Ei tea, mida teha

Külaline

Ei tea, mida teha

Postitus Postitas Külaline »

Olukord on selline, et olude sunnil kolisin ema korterisse oma perega. Ema elab mujal ja see mujal elukoht on talle tagatud kuni ta surmani. Ema on rääkinud, et talle meeldib, et ei ela siin võõrad üürilised, vaid omad inimesed ja, et ma võin sellega teha, mis soovin. Ainult müüa veel ei saa. Üüri me ei maksa, aga oleme korterit päris palju värskendanud. Ühel hetkel emal läks tervis halvaks ja sel ajal andis mulle teada, et käis notaris testamenti tegemas, milles olevat kirjas, et see korter jääb mulle. Ma ei ole seda testamenti näinud. Mina tegelikult eriti ei taha selles korteris enam elada või vähemalt ma ei kujuta end ette terve elu siin elamas. Siin aga oleks vaja teha ära vannitoa remont, kui ka jääme siis edasi elama või annaks korteri üürile. Olen aga hakanud mõtlema, et ema on elu jooksul mulle luisanud korduvalt. Küll mitte sellise teemaga, aga suvaliste pisiasjadega. Probleem on, et ma päris 100% ei saa kindel olla, et ta sellise testamendi tegi ja ma tean, et testamenti saab ka muuta ja vanainimesed võivad igasuguseid veidruseid teha emotsiooni ajel. Vannitoa remont on aga kallis ja selleks peaksin laenu võtma. Siia olen juba piisavalt raha sisse pannud. Mina aga ei taha, et mulle kott pähe tõmmatakse ühel hetkel . Veel pani mõtlema, et miks testament ja miks praegu minu nimele ei kirjutanud, kui ta on selles nii kindel, nagu mulle räägib. Mul on tekkinud kahtlused. Emaga ei taha eriti rääkida sel teemal ka, et ehk ärritub. Olen justkui lõksus. Ema on ka öelnud, et kui otsustan korteri üürile anda, siis ise tegelen sellega ja üüriraha võtan endale. Siin oleks siiski veel vaja kõpitseda, enne kui ma julgeks üürile anda. Probleem ongi selles, et ma ei tea, et kuidas talitada. Olen mõelnud, et äkki siiski lähen ära ja tegelegu ema ise üürilistega ja võtku raha endale, et siis vähemalt mina saan minema sellisest on oma, aga nagu ei ole ka korterist ja ei saa vasta pükse.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 19:35 Olukord on selline, et olude sunnil kolisin ema korterisse oma perega. Ema elab mujal ja see mujal elukoht on talle tagatud kuni ta surmani. Ema on rääkinud, et talle meeldib, et ei ela siin võõrad üürilised, vaid omad inimesed ja, et ma võin sellega teha, mis soovin. Ainult müüa veel ei saa. Üüri me ei maksa, aga oleme korterit päris palju värskendanud. Ühel hetkel emal läks tervis halvaks ja sel ajal andis mulle teada, et käis notaris testamenti tegemas, milles olevat kirjas, et see korter jääb mulle. Ma ei ole seda testamenti näinud. Mina tegelikult eriti ei taha selles korteris enam elada või vähemalt ma ei kujuta end ette terve elu siin elamas. Siin aga oleks vaja teha ära vannitoa remont, kui ka jääme siis edasi elama või annaks korteri üürile. Olen aga hakanud mõtlema, et ema on elu jooksul mulle luisanud korduvalt. Küll mitte sellise teemaga, aga suvaliste pisiasjadega. Probleem on, et ma päris 100% ei saa kindel olla, et ta sellise testamendi tegi ja ma tean, et testamenti saab ka muuta ja vanainimesed võivad igasuguseid veidruseid teha emotsiooni ajel. Vannitoa remont on aga kallis ja selleks peaksin laenu võtma. Siia olen juba piisavalt raha sisse pannud. Mina aga ei taha, et mulle kott pähe tõmmatakse ühel hetkel . Veel pani mõtlema, et miks testament ja miks praegu minu nimele ei kirjutanud, kui ta on selles nii kindel, nagu mulle räägib. Mul on tekkinud kahtlused. Emaga ei taha eriti rääkida sel teemal ka, et ehk ärritub. Olen justkui lõksus. Ema on ka öelnud, et kui otsustan korteri üürile anda, siis ise tegelen sellega ja üüriraha võtan endale. Siin oleks siiski veel vaja kõpitseda, enne kui ma julgeks üürile anda. Probleem ongi selles, et ma ei tea, et kuidas talitada. Olen mõelnud, et äkki siiski lähen ära ja tegelegu ema ise üürilistega ja võtku raha endale, et siis vähemalt mina saan minema sellisest on oma, aga nagu ei ole ka korterist ja ei saa vasta pükse.
Küll on paha ema.
Aga mida teha? Osta endale ise oma raha eest korter või maja ja tee seal nii palju remonti kui süda vähegi ihaldab.
Külaline

Küll on paha ema.
Aga mida teha? Osta endale ise oma raha eest korter või maja ja tee seal nii palju remonti kui süda vähegi ihaldab.

Ma pole öelnud, et paha ema on. Ema sai selle korteri vanaema abiga, et pani vanaema kodu lisatagatiseks. Ega ka mina ilmselt ei saaks teisiti omale kodu osta.
Külaline

Ega oletatav testament ju kohusta seal korteris sees elada.
Vb ema siis loodabki, et kui "testamendiga" sulle jääb, siis sa ullike teeb kõik remondi lõpuni.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 20:08Ega oletatav testament ju kohusta seal korteris sees elada.
Vb ema siis loodabki, et kui "testamendiga" sulle jääb, siis sa ullike teeb kõik remondi lõpuni.
Ma ei taha nüüd tõesti öelda, et on paha ema, aga jah, tema kohta on inimesed öelnud, et läheb või üle laipade, et saavutada oma eesmärgid. Paraku on olnud tal ka minuga seda egoismi. Varem on üürilised ka korteris olnud , aga nemad tõesti siin remonti ei teinud. Ema tegi ka võimalikult vähe kui ise siin kunagi ammu elas. Minule kiidab aga takka, et tee ikka ja nüüd viimasel ajal isegi ise viitab külas käies, et kas te seda ja seda ka ära teete, et kole.
Külaline

Kui ta selline susserdis on, siis seda testamendi juttu puhta kullana ei võtaks. Pole praegu mõtet taguda sinna korterisse seda raha, võttes veel laenu kaela peale.
Külaline

Kott pähe, vasta pükse, ema jube susserdis? Kas sa vähe tänamatu ei ole või? Elad tasuta pinnal, mida sa pole ise pidanud endale soetama. Oled hulga raha kokku hoidnud. Kui ei sobi, mine osta endale enda elamispind ja remondi seda. Küll ema oma korteriga tegeletud saab.
Külaline

Varem on üürilised ka korteris olnud , aga nemad tõesti siin remonti ei teinud.
Ja miks nad oleks pidanud, kui maksid üüri? Sina ei maksa üüri. Ka pole sa kohustatud mingit remonti tegema, kui ei soovi, sa teed seda enda jaoks, sest ise elad seal sees. Ema pole sulle kohustatud tasuta elupinda pakkuma, ei ole kohustatud ka sulle midagi pärandama. Sinu jutt on selline, nagu see oleks sinu inimõigus. Sul on täiesti lubatud ka ilma ema abita hakkamasaamine, siis ei teki selliseid probleeme.
Külaline

Ma tahaks kah vastu pükse saada ja kellegi teise korteris tasuta elada.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Sept 2025 20:53 Kott pähe, vasta pükse, ema jube susserdis? Kas sa vähe tänamatu ei ole või? Elad tasuta pinnal, mida sa pole ise pidanud endale soetama. Oled hulga raha kokku hoidnud. Kui ei sobi, mine osta endale enda elamispind ja remondi seda. Küll ema oma korteriga tegeletud saab.
Maksab ju ikkagi arveid, mis muidu oleks ema kanda. Lisaks on ta oma raha remondi alla pannud, tõstes emale kuuluva kinnisvara väärtust. Tavaline üüriline seda ei teeks. Ühtlasi tundub, et tegemist pole korteriga, mille eest mingit asjalikku üüri küsida saaks, eriti kui vannituba remontimata.
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister

Vannitoa remont on kallis, aga kui tahad välja rentida, sel juhul teed odavamalt. Otsid põrandale keraamilised plaadid partiijääkidest, seinale võib panna ka katte, mis imiteerib plaate (olen kord seda katsetanud, jäi täitsa normaalne) ja mida saad ise kleepida ilma kalli töömeheta, vanni viskad välja, kui selline on, ostad ainult dushinurga, valamu ja WC poti (torumees ühendab kõik kollm ära). Kui ostad ühest kohast, saad ehk ka järelmaksuga või võtad kuldkaardiga krediiti. Samal ajal juba pakud korterit üürile. Kui saad tagatisraha, maksad võetud laenu/krediidi ära. Mitte midagi keerulist pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 20:14
Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 20:08Ega oletatav testament ju kohusta seal korteris sees elada.
Ma ei taha nüüd tõesti öelda, et on paha ema, aga jah, tema kohta on inimesed öelnud, et läheb või üle laipade, et saavutada oma eesmärgid. Paraku on olnud tal ka minuga seda egoismi. Varem on üürilised ka korteris olnud , aga nemad tõesti siin remonti ei teinud. Ema tegi ka võimalikult vähe kui ise siin kunagi ammu elas. Minule kiidab aga takka, et tee ikka ja nüüd viimasel ajal isegi ise viitab külas käies, et kas te seda ja seda ka ära teete, et kole.
Ei olegi ju keegi seda väitnud, et paha ema.
Eks sa ise tunned teda kõige paremini. Mingil väidetavalt testamendil mina küll ei laseks ennast niimoodi mõjutada.
Külaline

Rissel kirjutas: 30 Sept 2025 21:41 Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister

Vannitoa remont on kallis, aga kui tahad välja rentida, sel juhul teed odavamalt. Otsid põrandale keraamilised plaadid partiijääkidest, seinale võib panna ka katte, mis imiteerib plaate (olen kord seda katsetanud, jäi täitsa normaalne) ja mida saad ise kleepida ilma kalli töömeheta, vanni viskad välja, kui selline on, ostad ainult dushinurga, valamu ja WC poti (torumees ühendab kõik kollm ära). Kui ostad ühest kohast, saad ehk ka järelmaksuga või võtad kuldkaardiga krediiti. Samal ajal juba pakud korterit üürile. Kui saad tagatisraha, maksad võetud laenu/krediidi ära. Mitte midagi keerulist pole.
Mis infot? Ega ema surnud pole, et sinu antud lingilt infot leiaks. See veel puudub, et veel elus oleva isiku testamendi kohta saaks aru pärida :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:12Ma tahaks kah vastu pükse saada ja kellegi teise korteris tasuta elada.
Ma ei ole kuulnud, et kuskil tasuta elada saab. Kommunaalid on ikka enda maksta. Majalaen ka maja renoveerimise tõttu. Nende remontidega on suurem osa üüriraha juba tasa tehtud. Ennem oli korter üldse remontimata, veel vanad kohe, kohe eest ära kukkuvad puitaknadki olid ees. Kunagised üürilised maksid vähem üüri sellise korteri eest ja lõpuks jäid sellega ka hätta.
Külaline

Rissel kirjutas: 30 Sept 2025 21:41 Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister

Vannitoa remont maksab ka odavalt tehes kuskil 6000.
Mis ajast saab kellegi teise kinnisvara üürile anda? Teemaalgataja pole omanik. Sa ajad mingit täielikku möga.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:57Vannitoa remont maksab ka odavalt tehes kuskil 6000.
Mis ajast saab kellegi teise kinnisvara üürile anda? Teemaalgataja pole omanik. Sa ajad mingit täielikku möga.
Vot, see on ema jutt mulle, et kui otsustan üürile anda, siis ise tegelegu ma sellega. Kuidas see küll oleks tõesti ilma emata, kes on paberite järgi omanik. Tema oleks seal vahel ju nagunii. Just need kõik ta ebatõesed ja ebamäärased jutud tekitavadki vaid usaldamatust ja sein tulebki ette siis, kui vaja vannitoas remonti teha ja juhtmed ära vahetada, mis maksab samuti mitu tuhat. Teised asjad teen ära. Tegelikkuses on need rahad mul olemas, aga ma ei kuluta nii palju asjale, mis ei ole minu oma. Kipun ka arvama pigem, et pühin sest korterist pigem oma käed puhtaks, ütlen ka emale, et ei taha seda korterit ja lähen viin need rahad siis juba tõesti pigem no ma ei teagi, üürikorterisse siis vist, aga vaid sinna, kus on kõik remondid tehtud.
Külaline

Rissel kirjutas: 30 Sept 2025 21:41Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister

Tead, oleks ju päris hea, kui näeks, oleks pilt kohe selge, aga paraku ei näe selliseid asju. Võid vaid vaadata, mis testamente ise teinud oled. Pärimusest pole üldse jutt, sel juhul läheks korter kahele. Jutt on testamendist, mis jutu järgi ära tehti.
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Guest kirjutas: 30 Sept 2025 22:07
Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 21:57Vannitoa remont maksab ka odavalt tehes kuskil 6000.
Vot, see on ema jutt mulle, et kui otsustan üürile anda, siis ise tegelegu ma sellega. Kuidas see küll oleks tõesti ilma emata, kes on paberite järgi omanik. Tema oleks seal vahel ju nagunii. Just need kõik ta ebatõesed ja ebamäärased jutud tekitavadki vaid usaldamatust ja sein tulebki ette siis, kui vaja vannitoas remonti teha ja juhtmed ära vahetada, mis maksab samuti mitu tuhat. Teised asjad teen ära. Tegelikkuses on need rahad mul olemas, aga ma ei kuluta nii palju asjale, mis ei ole minu oma. Kipun ka arvama pigem, et pühin sest korterist pigem oma käed puhtaks, ütlen ka emale, et ei taha seda korterit ja lähen viin need rahad siis juba tõesti pigem no ma ei teagi, üürikorterisse siis vist, aga vaid sinna, kus on kõik remondid tehtud.
Põhimõtteliselt on võimalik ka ju omavaheline leping teha emaga. Sina kohustud tegema remondi ja saad selle kompensatsiooniks korteri enda käsutusse ja välja rentimise õiguse x aastaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 19:43Küll on paha ema.
Sina, Perekooli tuntud kadekops ka siin kohal.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 22:07
Kuidas jah sina saad üürile anda, kui sa pole omanik. No siin on ju lausa näkku karjuv asi, et ema loodab, et sina teed kõik korda, üürid välja. Aga küsi siis ema käest, et kui sa ise tegeled, kas saad ka üüriraha endale? Kuna nagunii ju väidetava testamendi järgi on sinu oma 😂
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline