Miks nii ebaõiglane
-
Külaline
Miks nii ebaõiglane
Rahvusooper Estonia solisti Juuli Lille (47) suguvõsas on arste, insenere, logopeede, näitlejaid, klaasikunstnikke on olnud vaid üks
Palju teie eelkäijate hulgas nn tegijaid on olnud?
Minul mitte ainsatki.
Minul mitte ainsatki.
-
Külaline
peamiselt on meie suguvõsas eripedagoogid. aga on ka mõisa kärner, sotsioloog, kliiniine psühholoog, keraamik.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 16:57 Rahvusooper Estonia solisti Juuli Lille (47) suguvõsas on arste, insenere, logopeede, näitlejaid, klaasikunstnikke on olnud vaid üks
Minul mitte ainsatki.
-
Külaline
Meil on enamus ettevõtjad, üks põllumees, pedagooge mitmeid, riigiametnikke. Mitte ühtki superstaari. 
-
Külaline
Meil pole mitte ühtegi superstaari, aga oli üks väga tuntud ja armastatud teadlane. Lisaks üks näitleja, kes ei saanudki oma karjäärile hoogu sisse ja tegeleb nüüd hoopis muuga.
Meie suguvõsa koosneb tavalistest inimestest, on paar väikeettevõtjat, suurtalupidaja, noorsotöö edendajad ja sekka paar kristalli-tantra-uhhuu- spetsialisti. Neid viimaseid meil suguseltsis jagub.
Meie suguvõsa koosneb tavalistest inimestest, on paar väikeettevõtjat, suurtalupidaja, noorsotöö edendajad ja sekka paar kristalli-tantra-uhhuu- spetsialisti. Neid viimaseid meil suguseltsis jagub.
-
Külaline
Mina küll ei tunne, et on ebaõiglane.
Mis mul sellest kui keegi on selline või vastupidi.
Mis mul sellest kui keegi on selline või vastupidi.
-
Külaline
Mina sellesmõttes natuke ebaõiglust tunnen peres, sest õde sai kõik kunstiande ja oskused endale
. Kuigi vanematel neid andeid arendatud polnud niimoodi.
Geeniuseid ega ka tuntuid inimesi ei tea küll, et suguvõsas oleks. Meil on üleüldse väga väike suguvõsa.
Geeniuseid ega ka tuntuid inimesi ei tea küll, et suguvõsas oleks. Meil on üleüldse väga väike suguvõsa.
-
Külaline
Selle nimi on geenid. Lisaks see, et sarnane tõmbab ilmselt sarnast. Samasuguseid multitalentseid suguvõsasid on ju teisigi. Nt Kaarel Tarand on Sirbi peatoimetaja, tema vend Indrek Tarand on lakkamatult kusagil püüne peal poliitik. Nende isa Andres Tarand on teadlane ja endine peaminister. Ema Mari Tarand oli raadioajakirjanik. Mari isa oli kirjanik Paul Viiding ja ema oli tõlkija Linda Viiding. Mari vend oli kirjanik, näitleja ja luuetaja Juhan Viiding, kelle tütar Elo Viiding on samuti kirjanik ja luuletaja. Nende õde Anni Kreem on endine näitleja. Tema poeg on laulja Jaagup Kreem. Ja seda rida võiks veel pikalt jätkata vasakule ja paremale. Nt humorist Priit Aimla on Andres Tarandi tädipoeg.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 16:57 Rahvusooper Estonia solisti Juuli Lille (47) suguvõsas on arste, insenere, logopeede, näitlejaid, klaasikunstnikke on olnud vaid üks
Minul mitte ainsatki.
-
Külaline
Miks see üldse oluline peaks olema, kui "tegijaid" suguvõsas leidub? Igaüks on ikka ise oma õnne sepp.
-
Külaline
Väga lähedalt sugulased, kellega suhtlen väga tihedalt - tuntud muusik, tuntud kirjanik, tuntud kunstnik. Minu vanem vend on professor ja noorem õde tunnustatud arst.
Ma ise ei oska kahjuks mitte millegagi silma paista.
-
Külaline
Kuidas on nende seltskonnas selline tavaline olla?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 23:07Väga lähedalt sugulased, kellega suhtlen väga tihedalt - tuntud muusik, tuntud kirjanik, tuntud kunstnik. Minu vanem vend on professor ja noorem õde tunnustatud arst.
-
Külaline
Kõik on väga vaimukad ja lahedad inimesed. Tunnen ennast nende seltskonnas ka kohe kuidagi tähtsana - nagu ise oleks ka keegi tegija. Eks ma olen nende üle väga uhke. Ja pisut kade ka.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 23:09Kuidas on nende seltskonnas selline tavaline olla?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 23:07Väga lähedalt sugulased, kellega suhtlen väga tihedalt - tuntud muusik, tuntud kirjanik, tuntud kunstnik. Minu vanem vend on professor ja noorem õde tunnustatud arst.
-
Külaline
Mu vend ja abikaasa on mõlemad ilmselt vägagi tuntud tegijad (täiesti erinevatel aladel). Kui guugeldada, tuleb sadu vasteid mõlema kohta.
Mu isa oli omal ajal tuntud arhitekt ja ema üsnagi teatud filoloog/keeletoimetaja. Kuigi nad elasid ammu enne some aega, siis vasteid leiab netist küll. Keegi näikse mäletavat ja on vajalikuks pidanud ka neist mõlemast kirjutada.
Mu isa oli omal ajal tuntud arhitekt ja ema üsnagi teatud filoloog/keeletoimetaja. Kuigi nad elasid ammu enne some aega, siis vasteid leiab netist küll. Keegi näikse mäletavat ja on vajalikuks pidanud ka neist mõlemast kirjutada.
-
Külaline
Natuke veider lugeda, et keraamik, muusik, kirjanik, näitleja, ajakirja toimetaja, tõlkija ja filoloog on tänapäeval veel mingid kõvad tegijad … pigem on kõik nenede elukutsete omanike elu majanduslikult väga ebastabiilne ja palju sõltub nende elus õnnest ja juhusest, tutvustest, riigi toetustest jne. Alati pole kõige ka andkemad üldse püünel. Sama võib öelda poliitikute kohta - Luisa Rõivase sugused poliitikud ei juhi riiki oma silmapaistvate oskuste tõttu.
-
Külaline
Aga samas võib nende keraamiku, muusiku, näitleja, tõlkija ja filoloogi elu olla just väga rahuldustpakkuv ja ilus!Guest kirjutas: ↑06 Veebr 2026 08:40 Natuke veider lugeda, et keraamik, muusik, kirjanik, näitleja, ajakirja toimetaja, tõlkija ja filoloog on tänapäeval veel mingid kõvad tegijad … pigem on kõik nenede elukutsete omanike elu majanduslikult väga ebastabiilne ja palju sõltub nende elus õnnest ja juhusest, tutvustest, riigi toetustest jne. Alati pole kõige ka andkemad üldse püünel. Sama võib öelda poliitikute kohta - Luisa Rõivase sugused poliitikud ei juhi riiki oma silmapaistvate oskuste tõttu.
Näit. sugulane oli õpetaja, kirjanduse toimetaja. Suviti loodusearmastaja, hobipõllupidaja. Ta oli seltskondades oodatud (sest teda peeti huvitavaks isikuks), pärast surmagi inimestel lõi sageli nägu särama, kui teda meenutasid. Naise-laste poolt oli armastatud abikaasa ja isa. Paljude märkide järgi elas huvitava ja rauldustpakkuva (ja pika) elu. Tema poeg oli samuti haritud ja töökas, mingil hetkel jõudis suurettevõtte juhi tasemele välja, siis liikus ühelt kõrgelt kohalt teisele. Samas oli tema eraelu raske õnnetu armastuse/vihkamise vahel kõikumine. Elu lõpuosas kannatas depreka all (pluss teised terviseprobleemid). Elu jäi ka lühemaks, suri 52- aastaselt.
Külmalt-julmalt võttes oli see teine inimene tegijam. Samas kui küsida nii, et millise inimese elu suguseltsist ma säravamaks pean ja rohkem fännan...?
Tuleb tunnistada, minu jaoks on alati olnud meie suguvõsa "staar" rohkem see esimene.
-
Külaline
Logopeed ja klaasikunstnik jms on kuidagi kuulsad või eriandekad või mida sa tahtsid ütelda tegelikult. Elukutsed nagu teisedki ju. On jah olemas arstide ja professorite dünastiaid jne ka Eestis, andekatel ja loovatel ja palju jõudvatel inimestel on tihti samasugused lapsed, sest nad on nii kasvanud/kasvatatud. Ka seal suguvõsas on enamus täiesti tavalised inimesed 
-
Külaline
Vanemates põlvkondades (keda mina pole oma silmaga näinud) oli talupidajaid ja õpetajaid.
Viimastes põlvkondades: töölisi, filolooge-õpetajaid, insener-õppejõud, raamatukoguhoidja, ametnikke, paar toidutehnoloogi ja paar muude bioloogiliste erialade spetsialisti, väikeettevõtjaid, it-inimene.
Viimastes põlvkondades: töölisi, filolooge-õpetajaid, insener-õppejõud, raamatukoguhoidja, ametnikke, paar toidutehnoloogi ja paar muude bioloogiliste erialade spetsialisti, väikeettevõtjaid, it-inimene.
-
Külaline
Ehk siis, sina seostad tegijaks olemist ainult raha ja rikkusega?Guest kirjutas: ↑06 Veebr 2026 08:40 Natuke veider lugeda, et keraamik, muusik, kirjanik, näitleja, ajakirja toimetaja, tõlkija ja filoloog on tänapäeval veel mingid kõvad tegijad … pigem on kõik nenede elukutsete omanike elu majanduslikult väga ebastabiilne ja palju sõltub nende elus õnnest ja juhusest, tutvustest, riigi toetustest jne. Alati pole kõige ka andkemad üldse püünel. Sama võib öelda poliitikute kohta - Luisa Rõivase sugused poliitikud ei juhi riiki oma silmapaistvate oskuste tõttu.
Mina sain teemaalgatusest aru, et ta pidas silmas oma ala kõvasid tegijaid, kes on ka üle-eestiliselt tuntud.
-
Külaline
Minu suguvõsas on mitu inimest, kes on igapäevselt meedias ja mõjutavad Eesti elu päris palju. Mina sellest ennast kuidagi tähtsamana ei tunne. Minul endal pole mingeid erilisi saavutusi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 7 külalist