Emotsioonide lugemine

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Emotsioonide lugemine

Postitus Postitas Külaline »

Kas sellisele käitumisele on juba ka mingit nime.
Nimelt, ma olen märganud, et mu reaktsioon ja arvamus on mulle näkku kirjutatud. Ma ei ütle midagi, aga teised loevad mind ja ütlevad- ma näen, et sa pole jälle nõus; millega sa jälle rahul pole; ma näen, et sulle ei meeldi; no ütle välja; Ma pigem ei ütleks midagi ja sooviks oma mõtteid viisakalt varjata. Aga teine nagu survestab sellega, on rahulolematu, et ma ei arva temaga sarnaselt, või et ma ei vaimustu või ei rõõmusta või pole nõus, aga välja ei ütle.
Ja teine kord ma püüan anda ilmega edasi oma vastumeelsust, siis neid mu arvamus ja ilme ei huvita:). Ma võin isegi nina kirtsutada, ohata, silmi pööritada või kulmu kortsutada - selge kehakeel, mida lugeda-
täitsa ükskõik neil mu arvamusest. Seda saab nimetada ignoreerimiseks. Aga mis see esimene käitumine on, kus nagu võetakse vahele teise emotsioon ja süüdistatakse sind selles.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Sellist esimest käitumist nimetatakse vist tühistamiseks. Sul nagu ei tohi olla oma arvamust või oma antipaatiaid vms. Pole vaja suhelda inimestega, kes sind süüdistavad või tühistavad, ega's nad sust paremad ole. Mina ei suhtleks, mul on ka õigus olla selline, nagu ma olen. Kui ei meeldi, kobigu mujale, mitte ärgu vingugu mu kaelas. Nendel inimestel puudub austus.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 09:57 Kas sellisele käitumisele on juba ka mingit nime.
Nimelt, ma olen märganud, et mu reaktsioon ja arvamus on mulle näkku kirjutatud. Ma ei ütle midagi, aga teised loevad mind ja ütlevad- ma näen, et sa pole jälle nõus; millega sa jälle rahul pole; ma näen, et sulle ei meeldi; no ütle välja; Ma pigem ei ütleks midagi ja sooviks oma mõtteid viisakalt varjata. Aga teine nagu survestab sellega, on rahulolematu, et ma ei arva temaga sarnaselt, või et ma ei vaimustu või ei rõõmusta või pole nõus, aga välja ei ütle.
Ja teine kord ma püüan anda ilmega edasi oma vastumeelsust, siis neid mu arvamus ja ilme ei huvita:). Ma võin isegi nina kirtsutada, ohata, silmi pööritada või kulmu kortsutada - selge kehakeel, mida lugeda-
täitsa ükskõik neil mu arvamusest. Seda saab nimetada ignoreerimiseks. Aga mis see esimene käitumine on, kus nagu võetakse vahele teise emotsioon ja süüdistatakse sind selles.
Tead mida mina sellest jutust välja loen, mida näiteks minu puhul ei ole - tervenisti esimene lõik, tervenisti teine lõik ja tervenisti, eriti süüdistamise osa, kolmas lõik.
Kuidas sulle endale tundub, võid sa olla passiivagressiivne, vastaline, kehva suhtlemisega (a la ei näita välja, ütlen näkku selmet suhtlen rahulikult otse)?
Külaline

Mõtisklen teemal, mida teha siis, kui tajume, et teine inimene suhtub sinu emotsioonidesse tühistavalt ja annab enda poolt signaale, et sina ei meeldi talle.

Olen ise märganud, et tõeliselt edukad inimesed on mitte need, kes nõustuvad suhtlema ainult neile meeldivate inimestega, vaid pigem need, kes võtavad vastu väljakutse vestelda ka nendega, kelle vaadetega võib-olla nõus ei olda. Sest ilmselgelt ei otsi meist mitte keegi selliste inimeste seltskonda, kes meie emotsioone tühistavad.

Aga paraku elus ei saa me endale lubada luksust suhelda üksnes meile meeldivate ja sobivate inimestega. Me peame suhtlema mitte ainult selleks, et saada meeldivaid emotsioone ja kinnitust, vaid vahel on suhtlust vaja ka mingite konkreetsete probleemide lahendamiseks. Ma pean suhtlema oma tööl ka nende kolleegidega või klientidega, kes mind, nagu mulle tundub, vist halvustavalt vaatavad; ma ei saa valida, et lähen minema ega suhtle. Ka näiteks ühe lapse klassijuhatajaga on meil koostöö üsna kehvapoolne, ta räägib mulle pidevalt vahele ja ei kuula, kuid ma lihtsalt pean temaga suhtlema, kuna mu laps käib seal koolis.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Juun 2025 10:34 Sellist esimest käitumist nimetatakse vist tühistamiseks. Sul nagu ei tohi olla oma arvamust või oma antipaatiaid vms. Pole vaja suhelda inimestega, kes sind süüdistavad või tühistavad, ega's nad sust paremad ole. Mina ei suhtleks, mul on ka õigus olla selline, nagu ma olen. Kui ei meeldi, kobigu mujale, mitte ärgu vingugu mu kaelas. Nendel inimestel puudub austus.
See, et selle inimese käest küsitakse, millega ta nõus ei ole, näitab ju mittetühistamist, näitab huvitundmist See, et inimene ei vasta, näitab hoopis tühistamist. Kui seda juhtub juba korduvalt, nagu millega sa JÄLLE rahul ei ole, näitab selget kommunikatsiooniprobleemi ja agressiivsust. Muidugi ole selline nagu soovid, aga ole seda nendega kellele see sobib, või kellega sul selliseid omastarustviisakaid tujusid ei teki.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist