mingil põhjusel massiliselt harrastama, siis peaks selle legaalseks ja moraalselt õigeks kuulutama. Kui su hea koristaja varastab ühe korra su tagant, jätad ta ikka tööle? Kui pika staažiga ja suurepärane õpetaja silitab su last kahtlaselt, tuleb teine võimalus anda? Bussijuht oli ühe korra täis peaga roolis, keegi ei saa viga… lubaksid tal edasi koolibussi juht olla. Kuni vead häid külgi üle ei kaalu, lasku aga edasi, kõik oleme ekslikud ju.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 17:05
Nagu keegi teine saaks olla 100% kindel milleski. Naljatilk. See ongi peamine erinevus minu ja sinu mõtteviisides. Sa ei saa kunagi olla 100% kellegi teise peale kindel. No ei saa. Ära aja latti kõrgustesse, kust see üsna kindlasti varem või hiljem maha kukub ja siis on jube kurb ja paha. Ela rahulikult, võta kaaslasest parim, kuni võimalik, vaata tema vigadest mööda, kui vead ületavad häid külgi, siis minge lahku.
100% kindel pole ükski asi. Igaüks võib olla teatud tingimustes sarimõrvar, pedofiil, vägistaja, riigireetur, tapja, terrorist, varas jne. See ei tähenda, et latt ei peaks sama kõrges kohas edasi olema. Kui see latt varem või hiljem kellegi puhul maha kukub, ongi see vaieldamatult väga kurb ja paha. Või soovitad, et kui mingit väärtegu hakataks mingil põhjusel massiliselt harrastama, siis peaks selle legaalseks ja moraalselt õigeks kuulutama. Kui su hea koristaja varastab ühe korra su tagant, jätad ta ikka tööle? Kui pika staažiga ja suurepärane õpetaja silitab su last kahtlaselt, tuleb teine võimalus anda? Bussijuht oli ühe korra täis peaga roolis, keegi ei saa viga… lubaksid tal edasi koolibussi juht olla. Kuni vead häid külgi üle ei kaalu, lasku aga edasi, kõik oleme ekslikud ju.
Nagu ütlesin - iga juhtumit tuleb kaaluda eraldi. Kui koristaja ühe korra varastab, siis vaatangi selle pealt, kui hea töötaja ta enne on olnud ja mida ta ise räägib selle varguse kohta ning selle kõige pealt teen otsuse. Kui õpetaja minu last silitab, siis lapse kaitseks ma loomulikult teist võimalust ei anna, aga see on lapse kaitseks, sest laps end ise kaitsta veel ei oska. Seal on rangemad reeglid. Kui aga mängus pole laps, vaid mina ise, siis iseenda tugevust ma tean, oskan hinnata, mida kanda suudan, seega ma ei karda, kui mu antud teine võimalus äkki lörri läheb. Ma olen selleks piisavalt tugev ning igal juhul olen teise võimaluse andnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 17:05
Kui su hea koristaja varastab ühe korra su tagant, jätad ta ikka tööle? Kui pika staažiga ja suurepärane õpetaja silitab su last kahtlaselt, tuleb teine võimalus anda? Bussijuht oli ühe korra täis peaga roolis, keegi ei saa viga… lubaksid tal edasi koolibussi juht olla. Kuni vead häid külgi üle ei kaalu, lasku aga edasi, kõik oleme ekslikud ju.
Täpselt nii ongi, annakski teise võimaluse.
Külaline

Olen üsna kindel, et asjaolude kokkulangemisel on peaaegu iga inimene võimeline petma.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 17:05
Igaüks võib ilmselt küll teatud tingimuste juures petta, aga igaühest kohe kindlasti ei saa misiganes tingimuste juures sarimõrvarit, pedofiili, riigireeturit, tapjat, terroristi. Ma ei tea, mis asutuses sa viibid, et sellist mõtteviisi omad. Enamusel normaalsetel inimestel on siiski olemas moraalne kompass. Ja elukaaslase petmist ei saa kohe kindlasti kõrvutada nende loetletud tegudega.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 17:37 Ma ei tea, mis asutuses sa viibid, et sellist mõtteviisi omad. Enamusel normaalsetel inimestel on siiski olemas moraalne kompass. Ja elukaaslase petmist ei saa kohe kindlasti kõrvutada nende loetletud tegudega.
Kui need truudus, au ja austus nii ebaolulised teemad sinu jaoks on, siis olgu peale, eks sinu asutuses on siis nii.

Aga inimese enda moraal on ju vulavam ja virdavam kui soo mõiste mõne soovoliniku arvates. Ajalugu pakub palju näited normaalsete inimeste moraalist. Enamik normaalseid inimesi leidis üsna hiljuti oma moraalse kompassiga euroopa haritumas riigis- Saksamaal, et juudid pole inimesed. USAs polnud neeger 100 a tagasi päris inimene. Aborti on peetud mõrvaks, tervishoiuteenuseks ja valikuks, igaüks vastavalt oma moraalsele kompassile. Mitmenaisepidamine on täiesti moraalne osade kristlaste seas. Koerte või delfiinide söömine on traditsioon mitte ebamoraalsus. Lähisugulusabielud - moraalne komme kümnete miljonite arvates jne.
Mida sa selle normaalse inimese moraalse kompassi all mõtlesidki?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Okt 2025 19:40
Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 17:37 Ma ei tea, mis asutuses sa viibid, et sellist mõtteviisi omad. Enamusel normaalsetel inimestel on siiski olemas moraalne kompass. Ja elukaaslase petmist ei saa kohe kindlasti kõrvutada nende loetletud tegudega.
Kui need truudus, au ja austus nii ebaolulised teemad sinu jaoks on, siis olgu peale, eks sinu asutuses on siis nii.

Aga inimese enda moraal on ju vulavam ja virdavam kui soo mõiste mõne soovoliniku arvates. Ajalugu pakub palju näited normaalsete inimeste moraalist. Enamik normaalseid inimesi leidis üsna hiljuti oma moraalse kompassiga euroopa haritumas riigis- Saksamaal, et juudid pole inimesed. USAs polnud neeger 100 a tagasi päris inimene. Aborti on peetud mõrvaks, tervishoiuteenuseks ja valikuks, igaüks vastavalt oma moraalsele kompassile. Mitmenaisepidamine on täiesti moraalne osade kristlaste seas. Koerte või delfiinide söömine on traditsioon mitte ebamoraalsus. Lähisugulusabielud - moraalne komme kümnete miljonite arvates jne.
Mida sa selle normaalse inimese moraalse kompassi all mõtlesidki?
Mis see truudus ja au siia puutub? Sa ju väidad, et igaühest võib saada pedofiil, terrorist, riigireetur jne. :lol: Jaa, loomulikult leiame ajaloost kõike võimalikku ja kaasajalgi imelikke inimesi, aga see ei haaku sellele vaatamata sinu nägemusega, et igaühest võib saada....Kui sa nüüd hakkad otsima, kui palju inimesi protsentuaalselt inimkonnast on pedofiilid, mõrvarid, riigireeturid, terroristid jne, siia saad paratamatult teada, et mitte kuidagi ei saa ütelda, et iga inimene.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 08 Okt 2025 13:52
Külaline kirjutas: 08 Okt 2025 11:58
Külaline kirjutas: 08 Okt 2025 10:47üll on kurb, et elad oma mehega ilma tunneteta. Minul läks armumine ikka armastusesks.
Minul oli enne mehega kohtumist loendamatu arv ühepoolseid “armumisi”, mis ei läinud mitte kui millekski üle, 90% juhtudest ei jõudnud need maailma muutvad emotsioonid isegi “tereni”. Iga armumine on sinul siis aga lõppenud tundeid täis elukestva armastusega? Palju õnne siis sellisel juhul, oled haruldane, Ema Theresa võimekusega inimene, kes suudab armastada paljusid.

Mina olen siiski vaid tavaline lihtinimene, kes elab oma esimese armastusega ligi 25 aastat mõnusat elu ja absoluutselt viimane asi, mida ma praegu oma ellu tahaks oleks mingisse tundmatusse inimesesse ära armumine ja kõik sellega seonduvad tunded ja jamad.

Armumisele ei maksa liiga palju romantikat külge pookida- enamikel reaalsetel
juhtudel on see siiski ainult vâga omakasupüüdlik himu või hetkeline kirg ja seda annab ikka kontrollida küll kui vähegi tahta. Kõrvaltvaatajad saavad sellest muidugi kohe aru kui keegi enda ihade talitsemisega hakkama ei saa. Kuseb vennike püksi, sest tuli väike pissihäda ja ise mõtleb, et küll on ikka kuum tunne.
Normaalne inimene suudabki oma pikas elus armastada mitmeid inimesi. Kurb, et su armumisobjektid sinuga isegi teretada ei soovinud. Mida see küll sinu kohta ütleb?
Armastus ja armumine on iseasjad, mina olen sellest ammu aru saanud, ja tapan need neetud liblikad enda sees maha kui need jälle tekivad. Armumine on pime, nullib igasuguse kriitikameele, ja see paistab olevat täiuslikult juhuslik. Kui ma veel armun ma ütlen endale lihtsalt : "Loll!"
Külaline

Egalitaar kirjutas: 16 Okt 2025 19:22
Külaline kirjutas: 08 Okt 2025 11:58

Minul oli enne mehega kohtumist loendamatu arv ühepoolseid “armumisi”, mis ei läinud mitte kui millekski üle, 90% juhtudest ei jõudnud need maailma muutvad emotsioonid isegi “tereni”. Iga armumine on sinul siis aga lõppenud tundeid täis elukestva armastusega? Palju õnne siis sellisel juhul, oled haruldane, Ema Theresa võimekusega inimene, kes suudab armastada paljusid.

Mina olen siiski vaid tavaline lihtinimene, kes elab oma esimese armastusega ligi 25 aastat mõnusat elu ja absoluutselt viimane asi, mida ma praegu oma ellu tahaks oleks mingisse tundmatusse inimesesse ära armumine ja kõik sellega seonduvad tunded ja jamad.

Armumisele ei maksa liiga palju romantikat külge pookida- enamikel reaalsetel
juhtudel on see siiski ainult vâga omakasupüüdlik himu või hetkeline kirg ja seda annab ikka kontrollida küll kui vähegi tahta. Kõrvaltvaatajad saavad sellest muidugi kohe aru kui keegi enda ihade talitsemisega hakkama ei saa. Kuseb vennike püksi, sest tuli väike pissihäda ja ise mõtleb, et küll on ikka kuum tunne.
Normaalne inimene suudabki oma pikas elus armastada mitmeid inimesi. Kurb, et su armumisobjektid sinuga isegi teretada ei soovinud. Mida see küll sinu kohta ütleb?
Armastus ja armumine on iseasjad, mina olen sellest ammu aru saanud, ja tapan need neetud liblikad enda sees maha kui need jälle tekivad. Armumine on pime, nullib igasuguse kriitikameele, ja see paistab olevat täiuslikult juhuslik. Kui ma veel armun ma ütlen endale lihtsalt : "Loll!"
Kui õudne! Mingi sadomaso värk? Armumine on väga ilus ja hea tunne, mis läheb edasi armastuseks.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 16 Okt 2025 19:57

Kui õudne! Mingi sadomaso värk? Armumine on väga ilus ja hea tunne, mis läheb edasi armastuseks.
Optimist oled! :D oleks reaalne elu tõesti selline.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 16 Okt 2025 20:04
Guest kirjutas: 16 Okt 2025 19:57

Rääkisin oma kogemusest. Ma muidugi pole kunagi mingitesse lambiinimestesse armunud-välismaa näitlejatesse või lauljatesse. Ikka pärisinimestesse, kellega kokkupuude.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Elu, nagu ikka, on märksa mitmekesisem kui siinsed kohati must-valgelt äärmuslikud lahendused.
Inimesi ajendavad nii- või naapidi otsustama nii iseloom, võimalused (või nende puudumine), senine suhte kvaliteet, enesehinnang, hirmud, lapsepõlvemustrid jne jne. Ma võin mõistusega aru saada, et kõik on ekslikud ja mõistlik oleks andestada, aga teadmine, et mees on petnud, muudaks meie suhet ja see ei saaks enam kunagi endiseks.
Ma ei tea, kas ma läheks lahku. Just nimelt on pikaajaliselt koos olnud paaride puhul elud nii tuhandekihiliselt läbipõimunud, et mis tahes pidi otsustades mõjutaks see kõike ja kõiki meie ümber ka. See oleks nagu oma käe või jala maha raiumine. Aga usaldus kaoks, teadmine, et teine on võimeline nii kergekäeliselt oma - meie - perega, meievahelise suhtega riskima, see sunniks väga ümber hindama kogu meievahelise suhte ja ma millegipärast kahtlustan, et austus partneri vastu kaoks ja see summutaks lõpuks armastuse ka, isegi kui ma seda ei tahaks - no ja kui enam pole austust ja armastust, siis kas kõik ülejäänud kaalub selle kaotuse üles ja muudab kokkujäämise mõttekaks? Ma samas usun, et armastus pole üksnes tunne, vaid on ka otsus. Võib-olla oleks ma võimeline otsustama meest edasi armastama, kui tema edaspidine käitumine ja teod seda otsust lakkamatult toetaks. Aga kas tema jaksaks olla edaspidi nii täiuslik, nii ennastsalgavalt pingutada, et minu tunded säiluks/taastuks?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 19:57

On küll jah aga kui see juhtub vale inimesega, siis on pahasti.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 20:27
Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 19:57

On küll jah aga kui see juhtub vale inimesega, siis on pahasti.
Ühepoolselt, nii et teine pool ei toida, pole võimalik hullunult armuda. Kui see peaks juhtuma, siis oled delulu, madala enesehinnanguga või muidu imelik. Kes nii teeb, see ei tee oma peaga tööd.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 16 Okt 2025 20:04
Egalitaar sai selle väga lühidalt öeldud.
Ma usun, et armumise ja armastuse asi võib olla väga ilus ja hea tunne.
Minul on kõik armumised olnud halvad ja väga, väga halvad tunded. Ja seda aastaid. Tihti mõtlen, et miks see armumine minuga pidi juhtuma, oli seda jama vaja. Milleks? Täiesti tühja. Kui keegi peaks ütlema, et ta on armunud, siis mul esimene mõte on, et tunnen kaasa.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], taivopalm ja 5 külalist