Pesemise loogika
-
Külaline
Pesemise loogika
Kui pesta käsi veega, siis ei pese sealt maha mikroobe ja pisikuid.ega ka mustust. Käsi tuleb pesta seebiga, et mustus ja mikroobid maha pesta.
Kui pesta puuvilju ja juurvilju, pestakse neid veega.
Kuidas siis tuleb neilt maha mustus ja pisikud?
-
Külaline
Sest puuviljade pind pole rasune, erinevalt inimnahast. Inimnahk on rasvane, rasva eemaldamiseks on vaja kasutada seepi. Puuviljade nahk ei ole rasvane, mikroobide eemaldamiseks piisab veest, omaette lugu on, kuidas pestitsiidid maha saada, selleks vist soovitatakse ka mõnikord aineid kasutada või puuvilju koorida.
-
Külaline
Tihtipeale on näiteks õuntel ja muudel puuviljadel peal mingi rasusarnane kiht. Mina vahel võtan imepisikese tilga nõudepesuvahendit, kui selliseid õunu pesen. See on vast ikka ohutum, kui kõik need pestitsiidid ja muud ained, millega puuviljad pealt töödeldud on.
-
Külaline
See ongi jah säilitamise eesmärgil mingi möks seal peal, ma arvan ka, et see tuleb maha saada kas küürides või koorides.Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 11:06 Tihtipeale on näiteks õuntel ja muudel puuviljadel peal mingi rasusarnane kiht. Mina vahel võtan imepisikese tilga nõudepesuvahendit, kui selliseid õunu pesen. See on vast ikka ohutum, kui kõik need pestitsiidid ja muud ained, millega puuviljad pealt töödeldud on.
-
Külaline
-
Külaline
täpselt nii - Eesti sortidest on selline näiteks Tellissaar. Säilib tänu sellele kevadeni.Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 11:27 Osa õunasortidel on see vahakiht looduslik.
Kätepesust - tavaline seep ei eemalda nahalt kogu bakteritekihti (õnneks). Seepärast ei soovitatagi mingit Safeguardi.
-
Külaline
Olete te proovinud meriseale õunu sööta? Meie kunagi lemmikloomapoes avastasime, et söövad väga hea isuga kodumaiseid õunu, aga jätavad importõunad puutumata (kuigi ka need olid pestud). Importõunu meie pere igal juhul ei osta ega muidki, peale sitruseliste.
-
Külaline
"Sitruseliste"?? Jumal, sa näed ja ei mürista!Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 13:11 Olete te proovinud meriseale õunu sööta? Meie kunagi lemmikloomapoes avastasime, et söövad väga hea isuga kodumaiseid õunu, aga jätavad importõunad puutumata (kuigi ka need olid pestud). Importõunu meie pere igal juhul ei osta ega muidki, peale sitruseliste.
-
Külaline
Mis asi on õunal olev vahakiht?Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 11:27 Osa õunasortidel on see vahakiht looduslik.
Õuntel on koore peal looduslik vahakiht, mis kaitseb viljaliha kuivamise eest, et see oleks mahlane ja värske. Seepärast – mida mahlasem õunasort, seda „rasvasem“ on kaitsekiht. Mõnedes maades kaetakse õunad aga täiendavalt mesilasvahaga, et mahlasus kauem säiliks.
https://www.kaaluabi.ee/news/news/miljo ... idu-teemal
Kahtlustan, et Jumal hetkel nutab pilvekesse, et eestlased nii lollid on. Pole mõtet müristada.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 15:58"Sitruseliste"?? Jumal, sa näed ja ei mürista!Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 13:11 Olete te proovinud meriseale õunu sööta? Meie kunagi lemmikloomapoes avastasime, et söövad väga hea isuga kodumaiseid õunu, aga jätavad importõunad puutumata (kuigi ka need olid pestud). Importõunu meie pere igal juhul ei osta ega muidki, peale sitruseliste.
-
Külaline
Ants kirjutas: ↑29 Okt 2025 02:12Kahtlustan, et Jumal hetkel nutab pilvekesse, et eestlased nii lollid on. Pole mõtet müristada.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 15:58"Sitruseliste"?? Jumal, sa näed ja ei mürista!Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 13:11 Olete te proovinud meriseale õunu sööta? Meie kunagi lemmikloomapoes avastasime, et söövad väga hea isuga kodumaiseid õunu, aga jätavad importõunad puutumata (kuigi ka need olid pestud). Importõunu meie pere igal juhul ei osta ega muidki, peale sitruseliste.
Nutab, et iseenda looming nii sitasti välja kukkus või misasja? Tehku ringi siis.
-
Külaline
Huvitav - miks on järjest enam igasugu allergiaid ja muid jamasid?Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 08:46 Kui pesta käsi veega, siis ei pese sealt maha mikroobe ja pisikuid.ega ka mustust. Käsi tuleb pesta seebiga, et mustus ja mikroobid maha pesta.
Steriilsusega teed endale karuteene - oled selle üle ka mõtisklenud?
Mina igakord seepi ei kasuta. Sest ma pesen kõsi päris tihti. KOdus on kogu aeg midagi teha ja siis loputan ka käsi tihemini. Kui ma hakkaks neid seebiga igakord pesema, siis ma ei tea, mis mu nahast üldse saaks. Nagunii peaaegu peale igat kätepesu pean kasutama kreemi, et nahk ei kisuks.
Liigse pesemisega ei tasu ka ogaraks minna.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist