Suhtlus või sotsiaalse ärevuse teke
-
Külaline
Suhtlus või sotsiaalse ärevuse teke
Kas sotsiaalne ärevus on rohkem põhjamaades? Ma pole eriti lõuna pool olnud, turistina küll. Aga siis tundus see suhtlemine pealetükkiv. Nägin aga tik tokis üht klippi. Hispaania naine imestas, et kas Soomes inimesed ei räägi omavahel jõusaalis. Et Hispaanias olla tavaline, et näed keegi teeb mõnd harjutust, sa lähed küsid et kuidas seda õigesti teha ja areneb dialoog. Ja see olla tavaline.
Kas te kujutaks ette seda nt siin? Ei mina küll mitte.
Ma arvan et isegi keegi võiks siia kirjutada, kui keegi tuli su juurde harjutuse kohta küsima. Et ebaviisakas, häirib või imelik, tahan tegeleda oma asjadega.
Ma nüüd mõtlen, kuidas areneb suhtluse ärevus? Ei tohi teisi häirida. Mis nad must mõtlevad. Ja nii ei julgegi midagi öelda, ei julge suhelda. Kuna meil on selline teisi mittehäriv suhtlemine osana me kultuurist, kas see võib olla suhtlusärevuse aluseks?
Ma arvan et isegi keegi võiks siia kirjutada, kui keegi tuli su juurde harjutuse kohta küsima. Et ebaviisakas, häirib või imelik, tahan tegeleda oma asjadega.
Ma nüüd mõtlen, kuidas areneb suhtluse ärevus? Ei tohi teisi häirida. Mis nad must mõtlevad. Ja nii ei julgegi midagi öelda, ei julge suhelda. Kuna meil on selline teisi mittehäriv suhtlemine osana me kultuurist, kas see võib olla suhtlusärevuse aluseks?
-
Külaline
Häiriks.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 20:39 Kas sotsiaalne ärevus on rohkem põhjamaades? Ma pole eriti lõuna pool olnud, turistina küll. Aga siis tundus see suhtlemine pealetükkiv. Nägin aga tik tokis üht klippi. Hispaania naine imestas, et kas Soomes inimesed ei räägi omavahel jõusaalis. Et Hispaanias olla tavaline, et näed keegi teeb mõnd harjutust, sa lähed küsid et kuidas seda õigesti teha ja areneb dialoog. Ja see olla tavaline.
Mitte, et ei julge suhelda, vaid ei taha suhelda.
-
Külaline
Mis asi see veel on? Ise mõtlesid välja? Poolsada aastat juba elatud ja null ärevust. Täna olin esimest korda elus televisioonis ja null ärevust. Millest muidu jutt käib?
-
Külaline
See, mida sa kirjeldad ei ole sotsiaalne/suhtluse ärevus.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 20:39 Kas sotsiaalne ärevus on rohkem põhjamaades? Ma pole eriti lõuna pool olnud, turistina küll. Aga siis tundus see suhtlemine pealetükkiv. Nägin aga tik tokis üht klippi. Hispaania naine imestas, et kas Soomes inimesed ei räägi omavahel jõusaalis. Et Hispaanias olla tavaline, et näed keegi teeb mõnd harjutust, sa lähed küsid et kuidas seda õigesti teha ja areneb dialoog. Ja see olla tavaline.
-
Külaline
Mina, kes ma olen arvestatava osa elust mujal elanud, sh riikides, kus suheldakse julgemalt, võin vabalt seda välismaa-laadi suhtlust aretada. Teine kord aga jälle on kõigest kopp ees ja tahan omas mullis marineerida. Ma ei tea, kas see tuleneb mu mujal elamise kogemusest, aga ma ei muretse iialgi, mida keegi minust mõelda võiks, kui mul parasjagu suhtlemise tuju on ja ma ise seda algatan.
Kui nüüd suhtlusärevusest rääkida, siis lapsena olin paras ärevik. Kartsin näiteks putkast kuukaarti osta. Aga sundisin ennast teadlikult selliseid asju ära tegema ja ennäe - see mõjub.
Kui nüüd suhtlusärevusest rääkida, siis lapsena olin paras ärevik. Kartsin näiteks putkast kuukaarti osta. Aga sundisin ennast teadlikult selliseid asju ära tegema ja ennäe - see mõjub.
-
Külaline
Minu jaoks lapsena oli õudus kuubis klassi ees vastamine/lugemine. Võõrastele tere ütlemine oli ka mingis vanuses raske. Ma ei teagi, mis hetkel ja kuidas ma sellest ärevusest üle sain aga nüüd täiskasvanuna ma pigem eelistan inimestega pigem näost näkku suheldaKülaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 21:19Kui nüüd suhtlusärevusest rääkida, siis lapsena olin paras ärevik. Kartsin näiteks putkast kuukaarti osta. Aga sundisin ennast teadlikult selliseid asju ära tegema ja ennäe - see mõjub.
-
Külaline
Ka mina olen suure osa oma elust elanud välismaal, Skandinaavias. Kui ma siin midagi õppinud olen, siis on see teiste inimestega suhtlemine. Eestis ma enamasti kaasinimestega ei suhelnud või kui, siis hädapärast ja vajadusel. Naabreid teretasin, aga ei enamat. Siin aga võin vabalt tänaval võõrastega juttu puhuda ja ma ei leia, et see oleks imelik. Pigem on see inimlik ja normaalne. Oskus võhivõõrastega tänaval juttu alustada on tegelikult elementaarne elu osa, mida minu meelest eestlased peaksid ära õppima. Spontaanne ja vaba suhtlemine, see avab uksi ja südameid.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 21:19 Mina, kes ma olen arvestatava osa elust mujal elanud, sh riikides, kus suheldakse julgemalt, võin vabalt seda välismaa-laadi suhtlust aretada. Teine kord aga jälle on kõigest kopp ees ja tahan omas mullis marineerida. Ma ei tea, kas see tuleneb mu mujal elamise kogemusest, aga ma ei muretse iialgi, mida keegi minust mõelda võiks, kui mul parasjagu suhtlemise tuju on ja ma ise seda algatan.
-
Külaline
Selle juured on tihtipeale väga madalas enesehinnangus. Mitte alati, aga tihti on just seal pôhjus.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 21:50 Minu jaoks lapsena oli õudus kuubis klassi ees vastamine/lugemine. Võõrastele tere ütlemine oli ka mingis vanuses raske.
-
Külaline
Ja kust see madal enesehinnang tuleb? Ikka perekonnast. Suhtlemine on õpitav oskus. Ma juba üle keskea ja mitte eriline ekstravert, aga suhtlen täitsa vabalt ja isegi meeleldi. Vanemate eeskuju ja kohati ka juhendamine on olulised.
-
Külaline
Täitsa võimalik. Eks mu enesehinnang madal oli aga ma ei ütleks, et VÄGA madal. Ma olin lihtsalt väga häbelik üleüldiselt. Pärit mitte just väga jõukast perest(päris päris vaesed me polnud aga ülemiigseid nipsasjakesi me ei saanud). Aga üks suur tegur oli ka see, et ma põristasin r tähte(on suguvõsas) ja väheke susistadin s-i umbes põhikooli lõpuni. Millal ja miks see ära kadus, ma ei teagi
Vahepeal olin üsna endaga rahul aga nüüd taas olen enesehinnanguga pahuksis, just kehakaalu pärast(peale viimast last olen hädas).
Ja eks ma mingil hetkel mõistsin ka, et ma olen üsna suur introvert. Olin ka lapsena juba. Nautisin üksi kodus olemist täiega.
-
Külaline
Teen seda kõike Eestis. Saan ükskõik, mis inimestega kohe jutu peale. Olen avatud, viisakas ja naeratan.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 23:31Ka mina olen suure osa oma elust elanud välismaal, Skandinaavias. Kui ma siin midagi õppinud olen, siis on see teiste inimestega suhtlemine. Eestis ma enamasti kaasinimestega ei suhelnud või kui, siis hädapärast ja vajadusel. Naabreid teretasin, aga ei enamat. Siin aga võin vabalt tänaval võõrastega juttu puhuda ja ma ei leia, et see oleks imelik. Pigem on see inimlik ja normaalne. Oskus võhivõõrastega tänaval juttu alustada on tegelikult elementaarne elu osa, mida minu meelest eestlased peaksid ära õppima. Spontaanne ja vaba suhtlemine, see avab uksi ja südameid.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 21:19 Mina, kes ma olen arvestatava osa elust mujal elanud, sh riikides, kus suheldakse julgemalt, võin vabalt seda välismaa-laadi suhtlust aretada. Teine kord aga jälle on kõigest kopp ees ja tahan omas mullis marineerida. Ma ei tea, kas see tuleneb mu mujal elamise kogemusest, aga ma ei muretse iialgi, mida keegi minust mõelda võiks, kui mul parasjagu suhtlemise tuju on ja ma ise seda algatan.
-
Külaline
Olen täiesti põhjamaine inimene ja vabalt võin minna kelleltki spordisaalis abi küsima ja minu jaoks oleks ka täiesti normaalne, kui keegi minult küsiks. Ssamuti on meil siin maal jalakäijate tee, kus harva keegi kõnnib. Vahel kui tuleb keegi vastu, on täiesti normaalne tere öeda ja vahel ka paar sõna vahetada. Miks peaks olema teise inimsega suhelda nii hull probleem, kui see teine inimene võõras on?
-
Külaline
Miks peaks soovima võõrastega suhelda?
Eestlased on introvertsemad kui lõunamaalased ja eestlastel ei ole vajadust suhtlemise järele, mitte et väga tahaks, aga ei julge.
Eestlased on introvertsemad kui lõunamaalased ja eestlastel ei ole vajadust suhtlemise järele, mitte et väga tahaks, aga ei julge.
-
Külaline
Milleks?Guest kirjutas: ↑13 Aug 2025 21:15Teen seda kõike Eestis. Saan ükskõik, mis inimestega kohe jutu peale. Olen avatud, viisakas ja naeratan.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 23:31Ka mina olen suure osa oma elust elanud välismaal, Skandinaavias. Kui ma siin midagi õppinud olen, siis on see teiste inimestega suhtlemine. Eestis ma enamasti kaasinimestega ei suhelnud või kui, siis hädapärast ja vajadusel. Naabreid teretasin, aga ei enamat. Siin aga võin vabalt tänaval võõrastega juttu puhuda ja ma ei leia, et see oleks imelik. Pigem on see inimlik ja normaalne. Oskus võhivõõrastega tänaval juttu alustada on tegelikult elementaarne elu osa, mida minu meelest eestlased peaksid ära õppima. Spontaanne ja vaba suhtlemine, see avab uksi ja südameid.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 21:19 Mina, kes ma olen arvestatava osa elust mujal elanud, sh riikides, kus suheldakse julgemalt, võin vabalt seda välismaa-laadi suhtlust aretada. Teine kord aga jälle on kõigest kopp ees ja tahan omas mullis marineerida. Ma ei tea, kas see tuleneb mu mujal elamise kogemusest, aga ma ei muretse iialgi, mida keegi minust mõelda võiks, kui mul parasjagu suhtlemise tuju on ja ma ise seda algatan.
-
Külaline
Tead, see on tegelikult tore. Sellised mõnusad väikesed vestlused annavad hea emotsiooni. N.ö. tõstavad vibratsiooni.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2025 07:21Milleks?
* Pikalt mujal elanu.
-
Külaline
ka täiesti põhjamaa inimene ning nüüdseks (50+) üsna suhtlemisele avatud. Palju rohkem kui 10-20 aastat tagasi!
Ei pelga ise sõbraliku moega võõraga rääkima hakata, ega tõrju neid kes mulle lähenevad.
Minumeelest toimus muutus siis, kui võtsin koera. Pikad jalutuskäigud on lihtsalt nii palju meeldivamad, kui teiste koeraomanikega saab tervitusi vahetada ja paar sõna juttu rääkida.
Ei pelga ise sõbraliku moega võõraga rääkima hakata, ega tõrju neid kes mulle lähenevad.
Minumeelest toimus muutus siis, kui võtsin koera. Pikad jalutuskäigud on lihtsalt nii palju meeldivamad, kui teiste koeraomanikega saab tervitusi vahetada ja paar sõna juttu rääkida.
-
Külaline
Enesekesksete ekstravertide arvamus.
-
Külaline
nõus. Ja paadunud introvertidel pole tegelikult midagi karta, kui oled piisavalt vissis näo- ja olemisega, siis ei tule keegi suhtlema.
-
Külaline
Kas sa ise käid morni ja vingus näoga ringi ning kellegagi ei vestle?
Jah, mina näiteks käin. Mitte vingus, vaid tigeda näoga. Mõttes sõiman kõike ja kõiki.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2025 12:01Kas sa ise käid morni ja vingus näoga ringi ning kellegagi ei vestle?
Ma olen kogu aeg selline olnud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: silli ja 5 külalist