Tõde ongi valus kuulda. Ega see tagantjärgi inisemine ei aita.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 12:53Siin üks mees arvab, et on hirmus tark kui oskab teiste kulul liugu lasta ja peost suhu võõra raha peal vegeteerib.
Töötukassa individuaalne tööharjutus
-
Külaline
Kuule, loe nüüd uuesti. Et kui sina seda raha saad ja koolitustel käid, on ok aga kui teised siis väljendud, et "tahab lihtsalt raha pihku saada"? Ta ju täpselt samamoodi töötas enne seda maksis töötuskindlustusmaksu.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 13:46Jah, olen 10+ aastat töötukindlustusmaksu maksnud ja seda palju suuremas summas, kui praegu tagasi sain, seega mingit teiste kaelas vegeteerimist ei olnud. Otsisin aktiivselt tööd ja mõtlesin läbi ka koolitused, mis mulle kasu toovad. Mul oli kindel plaan, vahetasingi eriala ja läksin edasi õppima, seal saan need kursused nüüd punktiarvestuses ära kasutada. Siin inimene viriseb, et tema mees pidi kuskile oma kandideerimised kirja panema. See on ju päris väike kohustus. Eks paljud tahaks jah lihtsalt raha pihku saada, aga pead ju selle eest midagi tegema ka, oma tööotsimiskava täitma. Väga palju on inimesi, kellel pole mingit soovi töötada, tahavadki lihtsalt seal tööturaha otsas passida, vassivad ja valetavad. Kui selliseid saaks vähemaks, oleks suur võit. Siis nii päris ei saa, et annan raha pihku ja mingit aruandluskohustust pole.Ta ise on olnud samuti maksumaksja justnimelt sellisteks puhkudeks. Ise ta on omale need koolitused kindlustanud.
Koolitustega on tegelikult nii, et väga palju sõltub ametnikust. Mõnega saab lõdavalt soovitud koolitusi, teisega ei saa ühtegi, kuigi põhjendatud ja väga oleks vaja. Mõnega võib inimene e-teenust kasutades ise kodus pabereid täita ja tööd otsida, teine nõuab töötukassasse regulaarset kohaletulekut.
-
Külaline
Mille tagant? Et üldse on võimalikuks tehtud ja sinusugused on grupi peal ja töötukassas maksumaksja kulul, kuigi pole mingit invaliidsust ja tööle ei viitsi lihtsalt minna?
Eks selline asi ole tõepoolest kogu ühiskonnale valus, et kurjategijad eksisteerivad.
-
Külaline
Said väga valesti aru. Mõtlesin seda, et üks inimene siin pahandas, et tema mees pidi aru andma, kuhu ta kandideeris ja ütles konsultandile, et tema ei hakka selle peale oma aega raiskama. Tema tahtiski, et antagu raha ja korras. Nagu ma ütlesin, on väga palju inimesi, kes tegelikult ei soovi tööle minna ja sellepärast on see aruandlus ja tööotsimiskava täitmine vajalikud.Kuule, loe nüüd uuesti. Et kui sina seda raha saad ja koolitustel käid, on ok aga kui teised siis väljendud, et "tahab lihtsalt raha pihku saada"? Ta ju täpselt samamoodi töötas enne seda maksis töötuskindlustusmaksu.
-
Külaline
Jah, kindlasti oleneb palju ka konsultandist. Aga kui inimesele ei sobi see konsultant, siis saab ta esitada ka avalduse konsultandi vahetamiseks. Need vahetuvad seal ka päris sageli, sest nende palk on väga madal.Koolitustega on tegelikult nii, et väga palju sõltub ametnikust. Mõnega saab lõdavalt soovitud koolitusi, teisega ei saa ühtegi, kuigi põhjendatud ja väga oleks vaja. Mõnega võib inimene e-teenust kasutades ise kodus pabereid täita ja tööd otsida, teine nõuab töötukassasse regulaarset kohaletulekut.
-
Külaline
Jah aga see sama mees pidi ka teise linna konsultandiga kohtuma minema. Ausaltöeldes see tekitaks ka minus väheke trotsi, kui ma peaks teise riigi otsa oma olematu tööturaha eest sinna sõitma.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 15:05Said väga valesti aru. Mõtlesin seda, et üks inimene siin pahandas, et tema mees pidi aru andma, kuhu ta kandideeris ja ütles konsultandile, et tema ei hakka selle peale oma aega raiskama. Tema tahtiski, et antagu raha ja korras. Nagu ma ütlesin, on väga palju inimesi, kes tegelikult ei soovi tööle minna ja sellepärast on see aruandlus ja tööotsimiskava täitmine vajalikud.Kuule, loe nüüd uuesti. Et kui sina seda raha saad ja koolitustel käid, on ok aga kui teised siis väljendud, et "tahab lihtsalt raha pihku saada"? Ta ju täpselt samamoodi töötas enne seda maksis töötuskindlustusmaksu.
Gruppi / invaliidsust pole juba aastakümneid, seega näitate siin oma ebakompetentsust.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:59Mille tagant? Et üldse on võimalikuks tehtud ja sinusugused on grupi peal ja töötukassas maksumaksja kulul, kuigi pole mingit invaliidsust ja tööle ei viitsi lihtsalt minna?
Eks selline asi ole tõepoolest kogu ühiskonnale valus, et kurjategijad eksisteerivad.
Ilmselt on Teil mingid selgeltnägemise võimed, et siin diagnoose panete "pole mingit invaliidsust". Aga noh jah, eks neid ullikesi ennegi nähtud: väidetavalt Kaspirovski ravis ju kogu nõukogude liitu kesktelevisiooni teel.
-
Külaline
No see on kindlasti imelik ja selle peale saab kaevata. Kui mina olin töötu, siis maksti pidevalt mingit sõidutoetust, näiteks psühholoogi juures käimise eest ja tööharjutusel osavõtmise eest. Need olid küll mingid olematutud summad, kaks eurot vist sain, aga ikkagi. Trotsist pole kasu, töötukassas on iga otsuse vastu võimalik oma argumendid esitada. Et inimesel pole võimalik teise asulasse sõita, pole rahalisi võimalusi selleks, konsultandiga pole klappi, soovid e-teenust vms. Kui lihtsalt keeldud tööotsimiskava täitmisest, ei tee neid tegevusi, lihtsalt sõimled, sellest kasu ei ole.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 15:34Jah aga see sama mees pidi ka teise linna konsultandiga kohtuma minema. Ausaltöeldes see tekitaks ka minus väheke trotsi, kui ma peaks teise riigi otsa oma olematu tööturaha eest sinna sõitma.Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 15:05Said väga valesti aru. Mõtlesin seda, et üks inimene siin pahandas, et tema mees pidi aru andma, kuhu ta kandideeris ja ütles konsultandile, et tema ei hakka selle peale oma aega raiskama. Tema tahtiski, et antagu raha ja korras. Nagu ma ütlesin, on väga palju inimesi, kes tegelikult ei soovi tööle minna ja sellepärast on see aruandlus ja tööotsimiskava täitmine vajalikud.Kuule, loe nüüd uuesti. Et kui sina seda raha saad ja koolitustel käid, on ok aga kui teised siis väljendud, et "tahab lihtsalt raha pihku saada"? Ta ju täpselt samamoodi töötas enne seda maksis töötuskindlustusmaksu.
-
Külaline
Sellist nõuet päris kindlasti keegi ei esita, ei tasu liialdada.Ausaltöeldes see tekitaks ka minus väheke trotsi, kui ma peaks teise riigi otsa oma olematu tööturaha eest sinna sõitma.
-
Külaline
See on suvisel ajal tavapärane, et mõnes kohas pole piisavalt konsultante, pole see esimest aastat ja pole see liialdus. Hiljem saab konsultandi oma lähimasse töötukassasse ümber registreerida.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 15:54Sellist nõuet päris kindlasti keegi ei esita, ei tasu liialdada.Ausaltöeldes see tekitaks ka minus väheke trotsi, kui ma peaks teise riigi otsa oma olematu tööturaha eest sinna sõitma.
-
Külaline
Selle "Tema tahtiski, et antagu raha ja korras." mõtlesid küll sina ise välja.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 15:05Said väga valesti aru. Mõtlesin seda, et üks inimene siin pahandas, et tema mees pidi aru andma, kuhu ta kandideeris ja ütles konsultandile, et tema ei hakka selle peale oma aega raiskama. Tema tahtiski, et antagu raha ja korras. Nagu ma ütlesin, on väga palju inimesi, kes tegelikult ei soovi tööle minna ja sellepärast on see aruandlus ja tööotsimiskava täitmine vajalikud.Kuule, loe nüüd uuesti. Et kui sina seda raha saad ja koolitustel käid, on ok aga kui teised siis väljendud, et "tahab lihtsalt raha pihku saada"? Ta ju täpselt samamoodi töötas enne seda maksis töötuskindlustusmaksu.
Ma eespool küsisin, mis koolitused need olid mida suisa mitu kinni maksti. See on hämmastav sest isegi reaalselt vajaduspõhist koolitust ei antud, saati siis veel mitut.
-
Külaline
Et kohe sõimata sai?Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:30Mees otsis ise aktiivselt tööd, järgmise konsultandiga kohtumise ajal sai sõimata
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist