Lilleampel

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Lilleampel

Postitus Postitas Külaline »

Küsimus neile, kes ise taimi ette kasvatavad. Kas algul panete seemned kuhugile väikestesse pottidesse ja siis istutate hiljem millalgi sellesse suurde potti, mis rippuma läheb? Jagage palun näpunäiteid, kuidas saaks kasvatada ilusa ja koheva lilleampli.
Külaline

Minu ema teeb nii ja kasvatab ette mõningaid lilli, jagab siis mullegi. Aga kõikide ise seemnest kasvatamine suureks ja õiterohkeks taimeks ei tarvitse õnnestuda, nõuab õiget temperatuuri ja valgust jne. Ostab ikkagi neid rippuvaid variante juurde ja mina samuti. Ühte amplisse läheks vaja 3 taime, no palju neid ampleid siis ikka nii väga on.
Külaline

Selliseid ülisuuri rikkalikke ampleid, nagu lillepoodides on, ei saa ise kodus seemnest kasvatada. Sest pole piisavalt valgust ja aeg kasvamiseks on lühike. Need on kõik sisse toodud. Väiksemaid ampleid saab küll, aga pigem on lihtsam osta odavad noortaimed. Mul mõni on hooaja lõpuks selliseks ilusaks võimsaks kasvanud, nagu mulle meeldiks. Aga siis on külmad platsis ja kogu see ilu lendab prügikasti.
Külaline

Mina ostsin turult 6 amplitaime ja istutasin ise kodus ümber. 1 taim maksis 1-2(vist oli ikka 2 eur) tk. Ühte amplisse läks 3 taime. Mul tühjad amplid kodus olemas.
Suve keskpaigaks kasvasid ilusti võimsaks. Ja siis ükskord vaatasin, et samasugune valmisampel turul maks 27 eurot 😬
Külaline

ise seemest kasvatades ei saa nii võimsaid taimi, aiandites on väetised ja taimelambid ja reziim. Aga tulul või aiandist kevadel ostetud pisitaimedest saad küll tükk maad odavamalt ampli kokku istutada, kui need, mis valmis ja suurekskasvatatuna müügil on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist