EESTI 200

vana hea klassika
Vasta
Külaline

EESTI 200

Postitus Postitas Külaline »

Kes hääletas viimati Eesti 200 poolt?

Ma valisin kunagi Vabaerakonda, mis pärast Riigikokku saamist kiiresti hääbus (ja pärast seda ma emotsiooni pealt uusi tulijaid ei vali), aga E200 kui valitsuserakonna olukord on kuidagi intrigeerivam. Kas siin on mõni valija, kes neile truuks kavatseb jääda? Kas erakonnal on tulevikulootust?
kolja

Postitus Postitas kolja »

Ma oleks hääletanud, kui Lehtme oleks minu valimisringkonnas olnud :D
Külaline

Ma ei hääleta mitte mingil juhul nende poolt. Täiesti välistatud!
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Pole hääletanud ei vabaerakonna, ega ka Eesti 200 poolt. Mul pole õiget erakonda, kellega minu maailmanägemus ühtiks. Kõige lähedasemad on minu vaated Isamaal ja sellest eraldunud Parempoolsetel ja viimased saidki minu hääle Riigikogu valimistel.
Põhiline erinevus seisneb minu nägemusel võõrtööjõu ja migratsiooni teemadel, kus minu seisukohast peaks lubatama vabamalt just lühiajalise, kuni aastase tööviisaga odavtööjõu sisselubamist, mitte nagu praegu, kus võõrtööjõule makstav palk peab ületama keskmist palka ja kohalikud peavad siis ära tegema alla keskmist palka tasutava töö. Ehk siis on vaja härrasid ja eestlased oleksid ikka orjarahvas. Mujal Euroopas on ikka ju vastupidi, kus kõige odavama töö teeb ära just võõrtööjõud kolmandatest riikidest. Me ei saaks ju otsa odavaid Kreeka maasikaid varakevadel kui kreeklased oma kõrge palgaga nende maasikatega tegeleks. Sama on ka muu valdkonnaga. Ehk siis kuni aastast tööviisat võiks jagada suht vabalt riikide kodanikele, mis võtavad tagasi väljasaadetavad, kel mingite seaduserikkumiste eest tööviisa on tühistatud või tööviisa lihtsalt lõppenud ja isik keeldub lahkumast. Kui aga isik on igati seaduskuulekas, siis võiks neid aastaseid tööviisasid anda lõpmatuseni. Samas keeraksin aga koomale pikaajalise elamisloa saamise. Lõpetaksin selle kvooditeema ja ka abielu teel siia kolinud isik saaks ikka aastase viisa kaupa olla. Kodakondsuse saamiseks nõutava elamise perioodi tõstaksin 10 aasta peale.
Selleks, et odav võõrtööjõud ei paneks halvemasse olukorda madalapalgalised kodanikud, tuleks kehtestada kodanikupalk. Esialgu kasvõi 100, heal juhul 200eur, selleks raha saamiseks kaotada tulumasuvaba miinimum, ehk tulumaksu arvestataks esimselt eurolt, ning vähendada või kaotada ka toetusi ja pensione, nt vähendada 200eurise kodanikupalga saamiseks pensioni 150eur võrra. Siis kodanike elatustase tõuseks mittekodanike ja hallipassimeeste arvelt. Lisaks paraneks ka seadusekuulekus, sest väheneks mitteseaduskuulekate kodanike arv, kuna riik saaks oma trahvid kätte kodanikupalgast, samuti väheneks elatisvõlgnike arv, kuna ka elatise saaks kätte kohustatud isiku kodanikupalgast, ning väikse summa pärast kaoks kohustatud isikul mõte hakata oma tulusid ja vara varjama.
Aga europarlamenti valin ma siiski isamaad, kas Terrase või Ratase, et Isamaa siiski 2 kohta sinna saaks ja Toom, Kõlvart, Peterson, ega ka sotsid sinna ei saaks, viimased siis vähemasti mitte 2 kohta.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Ka mina valisin kunagi Vabaerakonna, tundus uus ja tragi. Mäletan, et mingi memm leidis seal mehe, aga miks see erakond hääbus, ei mäletagi?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Marukaru

Postitus Postitas Marukaru »

Ei oska öelda miks, aga mulle pole nad sümpaatseks saanud. Lisaks ei tea praegu hoobilt isegi nimetada ühtegi asja mille eest nad seisavad, olen lugenud kommentaariumitest, et neid on peetud nn reformi väikeseks õeks/vennaks vaadetelt, aga ei tea suurt midagi.

Teiste erakondade suunast/ideedest on mingi aimdus, aga minujaoks eesti200 omad on kuidagi tagaplaanil, ei tule ühtegi meelde. Äärmiselt pealiskaudne asi, aga see lilla/tumesinine-roosa temaatika mulle peale ei lähe.

Hetke seisuga kindlasti ei valiks, see viimatine skandaal äriklassis lendamisega, kui isegi nt peaminister eelistab turistiklassi, jättis ikka väga mõruda maigu suhu.
Külaline

Mina valisin eelmiste valimiste ajal Eesti 200, enam kindlasti ei vali.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 02 Juun 2024 07:28 Põhiline erinevus seisneb minu nägemusel võõrtööjõu ja migratsiooni teemadel, kus minu seisukohast peaks lubatama vabamalt just lühiajalise, kuni aastase tööviisaga odavtööjõu sisselubamist, mitte nagu praegu, kus võõrtööjõule makstav palk peab ületama keskmist palka ja kohalikud peavad siis ära tegema alla keskmist palka tasutava töö. Ehk siis on vaja härrasid ja eestlased oleksid ikka orjarahvas. Mujal Euroopas on ikka ju vastupidi, kus kõige odavama töö teeb ära just võõrtööjõud kolmandatest riikidest.
Ehk et sa pooldad süsteemi, kus on rikas ja vaene klass ning kokku ei saa need kaks mitte kunagi. Jube suhtumine! See on ju sisuliselt orjapidamine.
Külaline

Minu valik on Jaak Madison.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 23:34
Tõutäkk kirjutas: 02 Juun 2024 07:28 Põhiline erinevus seisneb minu nägemusel võõrtööjõu ja migratsiooni teemadel, kus minu seisukohast peaks lubatama vabamalt just lühiajalise, kuni aastase tööviisaga odavtööjõu sisselubamist, mitte nagu praegu, kus võõrtööjõule makstav palk peab ületama keskmist palka ja kohalikud peavad siis ära tegema alla keskmist palka tasutava töö. Ehk siis on vaja härrasid ja eestlased oleksid ikka orjarahvas. Mujal Euroopas on ikka ju vastupidi, kus kõige odavama töö teeb ära just võõrtööjõud kolmandatest riikidest.
Ehk et sa pooldad süsteemi, kus on rikas ja vaene klass ning kokku ei saa need kaks mitte kunagi. Jube suhtumine! See on ju sisuliselt orjapidamine.
Heaoluühiskonna tunnus ongi see, et odava töö teevad ära odavtööjõud kolmandatest riikidest. Praegused erakonnad ei taha seda, et me hästi elaksime ja pidurdavad seda kõigi vahenditega. Kunagi käisid eestlased Soomes maasikaid korjamas ja mujal Euroopas tööl, nüüd oleks meil aeg teha nii, nagu seda vana Euroopa riigid tegid. Aga mitte nii nagu nad seda praegu teevad, võttes alaliselt elama majanduspõgenikke, kel puudub soov tööd teha, vaid ainult elada heaoluühiskonna maksumaksjate kulul, toetuste najal, tööd tegemata.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 09:27 Meie omad käisid Soomes tööloaga maasikaid korjamas, pärast tulid kõik koju tagasi. Soome ja Rootsi ja ka Taani on head näited, kuidas see odav tööjõud jäigi neile elama ja milliseid probleeme nad kaasa tõid ja lahti nad neist enam ei saa. Eestis seda veel ei ole, kas tahame?
Miks meil keegi maal tööd teha ei taha, põhjus on põllumehe petmistes, palka ei maksta ära. Kohalikud kõik teavad, ei lähe ise tööle ega luba ka lastel minna. Kui palju neid ukrainlasi on meil petetud, põllumajanduses, ehituses jne jne. Massiliselt.
See pole odavtööjõud, mis neile elama jäi vaid pagulased, minu nägemuses tuleks hoida pagulased traadi taga seni, kuni nad pole tööle läinud või ära kolinud sinna kuhu neile elamisluba antakse või tagasi kolinud. Petmine on eraldi teema ja põllumajanduses pigem petmisi pole, sest on alalised tööandjad. Petmisi teevad pigem sellised ajutised firmad.
Vesipea
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Vesipea »

Tere mõttekaaslased minu arust on kogu Eesti korrumpeerunud! Isiklikult ise olen EKRE poolt!!
Külaline

Eesti200 on meediatoode, mis tehti selleks, et reformil oleks alluv koalitsioonikaaslane võtta.
Järgmisteks valimisteks on selleks Parempoolsed.
Reform teab hästi, et võivad saada loodetust vähem hääli, nii tagatakse võimulolek.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 03 Juun 2024 10:21
Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 09:27 Meie omad käisid Soomes tööloaga maasikaid korjamas, pärast tulid kõik koju tagasi. Soome ja Rootsi ja ka Taani on head näited, kuidas see odav tööjõud jäigi neile elama ja milliseid probleeme nad kaasa tõid ja lahti nad neist enam ei saa. Eestis seda veel ei ole, kas tahame?
Miks meil keegi maal tööd teha ei taha, põhjus on põllumehe petmistes, palka ei maksta ära. Kohalikud kõik teavad, ei lähe ise tööle ega luba ka lastel minna. Kui palju neid ukrainlasi on meil petetud, põllumajanduses, ehituses jne jne. Massiliselt.
See pole odavtööjõud, mis neile elama jäi vaid pagulased, minu nägemuses tuleks hoida pagulased traadi taga seni, kuni nad pole tööle läinud või ära kolinud sinna kuhu neile elamisluba antakse või tagasi kolinud. Petmine on eraldi teema ja põllumajanduses pigem petmisi pole, sest on alalised tööandjad. Petmisi teevad pigem sellised ajutised firmad.
Ära räägi asjadest, millest ei tea. Põllumajanduses petetakse väga palju! Alates sellest, et toetusi kandidtakse siia-sinna, kantakse "palk" inimeste kontole kohustusega see tagasi kanda, kaetakse ühe projektirahaga teist jne. Liigutatavad summad on väga suured.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 05 Juun 2024 07:37
Ära räägi asjadest, millest ei tea. Põllumajanduses petetakse väga palju! Alates sellest, et toetusi kandidtakse siia-sinna, kantakse "palk" inimeste kontole kohustusega see tagasi kanda, kaetakse ühe projektirahaga teist jne. Liigutatavad summad on väga suured.
Jutt oli ukrainlaste petmisel töö eest maksmisel.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 05 Juun 2024 08:55
Külaline kirjutas: 05 Juun 2024 07:37
Jutt oli ukrainlaste petmisel töö eest maksmisel.
Petavad eestlasi, petavad ukrainlasi, petavad riiki.
Külaline

Eesti 200 valimislubadusedhttps://www.fin.ee/media/8662/download
Naeruväärne! Masendav.
Külaline

Päris selget keelt räägib, kui kogu erakond sai vähem hääli kui peterson üksinda. Mark missugune!
Miia

Postitus Postitas Miia »

Mina (samuti mu abikaasa ja täisealine poeg) hääletasime viimastel riigikogu valimistel Eesti200 poolt. Ei ole rahul, üldse pole rahul praeguse koalitsiooniga. Eilsetel valimistel nad minu ja mu pereliikmete hääli enam ei saanud ja ei saa ilmselt ka järgmistel valimistel. Tulemused näitavad, et sellise meelsusega on teisigi.
sürr

Postitus Postitas sürr »

Opositsioonis ongi lihtsam hõisata, et kui meie oleks, küll siis teeks... Valitsuses olles pead aga reaalsusega silmitsi seisma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], xqwerty ja 13 külalist