Söögi-joogikohtade soovitusi Tallinna vanalinnas välismaa sugulastele?

vana hea klassika
Vasta
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Söögi-joogikohtade soovitusi Tallinna vanalinnas välismaa sugulastele?

Postitus Postitas libakägu »

Mul juhtus ootamatult selline lugu, et Brasiilias elavad sugulased tulevad paariks nädalaks Euroopasse. Neil on osaliselt juured Itaalias ja Eestis, nii et nad tulevad ka Eestisse ja vaatavad siinsed sugulased üle. Kuna ma ei ole nendega varem suhelnud ja mõned otsused tuleb käigupealt teha, palun soovitusi toredate Tallinna vanalinna restoranide ja baaride kohta, kuhu õhtupoolikul minna. Tegemist on vanemas keskeas inimestega, aga hetkel pole mul aimugi, mis neile meeldiks ja mis mitte. Ilmselt tuleb kohavalik teha, kui päriselt ära nad näen ja paar sõna juttu on puhutud. Suur tänu soovituste juba ette!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Olde Hansa
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 19:55Olde Hansa
Kas seal on ikka nii pime, et ei näe mida sööd?
Külaline

Niipalju kui mina käinud olen, on ikka üsna valge olnud. Suvine aeg, saad vast õueski istuda.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Ma viiks Tuljakusse, ehkki see pole vanalinnas. Olde Hansa on vist jah turistidele "äge kogemus", aga enda jaoks viimane koht, kuhu minna :D
Külaline

Olde hansa, kompressor, mikkeller, Murphys
Külaline

Olde on koht, kuhu viia väliskülalisi õhkkonna pärast, kui seal on õhtuti etendused. Oleme paljude väliskülalistega sellepärast seal käinud ja kõik on läbi aastate toidud järele jätnud :D. Küll aga jäänud rahule üldise elamusega. Ma ise ei suuda seal enam ammu juba midagi süüa ega juua. Mõned supid on söödavad peale menüüvahetust. Soovitaksin ka Tuljakut, mis on üsna lähedal tegelikult. Kui nad tahavad kindlasti itaalia-vaibi, siis vb la prima.
Külaline

mitte just brasiiliast, aga sealt lähedalt, usa lõunaosariikidest pärit külaline oli täiesti sillas meie lihtsast aias peetud söögiajast. eriti hämmastasid teda 2 asja:
1. et sõstrad ja tikrid kasvavad pöösal ja neid võib ise suhu nuppida (tema oli tikreid näinud paar korda elus delikatesside poes)
2. et on olemas selline asi nagu rabarber, mida meie lapsed sõid nii, et torkasid selle enne otsapidi suhkrutoosi. välismaa onu tegi lastega samamoodi ja oli maitsest vaimustuses.
Külaline

Ehk hoopis mõni turismitalu, hästi ehtsa maaeluga.
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Suur tänu vastuste eest! Jätan meelde ja tegutsen vastavalt olukorrale. Sõstraid ja maaelu saavad nad teise sugulase juures, sellega ei ole õnneks muret. Mul ongi just vaja nendega vanalinnas toimetada :)
Külaline

Itaalia restoran Controvento on ka väga hea ja ilusas kohas Katariina käigus.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 23:14 mitte just brasiiliast, aga sealt lähedalt, usa lõunaosariikidest pärit külaline oli täiesti sillas meie lihtsast aias peetud söögiajast. eriti hämmastasid teda 2 asja:
1. et sõstrad ja tikrid kasvavad pöösal ja neid võib ise suhu nuppida (tema oli tikreid näinud paar korda elus delikatesside poes)
2. et on olemas selline asi nagu rabarber, mida meie lapsed sõid nii, et torkasid selle enne otsapidi suhkrutoosi. välismaa onu tegi lastega samamoodi ja oli maitsest vaimustuses.
USA lõunaosariikide ja Brasiilia vahemaa on umbes 6000 km :D :D :D
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Eelpool mainitud olse hansa on hea idee, aga mina soovitan ka chocolaterie kohvikut külastada. Väga unikaalne ning heas mõttes hullumeelne sisustus ning stiil, ülimaitsvad maiustused ning head kohvid-koogid+ veinid. Õues on ka väga tore istuda. Soovitan enne kõht täis süüa ja sinna magustoitu ning atmosfääri nautima minna. Kuum shokolaad on ka väga mõnus!

/Juustup
Külaline

Kui nad on vanemaealised, siis ma neid ei julgeks viia liiga eestipärasesse kohta. Muidu on lõuna-ameeriklased uudishimulikud ja altid uusi maitseid proovima erinevalt ameeriklasest ja neile võib pakkuda ka eesti sööke maitsmiseks. Minu tuttavast näiteks sai süldi fänn. Nüüd nõuab seda koos kange sinepiga, kui Eestis käib. Kartulisalat ja sellised külma hapukoorega üle valatud toidud aga talle ei istu. Kui Venemaal käis sõpradega jalgpalli vaatamas, siis neile meeldis rongis pakutud lihaga tatrapuder. See hall kuhi seal taldrikul esialgu just isuäratav ei tundunud, aga nad vähemalt proovivad alati ega hakka kohe fuitama.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Aa ja kui on viitsimist, soovitan külastada ka Nõmmel asuvat Sõõrikukohvikut. Ma pole seal nüüd küll väga ammu käinud, aga kunagi oli seal Eesti talu stiilis "majake" sisse ehitatud, mis oli siis sellise tüüpilise talu stiilis osake kohvikust. Sõõrikuid ma ise väga ei armasta, aga turistile ühe ostaks- las ta proovib ära vähemalt. Kodus pakuks kama- seda pole ta kindlalt söönud. Isegi kui ei maitse, on proovida saanud. Kui vähegi võimalik on piparkooke teha, teeks neid ka ühe plaaditäie koos, see on lõbus ja jällegi maitseelamus. Kindlasti praetud kukeseened(osta ette ära ja külmuta) ja vanad head sprotid õlis, heeringas ja hapukurk :D
Käige veel mõnel ilusal saarekesel kui aega on, näiteks Aegna. Tallinna vanalinn on kindlasti välismaalasele huvitav. Ülemiste vaaterattalt näeb pea kogu linna- ma suurt lugu sellest rattast ei pea, aga turistile oleks see vast huvitav. Kindlasti võtaksin ette ka ühe väljasõidu mõnele RMK platsile ja teeks korraliku grillpäeva.
Sillamäe promenaad on imeilus, samuti Narva linnus. Taevaskoja puhkeala juba mainisin.
Kindlasti lõbu pärast sõidaksin ka kõigega- trollid, trammid, bussid, rongid- lihtsalt lõbu pärast et näidata kui palju eri liiklusvahendeid meil ühistranspordis on :D
Kui vähegi võimalik, külastaksin maakodu või mõnda turismitalu kus on ka loomad.

/Juustup
Külaline

Brasiiliast ja Eesti juurtega, seega ma oletan, et nende esivanemad lahkusid Eestist 20ndatel, siis oli suur minemine sinna suunas. Muidugi ka peale teist maailmasõda sattusid eestlasi kõikjale. Mida sa neist sugulastest tead. Mida sa neist omal ajal lahkunud sugulastest tead? Kas neil on mingi seos Tallinnaga? Võiks kuidagi põimida sinna valikkuse ka mingi seose nendega.
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Tänud veelkord heade soovituste eest! Nagu juba ütlesin, on minu osa nendega toimetada vanalinnas. Maaelu koos sõstarde ja muuga korraldavad teised Eesti sugulased.
Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 21:29 Brasiiliast ja Eesti juurtega, seega ma oletan, et nende esivanemad lahkusid Eestist 20ndatel, siis oli suur minemine sinna suunas. Muidugi ka peale teist maailmasõda sattusid eestlasi kõikjale. Mida sa neist sugulastest tead. Mida sa neist omal ajal lahkunud sugulastest tead? Kas neil on mingi seos Tallinnaga? Võiks kuidagi põimida sinna valikkuse ka mingi seose nendega.
Tõesti on tegemist siit 20-ndatel lahkunud eestlaste järeltulijatega ja neid on meil tänaseks Brasiilias päris palju. Õnneks oleme üsna teadlikud oma juurtest nii Eestis kui Brasiilias ning läbi aegade ka omavahel suhelnud. Lihtsalt sel korral tulevad Eestisse inimesed, kellega ei ole erilist kontakti varem olnud, kuigi Eestist on osad sugulased käinud Brasiilias ja sealt on käidud ka meil külas. Oma kogemuse pinnalt saan öelda, et nende jaoks on kogu Eesti nii pisike, et näiteks Alatskivi või Kodavere on lihtsalt veider detail :)
Külaline

Üks Eesti neiu koos oma Argentiinlasest elukaaslasega on Ladina-Ameerikas üpris kuulsad. Nad elavad Eestis, aga käivad palju reisimas ja teevad sellest hispaaniakeelseid youtubi videosid. Käivad söömas ka siin ja seal. Saada neile küsimus, milline koht vanalinnas on selle kandi rahvale kõige rohkem muljet avaldanud. Otsi Mateo ja Lisanna.
Külaline

Ahjaa kuigi ta on argentiinlane on ta vanemate kodu Brasiilias. Nii et ole julge.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: augustikass, dmy, elke, Google [Bot], kiisu, Semrush [Bot] ja 7 külalist