Elukoha aadressi muutmine
-
Külaline
Elukoha aadressi muutmine
Mul on vaja hakata Tallinnas tööl käima. Ma pean iga päev olema kontoris kohal. Elan Tallinnast palju väljas. Kas see on suur pahategu, kui ma kirjutan end sisse Tallinnas elava lähisugulase juurde. Siis ma saan linnasiseselt tasuta bussi- ja rongisõidu?
Oma autoga Tallinnasse kulu tuleb nagunii, aga seal pean ostma tasulise parkla üle 100 euro üks kuu ja sealt edasi pean veel mingi ühiskondliku transpordiga edasi liikuma. Ehk siis ostma lisaks ühiskondliku transpordi kuupileti.
Palk on mul väga väike.
Samas, ma olen kõhkleval seisukohal oma Tallinnast väljas oleva kodu koha pealt. Kui kirjutan end Tallinnasse sisse, siis kahe aasta jooksul oma kodu müües, pean müügilt tulumaksu maksma. On vist nii?
Mu moraalne kompass on seni olnud veatu, aga kui arvestada, kuidas riigiisad ja riik ise nöörib, siis hakkan ka mina lõpuks šlikerdama ja otsima variante, kuidas ellu jääda.
Oma autoga Tallinnasse kulu tuleb nagunii, aga seal pean ostma tasulise parkla üle 100 euro üks kuu ja sealt edasi pean veel mingi ühiskondliku transpordiga edasi liikuma. Ehk siis ostma lisaks ühiskondliku transpordi kuupileti.
Palk on mul väga väike.
Samas, ma olen kõhkleval seisukohal oma Tallinnast väljas oleva kodu koha pealt. Kui kirjutan end Tallinnasse sisse, siis kahe aasta jooksul oma kodu müües, pean müügilt tulumaksu maksma. On vist nii?
Mu moraalne kompass on seni olnud veatu, aga kui arvestada, kuidas riigiisad ja riik ise nöörib, siis hakkan ka mina lõpuks šlikerdama ja otsima variante, kuidas ellu jääda.
-
Külaline
Kui talvel autoga oma kodust välja ei pääse, kuna hanged on kahemeetrised ja sahk su kodukohateedele sõitnud ei ole, vaata peeglisse. Su maksuraha läheb Tallinnasse ja suuremalt osalt venelaste taskusse. Sina sinna tasuta bussi iga päev ei jõua (sest oled nt lumevangis ja moraalne kompass on ka rikkis).Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 11:16 Mul on vaja hakata Tallinnas tööl käima. Ma pean iga päev olema kontoris kohal. Elan Tallinnast palju väljas. Kas see on suur pahategu, kui ma kirjutan end sisse Tallinnas elava lähisugulase juurde. Siis ma saan linnasiseselt tasuta bussi- ja rongisõidu?
Palk on mul väga väike.
Sissekirjutus jäi okupatsiooniaega, nüüd on elukoha registreerimine. Kusjuures see on kodanikukohus - registreerida end oma tegelikku elukohta.
-
Külaline
Sissekirjutusest ei ole ma sõnagi kirjutanud.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 11:25Kui talvel autoga oma kodust välja ei pääse, kuna hanged on kahemeetrised ja sahk su kodukohateedele sõitnud ei ole, vaata peeglisse. Su maksuraha läheb Tallinnasse ja suuremalt osalt venelaste taskusse. Sina sinna tasuta bussi iga päev ei jõua (sest oled nt lumevangis ja moraalne kompass on ka rikkis).Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 11:16 Mul on vaja hakata Tallinnas tööl käima. Ma pean iga päev olema kontoris kohal. Elan Tallinnast palju väljas. Kas see on suur pahategu, kui ma kirjutan end sisse Tallinnas elava lähisugulase juurde. Siis ma saan linnasiseselt tasuta bussi- ja rongisõidu?
Palk on mul väga väike.
Sissekirjutus jäi okupatsiooniaega, nüüd on elukoha registreerimine. Kusjuures see on kodanikukohus - registreerida end oma tegelikku elukohta.
Ma elan siiski alevis, korteris ja mingite hangede pärast ei pea muretsema. Vald on üks Eesti rikkamaid. Nii et minu kui madalapalgalise pealt, ei kaota nad mitte midagi.
-
Külaline
Elad Eesti ühes rikkaimas vallas ja samas otsustasid minna tööle Tallinnasse nii väikse palga peale, et isegi kuukaart ja parkimistasu tunduvad liiga suured. Mis see point siis üldse on end sinna Tallinnasse tööle vedada? Ma pigem otsiks endale ikka töö koduvallas. Kindlasti on selles rikkas vallas ka head palgad.
-
Külaline
See on nüüd küll rumal kommentaar! Mis loogika alusel on rikkas vallas head palgad? Tööta õpetajana või müüjana seal Harjumaa vallas või Tallinnas - palk on ju ikka sama nii Tallinnas kui ka seal maa-alevis.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 12:56 Elad Eesti ühes rikkaimas vallas ja samas otsustasid minna tööle Tallinnasse nii väikse palga peale, et isegi kuukaart ja parkimistasu tunduvad liiga suured. Mis see point siis üldse on end sinna Tallinnasse tööle vedada? Ma pigem otsiks endale ikka töö koduvallas. Kindlasti on selles rikkas vallas ka head palgad.
Just vaatasin, et bussi kuukaart on 30 eurot. Rongi kuukaart 33 eurot. Ma pean tööle jõudmiseks mõlemaga sõitma, kuna töökoha juures parkida ei saa. Seega, lisaks parkimistasule, mis on üle 100 euro, peaksin iga kuu tegema veel lisakulutuse 63 eurot, et saaksin bussi ja rongiga sõita.
Sa ise ei otsiks sellises olukorras võimalust, kuidas saaks odavamalt läbi?
-
Külaline
Tallinn on väike linn, siis mis eriline asukoht see on, kuhu saab ligi järjekorras auto-rongi-bussi teenust kasutades.
Kasuta jalgratast ja jalakäimist.
-
Külaline
Jalgrattaga iga päev sõita läheks keeruliseks. Üks ots on 23 kilomeetrit.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 13:49 Tallinn on väike linn, siis mis eriline asukoht see on, kuhu saab ligi järjekorras auto-rongi-bussi teenust kasutades.
Töö asukoht on logistiliselt nii halvas asukohas, et peangi sõitma mitme ühiskondliku transpordiga. Ja lisaks kõmpima veel nagunii, sest lähim bussipeatus on asutusest vähemalt kilomeetri kaugusel.
-
Külaline
Ma tegelikult ei mõista milleks sulle see töökoht ja kas tõesti pole mingit lootust saada tööd oma kodule lähemal? Ma saaks aru, et hea palga nimel viitsiks igal hommikul sellist transpordirallit teha.
Õige elukoht andmebaasides võib teatud kriitilistes olukordades ju ülioluline olla. Iial ei tea mis juhtuda võib.
Minu kodusel aadressil on tulnud olulisi dokumente teise inimese nimele, kes siin kunagi ammu enne mind elanud, aga aadressi andmebaasis polnud ära muutnud.
Kust sa ette tead, et ei vaja koduvallas mõnda teenust? Siis öeldakse, et oi aga te olete ju Tallinna elanik.
Õige elukoht andmebaasides võib teatud kriitilistes olukordades ju ülioluline olla. Iial ei tea mis juhtuda võib.
Minu kodusel aadressil on tulnud olulisi dokumente teise inimese nimele, kes siin kunagi ammu enne mind elanud, aga aadressi andmebaasis polnud ära muutnud.
Kust sa ette tead, et ei vaja koduvallas mõnda teenust? Siis öeldakse, et oi aga te olete ju Tallinna elanik.
-
Külaline
Selle loogika:Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 13:23See on nüüd küll rumal kommentaar! Mis loogika alusel on rikkas vallas head palgad?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 12:56 Elad Eesti ühes rikkaimas vallas ja samas otsustasid minna tööle Tallinnasse nii väikse palga peale, et isegi kuukaart ja parkimistasu tunduvad liiga suured. Mis see point siis üldse on end sinna Tallinnasse tööle vedada? Ma pigem otsiks endale ikka töö koduvallas. Kindlasti on selles rikkas vallas ka head palgad.

-
Külaline
Ühesõnaga, sõidad rikkast vallast Tallinnasse selleks, et olematu palga eest mingisse karutagumikku jõuda ja sellele veel peale maksta?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 14:03Jalgrattaga iga päev sõita läheks keeruliseks. Üks ots on 23 kilomeetrit.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 13:49 Tallinn on väike linn, siis mis eriline asukoht see on, kuhu saab ligi järjekorras auto-rongi-bussi teenust kasutades.
Töö asukoht on logistiliselt nii halvas asukohas, et peangi sõitma mitme ühiskondliku transpordiga. Ja lisaks kõmpima veel nagunii, sest lähim bussipeatus on asutusest vähemalt kilomeetri kaugusel.
-
Külaline
Milleks seda rikka valla teemat siin kogu aeg rõhutada? Töökohad on ju siiski suuremas osas Tallinnas, mitte lähivaldades. Aga valla rikkust arvestatakse seal elukoha registreerinute ning seega eraisiku (enamasti Tallinnas) teenitud ja makstud tulumaksu järgi. Ma ei tea, kas selle kohta mingit statistikat on, kui palju Tallinna lähivaldades töökohti on vs elanikke.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 15:14Ühesõnaga, sõidad rikkast vallast Tallinnasse selleks, et olematu palga eest mingisse karutagumikku jõuda ja sellele veel peale maksta?
-
Külaline
Sest teemaalgataja pidas vajalikuks mainida, et tema elukoht asub Eesti ühes rikkaimas vallas.
-
Külaline
Ta mainis aeda kontekstis, et vald ilmselt palju vaesemaks ei jää, kui tema õaksuraha valda ei laeku. Mitte kontekstis, et vallas on palju vabu töökohti, aga tema tahab ikka Tallinnas tööl käia.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 16:40Sest teemaalgataja pidas vajalikuks mainida, et tema elukoht asub Eesti ühes rikkaimas vallas.
-
Külaline
Lugesin mitu korda teemaalgatuse läbi. Kus see küll kirjas on, et tegu on ühe rikkaima vallaga?Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 16:40Sest teemaalgataja pidas vajalikuks mainida, et tema elukoht asub Eesti ühes rikkaimas vallas.
See, et müügi mõte läbi käis? Müümise mõte ju ometi ei tähenda seda...
-
Külaline
Teemaalgataja teises kommentaaris.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 17:00Lugesin mitu korda teemaalgatuse läbi. Kus see küll kirjas on, et tegu on ühe rikkaima vallaga?
-
Külaline
Kui sa tuled linna niikuinii autoga, milleks siis veel kusagil linna servas parkla kuutasu ja erinevate ühitranspordivahenditega jantida. Karuperses asuva töökoha, mis isegi lähimast ühstranspordipeatustest eemal on, juures peaks ometi olema mingi parkimisvõimalus. Kohta kus sellist võimalust ei ole, ei ole Tallinna linnas olemas. Kas päris tasuta või mitte eriti suure tasu eest. Sõidadki autoga tööle. Oma elukohaga skeemitama tasuta ühistranspordi nimel küll ei hakkaks. Pealegi, kes teab kauaks seda soodustustki on, sügisel ju valimised.
Löö oma kulud kokku, tasub sul väikese palgaga üldse nii kaugele tööl käimine ära
Löö oma kulud kokku, tasub sul väikese palgaga üldse nii kaugele tööl käimine ära
-
Külaline
Ikkagi kuidagi katkine loogika! Meie vallast käib 90% inimesi Tallinnas tööl. Aga maksud tulevad meie valda, mis teebki meie valla ühe rikkaimaks vallaks. Seega, jääb täiesti arusaamatuks, et kuidas saab olla rikkas vallas kõrgemad palgad?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 15:11Selle loogika:Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 13:23See on nüüd küll rumal kommentaar! Mis loogika alusel on rikkas vallas head palgad?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 12:56 Elad Eesti ühes rikkaimas vallas ja samas otsustasid minna tööle Tallinnasse nii väikse palga peale, et isegi kuukaart ja parkimistasu tunduvad liiga suured. Mis see point siis üldse on end sinna Tallinnasse tööle vedada? Ma pigem otsiks endale ikka töö koduvallas. Kindlasti on selles rikkas vallas ka head palgad.
![]()
-
Külaline
Milleks mulle see töökoht? See ei ole mingi uus töökoht, kuhu olen kandideerinud, vaid olen selles asutuses kaua aega töötanud. Aastaid! Ja tahan ka edasi töötada. Lihtsalt minu kodu lähedane filiaal likvideeriti ja edaspidi tuleb käia tööl Tallinnas.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 14:20 Ma tegelikult ei mõista milleks sulle see töökoht ja kas tõesti pole mingit lootust saada tööd oma kodule lähemal? Ma saaks aru, et hea palga nimel viitsiks igal hommikul sellist transpordirallit teha.
Samamoodi ma võin siis ju nn Tallinna linna elanikuna mingit teenust taotleda.
-
Külaline
Mainin küll! Aga sina kipud oma jutu ja loogikaga kuidagi rappa kiskuma arvates, et rikas vald tähendab seda, et füüsiliselt valla piirkonnas töötavad inimesed saavad kõrget palka. Juba sulle kord seletati, et rikka valla elanikud töötavad Tallinnas, kus on kõrgemad palgad, kuid maksud lähevad valda, kus inimene tegelikult elab.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 16:40Sest teemaalgataja pidas vajalikuks mainida, et tema elukoht asub Eesti ühes rikkaimas vallas.
-
Külaline
Ma üldse keegi muu, aga miöles seisneb väide "rikas" vald. Milles see väljendub? See, et teed puhtad talvel on?Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 23:05Mainin küll! Aga sina kipud oma jutu ja loogikaga kuidagi rappa kiskuma arvates, et rikas vald tähendab seda, et füüsiliselt valla piirkonnas töötavad inimesed saavad kõrget palka. Juba sulle kord seletati, et rikka valla elanikud töötavad Tallinnas, kus on kõrgemad palgad, kuid maksud lähevad valda, kus inimene tegelikult elab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 3 külalist