Pigem üllatab mind see, et mõni tõsimeeli arvab, et saab pärast pärandaja surma testamendis nimetatu ludinal enda omaks ilma tegelikke omanikke ja omandisuhteid välja selgitamata.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 12:36Täpselt nii.
Olin täitsa üllatunud, et mõned kommenteerijad tõsimeeli arvavad, et nad saavad ükskõik millise korteri, maja, maalapi, isegi Buckinghami palee ja Eiffeli torni notariaalsesse testamenti kirjutada, notar rahumeeli vajutab templi peale ja ühmab "ah, las keegi teine peale inimese surma selgitab tegelikud omanikud ja omandisuhted välja".
Kohtutäitur sobrab Rahvastikuregistris
-
Külaline
-
Külaline
Nii pole küll keegi arvanud. Vastupidi, ainult nii see käibki.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 13:40Pigem üllatab mind see, et mõni tõsimeeli arvab, et saab pärast pärandaja surma testamendis nimetatu ludinal enda omaks ilma tegelikke omanikke ja omandisuhteid välja selgitamata.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 12:36Täpselt nii.
Olin täitsa üllatunud, et mõned kommenteerijad tõsimeeli arvavad, et nad saavad ükskõik millise korteri, maja, maalapi, isegi Buckinghami palee ja Eiffeli torni notariaalsesse testamenti kirjutada, notar rahumeeli vajutab templi peale ja ühmab "ah, las keegi teine peale inimese surma selgitab tegelikud omanikud ja omandisuhted välja".
-
Külaline
Jajah, unusta ära. Notariaalne testament on ka ümbrikus notari hoolde antud testament, mille sisust notar mitte midagi ei tea.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 11:37 Notar kontrollib kinnisvara tegeliku omaniku muidugi üle, ilma selleta ei tule mingit testamenti.
Toompea lossi ja Teletorni pärandamise võid kodusesse testamenti kirjutada.
-
Külaline
Kes siin midagi sellist on arvanud?Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 13:40Pigem üllatab mind see, et mõni tõsimeeli arvab, et saab pärast pärandaja surma testamendis nimetatu ludinal enda omaks ilma tegelikke omanikke ja omandisuhteid välja selgitamata.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 12:36Täpselt nii.
-
Külaline
Suurem osa selliseid kinnises ümbrikus testamente jäävad siiski krimiromaanidesse. Tänapäevane testament on enamasti ikka korralik notari pitseriga dokument, kus on korrektselt inimese vara üles loetud, mitte "pärandan oma kollase katusega maja pojale ja oranži katusega maja naabri Vellole".Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 20:24Jajah, unusta ära. Notariaalne testament on ka ümbrikus notari hoolde antud testament, mille sisust notar mitte midagi ei tea.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 11:37 Notar kontrollib kinnisvara tegeliku omaniku muidugi üle, ilma selleta ei tule mingit testamenti.
-
Külaline
Kas see on mingi nali? Eestis on 2 varianti notariaalset testamenti, 1 neist hoiuleantuna. Mõlemad omavad võrdset jõudu.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 13:48Suurem osa selliseid kinnises ümbrikus testamente jäävad siiski krimiromaanidesse. Tänapäevane testament on enamasti ikka korralik notari pitseriga dokument, kus on korrektselt inimese vara üles loetud, mitte "pärandan oma kollase katusega maja pojale ja oranži katusega maja naabri Vellole".Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 20:24Jajah, unusta ära. Notariaalne testament on ka ümbrikus notari hoolde antud testament, mille sisust notar mitte midagi ei tea.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 11:37 Notar kontrollib kinnisvara tegeliku omaniku muidugi üle, ilma selleta ei tule mingit testamenti.
-
Külaline
Ja kas ma ütlesin, et ei ole sellist varianti? Ei öelnud. Ütlesin, et enamasti ei kasutata seda ümbrikus notarile andmise varianti, vaid tehakse kohapeal testament.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 14:32Kas see on mingi nali? Eestis on 2 varianti notariaalset testamenti, 1 neist hoiuleantuna. Mõlemad omavad võrdset jõudu.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 13:48Suurem osa selliseid kinnises ümbrikus testamente jäävad siiski krimiromaanidesse. Tänapäevane testament on enamasti ikka korralik notari pitseriga dokument, kus on korrektselt inimese vara üles loetud, mitte "pärandan oma kollase katusega maja pojale ja oranži katusega maja naabri Vellole".Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 20:24
Jajah, unusta ära. Notariaalne testament on ka ümbrikus notari hoolde antud testament, mille sisust notar mitte midagi ei tea.
-
Külaline
...milles ei loetleta inimese vara "korrektselt" üles, vaid antakse pärandaja korraldused tema surma puhuks.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 15:14Ja kas ma ütlesin, et ei ole sellist varianti? Ei öelnud. Ütlesin, et enamasti ei kasutata seda ümbrikus notarile andmise varianti, vaid tehakse kohapeal testament.
-
Külaline
Lõpeta jauramine. Ilma korrektselt vara nimetamata ei ole võimalik anda korraldust surma puhuks. Nagu toodud näide juba oli - kui on korraldus, et kollase katusega maja annan pojale ja oranžiga naabri Vellole, siis selline sõnastus ei saa läbi minna notariaalses testamendis, küll aga ümbrikuvariandis.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 15:36...milles ei loetleta inimese vara "korrektselt" üles, vaid antakse pärandaja korraldused tema surma puhuks.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 15:14Ja kas ma ütlesin, et ei ole sellist varianti? Ei öelnud. Ütlesin, et enamasti ei kasutata seda ümbrikus notarile andmise varianti, vaid tehakse kohapeal testament.
-
Külaline
Seda polegi siin keegi väitnud. Aga nagu öeldakse - targem annab järele, nii et lase edasi.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 16:35Lõpeta jauramine. Ilma korrektselt vara nimetamata ei ole võimalik anda korraldust surma puhuks. Nagu toodud näide juba oli - kui on korraldus, et kollase katusega maja annan pojale ja oranžiga naabri Vellole, siis selline sõnastus ei saa läbi minna notariaalses testamendis, küll aga ümbrikuvariandis.
-
Külaline
Keegi pole väitnud, et saaks kellegi teise vara pärandada. See selgubki siis, kui pärimine on-mis ja kui palju. Ilma korrektselt nimetamata-mis on ümbrikus notarile hoiuleantud testament-saab sõnastada kõike täpselt nii, nagu testaator soovib. Kaua sa jaurad, ilmselgelt sa asjadest mitte midagi ei tea.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 16:35Lõpeta jauramine. Ilma korrektselt vara nimetamata ei ole võimalik anda korraldust surma puhuks. Nagu toodud näide juba oli - kui on korraldus, et kollase katusega maja annan pojale ja oranžiga naabri Vellole, siis selline sõnastus ei saa läbi minna notariaalses testamendis, küll aga ümbrikuvariandis.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 15:36...milles ei loetleta inimese vara "korrektselt" üles, vaid antakse pärandaja korraldused tema surma puhuks.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 15:14Ja kas ma ütlesin, et ei ole sellist varianti? Ei öelnud. Ütlesin, et enamasti ei kasutata seda ümbrikus notarile andmise varianti, vaid tehakse kohapeal testament.
-
Külaline
Kogu see jauramine algaski sellest, et TA nägi, et kohtutäitur on tema andmeid vaadanud.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 18:40Keegi pole väitnud, et saaks kellegi teise vara pärandada. See selgubki siis, kui pärimine on-mis ja kui palju. Ilma korrektselt nimetamata-mis on ümbrikus notarile hoiuleantud testament-saab sõnastada kõike täpselt nii, nagu testaator soovib. Kaua sa jaurad, ilmselgelt sa asjadest mitte midagi ei tea.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2025 16:35Lõpeta jauramine. Ilma korrektselt vara nimetamata ei ole võimalik anda korraldust surma puhuks. Nagu toodud näide juba oli - kui on korraldus, et kollase katusega maja annan pojale ja oranžiga naabri Vellole, siis selline sõnastus ei saa läbi minna notariaalses testamendis, küll aga ümbrikuvariandis.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 15:36
...milles ei loetleta inimese vara "korrektselt" üles, vaid antakse pärandaja korraldused tema surma puhuks.
Ju seepärast märge ilmuski, et tehti mõne hõimlase varade inventuuri ja kontrolliti, kas pärandajal oli üldse vara tema nimel või kas see ületas võlgnevusi.
-
Külaline
Jajaa, ikka saab. Aga kui teha testament notari juures ja ilma ümbrikuta, siis ei saa päris iga pahna kirja panna. Ja sellest ma rääkisingi, sest see võimalus on alati olemas, et tehti notari juures testament.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 18:40 Keegi pole väitnud, et saaks kellegi teise vara pärandada. See selgubki siis, kui pärimine on-mis ja kui palju. Ilma korrektselt nimetamata-mis on ümbrikus notarile hoiuleantud testament-saab sõnastada kõike täpselt nii, nagu testaator soovib. Kaua sa jaurad, ilmselgelt sa asjadest mitte midagi ei tea.
-
Külaline
Pole mingit isikukoodi vaja:
Nimetan kogu oma vara, mis mulle kuulub minu surma päeval, ükskõik kus see asub või millest koosneb, ainupärijaks Nimi Perekonnanimi, sündinud pp.kk.aaaa.”
-
Külaline
Testaator võib kirja panna, mida iganes.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2025 23:46Jajaa, ikka saab. Aga kui teha testament notari juures ja ilma ümbrikuta, siis ei saa päris iga pahna kirja panna. Ja sellest ma rääkisingi, sest see võimalus on alati olemas, et tehti notari juures testament.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 18:40 Keegi pole väitnud, et saaks kellegi teise vara pärandada. See selgubki siis, kui pärimine on-mis ja kui palju. Ilma korrektselt nimetamata-mis on ümbrikus notarile hoiuleantud testament-saab sõnastada kõike täpselt nii, nagu testaator soovib. Kaua sa jaurad, ilmselgelt sa asjadest mitte midagi ei tea.
-
Külaline
Arvad, et notar kontrollib su kinnisvara ja paned aadressidega kirja? Selleks ajaks, kui sured, oled juba uue maja ostnud ja kuna aadress pole see, läheb kõigi vahel jagamiseks? Saad ju aru, et su jutt pole pädev.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2025 23:46Jajaa, ikka saab. Aga kui teha testament notari juures ja ilma ümbrikuta, siis ei saa päris iga pahna kirja panna. Ja sellest ma rääkisingi, sest see võimalus on alati olemas, et tehti notari juures testament.Guest kirjutas: ↑10 Sept 2025 18:40 Keegi pole väitnud, et saaks kellegi teise vara pärandada. See selgubki siis, kui pärimine on-mis ja kui palju. Ilma korrektselt nimetamata-mis on ümbrikus notarile hoiuleantud testament-saab sõnastada kõike täpselt nii, nagu testaator soovib. Kaua sa jaurad, ilmselgelt sa asjadest mitte midagi ei tea.
-
Külaline
Minu mehe testamendis on küll kinnistud väga täpselt nimetatud, registri numbriga. Need on sinna ikka ilmselt notari lisatud, seega on notar kinnistu kannet vaadanud.
-
Külaline
Sina polegi pärija?Külaline kirjutas: ↑13 Sept 2025 13:21 Minu mehe testamendis on küll kinnistud väga täpselt nimetatud, registri numbriga. Need on sinna ikka ilmselt notari lisatud, seega on notar kinnistu kannet vaadanud.
-
Külaline
Ei ole ainupärija. Miks peaks?
-
Külaline
Järelikult pole ei abielus ja mehel on lapsed eelmisest suhtest. Sul ju pole üldse raha, nagu ma mäletan.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 3 külalist