Supermarketite halvaks läinud "värske kala"

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Supermarketite halvaks läinud "värske kala"

Postitus Postitas Külaline »

Soovitan enne värske kala ostu veenduda kala värskuses.
Rimist aasta alguses ostetud soodushinnaga "värske forell" osutus olema jubeda maitsega.(hallituse maitsega) Kolm nädalat hiljem Rimi vabandas ja tagastas raha.Aga peomeeleolu oli rikutud.
Mõni päev tagasi sai ostetud Lidlist "värske lõhe filee" samuti soodushinnaga. Peale soolamist selgus et värske kala on koostiselt nagu marmelaad...
Ühesõnaga supermarketid püüavad hapuks läinud kalast üliodavalt vabaneda.
Külaline

Kehv teada. Mul just külmikus Lidli lõhefilee on ootel. Plaanisin täna ahju pista. Ega see seal vaakumpakendis kõige isuäratavam välja näe, aga ehk ahjust läbikäinuna ikka kõlbab?
Külaline

See on minu arvates juba 10+ aastat teada, et Rimi just eriti värsket kala ei müü. Eriti soodushinnaga.
Mul eksäi on kalamees ja tema soovitas kala valida silmade järgi. Filee puhul jah aru ei saa vb aga terve kala puhul küll selged silmad on värske. Lisaks, kui juba on pakendatud ja on limane(vahune lima katsudes) kilekotis, siis on vana kala juba.
Külaline

Filee puhul saab aru nii, kui kala näpuga torgata. Näpp peab nagu tagasi põrkama, mitte kala sisse augu vajutama. Iseasi kuidas sa seda praktikas Rimi kalaletis teostad. Aga petta võib saada tõesti.
Külaline

Minu arust müüb head punast kala Selver. Seal on see filee alati kohe selline paks, mitte õhuke liistakas nagu Rimis või Maximas.
Külaline

Kui on reklaamis kirjas et tegemist on Atlandi värske lõhega siis see on juba ohu märk.See kala tuleb kaugelt.Kui aga on kirjas et tegemist Norra lõhega siis see kala on ikka kvaliteeti lubav.Norras on suured kalakasvandused,sealt tuleb kvaliteetne kala ikka.
Külaline

Kalale hallitusemaitset ei teki. Forellidel on tihtipeale mudamaitse, mis tuleb keskkonnast, kus kala elab. Ilmselt mõtled seda, see võib tõepoolest natuke hallitust meenutada. Mina seetõttu forelli ei ostagi, kunagi ei tea, kas on puhta maitsega. Lõhega sellist probleemi pole olnud.
Külaline

Mulle tundus ka see hallituse maitse jutt väheke imelik. Et poes võib veel õige tähtajaga kala olla juba riknenud, selle vastu ei vaidle.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 13:16Mõni päev tagasi sai ostetud Lidlist "värske lõhe filee" samuti soodushinnaga. Peale soolamist selgus et värske kala on koostiselt nagu marmelaad...
Kehv tekstuur võib olla ka mingi halva külmutamise/sulatamise tagajärg. Lõhe puhul värske filee ilmselt kümutataksegi enne ära ja poes sulatatakse, eriti Lidli sugustes poodides.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist