Rikkad vs vaesed

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 13:49
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 12:10 Tegelikult on see huvitav küll, et lapsed ei saa rikkamaks kui nende vanemad. Sünnitakse nagu mingisse kapslisse, kus mingist tasemest enam ülespoole ei saa.
Jumala vale jutt ju, kõige lähemate näidete puhul ütlen, et see ei päde mitte kuskilt otsast, praeguse miljonäri vanemad on tavalised tagasihoidlikud pensionärid jne.
Muidugi meil Eestis on see nii, sest nõukaajal keegi ju miljonäriks ei saanud. Aga kui nüüd mõelda maailma kuulsuste peale, kes ise oma töö ja talendiga väga rikkaks rebinud, siis nende lapsed enamasti midagi märkimisväärset ei tee. Paljud neist üritavad samuti laulda, näidelda, modelliks olla, aga noh suure tähe kahvatu vari. Miskipärast tõsisemad erialad neid ei huvita a la arst, arhitekt, treener jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 18:15
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 18:06
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 15:21

Kummalisel komnbeks peavad hästi teenivad riigiametnikud ka ennast rikasteks
Pole küll kuulda olnud. Mingist 3000-3500 netopalgast küll miljonäriks ei saa. Alla selle pole Eesti mõistes jõukas.
Arvad, et pk-s käisid oma rikkusega ärplemas proua miljonärid? Ikka riigiametnikud olid. Mõni lausa tunnistas kui lebo olla ja raha aina tuleb.
Olgem ausad. Päris miljonäre ei olnud seal PK ja ei ole ka siin. Üldjuhul selline madalam kesklass kes peab ennast miinimum palgaliste seas rikkaks. Aga mis rikkus see on? Eraldi teema on muidugi need riigiametnikud. Need tunneb ära jutu järgi kui haritud nemad on ja mida kõike nad väärt on. Selle järgi, et keset tööaega ajavad oma praalivat juttu siin. Ja muidugi see nende kõrkus ja upsakus nn 2 eesti vastu. Varsti on nende põli läbi selles aina vaesuvas riigis ja tabab neidki koondamine. Ja kuhu läheb upsakas, ülekaaluline ja endast üliheal arvamusel keksealine naine tööle. Selline kes nõuab ikka 3000 kätte jne. Neil saab see kukkumine olema valus. Üsna ruttu saavad oma turuväärtuse teada. Ja see on maks 1500 kätte ja päriselt nädalas 4o tundi tööd.
[/quote]

Midagi sa ei tunne ära, mida sa seletad siin. Mindki pidasid riigiametnikuks. Lepi sellega, et su inimestetundmine on vilets. Et sa oled ise oma hädades süüdi. Et sul ei hakkagi elus paremini minema, kui nii mürgine oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 15:19
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 00:13
Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 23:00

Aga sul polnudki ju mingit komakohta, mille juures poolikuks jääda? :D Sest sinu poolt kirjutatud kogutekst kõlas täpselt nii:

"Rikas ei joo iga päev ennast pargipingil külili. Tarbimisharjumused ja kohad on võtmesõnaks…."

Kuskohas sul see koma on, pane prillid ette, siis näed paremini, et sa koma ju ei pannudki. Ja see sinu uus tsitaat on siiski täiesti erineva tähendusega, võrreldes algsega. Algses kirjutad teise osa tekstist, et "Tarbimisharjumused ja kohad on võtmesõnaks..." ja paned veel paljutähendavalt dramaatilised kolm punkti kah otsa. Niisiis väidad sa, et rikaste tarbimisharjumused on võtmesõnaks, ehk siis rikastel puudub harjumus tarbida alkoholi. No on alles tarkus sul!
Tead, ei viitsi pikalt vastata. Targad said aru mida mõeldi.
Tundub nagu oleks iq jaheda järvevee tasemel kui tulevad küsimused stiilis “kas sa arvad kõik vaesed on alkohoolikud?!”
“Mul ei ole roosat värvi riideid.” - “sa vihkad roosat värvi?!”
Mis sellistega teha, kui ei saa aru siis ei saa. Kaua seletad neile mis mõte oli kui mõistus nii palju võtta eu pruugigi asjast arusaamiseks.
Ka tarkusel ja "tarkusel" on muideks vahe, sina seda ilmselt ei tea. Aga jätame su mõnitavad ja samas sisutühjad laused nüüd kõrvale ja nendime koos ausalt, et alkoholi tarbimisharjumus kui selline on ühtemoodi omane nii rikastele kui vaestele. Jah, erineda võivad küll nii koht kui bränd, kuid sisu jääb ikkagi samaks :)
Sisu jääb ikkagi samaks :)
See nagu oli obvious? Ei?
Mis järgmiseks - vesi on märg?
Leevike
Teerajaja

Postitus Postitas Leevike »

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 11:07
Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 09:31
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 17:13

Mul olid mõned hobid, mida peetakse rikaste inimeste hobideks. Ja ma tegin neid siis kui mul tõesti üldse raha ei olnud. Muidugi, teistmoodi kui päriselt rikkad teevad. Mu hobi varustus ületas kordades mu auto hinna jms. Ja ma tegin ainult üht neist korraga. Kõigepealt üht ja siis mingite aastate pärast teist, nüüd rikkana, on mul ikka mitmeid.
Aga kuigi ma olin tõesti igas mõttes puruvaene, siis tegemata mul ei jäänud need asjad siis ka. Ja kvalitatiivselt mitte halvemini kui rikastel. Seda mõtlesin selle "rikka elustiil vaesena" all.
Kõigepealt komplimendid, et suutsid märkimisväärselt oma elustandardit tõsta!!! Kui see kõik seaduse piires muidugi. Huvi pärast küsin - kas panid ise mingi ettevõtte püsti või võitsid lotoga või said hea töökoha vms?
Aitäh! Juhus aitas mind. Ise ma kuidagi eriline ei ole, aga kogemata tegin mõned väga head valikud.
Kaks asja korraga: sain väga hea töökoha - parema kui eesti mõistes “hea töökoht” ja tegin ka mõned õnnestunud investeeringud.
Kusjuures hea töökoha ma sain tänu sellele, et eelmises kohas muutus elu täiest väljakannatamatuks. Tookord olin ikka väga stressis ja õnnetu. Isegi tervist hakkas mõjutama see stress ja ma tundsin, et olen täiesti lõksus. Ma lihtsalt pidin hakkama midagi uut otsima, ükskõik siis mida. Tegelikult mulle üldse ei meeldi muutused, nii et kui oleks olnud vähegi talutav, oleks ma siiamaani seal vanas kohas.
Milline positiivne lugu, välja arvatud, et stressis ja õnnetu olid!! Väljakannatamatu olukord mängis end siis sinu kasuks välja.
Külaline

Leevike kirjutas: 02 Juul 2024 21:24
Milline positiivne lugu, välja arvatud, et stressis ja õnnetu olid!! Väljakannatamatu olukord mängis end siis sinu kasuks välja.
Lause: “Kunagi ei tea, milleks mõni halb asi võib hea olla”, sai kohe sügavama tähenduse.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Vaesed inimesed on kurvemad ja muretsevad rohkem, sest pidev sendi veeretamine on väsitav. Paraku loon siis paralleeli ka üksikute inimestega- üksi ongi elu raskem.
Vaesus on muidugi väga lai mõiste. Mõne jaoks on vaesus kui ta ei sa tutikaid riideid osta ja restorani minna, teise jaoks on vaesus see, et ta ei tea kas ta kuu lõpus midagi peale kartuli või makaronide lubada endale saab, rääkimata üldse mingitest uutest hilpudest.

See on väga trööstitu ja jube kuidas haritud ja toredad inimesed Eestis peavad vaesuses virelema. Ja isegi kui pole nii väga haritud, ikka on kurb vaadata. Pensionärid, koristajad,puuetega inimesed, madalapalgalised, suurpered, pankade orjusesse lõksu jäänud pered- kõik veeretavad sente. Eesti majanduses on midagi kohutavalt viltu. Ma ei tunne rahandust ja pole poliitik, aga ma näen, et on viltu ja mitte natuke. Ja siin ei saa hakata välja tooma mingit sõja temaatikat- Eesti EI OLE sõjas ja mingit vastupanuvõimet võimaliku sõjalise rünnaku puhul meil ka pole.

/Juustup
Külaline

ja sa Juustup arvad, et Eesti on maailmas ainus riik, kus osad senti veeretavad? Igal pool on neid, kestoime ei tule. Euroopas võibolla Sveits ja Norra on erandid (kui sedagi). Mis pagana pangaorjus? Pank pole kedagi laenule sundinud, ikka inimesed ise teevad oma otsused. Pensionärid - kahe pensionäri leibkond on tänapäeval just see, kel raha pigem üle jääb. Ja üks telekas olnud tore suurpere kinnitas, et kõige hullem suure pere puhul ongi see, et arvatakse kohe, et nad on vaesed ja ootavad käsi pikal abi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 21:14
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 00:13

Tead, ei viitsi pikalt vastata. Targad said aru mida mõeldi.
Tundub nagu oleks iq jaheda järvevee tasemel kui tulevad küsimused stiilis “kas sa arvad kõik vaesed on alkohoolikud?!”
“Mul ei ole roosat värvi riideid.” - “sa vihkad roosat värvi?!”
Mis sellistega teha, kui ei saa aru siis ei saa. Kaua seletad neile mis mõte oli kui mõistus nii palju võtta eu pruugigi asjast arusaamiseks.
Ka tarkusel ja "tarkusel" on muideks vahe, sina seda ilmselt ei tea. Aga jätame su mõnitavad ja samas sisutühjad laused nüüd kõrvale ja nendime koos ausalt, et alkoholi tarbimisharjumus kui selline on ühtemoodi omane nii rikastele kui vaestele. Jah, erineda võivad küll nii koht kui bränd, kuid sisu jääb ikkagi samaks :)
Midagi sa vastata ei oska, mõmised niisama mingeid klišeelauseid. Kui sisukalt oma argumente põhjendada ei mõista, äkki siis ei püüakski? :)
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 09:48

Midagi sa vastata ei oska, mõmised niisama mingeid klišeelauseid. Kui sisukalt oma argumente põhjendada ei mõista, äkki siis ei püüakski? :)
Teema on hoopist muust. Ilmub siis keegi välja millegi sama ilmselgega nagu, taevas on sinine ja vesi on märg. Suur input, suurimad tänud….
Peaks ahhetama, tegelikult on sisu sama? Ei oleks arvanud…
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Minu jaoks on olemas rikkad ja "rikkad". Nõuka aja lõpul ja EV algul nimetati viimaseid tõusikuteks.

Tõusikud on need, kes jõudnud mis iganes teed pidi pisut haljamale oksale ja peavad endid nüüd teistest paremaks. Tõusikute lapsed on need, kes koolis teisi brändirõivaste puudumise tõttu narrivad, nende vanemad jälgivad kullipilgul, et nende lapsed pööbliga ei suhtleks ja postitavad FBsse alailma pingutatud klantspildikesi, mille eesmärk on näidata, kui õnnelikud ja kultuursed ja edukad nad ikka on.

Samas kui päriselt rikkad inimesed elavad lihtsalt oma tavalist elu, ilma sellele eriliselt mõtlemata. Nad teavad, et rikkusega kaasneb ka vastutus ja rikkuse taga on kõva õppimine, hea tugivõrgustik ja suur töö. Nende lapsed ei narri kedagi, sest nad ise tulevad kooli samuti suht suvalistes teksades ja toppides, peaasi et endal mugav on. Nad ei tunne vajadust kellelegi midagi tõestada.
Külaline

Vaesed armastavad rohkem taga rääkida ja teiste inimeste kohta lausa fantastilisi lugusid välja mõelda. Vaestel on piiratum silmaring ja vähesem mõtlemisvõime. Näiteks kui ollakse võlgades või raskes seisus, siis ostetakse uus lahmakas telekas, liisitakse kallis auto või joostakse küünetehnikute vahelt. Ei mõelda ette, et mis tulevikus saab. Investeeringuid naeruvääristatakse. Ettevõtlust naeruvääristatakse ja peetakse halvamaiguliseks tegevuseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 14:48 Vaesed armastavad rohkem taga rääkida ja teiste inimeste kohta lausa fantastilisi lugusid välja mõelda. Vaestel on piiratum silmaring ja vähesem mõtlemisvõime. Näiteks kui ollakse võlgades või raskes seisus, siis ostetakse uus lahmakas telekas, liisitakse kallis auto või joostakse küünetehnikute vahelt. Ei mõelda ette, et mis tulevikus saab. Investeeringuid naeruvääristatakse. Ettevõtlust naeruvääristatakse ja peetakse halvamaiguliseks tegevuseks.
Imelikud eri teemad sul kokku pandud nagu puder ja kapsad. Väga imelik vaese profiil. Ka rikkaid on küllalt, kes pole haritud ja on piiratud silmaring. Tagarääkimine ja lugude väljamõtlemine küll mingi vaest inimest iseloomustav tunnus pole, see oleneb pigem rohkem iseloomust.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 22:22
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 14:48 Vaesed armastavad rohkem taga rääkida ja teiste inimeste kohta lausa fantastilisi lugusid välja mõelda. Vaestel on piiratum silmaring ja vähesem mõtlemisvõime. Näiteks kui ollakse võlgades või raskes seisus, siis ostetakse uus lahmakas telekas, liisitakse kallis auto või joostakse küünetehnikute vahelt. Ei mõelda ette, et mis tulevikus saab. Investeeringuid naeruvääristatakse. Ettevõtlust naeruvääristatakse ja peetakse halvamaiguliseks tegevuseks.
Imelikud eri teemad sul kokku pandud nagu puder ja kapsad. Väga imelik vaese profiil. Ka rikkaid on küllalt, kes pole haritud ja on piiratud silmaring. Tagarääkimine ja lugude väljamõtlemine küll mingi vaest inimest iseloomustav tunnus pole, see oleneb pigem rohkem iseloomust.
“Rohkem”. Nõustun tolle kirjutajaga, ka minule tundub see nii..
Rikastel on elu piisavalr muretu, huvitav, kiire, põnev, ei ole aega teiste elusid analüüsida ja harutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:46
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 22:22
“Rohkem”. Nõustun tolle kirjutajaga, ka minule tundub see nii..
Rikastel on elu piisavalr muretu, huvitav, kiire, põnev, ei ole aega teiste elusid analüüsida ja harutada.
Nõus. Nagu käesolevastki foorumist lugeda, tegeleb enamik tühja-tähjaga, süvenetakse mingitesse tühiasjadesse. Raha annab vabaduse tegeleda oluliste ning endale huvitavate asjadega.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 14:48 Vaesed armastavad rohkem taga rääkida ja teiste inimeste kohta lausa fantastilisi lugusid välja mõelda. Vaestel on piiratum silmaring ja vähesem mõtlemisvõime.
Väga suur tänu, nüüd on kohe näha, kes siin foorumis või PK-s vaene või rikas on.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:01 Nagu käesolevastki foorumist lugeda, tegeleb enamik tühja-tähjaga, süvenetakse mingitesse tühiasjadesse. Raha annab vabaduse tegeleda oluliste ning endale huvitavate asjadega.
Näiteks kui avaneb võimalus kedagi taga tõmmata ja lõputult halvustada, ütleme Juustupit, siis lähevad vaesed kohe käima. Selles jutus on iva. Terved teemad on siin vaeste tehtud, kus kedagi taga tõmmatakse. Loetakse mingite seltkonnatähekeste blogisid ja jälgitakse nende tülisid, et siis mõnuga ja lõputult kaasa elada. Kuid neil pole midagi ka värske liha vastu nagu Juustup. Kaua sa seda mallukat ikka järad, vahel tahaks ju salatit või vorsti ka.

Jah, see profiil passib vaese inimesega päris hästi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 09:52

Teema on hoopist muust. Ilmub siis keegi välja millegi sama ilmselgega nagu, taevas on sinine ja vesi on märg. Suur input, suurimad tänud….
Ja millest siis teema on, kui sa üritad siin kõigile väita, et vesi on märg - kas istud päevad otsa näkkamist oodates lekkivas kalalootsikus või?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:01

Nõus. Nagu käesolevastki foorumist lugeda, tegeleb enamik tühja-tähjaga, süvenetakse mingitesse tühiasjadesse. Raha annab vabaduse tegeleda oluliste ning endale huvitavate asjadega.
Probleem ei ole mitte niivõrd rahas kui vaimses arengus, huvides, hariduses, mis mudijaid jälgimisest enamat ei võimalda.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 15:10
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 09:52

Ja millest siis teema on, kui sa üritad siin kõigile väita, et vesi on märg - kas istud päevad otsa näkkamist oodates lekkivas kalalootsikus või?
Eelkirjutajatest keegi proovis tarka panna ja tõestada midagi ilmselget. Ei tulnud välja….
Külaline

Mulle meenub selle teemaga kohe üks blogija, kellele ma südamest kaasa elasin ja paaril korral ka aitasin. Puudega inimene, kellel jäi peale üürikorteri kulude kätte paarsada eurot. Perekoolis ja blogis materdati teda kõvasti, aga tegelikult oli tegu ühe siira,lihtsalt elus paljukannatanud inimesega. Ise, omades äärelinnas maja ja töötades kekastme juhina, ma ennast küll eriti rikkaks ei pea, aga kui ma seda inimest nägin, siis sain aru, et mul pole küll mingit põhjust kurta.
Olen aga pannud tähele ka oma tuttavate hulgas, kellest enamus on minu või paremalgi järjel, siis tundub, et raha muudab inimest teiste vastu kuidagi küünilisemaks ja tekib suhtumine "no kuidas sina ei saa hakkama", kaob mingisugune empaatiavõime ja oskus näha oma mullist kaugemale.
Sellest blogijast pole enam aastaid kuulda olnud, loodetavasti on tal ikka kõik nii hästi, kui tema olukorras olla saab..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 1 külaline