Klaasil valkjas kiht

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Klaasil valkjas kiht

Postitus Postitas Külaline »

Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:54 Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
Klas on kulunud
Külaline

Proovi melamiinšvammiga ehk maagilise švammuga. Kui see ka ei aita, tuleb mingi hape kasutusele võtta, nt veekeedukannu katlakivieemaldi.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 13:15 Proovi melamiinšvammiga ehk maagilise švammuga. Kui see ka ei aita, tuleb mingi hape kasutusele võtta, nt veekeedukannu katlakivieemaldi.
No äädikaga proovisin juba ju?
Klas on kulunud
Kuidas ta kulunud saab olla, kui küünega kraapides maha tuleb?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 12:54 Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
Pane nõudepesumasinasse soola juurde. Ja küllap sul on katlakivine vesi, need on katlakivijäägid klaasil. Täiesti ohutu, kuigi esteetiliselt ebameeldiv.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 21:21
Guest kirjutas: 24 Aug 2025 12:54 Joogiklaasidel on mingi valge või hallikas poolläbipaistev kiht, küünega kraapides tuleb maha, aga selliselt ei ole võimalik saavutada kogu pinna ühtlast puhtust. Kas oskab keegi soovitada, millega selle valge kihi maha saab? See on nii klaasi sees- kui väljaspool. Äädikalahusega olen puhastanud (eeldades, et on lubi nagu katlakivi masinates), aga see ei teinud puhtaks. Pesnud olen nii nõudepesumasinas kui käsitsi, nii harjaga kui lapiga. Huvitav on veel see, et kui klaas on märg, siis tundub nagu puhas, aga kui ära kuivab, on valge kiht tagasi.
Pane nõudepesumasinasse soola juurde. Ja küllap sul on katlakivine vesi, need on katlakivijäägid klaasil. Täiesti ohutu, kuigi esteetiliselt ebameeldiv.
Mul on soolamahuti masinal täis kogu aeg, olen neid klaase ekstra veel nii pesnud, et kohe peale soola lisamist. On jah katlakivi, ma arvan ka, aga vat maha ei tule. Pean poti 30% äädikat täis kallama ja klaasid sinna sisse panema? Aga veider, et muud klaasi ei ole, ainult üks morsiklaaside komplekt, kuigi neid klaase kasutan ainult pidulikumal juhul ja siis on ka muid klaasnõusid alati pesus. Viletsam klaas?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 21:25Aga veider, et muud klaasi ei ole, ainult üks morsiklaaside komplekt, kuigi neid klaase kasutan ainult pidulikumal juhul ja siis on ka muid klaasnõusid alati pesus. Viletsam klaas?
Kui nii, et kõik teised klaasnõud lähevad läikima, siis ilmselt on jah mingi kummaline materjalisegu.
Mis juhtub, kui pesed käsitsi leige veega ja kohe kuivatad?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 21:43
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 21:25Aga veider, et muud klaasi ei ole, ainult üks morsiklaaside komplekt, kuigi neid klaase kasutan ainult pidulikumal juhul ja siis on ka muid klaasnõusid alati pesus. Viletsam klaas?
Kui nii, et kõik teised klaasnõud lähevad läikima, siis ilmselt on jah mingi kummaline materjalisegu.
Mis juhtub, kui pesed käsitsi leige veega ja kohe kuivatad?
Mitte midagi ei juhtu, kiht jääb peale. Ainult küünega kraapides tuleb ära. Nii aga tervet klaasi ju ühtlaselt puhtaks ei saa. Tundub, et ikka vaja uued klaasid hankida.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 21:49Tundub, et ikka vaja uued klaasid hanki
No muidugi, kui ainult selle koplektiga selline jama. Milleks vaevelda.
Külaline

Tundub, et materjal ise reageerib imelikult.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist