Kas olete oma väljendusviisi muutnud või on teile öeldud, et olete kuri, kui oma arust te seda pole, aga teie reaktsioon või vastus või ilme jätab sellise mulje.
Siit saab ka tihti lugeda kurje vastuseid ja ilmselt ei püütagi midagi lahkelt öelda. Kes solvub, see on " tema probleem".
Aga ma olen märganud, mõeldes et "olen aus ja otsekohene" enam ei meeldi inimestele. On muututud tundlikumaks tooni suhtes.
Meil on tööl olukord, kus mu sõbranna on nõudnud me kolleegidelt oma töö ärategemist. Öelnud seda vist toonil, mis tundunud teistele kuri. Ja nüüd on ta käinud seetõttu ülemuse jutul. Ja plaanib töölt lahkumist.
Aga ta pole kuri ega õel inimene. Kuidas saab nii olla et kamp kolleege, saab tänapäeval tuua põhjuseks suhtluspuude. Ja kui paljudele nii tundub, siis peab see olema tõsi.
Mu sõbranna pole irooniline, sarkastiline ega kuidagi üldse kuri inimene. Ei ütle midagi isiklikku ega solvavat.
Ma ei tea... mis teile tundub kuri suhtlemine?
Ma ise ei saa enam aru. Siin foorumis küll taban ära, kui halvasti öeldakse. Aga kas saab öelda päriselus ka halvasti, nii et ise ei saa arugi, et see on halvasti öeldud või toon oli vale?
Võite tuua näiteid oma elust, suhtlusest mis oli teie arust kas tööl või muul ajal vale, halb, kuri.
Halvasti ütlemine
-
Külaline
Inimestele ei meeldi tõde ja tööle sundimine kohe kindlasti ei meeldi. Tõe ja õigluse eest seisjaid ei sallita. Näitena Eestist hüppab ette Varro Vooglaid. Ta ei ole kuri ja halb inimene, aga teda vihatakse, sest ta esitab küsimusi ja tõde on paljude jaoks ebamugav.
Teine näide, mõistusega ja targemad inimesed ei salli aja raiskamist, mõnele võivad nad seetõttu tunduda liiga konkreetsed ja eemalehoidvad, mõne jaoks ka uhked. Aga tark inimene ei oma sellist aega oma elu, pere ja tegemiste kõrvalt, et lihtsalt kõigile grillikutsetele, suvaistumistele, tasuta talgutele appi minna. Aeg on väärtus ja kui omal on kodus, aias, perega palju teha, siis ütlevad ära ja see ei meeldi ühtlasemale massile, kes ootab sinult naerulsui tasuta su aega ja jõudlust omale.
Kolmas näide ilmselt õpetajad, pedagoogid. Ei meeldi, et koguaeg lastel pead ei silita.
Teine näide, mõistusega ja targemad inimesed ei salli aja raiskamist, mõnele võivad nad seetõttu tunduda liiga konkreetsed ja eemalehoidvad, mõne jaoks ka uhked. Aga tark inimene ei oma sellist aega oma elu, pere ja tegemiste kõrvalt, et lihtsalt kõigile grillikutsetele, suvaistumistele, tasuta talgutele appi minna. Aeg on väärtus ja kui omal on kodus, aias, perega palju teha, siis ütlevad ära ja see ei meeldi ühtlasemale massile, kes ootab sinult naerulsui tasuta su aega ja jõudlust omale.
Kolmas näide ilmselt õpetajad, pedagoogid. Ei meeldi, et koguaeg lastel pead ei silita.
-
Külaline
Ikka saab. Mõni peab jah tõesti ka tõtt kurjuseks või halvasti ütlemiseks.Külaline kirjutas: ↑19 Mai 2026 08:51Aga kas saab öelda päriselus ka halvasti, nii et ise ei saa arugi, et see on halvasti öeldud või toon oli vale?
Võite tuua näiteid oma elust, suhtlusest mis oli teie arust kas tööl või muul ajal vale, halb, kuri.
Ma ise mõnikord olen midagi sellist öelnud(mitte üldse plaaniga haiget teha või solvata) ja kui pärast selle peale mõtlema hakkan, vahel siis tundub, et ehk vb tegingi äkki oma ütlemisega natuke liiga/ülekohut/solvasin. Ja kui ma nii ikka tunnen, siis olen ka hiljem vabandanud, et kuule see x asi, mida ma ütlesin, et vabandust, olin vist liiga järsk või et vabandust, kui see solvav oli. Et ei mõelnud üldse pahaga. Õnneks pole sellepärast kellegagi riidu läinud.
Ja on ka mulle endale selliseid ebameeldivaid tõdesid öeldud ja samuti on pärast uuritud ja vabandatud, et ega ma solvunud vms, et ta ütles ehk liiga järsult x asja.
Solvamine on ikka tahtlikult teisele halvasti ütlemine.
Aga samas osad solvuvad absoluutselt iga asja peale. Isegi kui mingi faktiga eksivad ja teised teda parandavad.
-
Külaline
Ülemus peaks su sõbrannale preemiat maksma, et sellisest töötaja aitas tuvastada ja ettevõte sellisest nii kergelt lahti saab.Külaline kirjutas: ↑19 Mai 2026 08:51Meil on tööl olukord, kus mu sõbranna on nõudnud me kolleegidelt oma töö ärategemist. Öelnud seda vist toonil, mis tundunud teistele kuri. Ja nüüd on ta käinud seetõttu ülemuse jutul. Ja plaanib töölt lahkumist.
-
Külaline
Mina olen ka otsekohene ja ütlen keerutamata oma arvamuse, sõpradele ilma suurema diplomaatiata. Sõbrad on harjunud, keegi ei solvu, Tööl olin ülemuse rollis, tuli ütlemisi pehmendada vägisi. Olgugi, et ütlemine oli põhjendatud ja õiglane, ikka tuli pehmendada, et süüdi olev või laisk isik ei tunneks end puudutatuna.
Juhul, kui muidugi selle isiku tööl püsimine oli ülepea oluline, sageli polnudki.
Oma südames olen põdeja, seega ise püüan teha kõike hästi ja põhjalikult, et oleks parim võimalik tulemus, enamus probleeme tekibki sellest, et mida aega edasi, seda harvem sarnast mõtteviisi leiab.
Oma südames olen põdeja, seega ise püüan teha kõike hästi ja põhjalikult, et oleks parim võimalik tulemus, enamus probleeme tekibki sellest, et mida aega edasi, seda harvem sarnast mõtteviisi leiab.
-
Külaline
Mõnikord on küll nii, et inimesed on liiga tundlikud. Kui rääkida kindlas kõneviisis ja konkreetselt, siis tuleb umbes selline reaktsioon, et miks sa kuri oled.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], elke, Google [Bot] ja 7 külalist