Kas terviseteenuste eest pressitakse vahel raha ka välja?
-
Külaline
Kas terviseteenuste eest pressitakse vahel raha ka välja?
Mul on pandud kaks implantaati ja siis on arstid hoiatanud, et hammaste hügieen on väga oluline. Et pean käima hügienisti juures neid puhastamas, kuna mul tuleb väga kiiresti hambakivi. See olevat seotud sülje koostisega. Hambaauke mul pole üldse, need implantaadid pidin panema, sest oli tegemist halva nõukaaegse hambaraviga. Kui nn uue aja tulekul lasin need alumiiniumtäidised vahetada, siis avastati, et sealt alt läks edasi auk ei tea kuhu ja all põletik. Ravisin neid põletikke, aga 20 aastat tagasi ei ravitud neid ka hästi. Nüüd siis pidin panema implantaadid. Ja iga kord, kui ma käin seal hügienisti juures, tema räägib, et minu hambad on mustad, et väga jube olukord. Hambad logisevad ja põletikus. Ma käin iga kolme kuu tagant hambaid puhastamas, kaks korda päevas pesen elektrilise hambaharjaga, niiditan ja nühin neid iga päev. Ja iga kord sama jutt, et mustad ja mustad. Nüüd ehmatas mind täiesti ära, et pean ikka implantaatidega kontrolli, et logisevad, hambad mustad jne. Läksin siis hambaarsti juurde, kõik on korras, hambad puhtad, midagi ei logise. Tehti panoraamröntgen. Iga kord seal hügienisti juures on 105 eurot, 4 korda aastas käin seal. Nüüd see röntgen 100 eurot ja kontroll. Kust mina pean teadma, kelle juttu uskuda. See hügienist põhjustas mulle suurt stressi. Ja kuidas need hambad siis puhtaks saab üldse, kui ikka mustad? Ei saa aru sellisest jutust.
-
Külaline
Minul on ka 2 implantaati ja need mulle pannud staažikas arst ütles, et tavaline hambapesu hommikul ja õhtul ja niiditamine, muud pole vaja. Mina ei tee ka muud, pesen ja niiditan. Kas sul logisevad siis suus ja on põletikus? Kui mitte, siis mis krdi pärast sa selle hügienisti juurde ikka ja jälle tagasi lähed?! On ju selge, et sulle aetakse puru silma.
-
Külaline
Kui hambad tõesti logisevad, siis on vist juba igemepõletik ja vaja igemearsti külastada. Kui tegelikult ei logise, siis vaheta hügienisti. Osad hambaarstid teevad ise ka puhastust.
-
Külaline
Hügienist ütles, et logisevad, arst ültes, et ei logise. Arst ise soovitab käia hügienisti juures, kes on neil samas firmas, aga see tema jutt on nii jube kogu aeg.Guest kirjutas: ↑14 Aug 2025 21:10 Kui hambad tõesti logisevad, siis on vist juba igemepõletik ja vaja igemearsti külastada. Kui tegelikult ei logise, siis vaheta hügienisti. Osad hambaarstid teevad ise ka puhastust.
-
Külaline
No käi aeg-ajalt mõne teise hügienisti juures, kui tunned vajadust. Miks peaks just sama firma olema, kui ei meeldi?Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2025 21:25Hügienist ütles, et logisevad, arst ültes, et ei logise. Arst ise soovitab käia hügienisti juures, kes on neil samas firmas, aga see tema jutt on nii jube kogu aeg.Guest kirjutas: ↑14 Aug 2025 21:10 Kui hambad tõesti logisevad, siis on vist juba igemepõletik ja vaja igemearsti külastada. Kui tegelikult ei logise, siis vaheta hügienisti. Osad hambaarstid teevad ise ka puhastust.
-
Külaline
Selline tahtlik kliendile valetamine on kohutavalt ebaeetiline ja nõme. Kui arst selle hügienisti jutu ümber lükkas, siis mina usuks pigem arsti. Hügienist ilmselt lootis vale abil omale tänuliku kliendi saada. Huvitav, et käid seal neli korda aastas. Mina saan ühe korraga aastas hakkama. Arvan, et hügienist valetab ja ise sinu nahas olles ma teeks tema kohta kaebuse.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2025 20:20 /.../
Tehti panoraamröntgen. Iga kord seal hügienisti juures on 105 eurot, 4 korda aastas käin seal. Nüüd see röntgen 100 eurot ja kontroll. Kust mina pean teadma, kelle juttu uskuda. See hügienist põhjustas mulle suurt stressi. Ja kuidas need hambad siis puhtaks saab üldse, kui ikka mustad? Ei saa aru sellisest jutust.
Mina näteks ei käiks üldse seal hügienisti juures, see on ju maha visatud raha. Kui hambad logisevad, seda süües ja keelega katsudes ju tunned ise ometigi. Kui hambaarst soovitab hügienisti, ütlen, et raha pole, ja sinna ei lähe. Eks hügienist tahab ka raha saada, sellepärast ta seal istubki. Ja nagu näha, on isikuid, kellel saab suud-silmad täis valetada. Pole su hammastel viga midagi, kui on kahtlus ja nii väga vaja neid hügieniste külastada, mine siis mõnda teise firmasse, vaata, mis sulle seal öeldakse.
-
Külaline
sama siin. minu hambaarst (maineka kesklinna hambapolikliiniku juhataja) ütles, et mul ei ole hambakivi ja hügienitsi juures käimisel erilist mõtet ei näe. kui tahan, võin käia. pole oma 57 eluaasta jooksul veel käinud ja kõik hambad, peale kahe, mis läksid nõukaaja lollaka kooliarsti nahka, on olemas.Tolmukübe kirjutas: ↑15 Aug 2025 08:23 Mina näteks ei käiks üldse seal hügienisti juures, see on ju maha visatud raha. Kui hambad logisevad, seda süües ja keelega katsudes ju tunned ise ometigi. Kui hambaarst soovitab hügienisti, ütlen, et raha pole, ja sinna ei lähe. Eks hügienist tahab ka raha saada, sellepärast ta seal istubki. Ja nagu näha, on isikuid, kellel saab suud-silmad täis valetada. Pole su hammastel viga midagi, kui on kahtlus ja nii väga vaja neid hügieniste külastada, mine siis mõnda teise firmasse, vaata, mis sulle seal öeldakse.
Sul on aus hambaarst. Mul on ka paar korda hambakivi olnud, aga selle on arst ise ära puurinud, pole mulle veel ükski hambaarst hügienisti soovitanud. Kuna ma ise peeglist näen, et hambad puhtad ja probleeme ei ole, siis ma ka soovituse peale sinna ei lähe. Ütlen, et raha pole. Eks ikka pressitakse terviseteenuse eest mõnes firmas raha välja. Oli koguni üks hambaarst, telekas näitas, et puuris terveid hambaid, et endale plommiraha saada. Sellised on ka olemas. Nii et sa pead teadma, kus ja kelle juures sa käid. Mul endal oli masu ajal, korralik hammas, siis kliente oli vist vähe, arst pobises omaette et "plomm on pahasti", puuris välja, ja pani uue, plommil polnud viga midagi, suud kinni panna ma ei taibanud, aga nii palju taipasin küll, et kaebasin juhatajale, ja mulle maksti see raha tagasi. Kõiki ei saa usaldada, kahjuks.
-
Külaline
Mul oli läänemere hambakliinikus selline asi, et kuna hügienist on oma raha eest, aga kui puhastust teeb arst, siis hambaravi hüvitise eest, siis panin arstile puhastuse aja, arve sain ikka hinnakirja alusel, kui küsisin, kuidas nii, siis hämati midagi. Selle peale jäid kliendist ilma, ega muud juhtunudki.
Teemaalgatajat ilmselgelt hanitatakse. Mul hakkas üks implantaat tõesti logisema ja kukkus välja ka, aga seda on ju ometi tunda.
Teemaalgatajat ilmselgelt hanitatakse. Mul hakkas üks implantaat tõesti logisema ja kukkus välja ka, aga seda on ju ometi tunda.
-
Külaline
Kukkus välja, issand. Mis siis sai, kas pandi tagasi või mis sellega tehakse?Mul hakkas üks implantaat tõesti logisema ja kukkus välja ka, aga seda on ju ometi tunda.
-
Külaline
Mind ka huvitab. Implantaat on ju kruvikeermega lõualuus. Kas siis hammas ise tuli ära või lausa keerme sealt lõualuust?Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2025 17:46Kukkus välja, issand. Mis siis sai, kas pandi tagasi või mis sellega tehakse?Mul hakkas üks implantaat tõesti logisema ja kukkus välja ka, aga seda on ju ometi tunda.
-
Külaline
Implantaaat ise ongi see lõualuus olev kruvi. Peal on kroon. Kui see tiba logiseb, pole midagi hullu, seda saab hõlpsasti tagasi panna, aga kui kruvi välja kukub, siis on ikka kuri karjas.Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 19:00Mind ka huvitab. Implantaat on ju kruvikeermega lõualuus. Kas siis hammas ise tuli ära või lausa keerme sealt lõualuust?Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2025 17:46Kukkus välja, issand. Mis siis sai, kas pandi tagasi või mis sellega tehakse?Mul hakkas üks implantaat tõesti logisema ja kukkus välja ka, aga seda on ju ometi tunda.
-
Külaline
Aga see kruvi peaks ju olema luu sisse keeratud? Kuidas ta siis lihtsalt välja saab kukkuda? Ilmselt enne ikka hakkab liikuma vaikselt seal sees? Kas siis veel saaks päästa midagi, kui kohe arsti juurde minna?Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 19:20
Implantaaat ise ongi see lõualuus olev kruvi. Peal on kroon. Kui see tiba logiseb, pole midagi hullu, seda saab hõlpsasti tagasi panna, aga kui kruvi välja kukub, siis on ikka kuri karjas.
-
Külaline
Luu ja luu on erinevad. Need pole ju tsemendist. Nt luude hõrenemine mõjutab ju kõiki luid. Ja mõnele organismile ei sobi võõrkeha üldse. Mu hambaarst ütles samuti, et ära arva, et implantaat on igavene. Kõike võib juhtuda.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2025 21:00Aga see kruvi peaks ju olema luu sisse keeratud? Kuidas ta siis lihtsalt välja saab kukkuda? Ilmselt enne ikka hakkab liikuma vaikselt seal sees? Kas siis veel saaks päästa midagi, kui kohe arsti juurde minna?Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 19:20
Implantaaat ise ongi see lõualuus olev kruvi. Peal on kroon. Kui see tiba logiseb, pole midagi hullu, seda saab hõlpsasti tagasi panna, aga kui kruvi välja kukub, siis on ikka kuri karjas.
-
Külaline
Ma mõtlesin ka, et kas saab siis midagi päästa. Sageli on ju seal impantaadi kohal põletik olnud, mõnel juhul aastaid, sellepärast ongi oma hammas välja tõmmatud. Mina näiteks tegin oma hambale, mis välja tõmmati, kaks korda juureravi, aga ikka tuli põletik tagasi. Seda nad siis nüüd muudkui kontrollivadki implantaadi puhul ka, mulle öeldi, et iga aasta peab pildi tegema, et kas kõik on korras. Kui põletik on, siis võibki välja kukkuda hammas. Aga tahakski teada, et kas saab siis päästa midagi või ta võetakse välja, ravitakse ja siis proovitakse uuesti istutada või mida tehakse.Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 21:00Aga see kruvi peaks ju olema luu sisse keeratud? Kuidas ta siis lihtsalt välja saab kukkuda? Ilmselt enne ikka hakkab liikuma vaikselt seal sees? Kas siis veel saaks päästa midagi, kui kohe arsti juurde minna?Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 19:20
siis tehakse luu siirdamine. mul mehel just kukkus implantaat välja ja nüüd luu siirdamine ees ootamas.Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 22:18Ma mõtlesin ka, et kas saab siis midagi päästa. Sageli on ju seal impantaadi kohal põletik olnud, mõnel juhul aastaid, sellepärast ongi oma hammas välja tõmmatud. Mina näiteks tegin oma hambale, mis välja tõmmati, kaks korda juureravi, aga ikka tuli põletik tagasi. Seda nad siis nüüd muudkui kontrollivadki implantaadi puhul ka, mulle öeldi, et iga aasta peab pildi tegema, et kas kõik on korras. Kui põletik on, siis võibki välja kukkuda hammas. Aga tahakski teada, et kas saab siis päästa midagi või ta võetakse välja, ravitakse ja siis proovitakse uuesti istutada või mida tehakse.Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 21:00Aga see kruvi peaks ju olema luu sisse keeratud? Kuidas ta siis lihtsalt välja saab kukkuda? Ilmselt enne ikka hakkab liikuma vaikselt seal sees? Kas siis veel saaks päästa midagi, kui kohe arsti juurde minna?Guest kirjutas: ↑15 Aug 2025 19:20
-
Külaline
Ega ta kohe ju välja vist ei kuku, kuidas see algas, et sai aru, et mingi probleem on? Kaua mehel see implantaadi paigaldamine aega võttis? Mul läks see protsess mingi aasta aega, aga tean osa tuttavaid, kes on käinud Türgis ja tõmmatakse hammas välja, kohe hops kruvi asemele ja kroon peale. Ma olin väga pahane, et nii kaua jorutatakse iga asjaga, kõigepealt tõmmati hammas välja, siis lasti taastuda pikka aega, sest arst ütles, et ise taastub sama hästi kui luu siirdamisega, siis istutati kruvi, seda seal kasvatati jne, jne. Äkki see oli siiski hea, ei tea. Arstid teevad väga erinevalt tööd, patsient peab siis ise aru saama, kuidas parem on.siis tehakse luu siirdamine. mul mehel just kukkus implantaat välja ja nüüd luu siirdamine ees ootamas.
-
Külaline
ok, ok, kroon tuli lahti, kogu kupatust kutsutakse ju implantaadiks, no läks termin nats segi, annate vast andeks.
kroon saadeti laborisse ülevaatuseks, aga sama pandi tagasi, maksis mingi sott raha.
kui kroon oli lahti tulnud, siis aja sain alles ca kahe nädala pärast, mõtlesin siis, mis ma teen sel ajal, ei taha selle kruviga ka elada nii kaua, torkasin siis hamba tagasi ja üsna hästi, arstil oli kangutamist, et see kätte saada
alguses oli muidugi hirm, et neela veel kallis asi alla
kroon saadeti laborisse ülevaatuseks, aga sama pandi tagasi, maksis mingi sott raha.
kui kroon oli lahti tulnud, siis aja sain alles ca kahe nädala pärast, mõtlesin siis, mis ma teen sel ajal, ei taha selle kruviga ka elada nii kaua, torkasin siis hamba tagasi ja üsna hästi, arstil oli kangutamist, et see kätte saada
-
Külaline
Ok, see pole eriliselt suur probleem. Mul hakkas ka see kroonosa veidi logisema, läksin arsti juurde ja kruviti paremini kinni.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 13:24 ok, ok, kroon tuli lahti, kogu kupatust kutsutakse ju implantaadiks, no läks termin nats segi, annate vast andeks.
kui kroon oli lahti tulnud, siis aja sain alles ca kahe nädala pärast, mõtlesin siis, mis ma teen sel ajal, ei taha selle kruviga ka elada nii kaua, torkasin siis hamba tagasi ja üsna hästi, arstil oli kangutamist, et see kätte saadaalguses oli muidugi hirm, et neela veel kallis asi alla
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 3 külalist