Elektrilevi tõstab väiketarbijatele räigelt hinda

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 21:14
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:25
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 18:15 Mul on veits üle 300 ruudu maja
Leidsid ka paraja teema hooplemiseks.
Ta on nii rumal, et ei saa aru et siin on jutt millestki muust. Vaimust vaesele ei ole rahast abi.
Ma siin jälle mõtlen, et kui rumal peab olema, et mitte suuta raha (juurde) teenida, kui raha vaja. Mul on mitu sõbrannat, kellel oli väga väike palk, 1200 neto. Üks tegi paar aastat tagasi koristusfirma ning nüüdseks ainult sellega tegelebki, teenib kuus 3000 puhtalt. Teine õppis treeneriks ning teenib sellega endale kuus +2000 neto juurde. Ma ise pool elu ostsin odavalt ja müüsin kallimalt, kõik läheb kaubaks, ainult leia teema. Raha vedeleb maas, tuleb ainult üles korjata.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 21:46 Raha vedeleb maas, tuleb ainult üles korjata.
Et kuna raha vedeleb maas, võib elekter kallimaks minna?
Momendil eestis elekter 25 senti, soomes 2,7 senti. 10 korda odavam. Ja soomes pidevalt nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 21:46
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 21:14
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:25
Leidsid ka paraja teema hooplemiseks.
Ta on nii rumal, et ei saa aru et siin on jutt millestki muust. Vaimust vaesele ei ole rahast abi.
Ma siin jälle mõtlen, et kui rumal peab olema, et mitte suuta raha (juurde) teenida, kui raha vaja. Mul on mitu sõbrannat, kellel oli väga väike palk, 1200 neto. Üks tegi paar aastat tagasi koristusfirma ning nüüdseks ainult sellega tegelebki, teenib kuus 3000 puhtalt. Teine õppis treeneriks ning teenib sellega endale kuus +2000 neto juurde. Ma ise pool elu ostsin odavalt ja müüsin kallimalt, kõik läheb kaubaks, ainult leia teema. Raha vedeleb maas, tuleb ainult üles korjata.
Mul üks sõbranna pakub eskortteenust. Mõnikord peab magama selle raha eest mis saab. Mõnikord mitte. Kodus räägib, et tal koristusfirma ja natuke annab trenni kahh. Teenib miljon kuus. Ma mõnikord käin tal abiks. Aga kuna ma nii ilus siis minuga tahavd kõik magada. Seega kerget raha ma ei teeni. Kodus ütlen, et mul üks väike koristaja ots kui tööle lähen. Muidu mu palk 900 netos.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 21:54
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 21:46 Raha vedeleb maas, tuleb ainult üles korjata.
Momendil eestis elekter 25 senti, soomes 2,7 senti. 10 korda odavam. Ja soomes pidevalt nii.
No nii vist mõned siin mõtlevadki - las aga läheb kallimaks, eks hakaku siis kõik rohkem tööle! Pensionärid, noored just omaette kolinud ja vastselt pere loonud, puudega laste või vanemate hooldajad, kel polegi võimalik lisatöödeks aega leida, puudega inimesed ise, hooldekodude elanikud, kes maksavad oma kogutud rahast - las aga hakkavad tööle ja juurde teenima! No kui enesekeskne saab olla sellises teemas?
Külaline

Elekter kõigubki. Vaatan just arvet, eelmise kuu keskmine oli 12 senti. Võrgutasu 6,7 senti juurde, kokku ca 18,7 senti. Tarbimine suures majas vaid 102 kw, hind kokku 19 eurot. Talviti on neljakordselt suur tarbimine, siis on pumbad taga, arve 80 eurot. On see palju? Ja nüüd, mis see võrgutasu tõus oli, 7 prossa? Ehk 18,7 sendi asemel oleks 19,1 senti ning arve 18,58 suvel ja 80 asemel 81,50?
Külaline

Mul poogen, sest lisatööna "koristamisega" teenin piisavalt. 900 neto siis vinguks.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 20:19
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 20:14 Asi pole ju selles, kes kui palju tarbib, asi on räiges hinnatõusus. Ja sellega seoses tõusevad kõik muud hinnad samuti. Lõite pea ära või millest te aru ei saa? Palgad on meil endiselt nagu sovjetistanis, aga hinnad ületavad juba kõrgelt Skandinaaviat. Sellise niru majandusmudeliga on riik peagi pankrotis. See, et mõned hakkama saavad, pole argument.
Muide, ma ei suitseta ja alkoholi ei tarbi samuti, kui see mõnele siin nii oluline on. Ei ole kiirlaene, kiirtoitu ega ülekaalu. Aga päris mures olen, järjest keerulisem on siin hakkama saada.
Koli Inglismaale, siin on kõrghariduse esimene aste kõrgelt hinnatud, magistrist rääkimata.
See pole üldse halb mõte. Mul on sõbrad viimastel aastatel kolinud nii Küprosele (läksid üheks talveks, kuid plaanivadki jääda) kui Itaaliasse. Algus on loomulikult raske, kõik tuleb otsast alata, kuid praegu on kõik rahul.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 22:19
Elekter kõigubki. Vaatan just arvet, eelmise kuu keskmine oli 12 senti. Võrgutasu 6,7 senti juurde, kokku ca 18,7 senti. Tarbimine suures majas vaid 102 kw, hind kokku 19 eurot. Talviti on neljakordselt suur tarbimine, siis on pumbad taga, arve 80 eurot. On see palju? Ja nüüd, mis see võrgutasu tõus oli, 7 prossa? Ehk 18,7 sendi asemel oleks 19,1 senti ning arve 18,58 suvel ja 80 asemel 81,50?
Sa lase ekekter välja võtta kui niivähe tarbid. Kui veelvähem tarbid, siis maksaksid veel vähem. Vähe tarbijatel pokegi vahet.
Soomes saavad hoida elektri püsivalt alla 3 sendi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:16
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 22:19
Sa lase ekekter välja võtta kui niivähe tarbid. Kui veelvähem tarbid, siis maksaksid veel vähem. Vähe tarbijatel pokegi vahet.
Soomes saavad hoida elektri püsivalt alla 3 sendi.
350 kw pole väike tarbimine. Kuhu te selle elektri panete? Küte on mul oma gaasikatlaga, elektriga ei küta.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:20 350 kw pole väike tarbimine. Kuhu te selle elektri panete? Küte on mul oma gaasikatlaga, elektriga ei küta.
Juuni eest natuke üle 538kwh.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:39
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:20 350 kw pole väike tarbimine. Kuhu te selle elektri panete? Küte on mul oma gaasikatlaga, elektriga ei küta.
Haige. Mu lapsel läks oma majas 4 inimese elekter talvel nii palju, neil küte õhksoojuspumbaga ning käivad saunas.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:49
Haige. Mu lapsel läks oma majas 4 inimese elekter talvel nii palju, neil küte õhksoojuspumbaga ning käivad saunas.
Detsembris läks 1253kwh.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:58
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:49
Detsembris läks 1253kwh.
Sul on midagi tõsiselt valesti, kui just kodus tootmist ei tee. See ei ole kindlasti norm ega tavapärane tarbimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 23:59 Sul on midagi tõsiselt valesti, kui just kodus tootmist ei tee. See ei ole kindlasti norm ega tavapärane tarbimine.
Talvel kütab, suvel jahutab, mis seal imelikku on, soe vesi boileriga ja nii need numbrid tulevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 22:19 Ja nüüd, mis see võrgutasu tõus oli, 7 prossa?
Siin osad ei paista mõistvat sõna "keskmine" (arvatavasti sama seltskond, kes võimaldab kaupmeestel aledel "kuni"-ga tillitada). Kui tuleks välja, et rikastel tõstetaks tasusid 13% ja vaestel 1%, keskmiselt siis 7%, siis kas meie uusrikkad kiidaksid seda takka, et no ma meelsasti maksan, tulebki rohkem tööd teha? Ving, ving, ving oleks siis.
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:36 Mul koguaeg kuumaks olnud. Imestan, et kellegil ei olnud.
Kas kõigile kuumaks või mitte. Mitte nii, et sul pole ja mul on.
Normaalne loogika. Mind on kogu aeg mees peksnud, imestan et kõiki ei pekstagi. Pekstagu kõiki, mitte nii, et ainult mind.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 06:04
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 22:19 Ja nüüd, mis see võrgutasu tõus oli, 7 prossa?
Siin osad ei paista mõistvat sõna "keskmine" (arvatavasti sama seltskond, kes võimaldab kaupmeestel aledel "kuni"-ga tillitada). Kui tuleks välja, et rikastel tõstetaks tasusid 13% ja vaestel 1%, keskmiselt siis 7%, siis kas meie uusrikkad kiidaksid seda takka, et no ma meelsasti maksan, tulebki rohkem tööd teha? Ving, ving, ving oleks siis.
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:36 Mul koguaeg kuumaks olnud. Imestan, et kellegil ei olnud.
Kas kõigile kuumaks või mitte. Mitte nii, et sul pole ja mul on.
Normaalne loogika. Mind on kogu aeg mees peksnud, imestan et kõiki ei pekstagi. Pekstagu kõiki, mitte nii, et ainult mind.

Ei ole mingit vingu, kui tõuseb rikastel 13 ja vaestel 1. Nii on, siis nii on. Sa ju oma ettevõttes tõstad ta hindu, ei?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mul on päikesepaneelid ja akud, ning elektriauto. Peaks vist hakkama hooajapõhiselt paketti vahetama, kuna suvel ostan võrgust elektrit kümneid kordi vähem kui talvel.
Mind häirib rohkem see, et siis kui elekter on negatiivse hinnaga, teenib Elektrilevi topelt, lisaks tarbijailt kasseeritule teenib ju ka võrgukadudelt, aga suur osa edastustasu maksumusest on seotud just võrgukadudega.
Minu hinnangul ei tohiks Elektrilevi võrgutasu küsida, kui elekter on miinushinnaga, või vähemalt vähendama võrguedastustasu sellel perioodil.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

TA on asjata roninud oma matemaatikaga siia naiste foorumisse. Keegi ei hakka siin midagi arvutama, sellega tegelevad neil mehed. Naistel on süda rahul, kui kuulevad väidet et tõus on 7 protsenti ja see on väiksem kui inflatsioon. Pange tähele, et nüüd kindlasti mõni solvub siin, aga arvutama sellegipoolest ei hakka, sest see on solvunu mängimisega võrreldes liiga raske.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 09:12 TA on asjata roninud oma matemaatikaga siia naiste foorumisse. Keegi ei hakka siin midagi arvutama, sellega tegelevad neil mehed. Naistel on süda rahul, kui kuulevad väidet et tõus on 7 protsenti ja see on väiksem kui inflatsioon. Pange tähele, et nüüd kindlasti mõni solvub siin, aga arvutama sellegipoolest ei hakka, sest see on solvunu mängimisega võrreldes liiga raske.
Igasuguse juraga tegelemise asemel keskendub normaalne inimene rohkem teenimisele. Kui sul on vaese inimese mõtteviis, siis jäädki vaeseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 08:35 Sa ju oma ettevõttes tõstad ta hindu, ei?
Kuutasu ma kardan mul kundedele peale suruda ei õnnestuks, sest erinevalt Elektrilevist pole ma monopol ja mind saadetaks prse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline