Rimi lollitab kliente

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 16:30
Kaubandust reguleerivad seadused ja seaduse järgi peab tootel olev hind kajastuma ka kassas ja olema ostjale arusaadavalt esitatud. Tarbijakaitse vaidlustes poed tavaliselt sellised lahingud kaotavad, aga ostja jaoks võit ei ole ka suur ja seepärast ei minda oma õiguseid kaitsma. Mida need Rimi juristid siin tegema peaks? Rimi müüdi üldse Taani kaubandushiiule Netto.
Rimi Eesti Food AS on juhitud kohaliku juhtkonna poolt, neil on Eestis ka oma juriidiline osakond. Kohalik juhtkond allub omakorda Rimi Baltic Group-ile, mis asub Lätis. Uus omanik Salling Group ( mitte Netto :roll: ) siinsesse juhtimisse ei sekku.

Hind oligi kassas nähtav, ostja nägi ja ostis ikkagi. Siin saab küll ainult iseennast süüdistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 17:37
Guest kirjutas: 22 Aug 2025 16:30
Kaubandust reguleerivad seadused ja seaduse järgi peab tootel olev hind kajastuma ka kassas ja olema ostjale arusaadavalt esitatud. Tarbijakaitse vaidlustes poed tavaliselt sellised lahingud kaotavad, aga ostja jaoks võit ei ole ka suur ja seepärast ei minda oma õiguseid kaitsma. Mida need Rimi juristid siin tegema peaks? Rimi müüdi üldse Taani kaubandushiiule Netto.
Rimi Eesti Food AS on juhitud kohaliku juhtkonna poolt, neil on Eestis ka oma juriidiline osakond. Kohalik juhtkond allub omakorda Rimi Baltic Group-ile, mis asub Lätis. Uus omanik Salling Group ( mitte Netto :roll: ) siinsesse juhtimisse ei sekku.

Hind oligi kassas nähtav, ostja nägi ja ostis ikkagi. Siin saab küll ainult iseennast süüdistada.
Oleksid natuke rohkem googeldanud, siis Salling Groupi omanduses ongi Taani kaubandushiid Netto https://netto.dk
Rimisse hakkavad tulevikus tulema siis Netto tooted ja võimalik et Rimi kaubamärk ka kaob. Hetkel on asi liialt värske ja kaubamärgiks on Rimi.
Külaline

Rimis on enamasti sellised pakkumised, kui ostad mitu kategooria toodet, näiteks hiljuti oli kodukeemia -40 % eeldusel, et ostad vähemalt 3 selle tootegrupi toodet. Tuleb ikka ise ka tähelepanelik olla.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 17:41
Oleksid natuke rohkem googeldanud, siis Salling Groupi omanduses ongi Taani kaubandushiid Netto https://netto.dk
Rimisse hakkavad tulevikus tulema siis Netto tooted ja võimalik et Rimi kaubamärk ka kaob. Hetkel on asi liialt värske ja kaubamärgiks on Rimi.
Ma tean, et Netto kuulub Sallingule, nagu ka paljud teised kaubandusketid. Sinu väide, et Rimi uus omanik on Netto, oli lihtsalt rumalusest tingitud vale.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 17:45
Ma tean, et Netto kuulub Sallingule, nagu ka paljud teised kaubandusketid. Sinu väide, et Rimi uus omanik on Netto, oli lihtsalt rumalusest tingitud vale.
Rimi muutub Nettoks, see on tavaline käik. Kogu eesti juhtkond vahetatakse ka välja, nii on see alati käinud.
Külaline

Elan Prantsusmaal. Siin jätab klient lihtsalt asja kassasse või kassa juurde, kui ta seda ei osta ei soovi, kas siis hinna pärast või siis muul põhjusel. See on tavaline ja ei huvita kedagi, ka mitte kassapidajat, kes võtab selle fakti lihtsalt teadmiseks. Klient ise ei lähe kunagi sellist asja saali tagasi viima, mingil hetkel siis ilmselt kaubapaigutaja võtab selle kaasa, kui talle meelde tuleb. Muidugi, massiliselt sellist asjade kassasse jätmist ei ole, aga tuleb ette.

Eesti naine on ikka nii alandlik, hästi kasvatatud või madala enesehinnaguga. Ilmselt kõike koos. Ma lihtsalt ütleksin kassas, et ei soovi seda lina, ja unustaksin kogu episoodi.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 17:48
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 17:45
Rimi muutub Nettoks, see on tavaline käik. Kogu eesti juhtkond vahetatakse ka välja, nii on see alati käinud.
Oleks vist õige küll. Rimi on mulle imeliku poe mulje jätnud, mäletan, et millalgi ei lubanud nad müüjatel WC-s käia, siis ei tahtnud nad Eesti liha müüa, siis teatasid nad, et toidukaubale mistahes allahindluste tegemine on halb idee.

Tundus kuidagi ära tõusnud see juhtkond oma imelike otsuste ja juttudega. Ilmselt nüüd need asjad nii hullud enam ei ole, aga halb maik on jäänud ja pigem väldin seda poodi.

Netto seevastu selline mõnus, pretensioonitu odavpood.
Külaline

No küll on siin TA-t ründavaid Rimi töötajaid :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 17:57 Elan Prantsusmaal. Siin jätab klient lihtsalt asja kassasse või kassa juurde, kui ta seda ei osta ei soovi, kas siis hinna pärast või siis muul põhjusel. See on tavaline ja ei huvita kedagi, ka mitte kassapidajat, kes võtab selle fakti lihtsalt teadmiseks. Klient ise ei lähe kunagi sellist asja saali tagasi viima, mingil hetkel siis ilmselt kaubapaigutaja võtab selle kaasa, kui talle meelde tuleb. Muidugi, massiliselt sellist asjade kassasse jätmist ei ole, aga tuleb ette.

Eesti naine on ikka nii alandlik, hästi kasvatatud või madala enesehinnaguga. Ilmselt kõike koos. Ma lihtsalt ütleksin kassas, et ei soovi seda lina, ja unustaksin kogu episoodi.
Soomes on sama. Ilma igasuguse valehäbita jäetakse asi kassasse, kui hind pole see, mis arvatakse/sobib.

Samuti olen saanud vaheraha tagasi, kui olen kodus avastanud, et reklaamlehel(mis postiga koju tulevad) on soodushind ja kassas on ikka täishinnaga läinud.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 18:11 No küll on siin TA-t ründavaid Rimi töötajaid :lol:
Tõsiselt arvad, et kõik töötajad on nii motiveeritud, et viskuvad Rimit kaitsma :) Vaevalt küll.
Külaline

Oh ei. Mina üldse elan Soomes. Siin ei olegi Rimit. Nagu ka kirjutasin, siis Soomes ilma valehäbita pöördutakse poe info või kassapidaja poole, kui on pretensioone 🤷‍♀️.
Minu vastused on:
Postitas Külaline » 22 Aug 2025 18:45
Ja Postitas Külaline » 22 Aug 2025 17:33
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 16:27 Kassas on alati õigus ostust loobuda. See teema on umbes selline, et ise olen loll, aga süüdistan oma lolluses teisi.

Tegemist on pigem juba laimuga, peaks selle teema Rimile saatma. Kindlasti nende juristid oleks huvitatud.
Enne kui siin plõksima kukud, palun tee endale selgeks, mida tähendab sõna "laim". Laim on valeväite esitamine. Aga mis siin siis vale oli? Kas see, et tavalisel valgel hinnasildil toodud hind 23,99 polnudki täishind, täishind oli hoopis 39,99 või et 40% soodustust tegelikult ei olnudki? Kus siin see vale siis on?

P.S. Kassas võib olla õigus ostust loobuda, kui märgatakse imeliku hinna sisestamist peale läbi piiksutamist silmapilkselt, ja kohe ka reageeritakse. Ent enamasti seda ei märgata silmapilkselt, kuna ostja on ametis kaupade letile ladumisega (eriti kui tegu rohkemate sisseostudega). Enamasti hakatakse ostutšekki uurima kodus. Võid mind selle eest vanglasse saata, aga päriselus tavaliselt nii on.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 17:57 Elan Prantsusmaal. Siin jätab klient lihtsalt asja kassasse või kassa juurde, kui ta seda ei osta ei soovi, kas siis hinna pärast või siis muul põhjusel. See on tavaline ja ei huvita kedagi, ka mitte kassapidajat, kes võtab selle fakti lihtsalt teadmiseks. Klient ise ei lähe kunagi sellist asja saali tagasi viima, mingil hetkel siis ilmselt kaubapaigutaja võtab selle kaasa, kui talle meelde tuleb. Muidugi, massiliselt sellist asjade kassasse jätmist ei ole, aga tuleb ette.

Ma siiski mõistan teemaalgatajat. Esiteks, kui oled kassas, siis käib ju kõik nii kiiresti. Teemaalgataja küll fikseeris juba kassas, et hind on tema jaoks sobimatu, kuid ilmselt ei jõudnud nii kiiresti reageerida - võib-olla ei olnud kohe ka kindel, et kas ta on nõus selle hinnaga või mitte. Ja hiljem kodus järele mõeldes leidis, et asi pole õige ja et ta nii kallilt ei taha seda.

Teiseks, kui kaup on juba läbi löödud, siis tuleb ju tehing tühistada. See võib aega võtta. Ja, kui kassas juhtub olema mõni algaja või ebapädev inimene, siis ta ei pruugigi osata läbi löödud toodet maha võtta. Samal ajal aga seisab sinu taga võib-olla pikk järjekord, kes läheb närviliseks seni, kuni sina seal sahmid ja kassapidaja püüab ostu korrigeerida. Mina näiteks sellises olukorras pigem pelgaks järjekorras olevate inimeste aega raisata, mitte ei kardaks müüjale öelda, et hind on vale ja ma ei võta seda.

Teemaalgataja asemel ma siiski läheks nüüd poodi tagasi. Esitaks tšeki ja kaub,a ja saad raha tagasi. See ei tohiks küll mingi probleem olla. Eriti juhul, kui selles poes on ka infolett.

Ehkki, mul endal oli küll hiljuti Pääsküla Maximas selline olukord, kus ma pidin enne ikka tükk aega töötajate käsi väänama, et vale hinnaga toote eest raha tagasi saada. Ostsin sealt pakiveini hinnaga 14.99 eurot. Kodus avastasin, et maha on võetud 20 eurot sentidega. Läksin siis järgmine päev sinna tagasi. Esitasin tšeki ja toote ning küsisin raha tagasi. Enne veel käisin saalis vaatamas - tõepoolest, toote all oli hinnasilt, millele märgitud 14.99 eurot.

Ja siis läks jamaks. Iseteeninduskassas oli 100% umbkeelne vanem proua, kes esialgu ei saanud üldse arugi, mida ma soovin. Rääkisin vene keeles. Nii palju sai aru, et mingi probleem on, aga mis täpselt, seda ei ei saanud aru. Õigemini ei tahtnud aru saada. Läks hoopis muid tegevusi tegema ja lootis, et ma loobun. Käisin tal järel nagu lammas, aga alla ka ei andnud. Lõpuks viskas mulle, et küsige juhataja käest. Palusin kutsuda juhataja. Siis ütleb, et juhatajat ei ole. Küsin, millal juhataja tuleb. Homme. Kell oli 17 läbi. Sain aru, et kui ma homme, pärast tööpäeva lõppu tulen, siis on ka ju juhataja ära läinud. Pealegi, miks peaks ostu tühistamisega tegelema juhataja. Ja niimoodi ma siis kemplesin seal selle umbkeelse prouaga oma pool tundi. Veini pakk käes ja kassat läbivad inimesed meile kummalisi pilke heitmas.

Lõpuks tuli kuskilt veel üks proua. Samamoodi umbkeelne, kuid ilmselt oli vähe staažikam töötaja ja oskas selle tehingu lõpuks kuidagi ära tühistada ja maksis mulle raha tagasi. Mul läks enam kui pool tundi selle sahmerdamisega seal. Ja mõlemad prouad oli ikka väga vihased mu peale. Ehkki ma esitasin oma palve täiesti rahulikult ja viisakalt.
Külaline

Mina saan tihti asjadest valesti aru. Olen sellega juba harjunud. Aga ma siiski julgen enda eest seista. Selles olukorras kus ma märkan kassas kohe teist hinda, ma küll loobuks, ütleks et mõistsin seda hinda valesti, ma ei osta.
Kodus avastades, ei tea kas saab tagastada, sest kõrvu on jäänud et kontrollige kohe ostutsekki.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 19:49
Guest kirjutas: 22 Aug 2025 18:11 No küll on siin TA-t ründavaid Rimi töötajaid :lol:
Tõsiselt arvad, et kõik töötajad on nii motiveeritud, et viskuvad Rimit kaitsma :) Vaevalt küll.
No see, kes siin lubas laimu Rimile edasi saata, et asi kohtusse läheks, on üsna kindlasti Rimi töötaja. Keegi teine ju niimoodi ei reageeriks. Samuti teab ta üsna täpselt, kes on Rimi omanik ja et see on vahepeal kuhugile edasi müüdud. Arvan, et enamus inimesi selliseid asju niisama ei tea, kui neil ei ole asutusega ostest seost või nad pole Äripäeva lugejad.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:14 Mina saan tihti asjadest valesti aru. Olen sellega juba harjunud. Aga ma siiski julgen enda eest seista. Selles olukorras kus ma märkan kassas kohe teist hinda, ma küll loobuks, ütleks et mõistsin seda hinda valesti, ma ei osta.
Kodus avastades, ei tea kas saab tagastada, sest kõrvu on jäänud et kontrollige kohe ostutsekki.
Saab küll ka hiljem tagastada, kui tšekk alles ja toode pakendis. See kontrollige kohe ostutšekki tähendab seda, et siis saab probleemi korral kohe asja ära lahendada.
Külaline

See ebamugavus kassas, et ei taha tekitada teistele ebamugavust, vääriks kohe eraldi teemat.
Miks on teised tähtsamad, kui sa ise. Sul on probleem, aga vaikid selle maha teiste pärast. Ei taha sattuda tähelepanu alla, teised võivad ärrituda, läheb kauem aega. Ei ole teised tähtsamad kui sa ise. Pärast tagasi tulles, läheb veel rohkem su aega, miks on teiste pahameel sulle nii tähtis, kui sa vaid seisad enda eest, mitte ei tekita seda kuidagi meelega ega nimelt.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:22 See ebamugavus kassas, et ei taha tekitada teistele ebamugavust, vääriks kohe eraldi teemat.
Miks on teised tähtsamad, kui sa ise. Sul on probleem, aga vaikid selle maha teiste pärast. Ei taha sattuda tähelepanu alla, teised võivad ärrituda, läheb kauem aega. Ei ole teised tähtsamad kui sa ise. Pärast tagasi tulles, läheb veel rohkem su aega, miks on teiste pahameel sulle nii tähtis, kui sa vaid seisad enda eest, mitte ei tekita seda kuidagi meelega ega nimelt.
Mina näiteks ei taha olla keskpunktis, mida selline olukord tihti tingib. Ma punastan kergelt ja ei oska alati kohe õigeid sõnu leida ootamatus olukorras. Ja, kui tajun, et järjekord läheb mu selja taha vihaseks, siis oleksin veel eriti kimbatuses. Seetõttu võin vabalt endale mitte kasulikul moel otsustada, peaasi, et pääseks sellest nõmedast olukorrast.
Külaline

Vabandust, et v-o risustan teemat, aga kuna siin juba on tekkinud selline arutelunurk, siis toon ka oma kogemuse kaubandusest.

Ostsin mööblikauplusest uue diivani. Ostmise ajal teatasin müüjale, et transporti ei vaja, kuna mul on võimalik saada töö juurest kaubik. Ühtlasi küsisin, et kuidas on võimalused vana diivani utiliseerimisega. Müüja teatas rõõmsalt, et jaa, neil pakutakse sellist võimalust 38 euro eest. Ja et viigu ma kaubikuga vana diivan sinnasamasse poe lattu, ja annan selle seal ära ning vastu saan siis uue diivani. Kõik müüjaga kenasti kokku lepitud, võtsin linnast kaubiku, sõitsin koju, laadisin vana diivani peale ja sõitsin mööblikaupluse lattu. Ladu muide ei asunud Tallinnas poe juures, vaid hoopis Keilas. Ent seal imestasid laotöötajad - ei, nemad küll vana mööbli utiliseerimisega ei tegele ja nemad ei tea minu ja müüja vahelistest vastavatest kokkulepetest midagi! Helistati isegi Tallinnasse poodi, vaieldi... Ootasin, ise närvis, kuna töö juures oli lubatud kaubikut laenutada ainult korraks, kindlaksmääratud ajaks. Lõpuks öeldi ikka, et ei, ei saa vana mööblit utiliseerida. Et seda pidavat tehtama ainult siis, kui ma oleksin tellinud uue mööbli kojuveo teenuse kah (transport oli hingehinna eest, pluss lisaks see utiliseerimistasu 38 eurot veel sinna otsa).

Laadisin siis uue diivani kaubikusse ja toppisin vana diivani kah sinna tagasi ja sõit läks Tallinna poole tagasi. Tallinnas laadisime kõik kodu ukse ette uuesti maha ja nüüd pean otsima võimaluse, kuidas vana mööbel utiliseerida. Ilmselt viin jäätmejaama, aga selleks tuleb mõni päev uuesti töö juurest kaubik rentida. Ometi mäletan, et mõned aastad tagasi võeti vastu mingi seadus, mille raames tõsteti suuremate kaupade hindu, st lisati juba juurde utiliseerimismaks, ja kohustati müüjaid võtma vana ese tagasi. Tegelikkuses see seadus ei toimi - kaupade hindu tõsteti küll, kuid vana kaupa tagasi ikka ei võeta.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 19:49
Mina saan ka vähe palka ja tööandja (õigemini otsene juht) nöögib korralikult, aga kui kuskil keegi kritiseerib ettevõtet, kus ma töötan, siis tahaks ka rind kummis oma tööandjat kaitsta. Millegipärast! See on vist umbes sama tunne, et ise võid küll oma pereliiget kritiseerida, aga kui keegi teine seda teeb, siis viskud kaitsele...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline