Klaasil valkjas kiht
-
Külaline
Klaasil valkjas kiht
Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
-
Külaline
Klas on kulunudKülaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 12:54 Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
-
Külaline
Proovi melamiinšvammiga ehk maagilise švammuga. Kui see ka ei aita, tuleb mingi hape kasutusele võtta, nt veekeedukannu katlakivieemaldi.
-
Külaline
No äädikaga proovisin juba ju?Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 13:15 Proovi melamiinšvammiga ehk maagilise švammuga. Kui see ka ei aita, tuleb mingi hape kasutusele võtta, nt veekeedukannu katlakivieemaldi.
Kuidas ta kulunud saab olla, kui küünega kraapides maha tuleb?Klas on kulunud
-
Külaline
Pane nõudepesumasinasse soola juurde. Ja küllap sul on katlakivine vesi, need on katlakivijäägid klaasil. Täiesti ohutu, kuigi esteetiliselt ebameeldiv.Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 12:54 Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
-
Külaline
Mul on soolamahuti masinal täis kogu aeg, olen neid klaase ekstra veel nii pesnud, et kohe peale soola lisamist. On jah katlakivi, ma arvan ka, aga vat maha ei tule. Pean poti 30% äädikat täis kallama ja klaasid sinna sisse panema? Aga veider, et muud klaasi ei ole, ainult üks morsiklaaside komplekt, kuigi neid klaase kasutan ainult pidulikumal juhul ja siis on ka muid klaasnõusid alati pesus. Viletsam klaas?Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 21:21Pane nõudepesumasinasse soola juurde. Ja küllap sul on katlakivine vesi, need on katlakivijäägid klaasil. Täiesti ohutu, kuigi esteetiliselt ebameeldiv.Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 12:54 Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
-
Külaline
Kui nii, et kõik teised klaasnõud lähevad läikima, siis ilmselt on jah mingi kummaline materjalisegu.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 21:25Aga veider, et muud klaasi ei ole, ainult üks morsiklaaside komplekt, kuigi neid klaase kasutan ainult pidulikumal juhul ja siis on ka muid klaasnõusid alati pesus. Viletsam klaas?
Mis juhtub, kui pesed käsitsi leige veega ja kohe kuivatad?
-
Külaline
Mitte midagi ei juhtu, kiht jääb peale. Ainult küünega kraapides tuleb ära. Nii aga tervet klaasi ju ühtlaselt puhtaks ei saa. Tundub, et ikka vaja uued klaasid hankida.Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 21:43Kui nii, et kõik teised klaasnõud lähevad läikima, siis ilmselt on jah mingi kummaline materjalisegu.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 21:25Aga veider, et muud klaasi ei ole, ainult üks morsiklaaside komplekt, kuigi neid klaase kasutan ainult pidulikumal juhul ja siis on ka muid klaasnõusid alati pesus. Viletsam klaas?
Mis juhtub, kui pesed käsitsi leige veega ja kohe kuivatad?
-
Külaline
No muidugi, kui ainult selle koplektiga selline jama. Milleks vaevelda.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 21:49Tundub, et ikka vaja uued klaasid hanki
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 4 külalist