Elektrilevi tõstab väiketarbijatele räigelt hinda

Külaline

Elektrilevi tõstab väiketarbijatele räigelt hinda

Postitus Postitas Külaline »

Vähemalt mulle küll.

Praegune hinnakiri: https://public-docs.elektrilevi.ee/2/7/ ... 45cf71.pdf
Tulev hinnakiri: https://public-docs.elektrilevi.ee/2/7/ ... f26fd0.pdf

Pakett on mul Võrk 2, eelmise aasta kuu keskmine tarbimine oli 17 kWh päevase ja 25 kWh öise tariifiga. Kuna 2023 tarbisin üle 250 kWh, siis praegu võrgutasu puudub.

Alltoodud arvestused on ilma käibemaksu, taastuvenergia tasu ja elektriaktsiisita - need ei sõltu Elektrilevist.

Niisiis, praeguse hinnakirja kohaselt:
Päev: 17 * 0,0868 = 1,48
Öö: 25 * 0,0505 = 1,26
Kokku: 2,74
Kuutasu: 0,00
Lõpptulemus: 2,74

Uue hinnakirja kohaselt:
Päev: 17 * 0,0607 = 1,03
Öö: 25 * 0,0351 = 0,88
Kokku: 1,91
Siinkohal võib mõni mõelda, et mida ma nutan, hoopis alandatakse ju kWh hindu. :lol:
Kuutasu: 2,88
Lõpptulemus: 4,79

4,79 - 2,74 = 2,05
2,05 / 2,74 = 0,75, ehk siis igakuine tõus 75%.

2,05 * 12 = 24,60 aastas, ehk justkui väike summa ju isegi vaesema inimese jaoks, kuid kui artiklis firma boss ütleb: "Tänane tariif sisaldab remondi-hoolduskulusid 2021. aasta tasemel, aga vahepeal on olnud 37-protsendine inflatsioon.", siis 75% ei kõla nagu eriti hästi selle kõrval. Ega ka "võrgutasu tõuseb keskmiselt 7,1%" jutt. Eriti hea nali on muidugi see fakt, et isegi kui ma nüüd hakkaks üldse ainult küünalt põletama ja muutuks null-tarbijaks, peaks selle kuutasu tõttu ikkagi maksma kuus rohkem kui eelmise hinnakirjaga. :evil:

Muide, see firma kas ei oska üldse PR-i võis siis vastupidi, hoiab seda fakti teadlikult järgmisteks sõnumiteks võimaliku nurina korral, sest tavatarbijate tariifide alandamisest nad praegu polegi veel juttu teinud.

Artikkel: https://www.err.ee/1609386389/elektrile ... -protsenti
Pressiteade: https://elektrilevi.ee/et/uudised/alate ... -protsenti

Head arvutamist!
Külaline

Appi, mis pahnaga inimesed tegelevad!
Sul ongi olematu tarbimine, aasta tarbimine väiksem, kui teiste inimeste kuutarbimine. Ikka sada häda!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 15:17 Appi, mis pahnaga inimesed tegelevad!
Sul ongi olematu tarbimine, aasta tarbimine väiksem, kui teiste inimeste kuutarbimine. Ikka sada häda!
Mis see siia puutub kui suur või väike tema tarbimine on, jutt käib hinnatõusust, mis on üle mõistuse suur. Sulle selline asi sobib? Ok siis! Mulle ei sobi!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 17:48
Aga mida sa alandlik ori ülbitsed siin. Sinult küsi mida tahad. Sina maksad ja ruigad veel kõva häälega. Kõik on õige.
Mine teeni raha, oleks sinusr vähemalt mingitki kasu. Piinlik lihtsalt
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 17:52
Aga mida sa alandlik ori ülbitsed siin. Sinult küsi mida tahad. Sina maksad ja ruigad veel kõva häälega. Kõik on õige.
Sina ei makskas üksi mingeid arveid. Ja nii väikses urkas nagu sa elad polegi mingeid suuri arveid. Peakaitse on minu majal sama suur kui terve sinu lagunenud nõukaaaegse kortemaja oma. Ja sealt tuleb summa mille peale sa hakkaksid nutma.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 18:10
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 17:52

Sina ei makskas üksi mingeid arveid. Ja nii väikses urkas nagu sa elad polegi mingeid suuri arveid. Peakaitse on minu majal sama suur kui terve sinu lagunenud nõukaaaegse kortemaja oma. Ja sealt tuleb summa mille peale sa hakkaksid nutma.
Mul on majade peakaitse 63A, rohkem polegi vaja. Üürilised maksavad enda korterite eest, mina enda maja eest. Kes mu eest siis maksma peaks? Mul on veits üle 300 ruudu maja, maksimaalne elektriarve oli talvel 80 eurot. Kas see on midagi jõhkrat, mida maksta ei suudaks?
Külaline

Oh üllatust, järjekordselt toimub Eesti riigis proportsionaalselt suurem ronimine vaeste rahakoti kallale. Miks neil üldse kuutasu vaja on? Tõstku kilovati hinda rohkem kui muidu puudu tuleb ja on kõik ausalt tarbimisega proportsioonis.

Ma saan aru, et nüüd hakkab siis olema nii, et kui ma tõmban suveks suvilasse ja korteris tarbimist praktiliselt pole sest külmik ka väljas, siis ikkagi pean neile maksma ei tea mille eest. Ärme unustame seda, et iga lisasendi pealt läheb käibemaks riigile veel, nii et riigifirmadel on veel eraldi huvi mängus selliste laest võetud tasude lisamisel.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 18:17 Miks neil üldse kuutasu vaja on?
Selleks, et ei tarbita, aga liinid on vaja korras hoida.
Kas sa tahaksid, ei teises sinu liinid korras hoiaks?
Jäta pakk suitsu tömbamata, oled plussis.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 18:15 Mul on veits üle 300 ruudu maja
Leidsid ka paraja teema hooplemiseks.
Külaline

Küll siin on palju "sõbralikke" inimesi. Perekoolile annab mitmekordselt silmad ette!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:29
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:17 Selleks, et ei tarbita, aga liinid on vaja korras hoida.
Lammas on lammas. Kui oleksin sotsiopaat, küll oleks hea sinusuguseid ära kasutada.
Mul koguaeg kuumaks olnud. Imestan, et kellegil ei olnud.
Kas kõigile kuumaks või mitte. Mitte nii, et sul pole ja mul on.
Kas lammas siis pole lammas?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:25
Hooplemiseks? Kus sa hooplemist näed? Vastasin sapise kodaniku jutule.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:55
Mina näen sinus sapist juttu.
Külaline

Asi pole ju selles, kes kui palju tarbib, asi on räiges hinnatõusus. Ja sellega seoses tõusevad kõik muud hinnad samuti. Lõite pea ära või millest te aru ei saa? Palgad on meil endiselt nagu sovjetistanis, aga hinnad ületavad juba kõrgelt Skandinaaviat. Sellise niru majandusmudeliga on riik peagi pankrotis. See, et mõned hakkama saavad, pole argument.
Muide, ma ei suitseta ja alkoholi ei tarbi samuti, kui see mõnele siin nii oluline on. Ei ole kiirlaene, kiirtoitu ega ülekaalu. Aga päris mures olen, järjest keerulisem on siin hakkama saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 20:14 Asi pole ju selles, kes kui palju tarbib, asi on räiges hinnatõusus. Ja sellega seoses tõusevad kõik muud hinnad samuti. Lõite pea ära või millest te aru ei saa? Palgad on meil endiselt nagu sovjetistanis, aga hinnad ületavad juba kõrgelt Skandinaaviat. Sellise niru majandusmudeliga on riik peagi pankrotis. See, et mõned hakkama saavad, pole argument.
Muide, ma ei suitseta ja alkoholi ei tarbi samuti, kui see mõnele siin nii oluline on. Ei ole kiirlaene, kiirtoitu ega ülekaalu. Aga päris mures olen, järjest keerulisem on siin hakkama saada.
Koli Inglismaale, siin on kõrghariduse esimene aste kõrgelt hinnatud, magistrist rääkimata.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:17
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 18:17 Miks neil üldse kuutasu vaja on?
Selleks, et ei tarbita, aga liinid on vaja korras hoida.
Jäta pakk suitsu tömbamata, oled plussis.
Aga kuhu kadus raha mis on teenitud ligi 35 aasta jooksul? Selelle oled mõelnud? Meil siiani nõukaaegsed liinid. Samas EE meeletud kasumid. Ahjaa Utah, Jordaania ja juhatusele kuluv 1.5 miljonit aastas võtab ka oma osa, aga ülejäänu???
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 20:02
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 19:55
Mina näen sinus sapist juttu.
Sapist juttu selles, et vastan maja suuruse kohta, kui minu kodu sovjetiaegse kortermaja ubrikuks nimetati? :D
Ma pole sapine, ma olen õnnelik! Lugedes teatud kontingendi kommentaare, veel õnnelikum. Krt, kui ilus on elu ja kui normaalsed ning terved inimesed mu sõbrad ja lähedased. Hindan neid varasemast veelgi enam!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 20:51 Sellest rikkur mutist siis.
Ärge pange seda mutti tähele. Juba perekoolis oli ta kõige rikkam. Siin ka aegajalt praalib. Olen teda näinud. Näidati kunagi.
Kondab mööda tutvumiportaale ja räägib seal potentsiaalsetele peigmeeste kandidaatidele, et ta on jurist ja kinnisvara investor jne. Üldjuhul söödetakse mutil kõht täis ja põgenetakse tagaukse kaudu. Ja ma mõistan miks põgenetakse. Tal selline ebaproportsionaalne keha kus ülevalpool häbet on selline rasvapalli meenutav keha. Mis on kängitsetud liibuvasse aga plekke täis mini kleiti. Aga see mis allpool on see paneb ahhetama. Seda umbes 100 kg hoiavad püsti ülipeenikesed ja täiesti proportsioonist välja jalad. Mille üle on ta ise maru uhke. Kiidab teine, et vot näe kui ilusad ja saledad :lol: Sile/sale on mu meelest tema aju. Mitte ühtegi kurdu seal pole. Lühidalt kao ära siit oma lolli jutuga. Oled vahele jäänud.
Tead Revolver, ära rõvetse. Vali oma sekspartnereid teinekord paremini :D Kas isegi see naine andis sulle korvi, et oma sapis marineerud? Ausalt öelda ei imesta. Mida see kõik veel sinu kohta ütleb, eks. :D :D :D Pekki, nüüd on küll sinust kah korralik kujutluspilt silme ees.
Külaline

Ta on nii rumal, et ei saa aru et siin on jutt millestki muust. Vaimust vaesele ei ole rahast abi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 20:19
Külaline kirjutas: 02 Juul 2024 20:14 Asi pole ju selles, kes kui palju tarbib, asi on räiges hinnatõusus. Ja sellega seoses tõusevad kõik muud hinnad samuti. Lõite pea ära või millest te aru ei saa? Palgad on meil endiselt nagu sovjetistanis, aga hinnad ületavad juba kõrgelt Skandinaaviat. Sellise niru majandusmudeliga on riik peagi pankrotis. See, et mõned hakkama saavad, pole argument.
Koli Inglismaale, siin on kõrghariduse esimene aste kõrgelt hinnatud, magistrist rääkimata.
Tal ei ole ju haridust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline