Lihtsad idamaised toidud

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Lihtsad idamaised toidud

Postitus Postitas Külaline »

Olen toiduvalmistamises üsna algaja. Soovitage algajale lihtsaid idamaiseid või eksootilisemaid toiduretsepte või kokaraamatuid, kust lihtsaid retsepte leiaks.
Külaline

idamaine on päris lai mõiste... Igal juhul soovitaks investeerida heasse basmati riisi ja selle keetmise nõksud selgeks teha. Kotiriis pole hea variant.
Aga mõned mõtted - kui meeldiks India toit, siis karrid on päris lihtsad teha. Liha ja mis iganes köögiviljad, sh kartul sobivad sisse. Maitsestada kasvõi Santa Maria tikka Masala maitseseguga.
Jaapani toitudest on väga lihtne teha teriyaki kastmes lihalõike. Teriyaki = võrdses osas soja+mirin+suhkur+sake (või valge vein)+natuke maisitärklist.
Tai toitudest Tom Kha tundub kõige lihtsam.
Külaline

Võid otsida youtubest seda maad, mida tahad- hiina, india, tai, jaapani köök, ja vaata terviseks. Seal üsna lihtsaid asju ja kogused olemas ja valmistusviis. Karrid on lihtsad ühepotitoidud nt, stir fry on väga lihtne ja tervislik.
Külaline

Igasugused kanakarrid on ka tegelt üsna lihtsad. Internet on retsepte pungil täis. Vastavalt vürsikuse taluvusele. Mina olen juba päris kaua "kodukokk" ja kadutan ikka karripastasid purist. Paar korda olen ise teinud aga ei viitsi mässata nii palju.
Mina alustasin wokkidest vürtsikamate valmiskastmetega.
Kasutasin muna või riisinuudleid.

Aga woki puhul on tähtis hea wokipann. Tavalise panniga saab, aga ei ole see õige.

Ja võtmesõna on ka õige lihatüki kasutamine. Filee ei sobi ühegi karri ega woki sisse. Tuim ja kuiv. Ikka rasvasem tükk peab olema.
Külaline

Pad Thai nuudlid on lihtne teha aga maitseaine/kaste peab õige olema. See on õige kastmepakk on valge LOBO brändi oma, millega teevad ka välismaal elavad tailased endale Pad Thaid. Vahepeal müüs isegi Selver seda: https://www.joom.com/et/products/61ccb1 ... 01d4de9541
Valmis taldrikule hakid peale natuke värsket koriandrit ja raputad peale natuke purustatud röstitud maapähklit ja tuleb autentne toiduelamus.

Santa Maria Pad Thai maitseaine on totaalselt maitsetu samuti igasugused lillas ja punases pakis Pad Thai kastmed.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist