Mul oli sama, peale välja tõmbamist oodati luu taastumist, mitu korda käisin pilti tegemas, kuni arst ütles, et nüüd võib paigaldama hakata. Aga see oli suht OK minu jaoks. Praegu käin juureravis juba teist aastat ja alles sellel kuul nüüd saan sinna krooni peale. Vot see ajas küll südame täis - kaks implantaati juba suus selle aja jooksul, aga see juureravi arst ei saa ega saa tööd lõpule viidud. Vahepeal oli juba hirm, et see poolik hammas murdub üldse ära, siis on kõik vaev ja raha maha visatud ja lõppeb ikka implantaadiga.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 12:58
Ega ta kohe ju välja vist ei kuku, kuidas see algas, et sai aru, et mingi probleem on? Kaua mehel see implantaadi paigaldamine aega võttis? Mul läks see protsess mingi aasta aega, aga tean osa tuttavaid, kes on käinud Türgis ja tõmmatakse hammas välja, kohe hops kruvi asemele ja kroon peale. Ma olin väga pahane, et nii kaua jorutatakse iga asjaga, kõigepealt tõmmati hammas välja, siis lasti taastuda pikka aega, sest arst ütles, et ise taastub sama hästi kui luu siirdamisega, siis istutati kruvi, seda seal kasvatati jne, jne. Äkki see oli siiski hea, ei tea. Arstid teevad väga erinevalt tööd, patsient peab siis ise aru saama, kuidas parem on.
Kas terviseteenuste eest pressitakse vahel raha ka välja?
-
Külaline
kukkus mõne kuu pärast peale panemist. jäi pähkleid süües näppu. paigaldamist täpselt ei mäleta, mõni kuu vast.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 12:58Ega ta kohe ju välja vist ei kuku, kuidas see algas, et sai aru, et mingi probleem on? Kaua mehel see implantaadi paigaldamine aega võttis? Mul läks see protsess mingi aasta aega, aga tean osa tuttavaid, kes on käinud Türgis ja tõmmatakse hammas välja, kohe hops kruvi asemele ja kroon peale. Ma olin väga pahane, et nii kaua jorutatakse iga asjaga, kõigepealt tõmmati hammas välja, siis lasti taastuda pikka aega, sest arst ütles, et ise taastub sama hästi kui luu siirdamisega, siis istutati kruvi, seda seal kasvatati jne, jne. Äkki see oli siiski hea, ei tea. Arstid teevad väga erinevalt tööd, patsient peab siis ise aru saama, kuidas parem on.siis tehakse luu siirdamine. mul mehel just kukkus implantaat välja ja nüüd luu siirdamine ees ootamas.
-
Külaline
Ma olen see eelmine vastaja ja mina ei söö implantaatidega mingeid pähkleid ega muid kõvasid asju! Hambaravi on liiga kallis ja tülikas, ma ikka katsun ise ka neid hoida ega jära valimatult kõike.
-
Külaline
Minul ühe juureravitud hambaga just nii juhtuski. Enne viimast oäris sulgemist murdus pikuti pooleks, kuna see koguaeg kallal käimine oli hamba juba nii õhukeseks teinud. Õnneks sai plommica üles ehitatud on on nüüdssks juba 12 aastat vastu pidanud. Ma ajaöist kulu ei mäleta, aga 3 korda pandi rohtu ja ajutine plomm ja siis 4.nda korraga ehitati üles ja juured täideti.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2025 16:38Mul oli sama, peale välja tõmbamist oodati luu taastumist, mitu korda käisin pilti tegemas, kuni arst ütles, et nüüd võib paigaldama hakata. Aga see oli suht OK minu jaoks. Praegu käin juureravis juba teist aastat ja alles sellel kuul nüüd saan sinna krooni peale. Vot see ajas küll südame täis - kaks implantaati juba suus selle aja jooksul, aga see juureravi arst ei saa ega saa tööd lõpule viidud. Vahepeal oli juba hirm, et see poolik hammas murdub üldse ära, siis on kõik vaev ja raha maha visatud ja lõppeb ikka implantaadiga.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 12:58
Ega ta kohe ju välja vist ei kuku, kuidas see algas, et sai aru, et mingi probleem on? Kaua mehel see implantaadi paigaldamine aega võttis? Mul läks see protsess mingi aasta aega, aga tean osa tuttavaid, kes on käinud Türgis ja tõmmatakse hammas välja, kohe hops kruvi asemele ja kroon peale. Ma olin väga pahane, et nii kaua jorutatakse iga asjaga, kõigepealt tõmmati hammas välja, siis lasti taastuda pikka aega, sest arst ütles, et ise taastub sama hästi kui luu siirdamisega, siis istutati kruvi, seda seal kasvatati jne, jne. Äkki see oli siiski hea, ei tea. Arstid teevad väga erinevalt tööd, patsient peab siis ise aru saama, kuidas parem on.
-
Külaline
Oi oi, ja kuidas veel. Ma ei tea kas seda saaks väljapressimiseks nimetada, aga alati üritatakse kaela määrida kallimat teenust koos lisateenustega. "Aga meil saab ka seda" , "nii oleks tegelikult parem", "teile sobiks rohkem..." Mujal maailmas antakse selliste asjade eest kohtusse kui selgub, et terviseteenust pakkunud ärikas on kaela määrinud ebavajaliku teenuse.
kena kuulda.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 18:55Ma olen see eelmine vastaja ja mina ei söö implantaatidega mingeid pähkleid ega muid kõvasid asju! Hambaravi on liiga kallis ja tülikas, ma ikka katsun ise ka neid hoida ega jära valimatult kõike.
-
Külaline
See kruvi kukkus heast peast lihtsalt lõualuust välja?kukkus mõne kuu pärast peale panemist. jäi pähkleid süües näppu. paigaldamist täpselt ei mäleta, mõni kuu vast.
-
Külaline
Jah. Kukkus koos alalõuaga supikaussiKülaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 12:52See kruvi kukkus heast peast lihtsalt lõualuust välja?
-
Külaline
Ma arvan, et mitte kellegi jaoks, kellel on implantaat suus, ei ole see naljakas. See on üsna valurikas ja kallis protseduur ja see, et kruvi kukub välja, on kõigi implantaadiomanike õudusunenägu.
-
Külaline
Mul on suus kolm implantaati ja ajas muigama küll.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 18:43Ma arvan, et mitte kellegi jaoks, kellel on implantaat suus, ei ole see naljakas. See on üsna valurikas ja kallis protseduur ja see, et kruvi kukub välja, on kõigi implantaadiomanike õudusunenägu.
Kas lõualuusse augu puurimine on valus? Või see kruvi paigaldamine sinna? See tehakse vist süstiga, aga kas peale seda valutab kaua ja kõvasti?
-
Külaline
See on individuaalne, ilmselt palju oleneb ka arstist. Mina ei pidanud isegi valuvaigistit võtma, paistetust ei tekkinud. Aga vaata YouTube videosid, seal on igasuguseid kogemusi.
-
Külaline
Valus ei olnud, aga ebameeldiv. Pärast ei valutanud, ühe hambaga oli veidi paistes nägu küll, aga mitte nii palju, et teistele silma oleks torganud.
-
Külaline
Mina puutusin tasuliste terviseteenuste eest väljapressimisega kokku ühes erakliinikus, mis pakub vaimse tervise abi. Ei suutnud ise algul aru saada, kas vajan psühholoogi, psühhiaatri, neuroloogi või onkoloogi abi (Lähisugulasel ajukasvaja ja osa süptomeid sarnased)
Alustasin sellest, kuhu sain lihtsalt: vaimse tervise õe vastuvõtt HK raha eest (5€ visiiditasu), pidin täitma mingi hullult pika ankeedi... oma tunnetest ja lapsepõlvehirmudest + IQ testile sarnased matemaatilise loogika ülesanded, mingeid meditsiinilisi uuringuid ei pakutud. Küll aga soovitati väga jõuliselt ja pealetükkivalt mingit väga tasulist elektriimpulssravi kuuri nende kliinikus. Kuna olen ise ka tehnikavaldkonna inimene, siis arvasin, et huvipärast 1 korra võin seda proovida, saan teada, mida see tehnilises mõttes endast kujutab, aga pikast kuurist keeldusin. Tulemus loomulikult null.
Nende tasulist psühhiaatrit üritati mulle ka ulmehinna eest pähe määrida (ühest korrast nagunii ei aita, tuleb valida 10x pakett vähemalt), ütlesin, et mõtlen veel, mitte praegu.
Õnnestus saada digiregistratuurist siiski aeg HK rahade eest psühhiaatri juurde teise eesti otsa (maksma läks see mulle vaid rongipileti hinna), see arvas, et tõesti tuleks esiteks välistada kasvajad, sain saatekirja peaaju MRTsse ja neuroloogile. Hilem tuli sealt ka pikaajaline ravimikuur. Aga pärast sellist kokkupuudet ei julge ühelegi vaimse tervisega kimpus tuttavale seda erakliinikut ega ühtegi vaimse tervise õde soovitada.
Alustasin sellest, kuhu sain lihtsalt: vaimse tervise õe vastuvõtt HK raha eest (5€ visiiditasu), pidin täitma mingi hullult pika ankeedi... oma tunnetest ja lapsepõlvehirmudest + IQ testile sarnased matemaatilise loogika ülesanded, mingeid meditsiinilisi uuringuid ei pakutud. Küll aga soovitati väga jõuliselt ja pealetükkivalt mingit väga tasulist elektriimpulssravi kuuri nende kliinikus. Kuna olen ise ka tehnikavaldkonna inimene, siis arvasin, et huvipärast 1 korra võin seda proovida, saan teada, mida see tehnilises mõttes endast kujutab, aga pikast kuurist keeldusin. Tulemus loomulikult null.
Nende tasulist psühhiaatrit üritati mulle ka ulmehinna eest pähe määrida (ühest korrast nagunii ei aita, tuleb valida 10x pakett vähemalt), ütlesin, et mõtlen veel, mitte praegu.
Õnnestus saada digiregistratuurist siiski aeg HK rahade eest psühhiaatri juurde teise eesti otsa (maksma läks see mulle vaid rongipileti hinna), see arvas, et tõesti tuleks esiteks välistada kasvajad, sain saatekirja peaaju MRTsse ja neuroloogile. Hilem tuli sealt ka pikaajaline ravimikuur. Aga pärast sellist kokkupuudet ei julge ühelegi vaimse tervisega kimpus tuttavale seda erakliinikut ega ühtegi vaimse tervise õde soovitada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist