Kas pöörate riietusele rõhku?

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Kas pöörate riietusele rõhku?

Postitus Postitas Tolmukübe »

No näiteks, siin ikka kullerid toovad kaupu, vanasti panin ilusama pluus selga, kui keegi võõras ukse taha tuli, nüüd lasen ringi, mis mu igapäeva riietus on. Nö ei löö ennast nö külalise auks ülesse. Olen, nagu olen, kõlban ikka. Kuidas teil on, kui kodustega olete, või keegi tuleb ukse taha, kas teete riietuses vahet? Või lasete ühtejutti? Miks?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mul polegi selliseid riideid, millega ei julge külaliste ette minna. Käin kodus ka korralike, tervete ja puhaste riietega. Toidu tegemisel kannan põlle ja isegi sellega julgen külaliste ette astuda.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Okt 2025 17:11 No näiteks, siin ikka kullerid toovad kaupu, vanasti panin ilusama pluus selga, kui keegi võõras ukse taha tuli, nüüd lasen ringi, mis mu igapäeva riietus on. Nö ei löö ennast nö külalise auks ülesse. Olen, nagu olen, kõlban ikka. Kuidas teil on, kui kodustega olete, või keegi tuleb ukse taha, kas teete riietuses vahet? Või lasete ühtejutti? Miks?
Mis imeriideid seal kodus siis kantakse, et nendega võõraste ette ilmuda ei või? Vara hommikul või hilja õhtul panen loomulikult uksele minnes öösärgile hommikumantli peale, aga see on ka ainus muutus. Koduriided on ju puhtad ja terved. Või ei?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Okt 2025 17:11 No näiteks, siin ikka kullerid toovad kaupu, vanasti panin ilusama pluus selga, kui keegi võõras ukse taha tuli, nüüd lasen ringi, mis mu igapäeva riietus on. Nö ei löö ennast nö külalise auks ülesse. Olen, nagu olen, kõlban ikka. Kuidas teil on, kui kodustega olete, või keegi tuleb ukse taha, kas teete riietuses vahet? Või lasete ühtejutti? Miks?
Mis imeriideid seal kodus siis kantakse, et nendega võõraste ette ilmuda ei või? Vara hommikul või hilja õhtul panen loomulikult uksele minnes öösärgile hommikumantli peale, aga see on ka ainus muutus. Koduriided on ju puhtad ja terved. Või ei?
Külaline

Kui olen riidesse pannud, on riided kenad, sest mul polegi koledaid riideid. Küll aga tihtipeale olen kodus üksi olles päris jubeda välimusega: hommikumantlis, pea sassis jne. Sellisena väga ei sobi ennast teistele näidata. Vabal päeval võib juhtuda, et ei panegi ennast riidesse üldse, sest elan üksi.
Külaline

Enamjaolt on ikka koduriided, mis ei karda trööpamist. Meil on kassid ja koerad, nii et enamik rõivaid saaks väga kiirelt rikutud siin karvades püherdades. Harva, kui viitsin ekstra vaeva näha ja midagi ilusamat selga panna. Igapäevariiete hulka ei kuulu kindlasti teksad ja muud liibuvad rõivad, kleitidega käin ainult soojal ajal.

Külaliste puhul sõltub, mis olukord on ja mis asjus kokku saame. Kui lähen näiteks sõprade juurde maale grillima ja seal võõramaid pole, siis on oma tavalised koduriided. Kui on teisi inimesi ka, panen juba viisakamad, ent siiski mugavad riided. Kui on midagi tähistada, siis samuti viisakamad.

Igapäevaselt satun välja peamiselt koerte pärast, seega olen enamiku ajast dressides. Liigume kruusateel, põllul, metsas ja savisel pinnal, nii et on täiesti tavaline ringi lasta nagu sitakäi. Ei jõuaks pärast igat väljaskäiku (4-5x päevas) märja ilmaga jopet ja tosse puhastada, nii et lähevad jälle samad asjad selga-jalga.
Külaline

Mul enda arust on igati tavapärased nö koduriided. Nendega kannatab ka ust avada võõrastele või ruttu poodi minna.
Samas mõni päev olen ma veel lõunalgi veel hommikumantlis. Pole ka siis piinlik ust avama minna, kui kedagi otseselt ei oota.
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Panen riietele rõhku alati, kui välja lähen. Kodus käin normaalsete koduriietega, millega lähen ka kullerile vastu. Mind eriti ei morjenda see kulleri või võõra inimese kiirkäik, isegi kui oleksin mudaste aiariietega, läheksingi sellisena.
Külaline

Kui tean, et keegi tulemas on, siis ikka vaatan mis seljas. Näiteks ei kanna ma kodus rinnahoidjat, kuigi saan aru, et see teab mis kaunis vaatepilt pole. Kannan aga retuuse, mis on mugavad, aga minu seljas samuti kaunis vaatepilt pole. Nii et kui keegi tuleb, siis võin teised riided panna küll.
Külaline

Tavalist koduriietust (t-särk, püksid) ei vaheta.

Kui just pea sassis ja öösärgis, siis soojemal aastaajal panen midagi muud selga ja silun juuksed üle. Külmemal aastaajal väravale vastu minnes saab ööriietuses ja sassis olekut varjata: dressipüksid jalga, öösärgi saba dressipükste sisse, jope peale, müts pähe.
Külaline

Kuskil 20 aastat tagasi tegelesin lisatööna küsitlemisega ja korduvalt tulid vanemad prouad uksele kombinee (õhuke nõukaaegne riietusese) väel.
Külaline

Ma põhimõtteliselt (toidu)kulleriga teenuseid ei kasuta. Vabalt võivad oma mustale mandrile tagasi kerida. Enamus on siia niikuinii pettusega tulnud.
Aga teemasse. Mul soe kodu. Tavaliselt kannan mõnd õhemat kleiti.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 07:41 Ma põhimõtteliselt (toidu)kulleriga teenuseid ei kasuta. Vabalt võivad oma mustale mandrile tagasi kerida. Enamus on siia niikuinii pettusega tulnud.
See toidukulleri teema on üksnes Tallinna teema. Mina kasutan küll kulleri teenust, kõik ei mahu pakiautomaati ja mõnikord ongi ainult kulleriga kauba toomine.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 17:53
Mulle näiteks ei meeldi kanda kodus pükse (teksad) ja riideid, millega ei ole võimalik end igapidi painutada ja sirutada. Retuusid meeldivad kodus, aga nendega võtan hea meelega ka külalisi vastu.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2025 07:20
Guest kirjutas: 03 Okt 2025 17:53
Mulle näiteks ei meeldi kanda kodus pükse (teksad) ja riideid, millega ei ole võimalik end igapidi painutada ja sirutada. Retuusid meeldivad kodus, aga nendega võtan hea meelega ka külalisi vastu.
Vaevalt keegi teksadega kodus käib.
Külaline

Kodune riietus võib liiga napp olla ja seetõttu vaja midagi veel selga panna. Noh lihtsalt pikem t-särk. Või juhtub, et mingid plekid peale ajanud, aga ei hakka kohe seetõttu seljast ära tirima.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Okt 2025 07:41 Ma põhimõtteliselt (toidu)kulleriga teenuseid ei kasuta. Vabalt võivad oma mustale mandrile tagasi kerida. Enamus on siia niikuinii pettusega tulnud.
Sa oled see imelik, kes põhimõtteliselt vene keelt ka ei räägi, eks?
Külaline

Kodus riietun nii, et mul oleks mugav. Postiljoni pärast riideid vahetama ei hakka. Vahel käin pool päeva ringi hommikumantel seljas, vahel aga panen selga ilusad n.ö linnariided. Sõltub tujust ja ilmast. Kui väljas on külm ja kõle siis kodus olen pakitud soojadesse riietesse, mis võibolla ei näe kõige kenamad välja, aga on soojad, mugavad ja praktilised. Soojal suvepäeval võin päev otsa kodus kenas kleidis ringi hõljuda, lihtsalt rõõmust hea ilma üle.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Okt 2025 13:32
Külaline kirjutas: 04 Okt 2025 07:41 Ma põhimõtteliselt (toidu)kulleriga teenuseid ei kasuta. Vabalt võivad oma mustale mandrile tagasi kerida. Enamus on siia niikuinii pettusega tulnud.
Jah, olen. Miks peaksin? Ma oskan nii vene kui inglise keelt. Turistidega võin rääkida vene keeles, aga kohalike tibladega ei kavatsegi. Muide, päris suur osa neist saab aru, kui nendega eesti keeles rääkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2025 16:50
Guest kirjutas: 06 Okt 2025 13:32
Jah, olen. Miks peaksin? Ma oskan nii vene kui inglise keelt. Turistidega võin rääkida vene keeles, aga kohalike tibladega ei kavatsegi. Muide, päris suur osa neist saab aru, kui nendega eesti keeles rääkida.
Tühine väike inimene, kes üritab end mingite lollustega maksma panna. Ära pabla, keegi sind ei märka nagunii. Peab ikka peast nõder olema, et keelata endale mugavusi seetõttu, et kuller võib olla teise nahavärviga kodanik :lol: omg. Kolmveerand toidukulleritest on nagunii eestlased, paljud neist ka naised, aga ole sina loll edasi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist