Aga kui tõsiselt rääkida, siis hea idee, mille peale poleks tulnudki. Meil küll kahjuks keegi sealiha ei söö, aga kui kuskilt saaks odavalt kana, siis ostaks kohe.
Toidult kokkuhoidmine. Tervislikult
-
Külaline
Need on siis ilmselt need sead, kel profülaktilistel kaalutlustel kiirelt taevastele jahimaadele saadeti....
Aga kui tõsiselt rääkida, siis hea idee, mille peale poleks tulnudki. Meil küll kahjuks keegi sealiha ei söö, aga kui kuskilt saaks odavalt kana, siis ostaks kohe.
-
Külaline
Grossis maksab jahutatud praetükiliha tihti 2.70 kg ja kartuli-või makaronisalat 1-2 eur kg.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 21:46 Need on siis ilmselt need sead, kel profülaktilistel kaalutlustel kiirelt taevastele jahimaadele saadeti....![]()
-
Külaline
Tegu ei olnud tailihaga, vaid seapeaga. Ega seal seapeas palju söödavat liha pole. Põseliha on, aga see on vängelt rasvane ja kõik pole harjunud nii rasvast sööma.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 21:46 Need on siis ilmselt need sead, kel profülaktilistel kaalutlustel kiirelt taevastele jahimaadele saadeti....![]()
Grossi poodides jagati kunagi seapäid tasuta kingitusena, mis tegi paljudele nalja. ''Paraku kasvab iga sea küljes ka pea," selgitas Oleg Gross uskmatutele olukorda. "Talvel tuleb inimestele meelde, et seapeast saab sülti, ja see on väga minev kaup. Vastu suve jääb meil aga päid üle. On valik, kas saata need loomsete jäätmete käitlemise tehasesse või jagada oma headele ostjatele, kes seda toorainet oskavad hinnata. Kui keegi peab sellist tegevust eksituseks või hämmastavaks, siis ma ei oska enam midagi öelda. Või on kellegi arvates see normaalne, kui kampaania korras kingitakse ostu tegijale šokolaad, elektrijalgratas, televiisor või mis iganes, aga seapea on kingitusena ebanormaalne."
-
Külaline
Minu lemmiklõuna on selline: 400g pakk külmutatud köögivilja (nt see, hetkel Rimis 1,29). Keedan kerges soolvees ca 7 min, kallan vee pealt, pudrunuiaga pudruks (nagu kartulipudru), tükike võid sisse ja ongi kõik. Superhea!

-
Külaline
Külmutatud köögiviljad ongi odavamad ja nt kevad-talvel ka palju tervislikumad kui värsked kuskil laos hoitud. Kõik vitamiinid säilivad.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:40 Minu lemmiklõuna on selline: 400g pakk külmutatud köögivilja (nt see, hetkel Rimis 1,29). Keedan kerges soolvees ca 7 min, kallan vee pealt, pudrunuiaga pudruks (nagu kartulipudru), tükike võid sisse ja ongi kõik. Superhea!
![]()
-
Külaline
Grossi jahutatud sealihast oli minul au leida maksakaanid, nii et head isu.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 21:58Grossis maksab jahutatud praetükiliha tihti 2.70 kg ja kartuli-või makaronisalat 1-2 eur kg.
-
Külaline
Levimine
Inimene nakatub maksakaanidega saastunud vett juues või rohukõrsi närides. Nakatunud inimene hakkab levitama maksakaani mune 3–4 kuud pärast nakatumist. Enesenakatamist ei toimu.
-
Külaline
Mõnus valetaja ja laimaja.
-
Külaline
Kaua see sul päikese käes seisis?
-
Külaline
Ma ei valeta ega laima. Liha oli samal päeval ostetud, täiesti värske. Kaanid olid liha pekiosa sees (ma ei ostnud maksa, vaid sealiha praetüki). Pärast korralikult teemaga tutvudes sain teada, et maksast väljapoole lihasse lähevad kaanid siis, kui neid on ühe sea sees palju, siis levivad maksast välja.
See ei ole laim, sest ma saatsin selle info kohe ka Grossi infomeilile, olles eelnevalt rääkinud telefoni teel nende ühe sekretäriga, kelle telefon mulle anti mingist toore liha käitlemise osakonnast (guugeldasin, täpsemalt neid osakondade nimetusi ei mäleta).
Muide, ma saatsin pika ja põhjaliku kirja ja palusin ka vastust, aga seda ei tulnud kunagi. Ignoreeriti.
Sotsiaalmeediasse ma seda ei pannud.
Päikese käes seismisest maksakaane lihasse ei teki.
-
Külaline
Maksakaanid on teistsugused kui ussid? Usse ma olen küll näinud, aga ma ei oskaks küll maksakaane tuvastada.
-
Külaline
Milline jama jutt. Sealiha võib kanda teisi parasiite, aga mitte maksakaane. Sead ei ole sellele parasiidile ei looduslikud, vahe- ega lõppperemehed. Lisaks hävivad parasiidid normaalse küpsetamise käigus.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 07:06Ma ei valeta ega laima. Liha oli samal päeval ostetud, täiesti värske. Kaanid olid liha pekiosa sees (ma ei ostnud maksa, vaid sealiha praetüki). Pärast korralikult teemaga tutvudes sain teada, et maksast väljapoole lihasse lähevad kaanid siis, kui neid on ühe sea sees palju, siis levivad maksast välja.
See ei ole laim, sest ma saatsin selle info kohe ka Grossi infomeilile, olles eelnevalt rääkinud telefoni teel nende ühe sekretäriga, kelle telefon mulle anti mingist toore liha käitlemise osakonnast (guugeldasin, täpsemalt neid osakondade nimetusi ei mäleta).
Muide, ma saatsin pika ja põhjaliku kirja ja palusin ka vastust, aga seda ei tulnud kunagi. Ignoreeriti.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑08 Okt 2025 13:45Milline jama jutt. Sealiha võib kanda teisi parasiite, aga mitte maksakaane. Sead ei ole sellele parasiidile ei looduslikud, vahe- ega lõppperemehed. Lisaks hävivad parasiidid normaalse küpsetamise käigus.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 07:06Ma ei valeta ega laima. Liha oli samal päeval ostetud, täiesti värske. Kaanid olid liha pekiosa sees (ma ei ostnud maksa, vaid sealiha praetüki). Pärast korralikult teemaga tutvudes sain teada, et maksast väljapoole lihasse lähevad kaanid siis, kui neid on ühe sea sees palju, siis levivad maksast välja.
Ma jäin ka seda mõtlema, sest googel ütles, et see parasiit on rohusööjate paradiit. Põhiliselt siis veis ja lammas.
-
Külaline
Aga te küsige nt mõnelt lihakäitlejalt, mitte ärge lihtsalt guugeldage. Näiteks Rotaksist kelleltki vm kohast.
-
Külaline
Kopi-peist terviseametilt:
Nakkusallikas
Nakkusallikaks on rohusööjad loomad (lambad, kitsed, veised, pühvlid, kaamelid, sead, hobused, jänesed) ning ka inimene. Vaheperemeheks on limused (väike sootigu, mudatigu). Inimesel parasiteerib uss maksa sapiteedes ja sapipõies.
Nakkusallikas
Nakkusallikaks on rohusööjad loomad (lambad, kitsed, veised, pühvlid, kaamelid, sead, hobused, jänesed) ning ka inimene. Vaheperemeheks on limused (väike sootigu, mudatigu). Inimesel parasiteerib uss maksa sapiteedes ja sapipõies.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline