Kõrvits
-
Külaline
Mina ei ole seda kunagi poes näinud, isegi turul mitte https://bambona.ee/product/spagetikorvits-lati/
-
Külaline
-
Külaline
Spagetikõrvits on tavaliselt pikergune ja heledamat värvi. Tavalise oranži kõrvitsaga ta segi ei lähe. Muskaatkõrvitsaga vist on keerulisem, kuigi osad muskaatkõrvitsad (Butternut) on ka pikergused ja heledad, nii et vähemalt need saab välistada.
-
Külaline
Mina nõukaajal kasvatasin ise kõrvitsaid. Sordinimesid siis ei olnudki. Kõrvitsa seemned olid siis suured, mitte tillud nagu nüüd. Ju siis olid teised sordid. Mõnest sai hästi marineeritud salatit teha, mõni lagunes kuumutades kohe pudruks.
-
Külaline
Kas kõrvitsa, mis poest ostes on natukene rohekas, aga mille õige värv on oranž, peaks enne marineerimist seisma jätma, kuni on üleni oranžiks läinud?
Ehk siis, kas kergelt rohekate triipudega oranž kõrvits on veel toores ja vajab järelvalmimist?
Ehk siis, kas kergelt rohekate triipudega oranž kõrvits on veel toores ja vajab järelvalmimist?
-
Külaline
Mhmh, aga jama on selles et võib seest hallitama minna ja koor läheb ka kõvaks, annab saagida seda asja. Ma eelmisel aastal tegin kaks seisma jäänud kõrvitsat purki, pärast olid käed lõikumisest nii valusad.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2025 16:59 Kas kõrvitsa, mis poest ostes on natukene rohekas, aga mille õige värv on oranž, peaks enne marineerimist seisma jätma, kuni on üleni oranžiks läinud?
-
Külaline
aga rohelise-oranži-kirjut ei kõlba marineerida?Guest kirjutas: ↑10 Nov 2025 17:02Mhmh, aga jama on selles et võib seest hallitama minna ja koor läheb ka kõvaks, annab saagida seda asja. Ma eelmisel aastal tegin kaks seisma jäänud kõrvitsat purki, pärast olid käed lõikumisest nii valusad.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2025 16:59 Kas kõrvitsa, mis poest ostes on natukene rohekas, aga mille õige värv on oranž, peaks enne marineerimist seisma jätma, kuni on üleni oranžiks läinud?
Minu arust ongi kõrvitsad kas oranzid, rohekas-triibulised või mingi oranzi-valjka segu. Nagu suvikõrvitsaid on olnud kollaseid ja rohelisi - kollane on kohe kollane, hoolimata valmimisastmest. Muskaatkõrvits võib olla ka ümmargune ja mingid tavalised kõrvitsad ka väga kahvatukollased.... Ma salatit teen ikka tavalistest aianurgas kasvanud nendest kollakatest kõrvitsatest.
-
Külaline
Teised kõrvitsad poes olid kõik üleni oranzid (kõik olid ühes kastis), aga õige pisut väiksemad. See üks oli natukene suurem ja rohelise-oranzikirju. Sellest tekkiski tunne, et äkki see üks, teistest suurem, on siis äkki veel toores.Nõiamoor kirjutas: ↑10 Nov 2025 21:50 Minu arust ongi kõrvitsad kas oranzid, rohekas-triibulised või mingi oranzi-valjka segu. Nagu suvikõrvitsaid on olnud kollaseid ja rohelisi - kollane on kohe kollane, hoolimata valmimisastmest. Muskaatkõrvits võib olla ka ümmargune ja mingid tavalised kõrvitsad ka väga kahvatukollased.... Ma salatit teen ikka tavalistest aianurgas kasvanud nendest kollakatest kõrvitsatest.
-
Külaline
Ikka saab marineerida. Ülivalmis kõrvitsaga ongi oht, et muutub juba paari minutiga liiga pehmeks. Sellist ei saa üldse suures koguses kuumutada, vaid paar kihti korraga potis.
-
Külaline
Kõvem kõrvits jah sobib just paremini marineerimiseks.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2025 23:34 Ikka saab marineerida. Ülivalmis kõrvitsaga ongi oht, et muutub juba paari minutiga liiga pehmeks. Sellist ei saa üldse suures koguses kuumutada, vaid paar kihti korraga potis.
-
Külaline
Millal on marineeritud kõrvits söömiseks valmis? Kui täna teha, siis kas homme võib juba süüa?
-
Külaline
Süüa võib ka tänaKülaline kirjutas: ↑18 Nov 2025 22:42 Millal on marineeritud kõrvits söömiseks valmis? Kui täna teha, siis kas homme võib juba süüa?
Alati jääb meil mingi osa kaussi kohe söömiseks. Järgmisel hommikul on juba teise maitsega, ülejärgmisel ka veidi erineb.
Aga enamasti saavad kõik marineeritud asjad lõpliku maitse ca nädala pärast. Siis on nende maitse enamasti selline nagu ka mitme kuu pärast. Olgu siis kõrvits, seened, kurgid või tomatid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist