Ei tea, mida teha

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 22:23
Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 22:07
Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:57Vannitoa remont maksab ka odavalt tehes kuskil 6000.
Mis ajast saab kellegi teise kinnisvara üürile anda? Teemaalgataja pole omanik. Sa ajad mingit täielikku möga.
Vot, see on ema jutt mulle, et kui otsustan üürile anda, siis ise tegelegu ma sellega. Kuidas see küll oleks tõesti ilma emata, kes on paberite järgi omanik. Tema oleks seal vahel ju nagunii. Just need kõik ta ebatõesed ja ebamäärased jutud tekitavadki vaid usaldamatust ja sein tulebki ette siis, kui vaja vannitoas remonti teha ja juhtmed ära vahetada, mis maksab samuti mitu tuhat. Teised asjad teen ära. Tegelikkuses on need rahad mul olemas, aga ma ei kuluta nii palju asjale, mis ei ole minu oma. Kipun ka arvama pigem, et pühin sest korterist pigem oma käed puhtaks, ütlen ka emale, et ei taha seda korterit ja lähen viin need rahad siis juba tõesti pigem no ma ei teagi, üürikorterisse siis vist, aga vaid sinna, kus on kõik remondid tehtud.
Kuidas jah sina saad üürile anda, kui sa pole omanik. No siin on ju lausa näkku karjuv asi, et ema loodab, et sina teed kõik korda, üürid välja. Aga küsi siis ema käest, et kui sa ise tegeled, kas saad ka üüriraha endale? Kuna nagunii ju väidetava testamendi järgi on sinu oma 😂
Ega testament ei tähenda, et inimesel kuidagi enne pärimist oleks õigus saada, seega ülitobe väide.
Külaline

Minu 99 aastaseks elanud tädi on teinud/muutnud aastate jooksul 7 korda (just sellelt lingilt nüüd vaatasin) testamenti! Tal on elus ainult 2 lähemat sugulast, kumbki nendest ei saanud midagi. Pärandas täiesti võõrale. Kahjuks ei näe kas mõni testament on ka sugulastele olnud. Mina elasin kaugel, aga teine sugulane aitas teda ikka palju. Ja ei mingit tänulikkust.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 22:23Kuidas jah sina saad üürile anda, kui sa pole omanik. No siin on ju lausa näkku karjuv asi, et ema loodab, et sina teed kõik korda, üürid välja. Aga küsi siis ema käest, et kui sa ise tegeled, kas saad ka üüriraha endale? Kuna nagunii ju väidetava testamendi järgi on sinu oma 😂
Minu mõte on selles, et remontimata vannituba oma näo ja nimega ei taha üldse üürile andagi. Sel juhul andku ema see üürile ja muidugi võtab siis üüriraha ka endale. Aga ema jutt mulle on korduvalt olnud, et mina annaks üürile ja üüriraha jäägu mulle. Jõuame nüüd jutu esimesse lausesse tagasi, et miks ma seda ei tee ja pole minu korter see ka veel lisaks. Et mina ei anna siin midagi ametlikult.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:57
Rissel kirjutas: 30 Sept 2025 21:41 Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister

Vannitoa remont on kallis, aga kui tahad välja rentida, sel juhul teed odavamalt. Otsid põrandale keraamilised plaadid partiijääkidest, seinale võib panna ka katte, mis imiteerib plaate (olen kord seda katsetanud, jäi täitsa normaalne) ja mida saad ise kleepida ilma kalli töömeheta, vanni viskad välja, kui selline on, ostad ainult dushinurga, valamu ja WC poti (torumees ühendab kõik kollm ära). Kui ostad ühest kohast, saad ehk ka järelmaksuga või võtad kuldkaardiga krediiti. Samal ajal juba pakud korterit üürile. Kui saad tagatisraha, maksad võetud laenu/krediidi ära. Mitte midagi keerulist pole.
Vannitoa remont maksab ka odavalt tehes kuskil 6000.
Mis ajast saab kellegi teise kinnisvara üürile anda? Teemaalgataja pole omanik. Sa ajad mingit täielikku möga.
Teed aga üürilisega lepingu ja nii saabki. Ega see kes üürile annab pea omanik olema. Tal peab olema omaniku luba ja see on teemaalgatajal olemas. Suuline luba on ka muide luba. Aga võib ju ka emaga vastava paberi teha.
Aga teemaalgataja probleemist ma aru ei saa. Kui ta ei taha seal elada, siis ärgu ometi elagu. Kes teda sunnib? Kui tal aga puuduvad vahendid muu elamispinna ostmiseks või üürimiseks ja on sunnitud seal ema korteris elama, siis nii ongi ja elabki seal. Või võtab teemaalgataja end kokku ja räägib oma emaga, et ta ei taha teha remonti korteris, mis talle ei kuulu ja ta ei taha oodata oma ema surma, et ta saaks selle korteri maha müüa ja mujale kolida. Aga kui teemaalgataja seda ei suuda, siis jäävad esimesed kaks varianti.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:57Mis ajast saab kellegi teise kinnisvara üürile anda? Teemaalgataja pole omanik.
Omaniku esindajana saab vabalt. 🤦‍♂️
Külaline

Tegelikult võiksid sa vannitoaremonti teha ka lihtsalt kingina emale, ilma pärandust ootamata.
Külaline

Kui mina kavatsen kusagil elada nt 10 aastat, siis ma teeks vannitoa remondi ära iseenda pärast, vahet pole, mis sellest korterist edasi saab. Eriti kui üüri ega kodulaenu maksma ei pea. Üürnikul kulub aastaga see summa puhtlalt üüri peale ära, mis teil vannitoaremont maksma läheks.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 01:56Kui mina kavatsen kusagil elada nt 10 aastat, siis ma teeks vannitoa remondi ära iseenda pärast, vahet pole, mis sellest korterist edasi saab. Eriti kui üüri ega kodulaenu maksma ei pea. Üürnikul kulub aastaga see summa puhtlalt üüri peale ära, mis teil vannitoaremont maksma läheks.
Oh seda naiste lihtsameelsust, pole imestada, et nii palju petta saate. Nii kui remont tehtud vajab emme ise seda korterit.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 00:33Omaniku esindajana saab vabalt. 🤦‍♂️
Et nagu maakler või? Saab, saab, ainult leping tuleb teha omanikuga raha laekub omanikule.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 02:37
Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 00:33Omaniku esindajana saab vabalt. 🤦‍♂️
Et nagu maakler või? Saab, saab, ainult leping tuleb teha omanikuga raha laekub omanikule.
Omanik ise saab määrata volikirjaga endale esindaja, ükskõik kelle, peaasi, et teovõimeline oleks. Maakler ei puutu siin üldse asjasse. Samas volikirjas saab ka määrata isiku, kellele raha laekub.

Leping tehaksegi omanikuga, lihtsalt omanikku esindab keegi teine, nt tema tütar (kui omanik on nii otsustanud ja tütrele volitused andnud).
Külaline

Guest kirjutas: 01 Okt 2025 01:55 Tegelikult võiksid sa vannitoaremonti teha ka lihtsalt kingina emale, ilma pärandust ootamata.
Võtab ise pangalaenu, et emale kingitus teha? Sa ei ole vist kõige parema finantskirjaoskusega inimene.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Okt 2025 01:56 Kui mina kavatsen kusagil elada nt 10 aastat, siis ma teeks vannitoa remondi ära iseenda pärast, vahet pole, mis sellest korterist edasi saab. Eriti kui üüri ega kodulaenu maksma ei pea. Üürnikul kulub aastaga see summa puhtlalt üüri peale ära, mis teil vannitoaremont maksma läheks.
Teemaalgataja ju kirjutab, et ei taha seal praegugi elada, nii et see 10 aasta jutt ei päde. Ühtlasi ei julge ta seda oma näo ja nimega üürilegi anda, vannituba renoveerimata. Ilmselgelt ei saa selle korteri eest mingit turu keskmist üüri küsida.
Külaline

juba vaevad pead ja kulutad raha asjale, mis ei kuulu sulle.
selle asemel, et raisata mõttetult end võõra omandi nimel, korrasta suhted emaga. hea läbisaamine lähedasega annab võimaluse, et kinnisasi pärandatakse just sulle.
Külaline

Mulle tundub, et siin teemas ema üritabki süütundele rõhuda selle testamendi jutuga. Sellest ka üldse see dilemma.
Külaline

Olles terve oma maja ise renoveerinud, ma küll ei ütleks, et see vannitoaremont kallis on.. Kui sa pead selleks laenu võtma, siis mis võimalused sul üldse sealt korterist ära kolida on? Kui sul on võimalus saada sellises suurused laen, et uus korter osta, siis tee seda. Sest mis võimalused sul muidu on? Elada kümneid aastaid ema korteris ja oodata tema surma, et saada teada, kellele see praegune korter siis ikka jääb või?
Külaline

mina näen kahte varianti - kui kavas selles korteris elada rohkem kui aasta, siis teeksin kindlasti remondi. Sest mulle meeldib ka paar aastakest elada kenas kohas.
Või kui kuidagi ei tihka teha remonti korteris, mis pole enda nimel, siis koliksin lihtsalt ära.
Siin ema siunata on kõige nõmedam üldse, eriti tema pinnal tasuta elades...
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 01:56 Kui mina kavatsen kusagil elada nt 10 aastat, siis ma teeks vannitoa remondi ära iseenda pärast, vahet pole, mis sellest korterist edasi saab. Eriti kui üüri ega kodulaenu maksma ei pea. Üürnikul kulub aastaga see summa puhtlalt üüri peale ära, mis teil vannitoaremont maksma läheks.
Sama siin. TA on ju juba seal korteris elanud mõnda aega, ning kavatseb edasi elada, seega minu meelest oleks täiesti loogiline samm pisut remonti teha. Vannitoa remont pole odav, aga kui kulud kokku lüüa ja võrrelda, kui palju sama aja eest kuus üürikorteri eest maksaks, siis ma arvan, et see vannitoa värskendus tuleb odavam.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Õigem on seda vannitoa remonti mitte teha. Teed remondi ära, kõpitsed veel siit-sealt, ja ongi ema ukse taga, nagu keegi juba tabavalt ütles. Kui on siiani kannatanud selles korteris remontimata vannitoaga elada, kannatab ka edaspidi. Kui ema küsima, siis ütled, et raha pole. Nii ongi. Mis temal ikka küsida, kui ise korterist huvitatud pole? Siis temasse see korter ega selle kõpitsemine ei puutu nagunii, ütledki, et sul praegu raha pole, või kui teab, et on, siis ütled, et muud plaanid, näiteks reisimine. Pärast võid alati öelda, et reisihimu kadus ära. Ja ütled, et raha jätad tagavaraks, nt vbl tuleb mingi operatsioon, väljaspool haigekassa ravijärjekorda, kohe vaja, kunagi ei tea, mis tulevikus ootamatu väljaminek on, et sulle sobib sellises (remontimata) korteris elada küll. No ja kui sobib, siis sobib, siis nii eladki seal. Kui aga endale enam remontimata vannituba ei sobi, vaat' siin tekib probleem. Siis pead ära remontima või ilusasse üürikorterisse kolima, kus ilusat vannituba saad vaadata. Aga üürikorter tahab kah raha, pead otsustama, kas ema viskab su välja, kui remont valmis, või laseb ikka edasi elada, siis sul see remonditud vannituba tuleb nagunii odavam kui üürikat pidada. Et sul on probleem siis, kui sulle enesele enam remontimata vannituba ei kõlba, muidu pole sul mingit probleemi.
Külaline

Üürile andmine võib lõppeda nii, et remonti vajab pärast puukide väljaajamist mitte ainult vannituba, vaid kogu korter.
Ela kuni kannatab elada ja kogu raha endale. Võõrasse varasse ei tasu midagi panustada. Siinsete ahnete emmede juttu kingituste tegemisest ära arvesta.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2025 14:06 Üürile andmine võib lõppeda nii, et remonti vajab pärast puukide väljaajamist mitte ainult vannituba, vaid kogu korter.
Ela kuni kannatab elada ja kogu raha endale. Võõrasse varasse ei tasu midagi panustada. Siinsete ahnete emmede juttu kingituste tegemisest ära arvesta.
Üürin juba 15 aastat välja 11 korterit ja selle aja jooksul pole mitte midagi sellist juhtunud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist