Töötukassa individuaalne tööharjutus

Külaline

Töötukassa individuaalne tööharjutus

Postitus Postitas Külaline »

Olen paar aastat töötu olnud ja nüüd juhtumikorraldaja suunas mingile uutmoodi teenusele. Olen osalenud varasemalt tööklubis ja tööharjutusel, aga see uus olevat individuaalsem ja grupitööd minimaalselt. Et 3 korda nädalas pean kohal käima ja siis "teevad minust inimese" (teenusepakkuja tõi näiteid edulugudest ja oli väga optimistlik). Küll aga ei taibanud küsida, kas seal makstakse sõidutoetust samamoodi nagu tavalisel tööharjutusel käies? Kodulehelt infot ei leia. 70 km 3 x nädalas ja kõrvu jäi et kestab oma paar kuud kokku. Esmaspäeval kohe küsin oma nõustajalt üle, aga ehk keegi siit osalenud taolisel teenusel ja kas maksti sõidutoetust või mitte? Igasugune muu sissetulek puudub seega 3x nädalas linna asja küll pole.
Külaline

Niipalju kui mina olen käinud Töötukassa koolitustel siis need on kõik olnud täiesti kasutud. Karjääri nõustamise töötuba seisnes selles et koolitaja rääkis 2 tundi täiesti tühja juttu millest huvitav ja kasulik oli ainult 10 minutit. Olin väga kurb ja pettunud sest seadsin ootused kõrgeks.
Külaline

On jah üks raharaisk. Käisin töötukassa kaudu psühholoogi juures, see ei viitsinud minu juttugi kuulata, vaid koristas kappe, istus arvutis ja vahepeal ütles, et jah. Viimasel korral tõusis üldse poole pealt püsti ja ütles, et noh, küllap sa varsti töö ka leiad, head aega. Ma ei usu, et ta muidu sellist suhtumist lubada saab, lihtsalt kui töötukassa raha eest, siis ei peagi umbes midagi tegema.
Külaline

Nagu nimigi vihjab, siis töötukassa (vt ka rahakassa) on mõeldud töötute pealt oma jopedele raha sisse kasseerimiseks. Endalgi on paar kõige mõttetumat ja totramat karjäärialast episoodi toimunud töötukassa “abil”. Eks ikka mingid amenikud seal ju tööd ja leiba saavad, nagu kunagi olid Tallinnas need reisisaatjad.
Külaline

Kogu töötukassa on täiesti mõttetu. Mõneti see suisa piirab, nt ajutiselt tehtavat tööd. Päris hästi hoiaks kokku kui töötukassa kõigi oma harukontoritega kinni panna. Muuhulgas tõuseks selle tulemusena koolituste kvaliteet
Külaline

Peaks Töötukassa ümber nimetama Töökassaks. See lahendaks kõik probleemid.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 10:41 Kogu töötukassa on täiesti mõttetu. Mõneti see suisa piirab, nt ajutiselt tehtavat tööd. Päris hästi hoiaks kokku kui töötukassa kõigi oma harukontoritega kinni panna. Muuhulgas tõuseks selle tulemusena koolituste kvaliteet
Täiesti nõus. Mitte midagi ei läheks halvemaks, kui töötukassa üldse kinni pandaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2025 23:26
Guest kirjutas: 09 Aug 2025 10:41 Kogu töötukassa on täiesti mõttetu. Mõneti see suisa piirab, nt ajutiselt tehtavat tööd. Päris hästi hoiaks kokku kui töötukassa kõigi oma harukontoritega kinni panna. Muuhulgas tõuseks selle tulemusena koolituste kvaliteet
Täiesti nõus. Mitte midagi ei läheks halvemaks, kui töötukassa üldse kinni pandaks.
Kes teile siis abiraha maksaks ja töötutele ravikindlustuse tagaks? Las jäävad kõik abita, kui haigestuvad?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 23:33
Külaline kirjutas: 09 Aug 2025 23:26
Kes teile siis abiraha maksaks ja töötutele ravikindlustuse tagaks? Las jäävad kõik abita, kui haigestuvad?
On meil digiriik või ei ole!
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 00:10On meil digiriik või ei ole!
Kuidas digiriik teemasse puutub?
Külaline

See töötukassa on oma koolituste pakkumisega ikka korralik turusolkija. Kannatavad eelkõige muidugi need, kes neid koolitusi vajavad.
Külaline

Tulles tagasi nüüd selle tööharjutuse juurde, siis makstakse küll sõidutasu seal käimiseks.
Külaline

Mul mees registreeris end hiljuti töötuks, ulme koht! Regisreerimise ajal oli ankeedis kohustuslik töötukassa harukontori valik. Valis enda kodulinna oma, seepeale tuli teade, et selles töötukassas vaba konsultanti pole ja oli rida valikuid, millest tuli siis valida - kõik üle Eesti teistes linnades. inimesed, kellel sissetulekuid pole, peavad sõitma teistesse linnadesse, et mingil täiesti mõttetul otstarbel kohtuda konsultandiga, kes talle kõik maha oli kuvarilt lugenud. Kui küsis, kas talle seda sõitu hüvitatakse, vastati eitavalt.
Inimene oskab ise ka lugeda, miks selleks teise linna peab sõitma, et keegi monotoonselt kiiruga selle ette vuristab? Edasi saadeti meilile mingi kohustuslik tegevuskava täita töötukassa kodulehel oma CV ja mingid asjad olid seal veel.
Mees otsis ise aktiivselt tööd, järgmise konsultandiga kohtumise ajal sai sõimata, et miks kandideerimised pole läbi töötukassa, et nemad ju ei näe kuhu ja kui palju on kandideeritud. Mees ütles, et ei tahaks mingit mõttetut lisategevust, et on ise CV-d laiali saatnud sobivatesse kohtadesse. Seepeale ütles konsultant, et neil on õigus lõpetada töötukassateenus. Üldse oli mees mõlemal korral nagu siil kui sealt tuli, ütles, et puhas inimeste mõnitamine. Õnneks sai kiirelt endale sobiva normaalse töö ja see pull lõppes ära.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Aug 2025 11:30 Mul mees registreeris end hiljuti töötuks, ulme koht! Regisreerimise ajal oli ankeedis kohustuslik töötukassa harukontori valik. Valis enda kodulinna oma, seepeale tuli teade, et selles töötukassas vaba konsultanti pole ja oli rida valikuid, millest tuli siis valida - kõik üle Eesti teistes linnades. inimesed, kellel sissetulekuid pole, peavad sõitma teistesse linnadesse, et mingil täiesti mõttetul otstarbel kohtuda konsultandiga, kes talle kõik maha oli kuvarilt lugenud. Kui küsis, kas talle seda sõitu hüvitatakse, vastati eitavalt.
Inimene oskab ise ka lugeda, miks selleks teise linna peab sõitma, et keegi monotoonselt kiiruga selle ette vuristab? Edasi saadeti meilile mingi kohustuslik tegevuskava täita töötukassa kodulehel oma CV ja mingid asjad olid seal veel.
Mees otsis ise aktiivselt tööd, järgmise konsultandiga kohtumise ajal sai sõimata, et miks kandideerimised pole läbi töötukassa, et nemad ju ei näe kuhu ja kui palju on kandideeritud. Mees ütles, et ei tahaks mingit mõttetut lisategevust, et on ise CV-d laiali saatnud sobivatesse kohtadesse. Seepeale ütles konsultant, et neil on õigus lõpetada töötukassateenus. Üldse oli mees mõlemal korral nagu siil kui sealt tuli, ütles, et puhas inimeste mõnitamine. Õnneks sai kiirelt endale sobiva normaalse töö ja see pull lõppes ära.
Olin ka hiljuti töötu ja ei olnud see asi nii hull. Pidin ise iseteeninduses täitma tööotsimiskava, ainult ühe korra käisin kohal. Anti mingi kuupäev, kui pidin oma aruande esitama. Kaks korda oli nõustamine ka telefoni teel. Sain ka mitu koolitust, mis maksti kinni, Taltechis olid need kursused. Töötukassa kodulehel pidi CV tegema küll, aga töötukassa kaudu ma kordagi ei kandideerinud. Aga loomulikult panin need kandideerimised neile kirja, et nad näeks. Võib-olla kui ise ei taha arvutis midagi teha ja oled ise vaenulik, siis on mingid probleemid, aga minu jaoks oli seal arvelolek väga mugav. Kui sa oma kandideerimisi kuskile kirja ei soovi panna ja kohale ei soovi minna, kuidas nad siis peaks teadma, et midagi teed. Neid Töötukassa raha peal olevaid inimesi, kes ei soovigi töötada, on väga palju, sellepärast nad peavad ju ometi mingit järelvalvet tegema.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Aug 2025 11:43
Guest kirjutas: 10 Aug 2025 11:30
Olin ka hiljuti töötu ja ei olnud see asi nii hull. Pidin ise iseteeninduses täitma tööotsimiskava, ainult ühe korra käisin kohal. Anti mingi kuupäev, kui pidin oma aruande esitama. Kaks korda oli nõustamine ka telefoni teel. Sain ka mitu koolitust, mis maksti kinni, Taltechis olid need kursused. Töötukassa kodulehel pidi CV tegema küll, aga töötukassa kaudu ma kordagi ei kandideerinud. Aga loomulikult panin need kandideerimised neile kirja, et nad näeks. Võib-olla kui ise ei taha arvutis midagi teha ja oled ise vaenulik, siis on mingid probleemid, aga minu jaoks oli seal arvelolek väga mugav. Kui sa oma kandideerimisi kuskile kirja ei soovi panna ja kohale ei soovi minna, kuidas nad siis peaks teadma, et midagi teed. Neid Töötukassa raha peal olevaid inimesi, kes ei soovigi töötada, on väga palju, sellepärast nad peavad ju ometi mingit järelvalvet tegema.
Need mitu koolitust mis sa said - vajad sa neid nüüd oma töös igapäevaselt? Pidid ikka väga kaua töötu olema kui oli aega mitu koolitust läbida. Mis haridusega inimene vajab maksumaksja raha eest mitut koolitust? Väga mugav muidugi, maksumaksja maksab kõige eest.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 12:25
... Väga mugav muidugi, maksumaksja maksab kõige eest.
Loll saab kirikus ka peksa! Tuleb osata kombineerida.
Külaline

Ants kirjutas: 10 Aug 2025 12:28
Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 12:25

... Väga mugav muidugi, maksumaksja maksab kõige eest.
Loll saab kirikus ka peksa! Tuleb osata kombineerida.
Siin üks mees arvab, et on hirmus tark kui oskab teiste kulul liugu lasta ja peost suhu võõra raha peal vegeteerib.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Aug 2025 12:25
Need mitu koolitust mis sa said - vajad sa neid nüüd oma töös igapäevaselt? Pidid ikka väga kaua töötu olema kui oli aega mitu koolitust läbida. Mis haridusega inimene vajab maksumaksja raha eest mitut koolitust? Väga mugav muidugi, maksumaksja maksab kõige eest.
Ta ise on olnud samuti maksumaksja justnimelt sellisteks puhkudeks. Ise ta on omale need koolitused kindlustanud.
Külaline

Ta ise on olnud samuti maksumaksja justnimelt sellisteks puhkudeks. Ise ta on omale need koolitused kindlustanud.
Jah, olen 10+ aastat töötukindlustusmaksu maksnud ja seda palju suuremas summas, kui praegu tagasi sain, seega mingit teiste kaelas vegeteerimist ei olnud. Otsisin aktiivselt tööd ja mõtlesin läbi ka koolitused, mis mulle kasu toovad. Mul oli kindel plaan, vahetasingi eriala ja läksin edasi õppima, seal saan need kursused nüüd punktiarvestuses ära kasutada. Siin inimene viriseb, et tema mees pidi kuskile oma kandideerimised kirja panema. See on ju päris väike kohustus. Eks paljud tahaks jah lihtsalt raha pihku saada, aga pead ju selle eest midagi tegema ka, oma tööotsimiskava täitma. Väga palju on inimesi, kellel pole mingit soovi töötada, tahavadki lihtsalt seal tööturaha otsas passida, vassivad ja valetavad. Kui selliseid saaks vähemaks, oleks suur võit. Siis nii päris ei saa, et annan raha pihku ja mingit aruandluskohustust pole.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Aug 2025 12:25
Miks ta neid igapäevaselt peaks vajama? Kui arukas inimene on töötu, siis teeb ta endale plaanid A, B ja C, õpib nende jaoks uusi asju. Saab lõpuks töökoha A, jäävad B ja C jaoks tehtud ettevalmistused ootele. Nii sinu arust ei tohi? Õienda parem ikka teemaalgataja virina suunas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline