Limatunne neelus juba aastaid

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Limatunne neelus juba aastaid

Postitus Postitas Külaline »

Ma olen juba täiesti meeleheitel: umbes viimased kolm aastat on pidevalt tunne, et kuskil nina ja kurgu vahel on mingi sitke lima, mis kuskile ei liigu. Mul ei ole see kurikuulus tükitunne kurgus, vaid on just selline tunne, nagu neelus oleks pidev lima. Tahaks kogu aeg seda alla neelata, üritan seda kurku tõmmata, aga see pole lihtsalt võimalik. Samuti ei tule nuusates midagi välja.

Olen nende aastate jooksul käinud korduvalt nina-kõrva-kurguarstil - ükski neist oma sõnul kurgus midagi ebatavalist ei näe. Ei olevat ka mingi paistetust neelus. Olen allergik ja olen seega katsetanud ka korduvalt erinevaid allergiarohte, aga nendestki pole abi olnud. Kahtlustasin, et äkki siis refluksist, ehkki otseseid maoprobleeme ei ole. Omeprazoli-kuurid pole aga mitte mingil moel seda limatunnet kurgus leevendanud.

Mul on sellest limatundest juba nii kõrini, et see hakkab meeleolule. Misasi see ometi olla võiks? Ja kas see jääbki mind piinama?
Külaline

Minul on ainult siis kui õhtul pikali panen, siis hakkab kuskilt kurku nõrguma. Natuke saan välja sülitada ka. Arstile ei ole viitsinud kurta, nagunii sealt abi ei saa.
Külaline

Kroonilist nohu pole?
Külaline

Nohu mis avaldub ainult õhtul pikali olles?
Külaline

Refluks võib ka seda tekitada. Eriti kui see tekib just õhtul pikali olles või öösiti
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 19:42Refluks võib ka seda tekitada
Midagi muud siin kirjutatust ei esine
https://ecosh.ee/refluks/?gad_source=1& ... lwEALw_wcB
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 19:49
Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 19:42Refluks võib ka seda tekitada
Midagi muud siin kirjutatust ei esine
https://ecosh.ee/refluks/?gad_source=1& ... lwEALw_wcB

Varjatud refluks. Siis sümptomeid väga ei olegi.
Googelda Silent/hidden reflux või Laryngopharyngeal reflux (LPR) 
Külaline

Aitäh, et kaasa mõtlete! Appi, võib-olla tõesti siis varjatud refluks, sest otsesid refluksi sümptomeid mul ei ole, aga kunagise maouuringu tõttu tean, et mul on väike sopistus, mis võib aeg-ajalt refluksi põhjustada. Et aga praegu pole ammu mingeid sümptomeid olnud, mis annaks põhjust refluksi kahjustada, siis ei ole see võimalus mulle ka pähe tulnud. Aga pagan küll, kuidas need arstid siis nii lollid on, et ei ole mulle seda öelnud, et äkki mu limatunne on varjatud refluksist põhjustatud! Imelik on muidugi see, et omeprazol ei ole seda limatunnet ära võtnud, aga äkki pean siis pikema kuuri tegema. Ja kuidas siis üldse edasi olla, mismoodi sellest varjatud refluksist ja limast vabaneda?
Külaline

Guest kirjutas: 07 Aug 2025 19:33 Nohu mis avaldub ainult õhtul pikali olles?
See pole midagi ebatavalist. Mina pean pärast ärkamist igal hommikul nina nuuskama. Muul ajal pole probleemi, kui just miski reaktsiooni ei tekita (koristamisel sissehingatav tolm nt).
Külaline

Astma või muu selline kopsuviga.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Aug 2025 20:48 Astma või muu selline kopsuviga.
Astmat mul ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 19:33 Nohu mis avaldub ainult õhtul pikali olles?
Vabandust, eg südamest naeran, aga see oli lihtsalt nii hea kommentaar. Aga. Nali naljaks. Mul endal on aegajalt ninakinnisus ja see ilmub AINULT siis, kui õhtul magama minnes pikali heidan. Siis tunnen, kuidas tasapisi on üha raskem nina kaudu hingata. Ilmus see pärast covidit.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Omeprazoli on eri tugevusega - 10, 20, ja 40. Raviks on 20, aga alguse raviks võib olla 40, siis 20 peale üle minna (loe infolehest). Ja kui Omeprazol ei aita, siis on Ezomeprazol, see on tugevam. Arvatavasti sul refluks ikkagi on.
Külaline

Kas refluks saab olla nii, et mingit väikestki kõrvetuse tunnet ei teki?
Mul on ka seda limatunnet. Nagu ei suudaks korralikult kurku puhtaks neelata. Selline veniv tunne jääb neelu alles. Anatoomiale mõeldes jääb see ebamugavustunne mitte kurku, vaid kõrgemale, kuhugi pehme suulae taha.
Ma olen teinud selle puhuks ninaloputust poole liitri ninaloputus lahusega. Mul aitab.
Külaline

Refluksi tõttu kurku tekkival limal peaks ju paha maitse olema, aga ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 09:12 Kas refluks saab olla nii, et mingit väikestki kõrvetuse tunnet ei teki?
Mul on ka seda limatunnet. Nagu ei suudaks korralikult kurku puhtaks neelata. Selline veniv tunne jääb neelu alles. Anatoomiale mõeldes jääb see ebamugavustunne mitte kurku, vaid kõrgemale, kuhugi pehme suulae taha.
Ma olen teinud selle puhuks ninaloputust poole liitri ninaloputus lahusega. Mul aitab.
Just, mul, teemaalgatajal, on see lima ka kuskil kõrgemal, mitte kõris. Seepärast arvangi, et osakuselt ninaga ka seotud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 20:59
Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 19:33 Nohu mis avaldub ainult õhtul pikali olles?
Vabandust, eg südamest naeran, aga see oli lihtsalt nii hea kommentaar. Aga. Nali naljaks. Mul endal on aegajalt ninakinnisus ja see ilmub AINULT siis, kui õhtul magama minnes pikali heidan. Siis tunnen, kuidas tasapisi on üha raskem nina kaudu hingata. Ilmus see pärast covidit.
Misjonäri asemel siis ratsutage nina tühjaks!
Külaline

Guest kirjutas: 08 Aug 2025 17:32
Külaline kirjutas: 07 Aug 2025 20:59
Misjonäri asemel siis ratsutage nina tühjaks!
Tunned, et panid üliägeda killu maha? Mõni inimene on oma olemuselt lihtsalt nii rõve.
Külaline

Ants unustas sisse logida :D
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Refluksi näevad arstid kurgus ära, tekitab punetust ja kurgu nähtavat ärritust. Lima iseenesest tekib immunsüsteemi reaktsioonina viirustele või bakteritele, kaitseks nende paljunemise ja edasi liikumise vastu. Aga nii kaua ei peaks see toimuma. Ninaneelust allapole valguvat paksemat lima näeb arst samuti kurgu tagaseinal. Kas on vaadatud ka kaameraga, mida siis ninast lastakse alla kurku (mida tehakse näiteks Mustamäe tee nina-kurgu arstide juures? Kui aga keegi mitte midagi ei leia, tursed peaksid ka kõik hästi nähtavad olema, äkki siis tegemist ainult tundega? Ületundlikkuse tekkimisega reaktsiooniga millelegi, mis kunagi olnud. Täpselt samuti, nagu osad inimesed tunnevad soolte liikumist valulikuna, kuigi enamus ei tunne mitte midagi. Oled proovinud allergiaravimeid? Testi näiteks turseid vähendavat ninaspreid. Mina ise läheksin seejärel eraarstile, näiteks sinna Mustamäe teele ja laseks kaameraga vaadata, seejärel ehk teeksin veel MRT, ja kui siis ka midagi ei leita, mõtleksin, kuidas aju sellest tundest ära võõrutada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist