Seemned
-
Külaline
Seemned
Olen juba mitu suve maitserohelist külvanud: tilli, rukolat, lehtsalatit. Rukola ja salat kasvavad hästi, sel suvel juba kolmas külv tehtud. Till pole juba teist aastat tärganud, algul mõtlesin, et ehk olid vanad seemned või ei kastnud ma piisavalt. Alates suve algusest olen poodides vaadanud, et ostaks siis uued seemned, aga mida pole on till.
Siit siis küsimus rohenäppudele, kas olete veel kusagil tilli seemneid müügil näinud? Tundub, et supermarketid tegid oma seemnete tellimuse kevadeks ära ja nüüd müüvad seda mis veel alles on.
Tõe huvides pean lisama, et minu otsingud on piirdunud Tallinna ja Keila poodidega ja kuhugi kaugemale spetsiaalselt sõita ei viitsiks.
Siit siis küsimus rohenäppudele, kas olete veel kusagil tilli seemneid müügil näinud? Tundub, et supermarketid tegid oma seemnete tellimuse kevadeks ära ja nüüd müüvad seda mis veel alles on.
Tõe huvides pean lisama, et minu otsingud on piirdunud Tallinna ja Keila poodidega ja kuhugi kaugemale spetsiaalselt sõita ei viitsiks.
-
Külaline
Need on minu meened ütles Arvo lastes sisse seemne. Selline luuletus meenus seoses seemne jutuga
Tellida ei taha? Seemned.ee tundub mitmeid sorte olevat.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2024 22:58 Olen juba mitu suve maitserohelist külvanud: tilli, rukolat, lehtsalatit. Rukola ja salat kasvavad hästi, sel suvel juba kolmas külv tehtud. Till pole juba teist aastat tärganud, algul mõtlesin, et ehk olid vanad seemned või ei kastnud ma piisavalt. Alates suve algusest olen poodides vaadanud, et ostaks siis uued seemned, aga mida pole on till.
-
Külaline
Kui ma sealkandis oleks, ma annaks kõik oma tillid ja nende seemned sulle ära, kasvuhoones praegu hoolega pudiseb neid. Mul aias varsti ei ole enam kohta, kus till kasvama ei hakkaks. Isegi lilleniit koosneb pooleldi tillist. Ei jõua välja kitkuda nii palju, kui seda juurde tuleb. Pane maha, mida tahad: herneid, porgandeid, sibulaid, aga saad ainult hunniku tilli. Kusjuures see on tõsilugu, et sellel aastal ei tulnud mul avamaal üles ükski sibul, herneid tuli tervest pakist 4 taime ja porgandeid alla 10. Küll aga on mul paksult peenratäis võimsat tilli nüüd. Pean leppima sellega, et muud ma siit aiast sel aastal enam ei saagi. Viga ilmselt mullas, järgmisel aastal ostan poest, mitte ei kasuta oma komposti.Till pole juba teist aastat tärganud
-
Külaline
Võimas tillKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 15:23Kui ma sealkandis oleks, ma annaks kõik oma tillid ja nende seemned sulle ära, kasvuhoones praegu hoolega pudiseb neid. Mul aias varsti ei ole enam kohta, kus till kasvama ei hakkaks. Isegi lilleniit koosneb pooleldi tillist. Ei jõua välja kitkuda nii palju, kui seda juurde tuleb. Pane maha, mida tahad: herneid, porgandeid, sibulaid, aga saad ainult hunniku tilli. Kusjuures see on tõsilugu, et sellel aastal ei tulnud mul avamaal üles ükski sibul, herneid tuli tervest pakist 4 taime ja porgandeid alla 10. Küll aga on mul paksult peenratäis võimsat tilli nüüd. Pean leppima sellega, et muud ma siit aiast sel aastal enam ei saagi. Viga ilmselt mullas, järgmisel aastal ostan poest, mitte ei kasuta oma komposti.Till pole juba teist aastat tärganud
-
Külaline
-
Külaline
Kristiine keskuse prismas minu arust paar päeva tagasi oli. Ise ostsin lilleseemneid.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2024 22:58 Olen juba mitu suve maitserohelist külvanud: tilli, rukolat, lehtsalatit. Rukola ja salat kasvavad hästi, sel suvel juba kolmas külv tehtud. Till pole juba teist aastat tärganud, algul mõtlesin, et ehk olid vanad seemned või ei kastnud ma piisavalt. Alates suve algusest olen poodides vaadanud, et ostaks siis uued seemned, aga mida pole on till.
-
Külaline
Tänud, lähen vaatan siis uuesti, olen juba kuu aega kõikidest poodidest vaadanud kuhu sattunud olen. Võib-olla et siis ei vaadanud piisavalt hoolikalt.
Tellima vist ei hakka jah ühte pakikest, saatekulu tuleb kordades suurem. Selle vastajaga kel tilli liiga palju võiks vist sügisel porgandeid vahetada, karta on et seda sai minul jälle liigselt.
Tellima vist ei hakka jah ühte pakikest, saatekulu tuleb kordades suurem. Selle vastajaga kel tilli liiga palju võiks vist sügisel porgandeid vahetada, karta on et seda sai minul jälle liigselt.
-
Külaline
-
Külaline
Kle äkki see on lihtsalt mingi selle aasta spetsialiteet? Eelmisel suvel kurke sisse tehes oli juba probleem, et kurke oli maa ja ilm, aga tilli kippus nappima. Sel aastal samal põllul vohab till nii, et niida või vikatiga. Põld on sama juba aastakümneid, pole mulda vahetatud ega midagi, vahel komposti juurde või sõnnikut vms ja läheb.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 15:23Kui ma sealkandis oleks, ma annaks kõik oma tillid ja nende seemned sulle ära, kasvuhoones praegu hoolega pudiseb neid. Mul aias varsti ei ole enam kohta, kus till kasvama ei hakkaks. Isegi lilleniit koosneb pooleldi tillist. Ei jõua välja kitkuda nii palju, kui seda juurde tuleb. Pane maha, mida tahad: herneid, porgandeid, sibulaid, aga saad ainult hunniku tilli. Kusjuures see on tõsilugu, et sellel aastal ei tulnud mul avamaal üles ükski sibul, herneid tuli tervest pakist 4 taime ja porgandeid alla 10. Küll aga on mul paksult peenratäis võimsat tilli nüüd. Pean leppima sellega, et muud ma siit aiast sel aastal enam ei saagi. Viga ilmselt mullas, järgmisel aastal ostan poest, mitte ei kasuta oma komposti.Till pole juba teist aastat tärganud
Sibul ja porgand kasvab ka hästi, aga vot herneid samamoodi üles ei tulnud, kuigi mitu korda panin mitmest erinevast seemnest.
-
Külaline
Sorri, täna olid ära viidud, tuuakse kooliasju asemele.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 10:42 Tänud, lähen vaatan siis uuesti, olen juba kuu aega kõikidest poodidest vaadanud kuhu sattunud olen. Võib-olla et siis ei vaadanud piisavalt hoolikalt.
-
Külaline
Juba kooliasju?! Juuli keskel?! Küll kõik asjad on ikka nihkes tänapäeval...
-
Külaline
Eelmistel aastatel on olnud paar nädalat varem.
-
Külaline
Varsti on jõuluasjad ka juba platsis
Oktoobris kindlasti.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 3 külalist