Pesemise loogika

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Pesemise loogika

Postitus Postitas Külaline »

Kui pesta käsi veega, siis ei pese sealt maha mikroobe ja pisikuid.ega ka mustust. Käsi tuleb pesta seebiga, et mustus ja mikroobid maha pesta.
Kui pesta puuvilju ja juurvilju, pestakse neid veega.
Kuidas siis tuleb neilt maha mustus ja pisikud?
Külaline

Sest puuviljade pind pole rasune, erinevalt inimnahast. Inimnahk on rasvane, rasva eemaldamiseks on vaja kasutada seepi. Puuviljade nahk ei ole rasvane, mikroobide eemaldamiseks piisab veest, omaette lugu on, kuidas pestitsiidid maha saada, selleks vist soovitatakse ka mõnikord aineid kasutada või puuvilju koorida.
Külaline

Tihtipeale on näiteks õuntel ja muudel puuviljadel peal mingi rasusarnane kiht. Mina vahel võtan imepisikese tilga nõudepesuvahendit, kui selliseid õunu pesen. See on vast ikka ohutum, kui kõik need pestitsiidid ja muud ained, millega puuviljad pealt töödeldud on.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 11:06 Tihtipeale on näiteks õuntel ja muudel puuviljadel peal mingi rasusarnane kiht. Mina vahel võtan imepisikese tilga nõudepesuvahendit, kui selliseid õunu pesen. See on vast ikka ohutum, kui kõik need pestitsiidid ja muud ained, millega puuviljad pealt töödeldud on.
See ongi jah säilitamise eesmärgil mingi möks seal peal, ma arvan ka, et see tuleb maha saada kas küürides või koorides.
Külaline

Osa õunasortidel on see vahakiht looduslik.
Külaline

Puu- ja juurviljad saab pesta nii kuuma veega, mida inimkäsi ei kannata.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 11:27 Osa õunasortidel on see vahakiht looduslik.
täpselt nii - Eesti sortidest on selline näiteks Tellissaar. Säilib tänu sellele kevadeni.

Kätepesust - tavaline seep ei eemalda nahalt kogu bakteritekihti (õnneks). Seepärast ei soovitatagi mingit Safeguardi.
Külaline

Olete te proovinud meriseale õunu sööta? Meie kunagi lemmikloomapoes avastasime, et söövad väga hea isuga kodumaiseid õunu, aga jätavad importõunad puutumata (kuigi ka need olid pestud). Importõunu meie pere igal juhul ei osta ega muidki, peale sitruseliste.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 13:11 Olete te proovinud meriseale õunu sööta? Meie kunagi lemmikloomapoes avastasime, et söövad väga hea isuga kodumaiseid õunu, aga jätavad importõunad puutumata (kuigi ka need olid pestud). Importõunu meie pere igal juhul ei osta ega muidki, peale sitruseliste.
"Sitruseliste"?? Jumal, sa näed ja ei mürista!
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 11:27 Osa õunasortidel on see vahakiht looduslik.
Mis asi on õunal olev vahakiht?
Õuntel on koore peal looduslik vahakiht, mis kaitseb viljaliha kuivamise eest, et see oleks mahlane ja värske. Seepärast – mida mahlasem õunasort, seda „rasvasem“ on kaitsekiht. Mõnedes maades kaetakse õunad aga täiendavalt mesilasvahaga, et mahlasus kauem säiliks.
https://www.kaaluabi.ee/news/news/miljo ... idu-teemal
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 15:58
Guest kirjutas: 28 Okt 2025 13:11 Olete te proovinud meriseale õunu sööta? Meie kunagi lemmikloomapoes avastasime, et söövad väga hea isuga kodumaiseid õunu, aga jätavad importõunad puutumata (kuigi ka need olid pestud). Importõunu meie pere igal juhul ei osta ega muidki, peale sitruseliste.
Kahtlustan, et Jumal hetkel nutab pilvekesse, et eestlased nii lollid on. Pole mõtet müristada.
Külaline

Ants kirjutas: 29 Okt 2025 02:12
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 15:58
Kahtlustan, et Jumal hetkel nutab pilvekesse, et eestlased nii lollid on. Pole mõtet müristada.

Nutab, et iseenda looming nii sitasti välja kukkus või misasja? Tehku ringi siis.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 08:46 Kui pesta käsi veega, siis ei pese sealt maha mikroobe ja pisikuid.ega ka mustust. Käsi tuleb pesta seebiga, et mustus ja mikroobid maha pesta.
Kui pesta puuvilju ja juurvilju, pestakse neid veega.
Kuidas siis tuleb neilt maha mustus ja pisikud?
Huvitav - miks on järjest enam igasugu allergiaid ja muid jamasid?
Steriilsusega teed endale karuteene - oled selle üle ka mõtisklenud?
Mina igakord seepi ei kasuta. Sest ma pesen kõsi päris tihti. KOdus on kogu aeg midagi teha ja siis loputan ka käsi tihemini. Kui ma hakkaks neid seebiga igakord pesema, siis ma ei tea, mis mu nahast üldse saaks. Nagunii peaaegu peale igat kätepesu pean kasutama kreemi, et nahk ei kisuks.
Liigse pesemisega ei tasu ka ogaraks minna.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist