Arvuti tolmust puhastamine

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Arvuti tolmust puhastamine

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kui tihti teil on vaja sülearvutit tolmust puhastada? Ja mis sümptomid tulevad, kui ta tolmu täis on? Ja kas puhastamine on, et kaas lahti ja niiske tikuotsaga võtta tolmu, või kuidas te seda teete? On seal palju tolmu, kui juba sümptomid on tulnud?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 27 Mär 2026 08:15 Kui tihti teil on vaja sülearvutit tolmust puhastada? Ja mis sümptomid tulevad, kui ta tolmu täis on? Ja kas puhastamine on, et kaas lahti ja niiske tikuotsaga võtta tolmu, või kuidas te seda teete? On seal palju tolmu, kui juba sümptomid on tulnud?
Kas poleks lihtsam sama asi Googlesse toksida ja lugeda, mida asjatundjad arvavad:
https://www.euronics.ee/uudised/3-soovi ... gJeXPD_BwE
Külaline

Niiske asjaga ära puhastada midagi. Kui aku küljes, siis lühistab veel midagi ära. Suruõhuga puhul puhtaks. Seda on eraldi müüa.
Kui ventilaator ja jahutusradikas on umbes, siis arvuti võib üle kuumeneda. Ventikas hakkab undama rohkem, et jahutada, aga ei suuda jahutada.
Külaline

Ekraani ja klaviatuuri pealt pühin nähtava tolmu mikrokiudlapiga. Kui on mõni pritse, siis väga vähe niiskeks(veega) tehtud mk lapiga. Klaviatuuri jaoks on see pudeliga suruõhk mul. Seda kasutan ka alles siis, kui tunnen, et mõne nupu all nagu miski puru on.
All on see ventilaator. Kui see undama hakkab ja arvuti tõesti kuumaks läheb. Siis oleks aeg lasta ka see puhastada. Mina ise seda ei näpi. Seda puhastab asjatundja.
Aga üldiselt, kui ma läpakat ei kasuta, hoian kaane kinni, siis ei kogune ka üleliigset jama sinna klaviatuurile ja ekraanile.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Jah, aga kui tihti te seda ventilaatorit puhastate, kui tihti ta teil undama hakkab?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 27 Mär 2026 12:56 Jah, aga kui tihti te seda ventilaatorit puhastate, kui tihti ta teil undama hakkab?
No jummel see oleneb nii mitmest asjast. Kus sa seda kasutad, kui palju sul tolmu kodus on ja kui tihti sa läpakat kasutad.
Mul on läpakas üle 8a vana ja olen korra lasknud puhastada. Nüüd peak uuesti laskma aga ma kasutan seda nii vähe viimased aastad, et enne vist sirem emaplaat ära, kui meelde tuleb viia puhastusse.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 27 Mär 2026 12:56 Jah, aga kui tihti te seda ventilaatorit puhastate, kui tihti ta teil undama hakkab?
Mu eelmine oli 7+ aastat vana ja muud ei teinud kui pühkisin pealt tolmu ja käisin vedelikuga ekraani aeg-ajalt üle. Kasutasin iga päev päris pikalt.
Mehe oma oli pea sama vana, seisis viimased paar aastat kogu aeg avatuna, kuna miski seal hingedes purunes, ei saanudki sulgeda. Ei puhastanud peale ekraani kunagi midagi.
Läksid hingusele täiesti tervetena, W11 tõttu, mida ei saanud neile enam installida.
Külaline

Täitsa ausalt. Olen arvuti(te) omanik juba ca 35a vähemalt.
Ainsad korrad, kui olen arvuteid seest puhastanud, on olnud 2 liiki juhtudel:
1) arvuti on nagunii algosadeks võetud, et vahetada ketast, mälusid, midagi muud, ja siis selle juurde olen toonud ka tolmuimeja
2) arvutiringis õppeotstarbel, kui oleme õppinud arvuti siseehitust, siis oleme ka mingi väääääääga vana kasti lahti kruvinud ja kõik lapsed on saanud tolmuimejaga siis selle sisemust puhastada.
Aga lihtsalt niisama? milleks.

ps. klaviatuuri tagurpidi keeramist, et klahvide vahelt küpsisepuru välja raputada, ma puhastamiseks ei nimetaks, see on pigem "tavapärane tehniline hooldus" et klahvid uuesti hästi liiguks.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 20:29
Tolmukübe kirjutas: 27 Mär 2026 12:56
Mu eelmine oli 7+ aastat vana ja muud ei teinud kui pühkisin pealt tolmu ja käisin vedelikuga ekraani aeg-ajalt üle. Kasutasin iga päev päris pikalt.
Mehe oma oli pea sama vana, seisis viimased paar aastat kogu aeg avatuna, kuna miski seal hingedes purunes, ei saanudki sulgeda. Ei puhastanud peale ekraani kunagi midagi.
Läksid hingusele täiesti tervetena, W11 tõttu, mida ei saanud neile enam installida.
miks ometi?
mul kahes läpakas lausa windows 7 peal ja töötavad kenasti.
lauaarvuti, mille taga hetkel toksin, on win10-ga ja pole samuti plaanis välja vahetada.
Külaline

Termopasta vahetus on ka vajalik, arvuti jahutuse tagamiseks
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 21:13miks ometi?
lauaarvuti, mille taga hetkel toksin, on win10-ga ja pole samuti plaanis välja vahetada.
Jah, eks nad oleks muidugi niisama töötanud edasi, aga meie probleemiks said tööks vajalikud programmid. Nende värskendusi enam alla laadida poleks saanud w10-le, kui ametlik tugi tagant ära kadus.
Üks programm on ka ühendatud pankadega, seda peetakse ka suht oluliseks turvalüngaks, mida häkkeritel on kergem rünnata.
Külaline

Kas mitte ID tarkvara uuendamine pole ka seotud ametliku W toega?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 21:13miks ometi?
Oleneb, mida selle arvutiga teed ja kus käid.
Tasuks lugeda ohtudest ja järgida nõuandeid, kuidas oma arvutit kaitsta, kui ametlikku tuge ja turvavärskendusi enam pole.
https://tarkvarapood.ee/windows-10-tugi-lopeb/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist