Jah, sain aru. Lisasin, et Pääsküla Maximas on SAMUTI toredad töötajad. Umbkeelseid vanamutte ei ole seal kohanud, kuigi käin seal mitmeid kordi nädalas.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 22:25Ta ju mõtles Jannseni Maxima, mitte Pääsküla Maxima töötajaid. Viimases on küll 100% umbkeelsed vanamutid. Mina olin see, kes kirjeldas eespool, kuidas umbkeelne Maxima töötaja jooksis poes mu eest ära, kuna ei saanud aru, mida ma soovin. keeldus vale hinnaga veini tagasi võtmast.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 14:00Nõus. Laagri poole jäävas Pärnu mnt Maximas samuti väga toredad töötajad.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 11:45
Minule Maxima poeketina ei meeldi, aga on paar toodet, mida sealt pidevalt ostmas käin - ja pean küll ütlema et Tallinnas Jannseni Maximas on ülitoredad noored vene tüdrukud kassas! Räägivad normaalset eesti keelt ja on tõeliselt sõbralikud. Iga kord imestan, kuidas neil seda head tuju jagub.
Rimi lollitab kliente
-
Külaline
-
Külaline
Suuremates Rimides saab saalis ka kaaluda loomulikult. Kui kasutada iseteenindust ja ostupulti/telefoni, siis muud varianti polegi.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 23:16Aga ei ole juu. Sa pole Rimis siis käinudki, Rimis pole mingit puuviljade kaalumist. Kõike kaalutakse kassas.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 22:33On küll Rimis puu- ja köögivilja juures kaalud. Ei ole kaalumine alati kassas.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 21:07
Aga ei ole ju. Mõtled neid asju ise välja. Rimis on kauba kaalumine alati kassas, Maximas ja Coopis on saalis kaalud kus saab triipkoodi.
Sa nagu selle peale ei ole kunagi tulnud, et erinevates Rimides võib olla erinev see süsteem? Mõnes väikses Rimis ehk on kassas kaalumine, aga Magistralis, Laagris jne suuremates rimides on täpselt sama süsteem nagu Selveris ja Coopis.
Miks valetad seda kõike?
-
Külaline
Sulle vastab onu, isegi sellest ei saa sa aru.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 23:59Issver, jälle see "miks sa valetad" tädi on kohal.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 23:16Aga ei ole juu. Sa pole Rimis siis käinudki, Rimis pole mingit puuviljade kaalumist. Kõike kaalutakse kassas.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 22:33
On küll Rimis puu- ja köögivilja juures kaalud. Ei ole kaalumine alati kassas.
Sa nagu selle peale ei ole kunagi tulnud, et erinevates Rimides võib olla erinev see süsteem? Mõnes väikses Rimis ehk on kassas kaalumine, aga Magistralis, Laagris jne suuremates rimides on täpselt sama süsteem nagu Selveris ja Coopis.
Miks valetad seda kõike?
Esiteks, katsu ükskord omale selgeks teha, mida tähendab sõna valetamine. Teiseks, mida sa vaidled? Ma käin iga nädal ca 3 korda oma kodulähedases Rimis ja ma TEAN, et selles Rimis ei kaaluta puuvilju kassas, vaid selleks on saalis kaalud.
-
Külaline
Saan aru et sa ise töötad seal, et selline huvitav avaldus. See tore, et oma tööandjat kaitsed. Ja veel toredam on teada, et selles Maximas vähemalt üks eesti keelt valdav inimene töötab.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 07:58Jah, sain aru. Lisasin, et Pääsküla Maximas on SAMUTI toredad töötajad. Umbkeelseid vanamutte ei ole seal kohanud, kuigi käin seal mitmeid kordi nädalas.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 22:25Ta ju mõtles Jannseni Maxima, mitte Pääsküla Maxima töötajaid. Viimases on küll 100% umbkeelsed vanamutid. Mina olin see, kes kirjeldas eespool, kuidas umbkeelne Maxima töötaja jooksis poes mu eest ära, kuna ei saanud aru, mida ma soovin. keeldus vale hinnaga veini tagasi võtmast.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 14:00
Nõus. Laagri poole jäävas Pärnu mnt Maximas samuti väga toredad töötajad.
Minu viimasel poeskäigul (tööpäeva õhtul), kui käisin klaarimas oma vale hinnaga veiniostu, oli tööl vanem vene (või ukraina) proua, kes ei rääkinud mitte sõnagi eesti keelt. Ka hiljem talle appi tulnud proua valdas vaid vene keelt.
Ok, võib-olla homme astub huvi pärast uuesti sellest poest läbi. Äkki on midagi poole aasta jooksul muutunud.
-
Külaline
Mul tõesti ei ole probleemi hea kogemuse eest kiita, kena vaheldus vingumisele mida nagunii igapäevaselt kuuleb. Ei tööta selles poes ja sulle soovitus- joo vähem.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 20:00Saan aru et sa ise töötad seal, et selline huvitav avaldus. See tore, et oma tööandjat kaitsed. Ja veel toredam on teada, et selles Maximas vähemalt üks eesti keelt valdav inimene töötab.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 07:58Jah, sain aru. Lisasin, et Pääsküla Maximas on SAMUTI toredad töötajad. Umbkeelseid vanamutte ei ole seal kohanud, kuigi käin seal mitmeid kordi nädalas.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 22:25
Ta ju mõtles Jannseni Maxima, mitte Pääsküla Maxima töötajaid. Viimases on küll 100% umbkeelsed vanamutid. Mina olin see, kes kirjeldas eespool, kuidas umbkeelne Maxima töötaja jooksis poes mu eest ära, kuna ei saanud aru, mida ma soovin. keeldus vale hinnaga veini tagasi võtmast.
Minu viimasel poeskäigul (tööpäeva õhtul), kui käisin klaarimas oma vale hinnaga veiniostu, oli tööl vanem vene (või ukraina) proua, kes ei rääkinud mitte sõnagi eesti keelt. Ka hiljem talle appi tulnud proua valdas vaid vene keelt.
Ok, võib-olla homme astub huvi pärast uuesti sellest poest läbi. Äkki on midagi poole aasta jooksul muutunud.
-
Külaline
Tavaliselt omistatakse teistele samu omadusi, millega ise kimpus ollakse.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 20:42sulle soovitus- joo vähem.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 20:00Saan aru et sa ise töötad seal, et selline huvitav avaldus. See tore, et oma tööandjat kaitsed. Ja veel toredam on teada, et selles Maximas vähemalt üks eesti keelt valdav inimene töötab.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 07:58
Jah, sain aru. Lisasin, et Pääsküla Maximas on SAMUTI toredad töötajad. Umbkeelseid vanamutte ei ole seal kohanud, kuigi käin seal mitmeid kordi nädalas.
-
Külaline
Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:10Tavaliselt omistatakse teistele samu omadusi, millega ise kimpus ollakse.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 20:42sulle soovitus- joo vähem.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 20:00
Saan aru et sa ise töötad seal, et selline huvitav avaldus. See tore, et oma tööandjat kaitsed. Ja veel toredam on teada, et selles Maximas vähemalt üks eesti keelt valdav inimene töötab.
-
Külaline
Ma üldse keegi kolmas aga pada sõimab ju kateltKülaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.
Äkki ta ostis selle veini õele/tädile/emale/külalistele?
-
Külaline
Kas see, et ma ostsin üks kord poest veini, tähendab, et ma olen alaliselt joobes?Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.
Ma ei tembelda suvaliselt inimesi umbkeelseks. See, et konkreetselt need kaks vanemat prouat olid umbkeelsed on fakt, mitte laim. Jah, nimetasin seda ühte teenindajat vanamutiks, sest see, kuidas ta käitus - jooksis eest ära, ignoreeris, püüdis minust lahti saada, käskis pöörduda juhataja poole, keda kohal ei olnud jne, oli nii nõme käitumine, et ajaks ka kõige rahulikuma inimese tigedaks.
Ohjaa! Nüüd jõudsime sinna, et "võib-olla oleneb kliendist"... Seda ma sulle kuidagi tõestada ei saa, aga ma ei ole mitte kunagi poes või teenindusasutuses mingi lärmaja või õiendaja. Eespool kirjeldasin täpselt vastupidist - kuidas ma ei soovi olla tähelepanu keskpunktis, mistõttu võiksin ka teemaalgatajagasarnaselt teatud olukorras käituda. Ehk otsustada enda kahjuks, et mitte järjekorras seisvaid inimesi segada ja nende aega raisata.
See veini eest raha tagasi küsimine oligi minu jaoks tohutult piinlik intsident, sest "tänu" halvale teenindajale, sattusime iseteeninduskassat läbivate klientide pilkude alla.
-
Külaline
Seda väidet, et sa ei ole lärmaja ega õiendaja, on küll äärmiselt raske uskuda arvestades fakti, et hakkasid minu heatahtliku ja kiitva postituse all suvaliselt sõimama teenindajaid umbkeelseteks vanamuttideks. Mina olen saanud sealt varasemalt ja saan jätkuvalt head teenindust ja seda eesti keeles. Ma ei käiks poes, kus ei räägita eesti keelt, sest ma ei oska vene keelt.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:37Kas see, et ma ostsin üks kord poest veini, tähendab, et ma olen alaliselt joobes?Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:10
Tavaliselt omistatakse teistele samu omadusi, millega ise kimpus ollakse.
Ma ei tembelda suvaliselt inimesi umbkeelseks. See, et konkreetselt need kaks vanemat prouat olid umbkeelsed on fakt, mitte laim. Jah, nimetasin seda ühte teenindajat vanamutiks, sest see, kuidas ta käitus - jooksis eest ära, ignoreeris, püüdis minust lahti saada, käskis pöörduda juhataja poole, keda kohal ei olnud jne, oli nii nõme käitumine, et ajaks ka kõige rahulikuma inimese tigedaks.
Ohjaa! Nüüd jõudsime sinna, et "võib-olla oleneb kliendist"... Seda ma sulle kuidagi tõestada ei saa, aga ma ei ole mitte kunagi poes või teenindusasutuses mingi lärmaja või õiendaja. Eespool kirjeldasin täpselt vastupidist - kuidas ma ei soovi olla tähelepanu keskpunktis, mistõttu võiksin ka teemaalgatajagasarnaselt teatud olukorras käituda. Ehk otsustada enda kahjuks, et mitte järjekorras seisvaid inimesi segada ja nende aega raisata.
See veini eest raha tagasi küsimine oligi minu jaoks tohutult piinlik intsident, sest "tänu" halvale teenindajale, sattusime iseteeninduskassat läbivate klientide pilkude alla.
Edasine vaidlus on mõttetu. Meil on erinevad kogemused, lihtne. Minul hea kogemus ja sinul halb, ära siis rohkem seda kauplust külasta, keegi sellest ei kaota.
-
Külaline
Sul polegi vaja osata vene keelt, sest reeglina seal teenindajaga suhelda ei olegi vaja, sest kasutada saab vaid iseteeninduskassasid. Sellepärast sa ei teagi, et see tädi, kes seal iseteeninduses seisab ja valvab, on tegelikult umbkeelne.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 22:20Seda väidet, et sa ei ole lärmaja ega õiendaja, on küll äärmiselt raske uskuda arvestades fakti, et hakkasid minu heatahtliku ja kiitva postituse all suvaliselt sõimama teenindajaid umbkeelseteks vanamuttideks. Mina olen saanud sealt varasemalt ja saan jätkuvalt head teenindust ja seda eesti keeles. Ma ei käiks poes, kus ei räägita eesti keelt, sest ma ei oska vene keelt.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:37Kas see, et ma ostsin üks kord poest veini, tähendab, et ma olen alaliselt joobes?Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16
Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.
Edasine vaidlus on mõttetu. Meil on erinevad kogemused, lihtne. Minul hea kogemus ja sinul halb, ära siis rohkem seda kauplust külasta, keegi sellest ei kaota.
Igaks juhuks olgu mainitud, et räägin sellest Maximast, mis on Vana-Pääskülas - Pääsküla tornmajade ja Laagri vahel. Ma võin sinu jaoks siis õiendaja olla, kui tahad, aga saad ju ise ka aru, et ma ei mõelnud oma kogemust välja? Väidan jätkuvalt, et selles konkreetses Maximas on vähemalt osa personalist umbkeelsed. Sa ise viitsiksid sellist lugu välja mõelda ja foorumisse kirjutada?
-
Külaline
Ehk siis ma pean loobuma endale vajalikust asjast ja minema järelikult teise poodi? Piimapakk ei lähe miskipärast läbi, jätan selle sinnasamasse, võtan koti ülejäänud asjadega ja sõidan teise poodi, et osta eraldi pakk piima?Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 16:04Mis probleem sul iseteeninduskassas siis tekkis juhul kui ei ostnud alkoholi ehk siis vanuse kontroll? No kui ootama pead üle mõistliku aja, siis jäta asjad kassasse ja lahku. Las nad viivad ise kauba tagasi.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 15:58 Elan Tartus ja käin aeg-ajalt suuremates Maximates - Zeppelin, Narva mäe oma, Sõbra. Mitte ühtegi korda ei ole ma Maximas saanud käia ilma vihastamata. Nüüd ma juba tean, et rahu-rahu-rahu, ära vihasta. Katsu võtta iisilt ja see asi üle elada. Kasutan iseteeninduskassat, sest ega mingeid mehitatud kassasid pole neil enam olemaski. Käin mõne konkreetse toote tõttu, mida mujal ei müüda. Viimane kord ootasin seal iseteeninduses kassiiri u 10 min, see punane tuli muudkui plinkis, mina seisin nagu tola, hästi rahulikult, naeratades, mediteerides. Surfasin telefonis, et oma närve rahustada. Kassiir saabus aeg luubis, loivates, ilmselgelt puudega inimene, tore, et tal töökoht on. Rahu, rahu. Maxima on õudus. See paar korda kuus elan üle, ennast eelnevalt sellele lainele häälestades ja siis hääääästi rahulikult võttes.
Rimi on mõttetu koht, rikkurite kogunemispaik, sinna mul asja pole.
-
Külaline
Mis tähtust sel on, kas kaalud puuviljaleetide juures või iseteeninduskassas? Ja loomulikult saab vähemalt suuremates Rimides ka poes sees kaaluda. Üldiselt on suuremates Rimides olemas ostupuldid ja nendega kaaludki alati poes sees ju. Rimis on veel see tore asi, et ei pea seda kleepsu trükkimagi, kui pulti kasutad. Kaalud kauba, skännid ekraanil oleva triipkoodi ja ongi kõik. Mina olen igasuguse taaskasutuse pooldaja ning soovin ka puuviljade pakendamiseks kasutatud kotte taaskasutada ja mulle kohe üldse ei meeldi, kui need triipkoodi sildid seal peal on. Nii et ei kaalu ma ka kohalikus Maximas poe sees vaid kassas ja Rimides kasutan pulti ja seda ekraanilt skännimist.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 20:21Kuidas rimi erineb maximast? Maximas ei pea kaaluma kassas, rimis peab, ainuke vahe ongi selles.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 19:48See oleneb poest. Rimis tõesti ei saa. Aga Keila Maximas olen küll ise koodi sisse toksinud, seal on see võimalus täiesti olemas. Ükski müüja mul seda teha ei ole käskinud, aga kui ma näen, et ainus müüja on kassas ja seal järjekord, siis ma lihtsalt ei viitsi seda kutsu abi nuppu vajutada ja teda oodata, lihtsam on kood ise sisse toksida, saan kiiremini.Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:38 Ilma selle magnetvõtmeta ei saa iseteeninduskassas midagi sisse toksida. Ei tootekoode ega oma vanust kinnitada. Teenindaja võib kõike öelda, seda ei tasu hinge võtta ja kui hind erineb saalihinnast siis palu need tooted maha võtta ja ära neid osta. Teenindaja ei juhi poesüsteemi, tema ei saa vastutada selle eest kas saalihind klapib ka kassas. Rohkem ükskõiksust.
Ja nagu juba eelnevalt ütlesin, siis minu kohaliku Rimi ja Maxima erinevus on veel see, et Maximas saan ma ise triipkoodi koodi käsitsi sisetada, kui skänner seda välja ei lo, Rmis tuleb selleks müüja kutsuda. Kas see nii ka kõigis Maximates ja Rimides on, ma ei tea, tihti seda vajadust ei ole olnud ja seega tean ainult nende kahe poe kohta.
-
Külaline
Minagi olen suurtes rimides neid kaale näinud. Need on lihtsalt nii osavalt sama värvi muude asjadega ja kipuvad seetõttu nagu peidus olema. Puldiga ostes ju ei saagi muud varianti olla, et peavad kaalud olema.
Coopis olen näinud ja selverites ka. Väikesed halli kaalukausiga. Ei näe üldse välja klassikaliste vanade kaaludega samasugused.
Coopis olen näinud ja selverites ka. Väikesed halli kaalukausiga. Ei näe üldse välja klassikaliste vanade kaaludega samasugused.
-
Külaline
See on pea igas poes nii, et etiketti pole vaja printida.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 11:53. Rimis on veel see tore asi, et ei pea seda kleepsu trükkimagi, kui pulti kasutad. Kaalud kauba, skännid ekraanil oleva triipkoodi ja ongi kõik. Mina olen igasuguse taaskasutuse pooldaja ning soovin ka puuviljade pakendamiseks kasutatud kotte taaskasutada ja mulle kohe üldse ei meeldi, kui need triipkoodi sildid seal peal on.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 20:21Kuidas rimi erineb maximast? Maximas ei pea kaaluma kassas, rimis peab, ainuke vahe ongi selles.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 19:48
See oleneb poest. Rimis tõesti ei saa. Aga Keila Maximas olen küll ise koodi sisse toksinud, seal on see võimalus täiesti olemas. Ükski müüja mul seda teha ei ole käskinud, aga kui ma näen, et ainus müüja on kassas ja seal järjekord, siis ma lihtsalt ei viitsi seda kutsu abi nuppu vajutada ja teda oodata, lihtsam on kood ise sisse toksida, saan kiiremini.
-
Külaline
Jah, võibolla. Kuigi mul on kaks coopi, kus ma aegajalt käin. Ühes saab jah otse ekraanilt skännida, teine trükib etiketi ja siis sealt skännin.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 16:49See on pea igas poes nii, et etiketti pole vaja printida.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 11:53. Rimis on veel see tore asi, et ei pea seda kleepsu trükkimagi, kui pulti kasutad. Kaalud kauba, skännid ekraanil oleva triipkoodi ja ongi kõik. Mina olen igasuguse taaskasutuse pooldaja ning soovin ka puuviljade pakendamiseks kasutatud kotte taaskasutada ja mulle kohe üldse ei meeldi, kui need triipkoodi sildid seal peal on.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 20:21
Kuidas rimi erineb maximast? Maximas ei pea kaaluma kassas, rimis peab, ainuke vahe ongi selles.
-
Külaline
Et siis inimene, kes ostab poest alkoholi, on alkohoolik?Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.
-
Külaline
Kuidas on võimalik vene keelt mitte sõnagagi osata? Soome ja inglise keelt ka ei oska?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.
-
Külaline
mina ka "ei oska" enam, kuigi olen 50+ ja tegelikult muidugi ei kao see keel kahjuks peast mitte kuskile. Ehk siis oskan keelt väga hästi, aga põhimõtteliselt ei kasuta ei siin ega välismaal mitte mingil juhul. Sõjardite ja okupantide keelt ei räägi!Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 08:00Kuidas on võimalik vene keelt mitte sõnagagi osata? Soome ja inglise keelt ka ei oska?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:10
-
Külaline
Aga mina jälle ei saa aru, kuidas küll on võimalik paljudel siinsetel venelastel sõnagi eesti keelt mitte osata? Ometi on nad Eestis sündinud ja üles kasvanud. Kuid suhtuvad Eesti Vabariiki endiselt nagu mingisse Venemaa oblastisse, kus kõik peavad nendega vene keeles rääkima. See suhtumine ei sobi mulle. Riigikeel on siiski eesti keel.Guest kirjutas: ↑28 Aug 2025 08:00Kuidas on võimalik vene keelt mitte sõnagagi osata? Soome ja inglise keelt ka ei oska?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:16Ei joo alkoholi, millest tulenevalt ei saa ka veiniostmisel probleemidesse sattuda. Lihtsalt nõme lugeda, et üks tembeldab suvaliselt inimesi umbkeelseteks vanamuttideks. Ma olen alati seal poes eesti keelega hakkama saanud, ei räägi sõnagi vene keelt ja samuti on olnud suhtumine minusse sõbralik. Võibolla oleneb siis kliendist.Guest kirjutas: ↑26 Aug 2025 21:10
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist