Vanad mänguväljakul

vana hea klassika
Külaline

Vanad mänguväljakul

Postitus Postitas Külaline »

Kas te julgeks minna mänguväljakule ronima, olles üle 50a?
Ma nii tahaks, aga piinlik on. Mõtlen et see mida lapsed teevad seal- koordonatsiooni ja jõu harjutused on vanemas eas ka väga kasulikud.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juul 2025 17:15 Kas te julgeks minna mänguväljakule ronima, olles üle 50a?
Ma nii tahaks, aga piinlik on. Mõtlen et see mida lapsed teevad seal- koordonatsiooni ja jõu harjutused on vanemas eas ka väga kasulikud.
Miks just mänguväljakule ronima peab minema, On olemas ka seiklusradasid, välijõusaale ja ronimisradasid täiskasvanutele.
Külaline

Miks sa seda foorumist küsid? Siin ju koos mitte mingid eksperdid, vaid samasugused tavalised inimesed nagu sa ise.
Kui kehakaal just 100+ kilo ei ole, siis mine ja kiigu terviseks.
Tänapäeval on Eestis ehitatud piisavalt palju ka täiskasvanute nn mänguväljakuid, need on siis pigem välijõusaalid.
Külaline

Oleneb, mis sa kaalud ja kui pikk või lai oled. Need on ju siiski mõeldud laste mõõtmetele. Lõhkuda küll pole vaja. Eks inimesed imelikuks peavad, kui turnima lähed, aga mis siis? Või käi öösel :D
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juul 2025 21:47 Miks sa seda foorumist küsid? Siin ju koos mitte mingid eksperdid, vaid samasugused tavalised inimesed nagu sa ise.
Kui kehakaal just 100+ kilo ei ole, siis mine ja kiigu terviseks.
Tänapäeval on Eestis ehitatud piisavalt palju ka täiskasvanute nn mänguväljakuid, need on siis pigem välijõusaalid.
No seda ta tahabki teada, kas tavalised inimesed vaataksid imelikult. Ekspert vuristab oma standardvastuse ette, mis ei ole see, mida teada taheti..
Külaline

Mina jällegi tahaks nii väga nendele batuutidele hüppama, millel on traksid (teate need, mis on Pärnu rannas). Ja veel tahaks supi-lauaga sõitma minna, aga kõike seda tahaks teha nii, et keegi ei näeks.

Ka vanus 50+.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Guest kirjutas: 30 Juul 2025 23:40 Mina jällegi tahaks nii väga nendele batuutidele hüppama, millel on traksid (teate need, mis on Pärnu rannas). Ja veel tahaks supi-lauaga sõitma minna, aga kõike seda tahaks teha nii, et keegi ei näeks.

Ka vanus 50+.
Mul on sulle omadest kogemustest soovitus: kasuta alibina last. Kui enda omad juba suured, siis võta lapselaps või laena naabrilt, emmel kindlasti hea meel, et keegi ta põnniga tunnikese mängib ja ise saab siis rahus koristada. Kui lapsega batuudile lähed, siis ei vaata keegi imelikult - hoopis tunnustatakse, et näe kui hooliv hoidja, ei jäta last üksi vaid on talle toeks ;) Ja traksidega saab ka nii, et seletad ümbritsevatele, et lapsele peab ju ette näitama! Ja siis ühel ajal hüppate traksidega, aga kõrvutiasetsevatel batuutidel.
Külaline

Katerin kirjutas: 30 Juul 2025 23:56
Guest kirjutas: 30 Juul 2025 23:40 Mina jällegi tahaks nii väga nendele batuutidele hüppama, millel on traksid (teate need, mis on Pärnu rannas). Ja veel tahaks supi-lauaga sõitma minna, aga kõike seda tahaks teha nii, et keegi ei näeks.

Ka vanus 50+.
Mul on sulle omadest kogemustest soovitus: kasuta alibina last. Kui enda omad juba suured, siis võta lapselaps või laena naabrilt, emmel kindlasti hea meel, et keegi ta põnniga tunnikese mängib ja ise saab siis rahus koristada. Kui lapsega batuudile lähed, siis ei vaata keegi imelikult - hoopis tunnustatakse, et näe kui hooliv hoidja, ei jäta last üksi vaid on talle toeks ;) Ja traksidega saab ka nii, et seletad ümbritsevatele, et lapsele peab ju ette näitama! Ja siis ühel ajal hüppate traksidega, aga kõrvutiasetsevatel batuutidel.
Minu mees tegi nii ja käis läbi kõik kohad, taksidega hüppas, kelgutamas käis, lõbustusparkides, seiklusradadel, mänguväljakutel ronis jne, jne. Kõik. ütlesid, et näe kui tubli issi, aga tegelikult ta ise hirmsasti tahtis nendes kohtades käia, mõnikord laps passis kõrval, ta niiväga ei tahtnudki, aga isa tahtis.
Külaline

Mina näiteks tahaks puude otsas ronida. Kujutan ette, et kutsutakse peagi politsei - mingi tädi on end pilve tõmmanud.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Juul 2025 13:47 Mina näiteks tahaks puude otsas ronida. Kujutan ette, et kutsutakse peagi politsei - mingi tädi on end pilve tõmmanud.
No metsas küll ei kutsuta, mine roni terviseks. Aga jällegi, lapsed on abiks. Minu ema käib ka puu otsas, lapselastele tehti puuonn ja vanaema istub seal ausalt öeldes rohkem kui lapselapsed. Käib seal kohvi joomas ja raamatut lugemas.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Juul 2025 13:53
Guest kirjutas: 31 Juul 2025 13:47 Mina näiteks tahaks puude otsas ronida. Kujutan ette, et kutsutakse peagi politsei - mingi tädi on end pilve tõmmanud.
No metsas küll ei kutsuta, mine roni terviseks. Aga jällegi, lapsed on abiks. Minu ema käib ka puu otsas, lapselastele tehti puuonn ja vanaema istub seal ausalt öeldes rohkem kui lapselapsed. Käib seal kohvi joomas ja raamatut lugemas.
Metsas ei ole eriti puid, mille otsa on võimalik ronida. Kuhugi kaugemale selle nimel nüüd ka bussiga sõitma ei hakka. Head ronimise puud on pigem vanemad lehtpuud, mis kasvavad valges kohas pargis või aias.

Tänapäeva lapsed ronivad puu otsa, et seal oma nutitelefoni näppida. Lollakad vanemad teevad neist zombid.
Külaline

Ma ka 50+ aga teen seda kõike. Täna nt käisin katusel (II-korruseline maja), hea vaade oli ja tore oli turnida. Eelmisel nädalal ronisin õunapuu otsa. Kiikumas käin, batuudil hüppan jms. Kui on plaaditud tee või põrand, kus moodustuvad keksukastid, ei saa ma üle ega ümber, et keksu hüppan. Viimati oli see juunis koolimajas. Mu meelest ei vaadanud ükski laps/teismeline pahakspanevalt. Trepist meeldib mulle ühel jalal üles hüpata.
Mul pole põrmugi tunnet, et vana oleksin. Küllap seepärast polegi, et ma pole vanadusele võimalust andnud. Välimus ka selline, et 30-40 pakutakse. Njah, ainuke asi - juukseid pean värvima. No ja siis, noored värvivad ka :D
Külaline

Katerin kirjutas: 30 Juul 2025 23:56

Ka vanus 50+.
Ei saa last alibina kasutada. Tema (12-aastane poisslaps) kardab selliseid atraktsioone. Kui puu otsa ronin (mul on omal privaatne mets olemas, kuhu politseid ei kutsuta, sest pealtnägijaid ei ole), siis ka seisab puu all ja muudkui manitseb ja keelitab mind alla tulema.
Külaline

Tahaks, aga siis selgub kibe tõde - see pole keskealise kehaga nii mänglevalt kerge ja nauditav nagu lapsepõlvest mäletad.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Aug 2025 22:37 Tahaks, aga siis selgub kibe tõde - see pole keskealise kehaga nii mänglevalt kerge ja nauditav nagu lapsepõlvest mäletad.
Sõltub kui sageli sa seda teed. Kui üle viiekümne aasta esimest korda turnima lähed, võib see eluohtlikuks ka osutuda. Kui oled kogu elu olnud "puu otsas" ja liuväljal siis pole mingit probleemi.
Miks inimesed mingil hetkel enda liigutamise ära lõpetavad ja täiesti vabatahtlikult füüsiliselt manduvad?
Külaline

Politsei kutsutakse. Arvatakse, et on kas pedo või haigushoo all.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 12:26
Guest kirjutas: 05 Aug 2025 22:37 Tahaks, aga siis selgub kibe tõde - see pole keskealise kehaga nii mänglevalt kerge ja nauditav nagu lapsepõlvest mäletad.
Sõltub kui sageli sa seda teed. Kui üle viiekümne aasta esimest korda turnima lähed, võib see eluohtlikuks ka osutuda. Kui oled kogu elu olnud "puu otsas" ja liuväljal siis pole mingit probleemi.
Miks inimesed mingil hetkel enda liigutamise ära lõpetavad ja täiesti vabatahtlikult füüsiliselt manduvad?
Asi ei ole ainult selle, et inimesed lõpetavad liigutamise ära. Vanuse kasvades lihtsalt koordinatsioon ja tasakaal muutuvad.

Mina käin trennis 3-4 korda nädalas - peaks olema nagu kehaliselt traksis. Aga 50+ vanuses vaevlen üleminekuea vaevuste käes. Sageli on pea väga uimane (ajuudu), tunnen, et tasakaal on kehvem. Olen paar korda ka täiesti lollilt kukkunud - üks kord duši alt tulles. Mingid tajud kehas lihtsalt muutuvad koos vanusega. Samal ajal tahtmist nagu oleks. Näiteks eilegi käisin veepargis ja nagu veidrik seisin koos 7-10-aastaste põnnidega järjekorras, et saaks liutorust alla lasta.
Külaline

Vanuse kasvades lihtsalt koordinatsioon ja tasakaal muutuvad.
Nii ta on. Ma vaatasin Saagimit, muidu väga traksis proua ja näeb ülihea välja, aga kõnnak on muutunud ja selle järgi ikka näeb, et vanem inimene. Täpselt sama selle iginoore Kris Jenneriga. Kogu maailm räägib, kui nooruslikukuks nüüd nägu lõigati ja täpselt oma tütarde moodi. Aga kõnnak on teistsugune kui noorel.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 13:17
Guest kirjutas: 09 Aug 2025 12:26
Asi ei ole ainult selle, et inimesed lõpetavad liigutamise ära. Vanuse kasvades lihtsalt koordinatsioon ja tasakaal muutuvad.

Mina käin trennis 3-4 korda nädalas - peaks olema nagu kehaliselt traksis. Aga 50+ vanuses vaevlen üleminekuea vaevuste käes. Sageli on pea väga uimane (ajuudu), tunnen, et tasakaal on kehvem. Olen paar korda ka täiesti lollilt kukkunud - üks kord duši alt tulles. Mingid tajud kehas lihtsalt muutuvad koos vanusega. Samal ajal tahtmist nagu oleks. Näiteks eilegi käisin veepargis ja nagu veidrik seisin koos 7-10-aastaste põnnidega järjekorras, et saaks liutorust alla lasta.
issver, ma varsti kuuskümmend, aga selliseid hädasid küll kallal ei ole. trennis ka niipalju ei käi :D küll aga käin lapselastega batuudikeskuses hüppamas, jalgratastega sõitmas, ujumas, koeraga metsas kolamas. ei komista ega kuku, kui just puujuurikas jalgu ei jää.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 21:47
Guest kirjutas: 09 Aug 2025 13:17
Guest kirjutas: 09 Aug 2025 12:26 Sõltub kui sageli sa seda teed. Kui üle viiekümne aasta esimest korda turnima lähed, võib see eluohtlikuks ka osutuda. Kui oled kogu elu olnud "puu otsas" ja liuväljal siis pole mingit probleemi.

issver, ma varsti kuuskümmend, aga selliseid hädasid küll kallal ei ole. trennis ka niipalju ei käi :D küll aga käin lapselastega batuudikeskuses hüppamas, jalgratastega sõitmas, ujumas, koeraga metsas kolamas. ei komista ega kuku, kui just puujuurikas jalgu ei jää.
No, mis teha! Inimesed on erinevad. Mõned naised ei taju ka üleminekuea vaevuseid. Mina aga tajun kahjuks eriti karmilt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Mortal ja 7 külalist