Soovitage oma tervislikku ja lihavaba toidulemmikut
-
Külaline
Soovitage oma tervislikku ja lihavaba toidulemmikut
Tahaks vähendada liha osakaalu oma igapäevasel toidulaual. Palun jagage mõnda tervislikku ja maitsvat retsepti, mis teie menüüs on. Tahaks midagi sellist, mis täidaks ikka ka kõhtu - seega mitte päris salatilehekestest koosnevat rooga - ja mis ei oleks ülemäära juustune.
-
Külaline
Miks sa liha vähendada tahad? Taldrikul on parim osa just liha ja seda osa võiks hoopis suurendada.
-
Külaline
Retseptid leiad googlist, ma ise teen tunde järgi, aga meie kasutame palju kaunvilju - läätsesupp kookospiimaga on näiteks väga hea. Hummust teen erinevate lisanditega. Oasupp, oakotletid, suvikõrvitsa v peedikotletid. Palju lillkapsast ja brokolit erineval kujul, kas ahjuvormina või aurutatult ja hollandi kaste peale. Täidetud paprikad, tomatid, suvikõrvitsad ahjus. Täidiseks erinevad juurviljad ja väheke juustu. LIsaks kala erineval moel. Ühepajatoite saab teha ka täiesti ilma lihata ja kõiki juurikaid küpsetuskotis.
-
Külaline
Ära kasuta sõna "tervislik", kui sa ei taha salatilehte süüa. Üldjuhul need juurviljad küpsetatakse sodiks ja tervislikku on seal vähe.
Võid asendada ühe liha teisega, nt sea asemel siis kana ja kalkun. Lõhe. Oma proteiini pead sa ikka kätte saama, aminohapped samuti.
Võid asendada ühe liha teisega, nt sea asemel siis kana ja kalkun. Lõhe. Oma proteiini pead sa ikka kätte saama, aminohapped samuti.
-
Külaline
Oad, kikerherned, läätsed ja seened on hea asendus lihale. Täidavad kõhtu ja hoiavad kõhtu ka täis. Neist saab palju erinevaid pajaroogi/hautisi kokku teha.
-
Külaline
Vegetaarne karjusepirukas (Sheperd's pie) - alumine kiht on sibul+küüslauk+purust.tomat+chilli+suvikõrvits+mustad läätsed, pealmine tavaline kartulipuder.
Heade lihavabade toitude jaoks tasub vaadata Aasia (India eriti) ja Lähis-ida köögi poole.
Heade lihavabade toitude jaoks tasub vaadata Aasia (India eriti) ja Lähis-ida köögi poole.
Kõikvõimalikud omletid oleks minu soovitus, omleti sisse saab panna ju aedviljade, seente, päikesekuivatatud tomatite jne tükikesi.
Porgandiribad, sibul pannil kuldseks, maitsestada cayenne pipra ja soolaga, lõpus paar küüslauguküünt juurde - ülihea liha asendav roog minu jaoks.
Kartuli/porgandi/misiganes asja kotletid.
Seeneroad. Kukeseenekaste näiteks.
Porgandiribad, sibul pannil kuldseks, maitsestada cayenne pipra ja soolaga, lõpus paar küüslauguküünt juurde - ülihea liha asendav roog minu jaoks.
Kartuli/porgandi/misiganes asja kotletid.
Seeneroad. Kukeseenekaste näiteks.
-
Külaline
wokid! stir fry tüüpi asju saab ka lihata teha, kui on hea kaste, läheb kõik pannile.
Teine sügisene lemmik on põldoa-seenekotletid, võib ka oa-hakklihakotlette teha, ca pooleks. Ja sügisel muidugi ahjukõrvits (ja muud ahjus röstitud juurikad) ja kõrvitsasupp.
Teine sügisene lemmik on põldoa-seenekotletid, võib ka oa-hakklihakotlette teha, ca pooleks. Ja sügisel muidugi ahjukõrvits (ja muud ahjus röstitud juurikad) ja kõrvitsasupp.
-
Külaline
Olen väga suur lihasõber, aga mõned mu lemmikroad on siiski lihavabad:
Värske kartul kukeseenekastmega
Kikerherne-kookosekarri
Kitsejuustu-peedipirukas
Punase läätse pada
Sidrunine tomatisupp
Aglio e olio
Ravioolid (nt ricottaravioolid salveivõiga)
Arbuusi-feta salat (võib ka kitsejuustu panna)
Küpsetatud brie või camembert krõbesaia ja moosiga
Pasta primavera
Keedukartul aedoahautisega
Kõrvitsasupp
Baba ganoush
Värske kartul kukeseenekastmega
Kikerherne-kookosekarri
Kitsejuustu-peedipirukas
Punase läätse pada
Sidrunine tomatisupp
Aglio e olio
Ravioolid (nt ricottaravioolid salveivõiga)
Arbuusi-feta salat (võib ka kitsejuustu panna)
Küpsetatud brie või camembert krõbesaia ja moosiga
Pasta primavera
Keedukartul aedoahautisega
Kõrvitsasupp
Baba ganoush
Siit ka häid ideid, võid kohandada enda jaoks, st ei pea päris veganina tegema.
https://www.taimetoit.ee/p/retseptid.html
https://www.taimetoit.ee/p/retseptid.html
Aa, püreesuppe tahtsin ka soovitada. Ma küll teen sageli merevaigu sulajuustuga neid, mulle see tummisus just meeldib, aga saab ka ilma, nt koorega, või ka ilma. Peale teen alati saiakrutoone (kausis küüslauk, natuke õli ja ürte segamini, saiakuubikud sisse, segan, laotan ahjuplaadile). Mu lemmiksupp on kõrvitsapüreesupp, kuhu käib kõrvits, pannil praetud sibul-porgand-paprika, natuke apelsinikoort ja mahla, maitseained, pool karpi merevaiku.
Mu kõige lihtsam lihavaba toit on keedu- või üleküpsetatud kartul kodujuustuga. Samuti omlett kodujuustuga. Väga maitseb, kui lihast on villand ja midagi keerukamat teha ei viitsi.
Kodujuustu saab ka paljude lisanditega kergelt salatiks teha ja niisama süüa - roheline sibul, murulauk, seened, kurk, tomat, suitsukala, ahjukala, tuunikala, valge redis, mida aga kapis on.
Kui on eelmisest päevast riisi või tatart üle, saab ka seda lisada ja tummisema salati.
Täidan ka suvikõrvitsaid, paprikaid ja kartuleid kodujuustuseguga, siis segan muna lisaks.
Väga meeldivad lihata kartuli-, suvikõrvitsa- ja kapsakotletid.
Ahjus tehtud kartulivormid seente ja aedviljadega on ka menüüs, kalaga samuti.
Lihtsalt kala igal moel on ju ka väga hea, täidab kõhtu hästi, olgu see siis ahjus tehtud, grillitud, praetud, kastmena või seljankas.
Kodujuustu saab ka paljude lisanditega kergelt salatiks teha ja niisama süüa - roheline sibul, murulauk, seened, kurk, tomat, suitsukala, ahjukala, tuunikala, valge redis, mida aga kapis on.
Kui on eelmisest päevast riisi või tatart üle, saab ka seda lisada ja tummisema salati.
Täidan ka suvikõrvitsaid, paprikaid ja kartuleid kodujuustuseguga, siis segan muna lisaks.
Väga meeldivad lihata kartuli-, suvikõrvitsa- ja kapsakotletid.
Ahjus tehtud kartulivormid seente ja aedviljadega on ka menüüs, kalaga samuti.
Lihtsalt kala igal moel on ju ka väga hea, täidab kõhtu hästi, olgu see siis ahjus tehtud, grillitud, praetud, kastmena või seljankas.
-
Külaline
Liha on valk, liigne valk tekitab vähki. Tahad jämesoole vähki, rinnavähki, meestel eesnäärme vähk, siis söö oma liha.Külaline kirjutas: ↑16 Sept 2024 23:33 Miks sa liha vähendada tahad? Taldrikul on parim osa just liha ja seda osa võiks hoopis suurendada.
-
Külaline
Ei meeldi toore liha küpsetamine, isu kaob ära valmistusprotsessi käigus. Hakkliha praadides haiseb. Üsna rõve, ei taha süüa. Munaga samuti, peab keegi teine valmistama. Ei suuda peale sida ligast lägast ollust näperdades sellest valmivat tootu tarbida. Ja migite soolikate moodi vedel lödi liha öäkk lihtsaltKülaline kirjutas: ↑16 Sept 2024 23:33 Miks sa liha vähendada tahad? Taldrikul on parim osa just liha ja seda osa võiks hoopis suurendada.
-
Külaline
Olen teemaalgataja. Tahan liha vähendada mitmel põhjusel. Esiteks mulle liha eriti ei maitse, välja arvatud linnuliha. Mida aasta edasi, seda vähem liha isutab. Teiseks kipub mul kolesterool kõrgeks ja nt veise- ja sealiha on just see, mida sellisel puhul muuhulgas soovitatakse vältida. Kolmandaks liha tootmine ei ole eriti keskkonnasõbralik.
-
Külaline
Miks siis ise midagi netist otsida ei viitsi? Ise tead oma kiikse kõige paremini ju.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 21:10 Olen teemaalgataja. Tahan liha vähendada mitmel põhjusel. Esiteks mulle liha eriti ei maitse, välja arvatud linnuliha. Mida aasta edasi, seda vähem liha isutab. Teiseks kipub mul kolesterool kõrgeks ja nt veise- ja sealiha on just see, mida sellisel puhul muuhulgas soovitatakse vältida. Kolmandaks liha tootmine ei ole eriti keskkonnasõbralik.
-
Külaline
Väga tore, et ka siin küsitakse ja vastatakse. Ka need vastused jõuavad lõpuks ikka netti. Hea inimeste kogemusi lugeda, mitte vaid lõputuid retsepte sirvida.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 22:05Miks siis ise midagi netist otsida ei viitsi? Ise tead oma kiikse kõige paremini ju.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 21:10 Olen teemaalgataja. Tahan liha vähendada mitmel põhjusel. Esiteks mulle liha eriti ei maitse, välja arvatud linnuliha. Mida aasta edasi, seda vähem liha isutab. Teiseks kipub mul kolesterool kõrgeks ja nt veise- ja sealiha on just see, mida sellisel puhul muuhulgas soovitatakse vältida. Kolmandaks liha tootmine ei ole eriti keskkonnasõbralik.
-
Külaline
Kõige keskkonnasõbralikum on üldse mitte süüa ja ära surra.
-
Külaline
Milleks see "soolikate moodi vedel lödi liha öäkk" hea on?Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 22:55Väga tore, et ka siin küsitakse ja vastatakse. Ka need vastused jõuavad lõpuks ikka netti. Hea inimeste kogemusi lugeda, mitte vaid lõputuid retsepte sirvida.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 22:05Miks siis ise midagi netist otsida ei viitsi? Ise tead oma kiikse kõige paremini ju.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 21:10 Olen teemaalgataja. Tahan liha vähendada mitmel põhjusel. Esiteks mulle liha eriti ei maitse, välja arvatud linnuliha. Mida aasta edasi, seda vähem liha isutab. Teiseks kipub mul kolesterool kõrgeks ja nt veise- ja sealiha on just see, mida sellisel puhul muuhulgas soovitatakse vältida. Kolmandaks liha tootmine ei ole eriti keskkonnasõbralik.
-
Külaline
Mulle meeldivad Bon Soya/Bon Vegan tooted, eriti soja-grillkotletid ja soja-kohupiimakreem sidruniga + vanilliga. Soja tervislikkus on nii ja naa, taimsed östrogeenid, GMO jms, aga pidevalt ei tarbi nagunii ja kui ei taha parasjagu liha süüa, siis asendan sojatoodetega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist