Kas raatsite asju ära visata

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 17:41Aga sa pane ikka kallimaid asju ka müüki, siis see 10-sendine asi on ostjal nagu boonus, mitte asi, mille pärast ostu ette võtma hakatakse.
Kasukaga töövihik kaasa või :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 17:45 Mina olen seda 10 sendiga müüki enne kolimist teinud. Raamatuid oli väga vaevaline müüa. Saatmisvõimalus oli kohe üle tee, nii siis igal õhtul pisisumma eest raamatuid automaati kandsin. Üks vanakraamikaupmees ostis lausa mitu korraga, saatsin teele ja olime juba minema kolinud kui tuli teade, et ta ei ole pakki vastu võtnud. Nii need raamatud ei mäleta millisele pakifirmale jäidki.
40-50 aastat vanad juturaamatud ja vanemad teatmikud viskan julmalt prügikasti ja kuna prügi ei sorteeri põhimõtteliselt, siis loomulikult olmeprügisse.
Külaline

Kui ma noor olin, siis hoidsin palju kadutuod asju alles. Ilmselt sellepärast, et pärit üsna vaesest perest(mitte päria päris vaene, aga no üleliigset me kunagi midagi ei saanud).

Alles on perealbumid ja oma klassitunnistised
Aga mida aastaid edasi, seda vähem alles hoian. Oma lastega seotud tähtsamad asjad muidugi.

Aga olen nii ära andnud(ka võõrastele), müünud ja ka ära visanud. Ära andmisega on see, et 10-st 9 tahab aga heal juhul üks siis lõpuks ka järgi tuleb.
Kui müügiga ei lähe, siis olngi ära andnud või lõpuks ära visanud. Ka korralike asju.

Ja no osade asjadega on küll olnud nii, et pärast müüki/ära andmist/viskamist no just tekib vajadus selle asja järgi. Mis siis, et see on aastaid muidu kasutuna seisnud 😃 Murphy seadus.

Ma iga aasta korra teen kappides suurpuhastuse ja siis saab nii müüki panna, ära visata, kui ka ära anda.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 14:45 Minul on alles vanad teatmikud ja kaustikud eksamiülesannetega: füüsika, keemia, matemaatika - 8 - 11 klass. Lisaks ülikooli sisseastumiseksamite ülesanded ja lahendused. Kunagi hoidsin alles, et äkki lähen veel õppima. Nüüd olen 57 ja juba ammu ei lähe enam kuskile, aga ära visata kuidagi ei raatsi. Palju vaeva sai nendega nähtud, mingi eriline side on. Ja vahel tore vaadata, kui tark ma ikka kunagi olin ja mida kõike oskasin :D
Olen ka oma vanu mata vihikuid vaadanud ja täitsa nagu teine inimene oleks neid lahendanud. Käekiri on ainult minu oma, reaalselt ei oska enam midagi, mõni asi ei tule enam meeldegi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 29 Aug 2025 14:57 Minul on ka vanad vihikud alles, eri klassidest. Need nüüd nagu mälestusesemed juba, ei viska minema.
Puhas kolakoguja ju. Koju mahud ikka veel ära?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 18:13 kuna prügi ei sorteeri põhimõtteliselt, siis loomulikult olmeprügisse.
Kas ee on sinu meelest põhimõte või on põhimõttelagedus? Päris väärakas "põhimõte".
Külaline

Aga vanasti oligi mõttekas asju alles hoida, et ehk läheb vaja, kui polnud poes ostekohe sadat sorti asemel osta (ega raha selleks). Mul vanemad siiani müüvad veel asju, mida on nõuka ajal varuks ja "ehk läheb vaja" alles hoitud- garazist autoosasid, mille autotki enam ei ole jnejne. Kolast lahti saades on palju vabam tunne, lahedam elada (eeldusel, et uut kola asemel ei osta).
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 13:00
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 18:13 kuna prügi ei sorteeri põhimõtteliselt, siis loomulikult olmeprügisse.
Kas ee on sinu meelest põhimõte või on põhimõttelagedus? Päris väärakas "põhimõte".
Mina nt ka ei sorteeri põhimõtteliselt. Mida rohkem masilmas (kolmandates riikides) reisida, seda selgem on, kui mõttetu on minu prügisorteerimine kusagil Eestimaa (Euroopa) nurgakeses.
Elektriautode mull on samuti lõhkemas, seda ikka tead?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 13:11
Mina nt ka ei sorteeri põhimõtteliselt. Mida rohkem masilmas (kolmandates riikides) reisida, seda selgem on, kui mõttetu on minu prügisorteerimine kusagil Eestimaa (Euroopa) nurgakeses.
Täiesti rumal mõtlemine. Meie siin jälle sorteerime ja sina oma lollusega rikud ära ka teiste töö.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 13:15
Täiesti rumal mõtlemine. Meie siin jälle sorteerime ja sina oma lollusega rikud ära ka teiste töö.
Lisan veel, et sellised tohmakad muudavad lihtsalt kõigi jaoks prügiteenuse kallimaks, sest see prügi tuleb veel omakorda üle sorteerida.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 13:15
Mina rikun planeedi, jeee. Olen universumi direktor!
Külaline

5-aastane oled? Või on areng lihtsalt sinna vanusesse pidama jäänud? "Aga teised teevad ju kaaaa...."
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 14:175-aastane oled? Või on areng lihtsalt sinna vanusesse pidama jäänud? "Aga teised teevad ju kaaaa...."
Sul on endal areng peetunud. Kas sa oled nii kitsa silmaringiga, et ei tea, mis mujal toimub? Planeet Maa on meil ühine, seda ikka tead? Reisinud oled? Demograafiast mingit aimu on? Mitte et teised teevad kaa..., vaid see, mida sina-mina teeme, on mõttetu, sellest ei olene miski, sellest ikka saad aru? Euroopa on gloobusel kärbsesitt. Euroopa rahvastik on peopesale mahtuv. Sina võid oma pappkõrrest imeda, samal ajal sünnib Aasias ja Aafrikas naise kohta 6-8 last edasi, pidurdamatult, katkematult. Sinu pappkõrs ja kellapatarei õigesse kohta viimine on naeruväärne üritus.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 16:22
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 14:175-aastane oled? Või on areng lihtsalt sinna vanusesse pidama jäänud? "Aga teised teevad ju kaaaa...."
Sul on endal areng peetunud. Kas sa oled nii kitsa silmaringiga, et ei tea, mis mujal toimub? Planeet Maa on meil ühine, seda ikka tead? Reisinud oled? Demograafiast mingit aimu on? Mitte et teised teevad kaa..., vaid see, mida sina-mina teeme, on mõttetu, sellest ei olene miski, sellest ikka saad aru? Euroopa on gloobusel kärbsesitt. Euroopa rahvastik on peopesale mahtuv. Sina võid oma pappkõrrest imeda, samal ajal sünnib Aasias ja Aafrikas naise kohta 6-8 last edasi, pidurdamatult, katkematult. Sinu pappkõrs ja kellapatarei õigesse kohta viimine on naeruväärne üritus.
Ei ole naeruväärne üritus, sest need sorteerivad maad on ka kõige suuremad tarbijad. Nõukaajal käis jube reostamine, aga jalajälg oli ikkagi väike, sest tarbimine oli null. Nüüd on mul väikese tarbijana pakendeid terve suur konteineritäis iga kuu. Siinne mingisugunegi soritimine aitab kaasa sellele, et me siin oma maal sita sisse ei upuks. Aga mõni ajab mingit lapsejuttu, et aga näe, mis need seal teevad. Prügiga tegelemine ei ole mõttetu, pole normaalne, et sa näiteks värvi maha valad või prahti metsa alla viid. Üks uhkustab, et viskab paberit olmeprügisse. No eks viska siis, kui sellest mingi rahulduse saad, aga paberit töödeldakse ümber ja seda saaks veel kasutada. Pigem on naeruväärne üritus siin kõik põlevkivi jaamad kinni panna, oma riigi igasugune konkurentsivõime tootmises likvideerida, kui Hiinas avatakse uusi põlevkivijaamu iga nädal. Aga et siin plastkõrred igal pool ei vedele, on täitsa okei asi ja ei puutu sugugi sellesse, mis kuskil Aasias tehakse.
Külaline

Põhimõte.
Külaline

Poogen ju ,mis 100 või 1000 aasta pärast tuleb!
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 16:22
Sina võid oma pappkõrrest imeda, samal ajal sünnib Aasias ja Aafrikas naise kohta 6-8 last edasi, pidurdamatult, katkematult.
Sa oma suhtumisega oled ju täpselt samal tasemel. Koli siis kuhugi arengumaa savionni ja hakka omasugustega lapsi treima.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 29 Aug 2025 14:57 Minul on ka vanad vihikud alles, eri klassidest. Need nüüd nagu mälestusesemed juba, ei viska minema.
Mul ka. Üle pika aja väga huvitav lehitseda ja oma arenemise lugu jälgida. Ütlen sama, nagu siin keegi teine juba mainis, et matemaatika ülesandeid oleks küll nagu keegi teine lahendanud. Praegu pole peale Pythagorase teoreemi suurt midagi meeles.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 16:29Aga et siin plastkõrred igal pool ei vedele, on täitsa okei asi ja ei puutu sugugi sellesse, mis kuskil Aasias tehakse.
No kus need plastkõrred siis vedelesid, meil olid kõik omaenda prügikastis. Olen plastkõrte poolt endiselt, sest need paberkõrred on esitaks mürgised ja teiseks ei kesta tundigi. Kas nende tootmine säästab keskkonda või?
Lisaks need kinnitatud korgid - kui palju nt piimapakkide korke eraldi muidu tänavatel vedeles? Üks suurtootja just rääkis, kui mitu tonni plastikut nende tehasel rohkem kulub, et selliseid korke kasutada!
Nii et tulemus - hävitada tuleb tonnides rohkem plastikut kui enne.
Kasu keskkonnale?
Kõik see on puhas Potjomkini küla, mida me siin üritame ehitada.
Plastikkõrred kadusid, et asenduda plastikust kinnitustega.
Ja ma pole see, kes siin enne on sorteerimise vastu vaielnud - olen seadusekuulekas ja sorteerin. Aga näen kogu nende seaduste mõttetust.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 20:31
Mul ka. Üle pika aja väga huvitav lehitseda ja oma arenemise lugu jälgida. Ütlen sama, nagu siin keegi teine juba mainis, et matemaatika ülesandeid oleks küll nagu keegi teine lahendanud. Praegu pole peale Pythagorase teoreemi suurt midagi meeles.
Sama siin. Mul on alles ka isa ja ema klassitunnistused eelmise sajandi 30ndatest, isa Tartu ülikooli diplom aastast 1937, vanaema pabereid tsaariajast ja veel igasuguseid dokumente sõja ajast jne
Pere pärimus ikkagi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist