Hääl ära

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Hääl ära

Postitus Postitas Külaline »

Mul on juba kuu aega hääl ära olnud. Neljas nädal saab kohe täis.
Mõtlen, et kas peaks äkki igaksjuhuks arsti juurde minema.
Kurk valus oli vaid esimene nädal. Ilmselt mingi viirus oli, mis laps lasteaiast koju tõi, sest tal oli kõik: köha, nohu, palavik ja oli temalgi veidi hääl ära. See oli aga mõni nädal enne seda, kui minul hääl ära kadus.
Köha, nohu ja palaviku pole olnud sel ajal. Ja kui ma haige olen(mida juhtub väga harva, ehk 3-4x aastas), siis üldjuhul ei ole mul kunagi ei kurguvalu ega ka hääl ära olnud. Ainult nö nohune hääl, kui nohu on. Angiini pole ka kunagi olnud ja mandlitega probleeme. Mandlid on alles.
Mind hakkab juba vaikselt häirima see veider hääl 😆.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 16:09 Mul on juba kuu aega hääl ära olnud. Neljas nädal saab kohe täis.
Kurk valus oli vaid esimene nädal. Ilmselt mingi viirus oli, mis laps lasteaiast koju tõi, sest tal oli kõik: köha, nohu, palavik ja oli temalgi veidi hääl ära. See oli aga mõni nädal enne seda, kui minul hääl ära kadus.
Köha, nohu ja palaviku pole olnud sel ajal. Ja kui ma haige olen(mida juhtub väga harva, ehk 3-4x aastas), siis üldjuhul ei ole mul kunagi ei kurguvalu ega ka hääl ära olnud. Ainult nö nohune hääl, kui nohu on. Angiini pole ka kunagi olnud ja mandlitega probleeme. Mandlid on alles.
Mine kurguarsti juurde siis eriarsti pean silmas. Põhjuseid võib väga erinevaid olla, arst vaatab vajadusel tillukese kaameraga kurku (ei ole valus) ja ütleb kohe mida teha. Aga neid kaameraid pole kõigil, Tallinnas Kõrva-ja kurgukliinikus on olemas, see on üldse väga hea koht. Üldiselt on mul kaks ebapädevat LOR arsti ette sattunud. Üks ei tundnud haigust ära ja teine arvas, et mingid ...kokid, aga võttis külvi minu sundimisel ja andis antibiootikumid. Et tema on nii kogenud ja näeb juba pealt - tuli välja, et ikka hindas end üle, oli puhas viirushaigus.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 17:03Üldiselt on mul kaks ebapädevat LOR arsti ette sattunud. Üks ei tundnud haigust ära ja teine arvas, et mingid ...kokid, aga võttis külvi minu sundimisel ja andis antibiootikumid. Et tema on nii kogenud ja näeb juba pealt - tuli välja, et ikka hindas end üle, oli puhas viirushaigus.
Tundub jah ebapädev arst, ravib viirushaigust antibiootikumidega. Kuidas sa lõpuks terveks said?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mär 2026 17:03
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 16:09 Mul on juba kuu aega hääl ära olnud. Neljas nädal saab kohe täis.
Mine kurguarsti juurde siis eriarsti pean silmas. Põhjuseid võib väga erinevaid olla, arst vaatab vajadusel tillukese kaameraga kurku (ei ole valus) ja ütleb kohe mida teha. Aga neid kaameraid pole kõigil, Tallinnas Kõrva-ja kurgukliinikus on olemas, see on üldse väga hea koht. Üldiselt on mul kaks ebapädevat LOR arsti ette sattunud. Üks ei tundnud haigust ära ja teine arvas, et mingid ...kokid, aga võttis külvi minu sundimisel ja andis antibiootikumid. Et tema on nii kogenud ja näeb juba pealt - tuli välja, et ikka hindas end üle, oli puhas viirushaigus.
Ja sa ikka julged saata inimese arsti juurde?

Et kui TA-l tuleb sel nädalal ilmselt hääl vaikselt tagasi (kuigi ilmad on praegu sellised kaelakatmisilmad), võiks arsti juurest mõne ravimi peale saada?
PS ma ei ironiseeri sind, vaid seda arstide juures lahket abi saamist.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 10:06
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 17:03Üldiselt on mul kaks ebapädevat LOR arsti ette sattunud. Üks ei tundnud haigust ära ja teine arvas, et mingid ...kokid, aga võttis külvi minu sundimisel ja andis antibiootikumid. Et tema on nii kogenud ja näeb juba pealt - tuli välja, et ikka hindas end üle, oli puhas viirushaigus.
Tundub jah ebapädev arst, ravib viirushaigust antibiootikumidega. Kuidas sa lõpuks terveks said?
Möödus ise üle, paar nädalat läks aega, õppisin sellest, et tuleb rahus oodata ja alati nõuda külvi ENNE ravi algust. Välja arvatud muidugi siis, kui angiini korral on selgelt valged laigud kurgus.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 10:20
Guest kirjutas: 27 Mär 2026 17:03
Ja sa ikka julged saata inimese arsti juurde?

Et kui TA-l tuleb sel nädalal ilmselt hääl vaikselt tagasi (kuigi ilmad on praegu sellised kaelakatmisilmad), võiks arsti juurest mõne ravimi peale saada?
PS ma ei ironiseeri sind, vaid seda arstide juures lahket abi saamist.
Absoluutselt õigus, aga Seal Kurgu-ja kõrvaarstide kliinikus seda pole juhtunud, nad on soovitanud täiesti kasulikke looduslikkegi vahendeid (käis seal lapsegagi). Muidugi aitaks ka kliimavahetus - Hispaanias tuleks hääl kindlalt tagasi. :)
Mis kindlasti on kasuks kui hääl on ära : rääkida ainult raha eest! Mida vaiksemalt üritad rääkida, seda rohkem kurnab häälepaelu.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 14:30Möödus ise üle, paar nädalat läks aega, õppisin sellest, et tuleb rahus oodata ja alati nõuda külvi ENNE ravi algust. Välja arvatud muidugi siis, kui angiini korral on selgelt valged laigud kurgus.
Aga miks sa sinna arsti juurde üldse ronisid kui sa olid nagunii juba targem kui arst ja teadsid, et antibiootikumid ei aita, sest tegu on viirusega ja see läheb lõpuks ise üle?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 15:31
Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 14:30Möödus ise üle, paar nädalat läks aega, õppisin sellest, et tuleb rahus oodata ja alati nõuda külvi ENNE ravi algust. Välja arvatud muidugi siis, kui angiini korral on selgelt valged laigud kurgus.
Aga miks sa sinna arsti juurde üldse ronisid kui sa olid nagunii juba targem kui arst ja teadsid, et antibiootikumid ei aita, sest tegu on viirusega ja see läheb lõpuks ise üle?
Siin ma veel ei teadnud. Oli selline kummaline viirus, et kurk on paar nädalat valus (mille hullusti, aga tuntavalt) ja üldine enesetunne ka veidi imelik. Läks üle ja siis paari nädala pärast jälle sama asi algas peale. Hakkasin mõtlema, et äkki mingi jama ja võtsin esimese arsti, millele aja sain (Fertilitas, arst oli 60+ või vanem). Ja ta üritaski mulle selgitada, et kindlasti mingid kokid ja bakteriaalne, võttis ikka külvi ka minu nõudmisel, aga ise oli jumala kindel. Alustasin siis ab-dega ja siis tuli vastus, et pole mingeid kokke.
Hiljem olen jah uurinud, et osadel viirustel on nn kaks lainet ja teised lihtsalt korduvad, siis mitte päris see sama, vaid uus sarnane. Lihtne saada, kui pole eelmisest immuunsus jõudnud tõusta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist