Forsüütia

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Forsüütia

Postitus Postitas Külaline »

Kas teil forsüütia juba õitseb?
Minu noor taimeke veel mitte. On üldse kahtlase välimusega. Nagu oleks külma saanud. Varte alumises otsas on siiski rohelisi pungi märgata, aga ülemiste okste seisu...näitab siis ilmselt aeg. Mul on see põõsas alles kolmandat aastat. Mõõtsin ära: 1,40 m. Eelmisel kevadel õitses küll rikkalikult! Paraku ei pannud kalendrisse kirja, millal see täpsemalt toimus. Muidu mõnigaid aia asju märgin üles. Huvitav hiljem vaadata ja võrrelda.
See talv oli aga ju erakordselt külm. Kaks kuud kestev külmalaine. Kahju oleks küll, kui see nüüd sellele "päikesele aias" saatuslikuks sai.

Lugesin:
Forsüütia on kevadel aias esimene õitseja. Kui varakult on soojaks läinud, säravad põõsad juba aprilli lõpus kuldkollastes õites.

Ainuke õnnetus, mis forsüütiat võib tabada, on külm talv. Forsüütia õiepungad asuvad eelmise suve võrsetel ning on juba sügisel puhkemisvalmis. Kui pakane neid näpistab, jäävad põõsa ilu kevadised kõrghetked olemata ja ta on kogu suvi aias lihtsalt tagasihoidlik roheline laik. Alles lehtede punakaskuldne sügisvärv toob forsüütia taas esile.
Külaline

Ilmselt ei õitse veel... Muidu oleks keegi ikka rõkatanud, et "minul õitseb"!

Algaja aiapidaja jätkab. Panin 10. märtsil 10 päevalille seemet mulda idanema. Tavalisse kena ümbrisega lillepotti, nähes välja kui toalilled.
Kõik 10 taime "ärkasid ka ellu" ja pikim neist on 55 cm kõrge. Peab selle seltskonna nüüd hajutama ja eraldi pottidesse paigutama. Välja ei kannata veel viia, öiste jahedate temperatuuride tõttu. Tunduvad sellised õrnad taimed olevat. Aga suvel samuti kui päikesed aias!

Nii on mu lemmikud ka päevakübarad. Õitsevad pikalt ja on imeilusad! Saanud ka naabritelt komplimente nende taimede kohta. Et säravad kaugele!
Külaline

Milliseid lilli teie olete seemnest ette kasvatamas?
Külaline

Minul tee ääres (st mitte minul, aga minu alevis, kus ma autoga sõidan) õitseb juba.
Külaline

Et kui keegi veel nagu mina ei tea
Pilt
Külaline

Kevadine: imelius!
M omad sis jah külma saanud :('
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist