Toidulisandid

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Toidulisandid

Postitus Postitas Külaline »

Kas igasugu toidulisandid ja tervist turgutavad lisandid on äri?
Terved inimesed tarvitavad neid ohtralt tervise hoidmise ja parema vaimse või füüsilise tervise nimel.
Samas, kui inimene jääb haigeks, päris haigeks, on haiglas, siis saab ta raviks teaduspõhiseid ravimeid ja mitte ühtegi toidulisandit või tervist turgutavat asja ta ei saa. Ravi koosneb vaid ravimitest ja toidust. Toidust, mille ta ikka peaks ära sööma, et saada sealt vajalik kätte.
Ok vahel on määratud mõni vitamiin raviskeemi ja eriti suure kõhetumise korral ka valgupulber.
Kas teile on artst soivitanud mõnd toidulisandit?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 10:30Kas igasugu toidulisandid ja tervist turgutavad lisandid on äri?
Noh äri on see igal juhul. Ma olen kasutanud Biotheka toidulisandit liigestele, see veidike aitab. Või mis lisand, pigem tabletti.
Külaline

Aeg-ajalt on netis ka mõni artikkel, mis toidulisandid maha teeb ja nende kasutamist mõttetuks peab. Mina neisse ei usu ega kasuta, rahast on kahju.
Külaline

Iga asja tootmine on äri, aga vahe ongi selles, kas ma näen enda jaoks mingit positiivset efekti või siis vaatan, et pole vahet midagi.

D-vitamiini tase kaldub muuutuma juba septembris madalaks (ehk siis minu puhul ei pea paika see, et isegi kui 10 min katmata näoga õues jalutada, on juba piisav või mis vahel räägitakse) ja hakkan toidulisandit võtma. Analüüsiga lasen kontrollida, kas tase veres tõuseb ehk siis et kas toidulisand ikka mõjub. Kunagi lasin analüüsi teha arsti kaudu (ja arst soovitas võtta juurde), aga nüüd võin ju samahästi ka ise oma d-vitaminindust jälgida, ei näe nagu põhjust, miks selle väikse asjaga peaks kogu aeg arsti tülitama.

Räni toidulisand müjub jällegi juustele ja küüntele väga hästi. Olen rahul, et sellise mineraali aastaid tagasi enda jaoks avastasin ja ilmselt jään kasutama.

Muidugi peab enamuse saama ikka toidust, sest ei jõua läbi proovida ja sisse võtta kõiki toidulisandeid, sest toidulisandeid on niiiiiiii palju ja kapslite/tablettide arv läheks siis juba ebamõistlikult suureks ja raha kuluks ka palju.
Külaline

Magneesiumi aegaajalt võtan juurde, kui jalad krampi kisuvad. Ja b12, kui suunurgad lõhenevad. Aitab vaid paarinädalasest kuurist.
Muud asjad on alati korras olnud. Ka D vitamiin.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 11:08
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 10:30Kas igasugu toidulisandid ja tervist turgutavad lisandid on äri?
Noh äri on see igal juhul. Ma olen kasutanud Biotheka toidulisandit liigestele, see veidike aitab. Või mis lisand, pigem tabletti.
Liigeste jaoks aitab sült ehk siis kollageen. Lisandeid võib ka osta, aga sült on värske toiduaine. Lisandite häda ongi selles, sa tegelikult ei tea mis seal on, kui vana see toode tegelikult on - surnud toit.
Külaline

Kui süüa nädalas paar korda sülti, siis on nagunii maksimum mida sa liigeste heaks saad teha ilma teadusliku ravimita. Keha ei omasta üleliigseid mikroaineid.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2026 00:50 Kui süüa nädalas paar korda sülti, siis on nagunii maksimum mida sa liigeste heaks saad teha ilma teadusliku ravimita. Keha ei omasta üleliigseid mikroaineid.
Tunned sa kedagi, kes paar korda nädalas sülti sööb?? Mulle väga sült maitseb, aga paar korda nädalas ma teda ikka ei söö, kord kuus maksimaalselt, kui sedagi (sest sült peab hea olema, seega ise tehtud ja kes seda ikka pidevalt teeb).
Mina kasutan toidulisanditest pidevalt kollageeni (liigeseprobleem on olemas), punast riisi (LDL on tiba kõrge), Q10, vahetevahel ka seleenitablette juurde.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina kasutan toidulisanditest D-vitamiini, magneesiumi, laktaasi, ja plaanin hakata kasutama kreatiini, kuskilt lugesin, pidi muidu ka kasulik olema, mitte ainult lihastele.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Mai 2026 13:06 Mina kasutan toidulisanditest D-vitamiini, magneesiumi, laktaasi, ja plaanin hakata kasutama kreatiini, kuskilt lugesin, pidi muidu ka kasulik olema, mitte ainult lihastele.
Sa võiks valmistoidu asemel päristoitu süüa ja poleks vaja neid toidulisandeid nii palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mai 2026 12:38Tunned sa kedagi, kes paar korda nädalas sülti sööb?? Mulle väga sült maitseb, aga paar korda nädalas ma teda ikka ei söö, kord kuus maksimaalselt, kui sedagi (sest sült peab hea olema, seega ise tehtud ja kes seda ikka pidevalt teeb).
Sült, puljong ja kõikvõimalikud želatiiniga tehtud road - tarretised kala või lihaga, erinevad magustoidud.
Külaline

Mu emal on polveliigesed haiged ja aasta algusest alates keedab ta 1x nädalas kahest kilost kontidest puljongit keeduajaga 12h ning sööb korvalsaadusena tekkiva ca 600g liha ka ära. Põlved olla veidi paremaks läinud.
Minu jaoks oli hirmutav teada saada, toidulisandite toimeainete sisaldust ei kontrollita. Põhimotteliselt voidakse nende pähe müüa misiganes valget pulbrit voi aspiriinitablette.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 10:41 Minu jaoks oli hirmutav teada saada, toidulisandite toimeainete sisaldust ei kontrollita. Põhimotteliselt voidakse nende pähe müüa misiganes valget pulbrit voi aspiriinitablette.
Seepärast ei tohigi toidulisandeid osta suvalisest kohast, vaid apteekidest ja muudest kontrollitud allikatest.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mai 2026 10:53
Guest kirjutas: 05 Mai 2026 10:41 Minu jaoks oli hirmutav teada saada, toidulisandite toimeainete sisaldust ei kontrollita. Põhimotteliselt voidakse nende pähe müüa misiganes valget pulbrit voi aspiriinitablette.
Seepärast ei tohigi toidulisandeid osta suvalisest kohast, vaid apteekidest ja muudest kontrollitud allikatest.
Laseri saade rääkis sellest teemast. Toidulisandid on üüratu äri ja apteekides pole sugugi kontrollitum kaup, see tehti üsna hästi selgeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mai 2026 22:09Sült, puljong ja kõikvõimalikud želatiiniga tehtud road - tarretised kala või lihaga, erinevad magustoidud.
Jah, ja siis saad veel podagra ja neerukivid ka, nii vahva.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 10:53
Toidulisandites ei kontrollita toimeaine sisaldust. Äritegevusse on olemuslikult sisse kirjutatud voimalikult väikese kuluga voimalikult suure tulu teenimine.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 13:44
Guest kirjutas: 05 Mai 2026 10:53
Toidulisandites ei kontrollita toimeaine sisaldust. Äritegevusse on olemuslikult sisse kirjutatud voimalikult väikese kuluga voimalikult suure tulu teenimine.
Ja just täpselt seepärast ma ütlesingi, mida ütlesin - tuleb osta kontrollitud kohtadest, mille eesmärk ei ole müüa kliendile liiva võlurohu pähe ja siis uttu kaduda. Vandenõuteoreetikute arust loomulikult ei tohi apteegist kunagi midagi osta, aga reaalsus on, et kui üldse kelleltki toidulisandit osta, siis just apteegist, neil on kõige vähem põhjust inimest petta ning kõige rohkem kompetentsi ära tunda tooted, mis seda teevad.
Veel parem on loomulikult lihtsalt terve olla ja kõik vajalik toidust saada. Kui seda suudad, väga tubli.
Külaline

Kuidas siis apteek toidulisandi sisaldust kontrollib? Proviisor on samasugune müüja nagu iga teine mõnes poes.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2026 14:49 Kuidas siis apteek toidulisandi sisaldust kontrollib? Proviisor on samasugune müüja nagu iga teine mõnes poes.
Võrdlesid just proviisorit müüjaga? Saad ikka aru, et proviisor on oma eriala õppinud ülikoolis 5 aastat ning kindlasti ka korduvalt end täiendanud igal aastal? Ei, proviisor tõesti ei kontrolli toidulisandi sisaldust, kuid teab kindlasti harilikust müügimatsist paremini oma toodete päritolu, tootja usaldusväärsust ning konkreetse lisandi kohta tehtud võimalike uurimuste sisu, sealhulgas nende uurimuste, kus on uuritud toimeaine sisalduvust.
Nagu öeldud - kui üldse kelleltki osta, siis proviisorilt ehk apteegist. Mitte internetipoest, kus on 28 tundi ööpäevas "eriti soodsad hinnad".
Külaline

Proviisoril on õigus müüa retseptiravimeid ja apteekril on õigus müüa käsimüügiravimeid. Lisaks proviisorid mõned apteegis valmistavad ka ise ravimeid, näiteks salve ja vanasti tehti ka nohusalvi.

Kumbki neist ei oma mingit võimalust analüüsida mõne toidulisandi pulbrilist sisaldust, neil puudub selleks vajalik aparatuur. Ka apteek võtab toidulisanditena müüki seda mida nad võtavad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tigger ja 2 külalist