EESTI 200
-
Külaline
Põnev, kuhu kahesajalased peale valimisi maanduvad. Pika plaani parteist sai üleöö vahva punt, kes deklareeris, et teeme nii nagu Reformierakonnal vaja. Hussar, Pakosta, Terras, Reinaas, Taro..... Kus nad kõik oma järgmise pelgupaiga leiavad?
-
Külaline
Jeesus küll, minu jutt on algusest peale olnud sama loogikaga üles ehitatud. Selleks, et midagi ära teha, oma missiooni ellu viia, pead pääsema riigikokku. Selleks pead omakorda saama valitud. Kui saad valitud, pead püsima ekraanil, pidevalt. Pakkuma välja oma nägemust, seisukohti, vaidlema ja tutvustama. Sellele lihtsale inimesele, kes ei loe kunagi partei missiooni nende lehelt, kes tüdineb, täna otsustab tasuta kartulite järgi ja homme kardab, et tuleb uus maks. Neil võib ju olla korralik missioon, aga see ei torka mulle silma, see ei kõneta mind ega pane mõtlema. Näitena, EKRE, kes on igas mõttes täielik katastroof, on enamuse ajast olnud pildil. Algselt äratasidki tähelepanu ajalooteemaliste artiklitega. Tekitasid endale püsivalijad. Oleme me mis meelt neist tahes, riigikokku nad pääsevad, sest neid valitakse. Mitte kõik valijad pole nutikad, ei loe ega analüüsi, nad lihtsalt valivad neid, kes neid kõnetavaGuest kirjutas: ↑04 Okt 2025 14:37Kõigepealt sa kurtsid, et neil pole programmi. Kui ma sellele lingi andsin, siis väitsid, et keegi seda ei loe. Kui ma juhtisin tähelepanu, et enne hääle andmist võiks ikka programmidega tutvuda, siis hakkasid ohkama, et aga miks artikleid pole. On ka artikleid iga päev, ei viitsi neid sulle linkida. Vahet niikuinii pole, sest siis sa leiaksid järgmise asja, mille üle kurta.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 12:49Ja millest saab järeldada, et ma neid valin? Me räägime erinevatest asjadest, minu point oli see, et paljud ei mõtle ega loe programme. Selleks, et mitte jääda ühe hooaja parteiks, tuleb pidevat tööd teha ja oma seisukohti tutvustada (põhimõttelisi ja päevakajalisi) , mida nad pole teinud.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 23:49
Mõtlevad inimesed loevad. Ma ei kujuta ette, et ma hääletan mingi erakonna poolt ega loe enne läbi, mis nende point üldse on. Kas nii valitakse endale siis esindajaid? Pole siis ime, et pärast ei sobi.
Minu point on, et neil on hea programm, nad on vägagi nähtavad ja tibusid loeme siis, kui tulemused kokku lüüakse.
Ma olen Eesti 200 suhtes täiesti neutraalne, pole poolt ega vastu. Mõte oli see, et nad on liiga passiivsed ja järgmistel valimistel kukuvad välja.
-
Külaline
Eks leiavad endas üles keski. Nii nagu keskist minema joosti, eks nüüd jooksevad need teised jooksikud ka tagasi.Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2025 14:52Põnev, kuhu kahesajalased peale valimisi maanduvad. Pika plaani parteist sai üleöö vahva punt, kes deklareeris, et teeme nii nagu Reformierakonnal vaja. Hussar, Pakosta, Terras, Reinaas, Taro..... Kus nad kõik oma järgmise pelgupaiga leiavad?
Ma täitsa valiks Riibe, alati kenasti Kristiine FB-s vastab rahvale (linnaosavanemast ei ole haisugi seal), aga oravana ma teda küll ei vali.
-
Külaline
Väikseks vihjeks: meil on tulekul KOV, mitte riigikogu valimised.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 17:06 Selleks, et midagi ära teha, oma missiooni ellu viia, pead pääsema riigikokku.
-
Külaline
Jaa, ma tean seda, aga nendest ei sõltu tegelikult midagi. Olulised valimised tulevad kahe aasta pärast.
-
Külaline
Loomulikult sõltub. Sinu kodukoha tulevik sõltub.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 20:19Jaa, ma tean seda, aga nendest ei sõltu tegelikult midagi. Olulised valimised tulevad kahe aasta pärast.
-
Külaline
Võib ju nii olla kuskil maakonnas, aga Tallinnas küll pole muutust näinud. Lauslolluseid tehakse iga koosseisu ajal ja esimene valik on ikka parteiline huvi.
-
Külaline
Kuidas ei ole, Kristiine keskuse ette tehti parmupark.Külaline kirjutas: ↑08 Okt 2025 11:59 aga Tallinnas küll pole muutust näinud.
-
Külaline
Õige! Ja kesklinn suleti trammitee tõttu, mille järel mitmed firmad lõpetasid tegevuse, sest kompensatsiooni selle kahe aasta eest kellelegi ei makstud. Ja Paldiski mnt Toompuiestee suunale tekitati liiklusummikud, sest osal teest üks rada võeti rattateeks (räägitakse, et mingil abilinnapeal oli vaja hommikuti rattaga lasteaeda sõita).
-
Külaline
Pole kunagi nende poolt hääletanud. Kord oli vestlus ühe esindajaga, see ei suutnud isegi ära seletada E200 põhimõtteid, jäi väga umbmääraseks. Mulle sai selgeks, et neil põhimõtteid ei olegi. Peaasi, et valitakse. Asjaolu, et nad on koalitsioonis ja puudliseisuses praeguse valeliku ja rahvavaenuliku valitsusega teeb nad mulle täiesti vastuvõetamatuks.Külaline kirjutas: ↑01 Juun 2024 21:51 Kes hääletas viimati Eesti 200 poolt?
Ma valisin kunagi Vabaerakonda, mis pärast Riigikokku saamist kiiresti hääbus (ja pärast seda ma emotsiooni pealt uusi tulijaid ei vali), aga E200 kui valitsuserakonna olukord on kuidagi intrigeerivam. Kas siin on mõni valija, kes neile truuks kavatseb jääda? Kas erakonnal on tulevikulootust?
-
Külaline
Nad on ikka pingutanud ka, et silma torgata. Minule näiteks on E200 jäänud meelde oma Johhaidii tantsuga Europarlamendi valimistel.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 17:06Jeesus küll, minu jutt on algusest peale olnud sama loogikaga üles ehitatud. Selleks, et midagi ära teha, oma missiooni ellu viia, pead pääsema riigikokku. Selleks pead omakorda saama valitud. Kui saad valitud, pead püsima ekraanil, pidevalt. Pakkuma välja oma nägemust, seisukohti, vaidlema ja tutvustama. Sellele lihtsale inimesele, kes ei loe kunagi partei missiooni nende lehelt, kes tüdineb, täna otsustab tasuta kartulite järgi ja homme kardab, et tuleb uus maks. Neil võib ju olla korralik missioon, aga see ei torka mulle silma, see ei kõneta mind ega pane mõtlema. Näitena, EKRE, kes on igas mõttes täielik katastroof, on enamuse ajast olnud pildil. Algselt äratasidki tähelepanu ajalooteemaliste artiklitega. Tekitasid endale püsivalijad. Oleme me mis meelt neist tahes, riigikokku nad pääsevad, sest neid valitakse. Mitte kõik valijad pole nutikad, ei loe ega analüüsi, nad lihtsalt valivad neid, kes neid kõnetavaGuest kirjutas: ↑04 Okt 2025 14:37Kõigepealt sa kurtsid, et neil pole programmi. Kui ma sellele lingi andsin, siis väitsid, et keegi seda ei loe. Kui ma juhtisin tähelepanu, et enne hääle andmist võiks ikka programmidega tutvuda, siis hakkasid ohkama, et aga miks artikleid pole. On ka artikleid iga päev, ei viitsi neid sulle linkida. Vahet niikuinii pole, sest siis sa leiaksid järgmise asja, mille üle kurta.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 12:49
Ja millest saab järeldada, et ma neid valin? Me räägime erinevatest asjadest, minu point oli see, et paljud ei mõtle ega loe programme. Selleks, et mitte jääda ühe hooaja parteiks, tuleb pidevat tööd teha ja oma seisukohti tutvustada (põhimõttelisi ja päevakajalisi) , mida nad pole teinud.
Minu point on, et neil on hea programm, nad on vägagi nähtavad ja tibusid loeme siis, kui tulemused kokku lüüakse.
Ma olen Eesti 200 suhtes täiesti neutraalne, pole poolt ega vastu. Mõte oli see, et nad on liiga passiivsed ja järgmistel valimistel kukuvad välja.
-
Külaline
Kas kastiratta ppp mitte orav ei ole?
-
Külaline
Jeesti200 on ikka "toredat" teinud küll
https://objektiiv.ee/vabaduse-valjakul- ... sistideks/
ja bussipeatuses eestlaste/venelaste eraldi rivistamine oli vist ka Jeesti200
ja mis see eestlastele pidigi jääma, kas kaerajaan ja rukkilill või?
https://objektiiv.ee/vabaduse-valjakul- ... sistideks/
ja bussipeatuses eestlaste/venelaste eraldi rivistamine oli vist ka Jeesti200
ja mis see eestlastele pidigi jääma, kas kaerajaan ja rukkilill või?
-
Külaline
Hea on netis trollida ja suvalist juttu ajada. Tahad põhimõtteid teada, siis loe kodulehte: https://eesti200.ee/Egalitaar kirjutas: ↑08 Okt 2025 14:06Pole kunagi nende poolt hääletanud. Kord oli vestlus ühe esindajaga, see ei suutnud isegi ära seletada E200 põhimõtteid, jäi väga umbmääraseks. Mulle sai selgeks, et neil põhimõtteid ei olegi. Peaasi, et valitakse. Asjaolu, et nad on koalitsioonis ja puudliseisuses praeguse valeliku ja rahvavaenuliku valitsusega teeb nad mulle täiesti vastuvõetamatuks.Külaline kirjutas: ↑01 Juun 2024 21:51 Kes hääletas viimati Eesti 200 poolt?
Ma valisin kunagi Vabaerakonda, mis pärast Riigikokku saamist kiiresti hääbus (ja pärast seda ma emotsiooni pealt uusi tulijaid ei vali), aga E200 kui valitsuserakonna olukord on kuidagi intrigeerivam. Kas siin on mõni valija, kes neile truuks kavatseb jääda? Kas erakonnal on tulevikulootust?
Eesti peab tegema uue arenguhüppe. Praegune muutuv maailm pakub selleks suurepäraseid võimalusi. Me ei lepi sellega, et Eesti jääb keskpäraseks riigiks. Eesti 200 on poliitikas selleks, et iga järgmine põlvkond saaks elada paremas riigis kui praegune.
Eesti 200 ehitab uue põlvkonna Eestit. Eestit, kus nähakse võimalusi seal, kus teised näevad takistusi. Eestit, kus tehakse tulevikku suunatud otsuseid, sest vaid järgmistele põlvedele mõeldes saame luua parima võimaliku riigi.
„Uue põlvkonna Eesti“ ei vastanda noori ja vanu, vaid ühendab ning seob põlvkondi mõttevärske usuga Eestisse, mis on kaitstud ja konkurentsivõimeline, ning eestlastesse, kes on haritud, terved ja õnnelikud.
Eesti 200 ehitab Eestit, kus inimeste elukoht ei määra elukvaliteeti. Nutikas ja personaalses riigis on kõik tähtsad teenused inimestele kättesaadavad seal, kus neid vajatakse. Tagatud on puhas ning tervislik elukeskkond, kasutusel uuendusmeelsed lahendused ja rohetehnoloogiad.
-
Külaline
Nii ümmargune jutt. Kas mõni teine partei kirjutab samade asjade kohta vastupidist?
-
Külaline
Praeguse seisuga on Eesti 200 valijaid Tallinnas 1,6 %, mis tähendab seda, et kui valid neid, lähevad hääled Keskerakonnale. Kui see pole eesmärk, on mõistlik valida kedagi teist (sama oht ka Parempoolsetega). Tartus on nad valimiskünnise piiril, mis tähenda, et kui reaalselt jäävadki alla, liiguvad hääled ka edasi kellelgi teisele, tõenäoliselt Isamaale. Ja isegi kui ei jää, siis 5% ei tee ka mitte kui midagi ära.
Ma saan aru, et siin keegi on nende tulihingeline pooldaja või lausa meeskonda kuuluv, minu kaastunne (ei ole iroonia), paraku inimesed valivad oma isiklike eelistuste järgi, mille nimel tuleks kõvasti vaeva näha, eriti raske on see siis, kui puudub karismaatiline liider.
Ma saan aru, et siin keegi on nende tulihingeline pooldaja või lausa meeskonda kuuluv, minu kaastunne (ei ole iroonia), paraku inimesed valivad oma isiklike eelistuste järgi, mille nimel tuleks kõvasti vaeva näha, eriti raske on see siis, kui puudub karismaatiline liider.
-
Külaline
Aga uuri järgi. Ja loe Eesti 200 lehelt ka konkreetset plaani KOV valimisteks. Või valid umbropsu?Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 17:16 Nii ümmargune jutt. Kas mõni teine partei kirjutab samade asjade kohta vastupidist?
-
Külaline
Rumal jutt. Mina ennustan, et Eesti 200 osutub veel mustaks hobuseks. Nende kandidaatide hulgas on kõige rohkem haritud septsialiste, kes on reaalselt oma valdkonna probleemidega kursis, mitte ei kandideeri lihtsalt elukutselised poliitikud, kes aastakümneid pole muud teinud kui parteipoliitikat.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 18:27 Praeguse seisuga on Eesti 200 valijaid Tallinnas 1,6 %, mis tähendab seda, et kui valid neid, lähevad hääled Keskerakonnale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: annaleen, elemaskaee, Google [Bot], Kirile ja 9 külalist