K-rauta veebipood

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

K-rauta veebipood

Postitus Postitas Külaline »

Kas mu vanad silmad näevad õigesti, et K-rauta veebipoe lehel on teade, et "Smart ID ega Mobiil ID-ga sisse logimine pole enam toetatud, kasutage muud viisi"? Absurdne, millist muud viisi siis? Facebookiga? See ka ei tööta, teatab, et tekkis viga, mida parandatakse. Selline teade on juba teist päeva. Millega siis üldse sisse saab, ainult selle ammusel ajal seatud parooliga (mis on kõige nõrgem autentimisviis üldse)?
Keegi teab tausta rohkem äkki? Mis juhtus?
Külaline

Vaatan, et nii see tõesti on! Tellin sealt koguaeg, aga automaatse parooliga sisselogimisega.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

K-rauta veebipoe hinnad ja kaup on minuarust identsed 1a.ee veebipoega.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 15:12 Kas mu vanad silmad näevad õigesti, et K-rauta veebipoe lehel on teade, et "Smart ID ega Mobiil ID-ga sisse logimine pole enam toetatud, kasutage muud viisi"? Absurdne, millist muud viisi siis? Facebookiga? See ka ei tööta, teatab, et tekkis viga, mida parandatakse. Selline teade on juba teist päeva. Millega siis üldse sisse saab, ainult selle ammusel ajal seatud parooliga (mis on kõige nõrgem autentimisviis üldse)?
Keegi teab tausta rohkem äkki? Mis juhtus?
Miks sa oma AI käest ei küsi? Minu oma vastas:

K‑Rauta on viimasel ajal viinud sisse muudatusi oma sisselogimise ja kasutajakontode tehnilises lahenduses (K-Groupi keskse identiteediplatvormi suunas). Selle käigus:
  • **Smart‑ID ja Mobiil‑ID tugi on ajutiselt või otsustatult välja lülitatud. Sellist otsust on teinud ka teised jaeketid, kui e-ID integratsioon ei sobitu uue autentimistaristuga või ei vasta uutele turvanõuetele.
  • Facebookiga sisselogimine on neil hetkel lihtsalt katki (OAuth-tõrge). Kui teade “viga, mida parandatakse” on olnud juba mitu päeva, siis see viitab kas ebaõnnestunud uuendusele või sellele, et Facebooki sisselogimine ei ole enam prioriteetne.
Mida see tähendab kasutaja jaoks:
  • Jah, paroolipõhine sisselogimine on hetkel sisuliselt ainus töötav variant.
  • See on objektiivselt nõrgem kui Smart-ID/Mobiil-ID, eriti kui:
parool on vana, sama parooli kasutatakse mujal, kaheastmeline autentimine puudub (ja K-Rauta seda ei paku).

Mida saad sina teha kohe:
  • Kui pead kontot kasutama, vaheta parool ära (pikk, unikaalne, paroolihaldurist).
  • Väldi tundlike andmete (kaardid, aadressid) salvestamist kontole, kuni autentimine on selgem.
  • Kui tellimus pole kriitiline, oota – väga tõenäoline, et nad kas:
toovad ID-põhise sisselogimise tagasi või lisavad mõne muu tugevama variandi (nt e-post + 2FA).

Oluline märkus kommunikatsiooni kohta: selline teade (“kasutage muud viisi”) ilma selgituseta, mis ja miks, on halb praktika. Eestis, kus ID-põhine autentimine on standard, tekitab see õigustatult usaldusküsimuse.

Kui tahad, võin:
  • vaadata, kas nad on kusagil (KKK, arendusteade, klienditugi) midagi täpsemalt öelnud,
  • või aidata sul sõnastada konkreetse päringu K-Rauta klienditoele, mis küsib otse: kas ja millal ID-põhine sisselogimine taastub.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 14 Jaan 2026 09:34 K-rauta veebipoe hinnad ja kaup on minuarust identsed 1a.ee veebipoega.
On küll, üldiselt, kuid seda vidinat, mida mina otsisin, pakkus google just K-rautas, aga mitte 1a.ee lehel.
Aga jah, juba leidsin mujalt, ise teab K-rauta, palju kliente kaotab niimoodi.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 13:19
Tõutäkk kirjutas: 14 Jaan 2026 09:34 K-rauta veebipoe hinnad ja kaup on minuarust identsed 1a.ee veebipoega.
On küll, üldiselt, kuid seda vidinat, mida mina otsisin, pakkus google just K-rautas, aga mitte 1a.ee lehel.
Aga jah, juba leidsin mujalt, ise teab K-rauta, palju kliente kaotab niimoodi.
Kui asja tead, mis sind huvitab, siis pane hinnavõrdluseks kõigepealt hind.ee või hinnavaatlus.ee
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Mõlemad kuuluvad leedukatele, seal omandisuhted tõenäoliselt kattuvad ka. Põhimõtteliselt osad Leedu firmad toimetavad ka Eestisse, aga üldiselt nad on kiviajas, ingliskeelseid versioone väga vähe.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist