PERG, MURG kogemusi - kas soovitate?
-
Külaline
PERG, MURG kogemusi - kas soovitate?
Oleks väga tänulik, kui keegi jagaks kogemusi seoses nende gümnaasiumitega - kas soovitate, millisele õppurile sobib, kas kõik toimib nii nagu kodulehel kirjas st saab mooduleid/valikaineid valida, kui sisutihe on õppetöö põhiainetes? Kui uuesti saaks valida, kas valiksite selle või pigem mõne traditsioonilisema kooli (nt Westholm)?
-
Külaline
Mis mõttes on Westholm traditsiooniline, aga PERG ja MURG ei ole?Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2025 12:06traditsioonilisema kooli (nt Westholm)?
-
Külaline
PERGi ega MURGi kohta ei oska midagi öelda, aga näiklteks Viimsi Riigigümnaasium on küll oluliselt teistsuguse lähenemisega, kui nn traditsiooniline gümnaasium, näiteks siis Westholm. Rõhutakse palju rohkem õpilase omavastutusele õppetöös osalemisel, õpitakse moodulitena, mitte tavapäraste ainetena, on rohkem erinevaid õpisuundi ja valikaineid. Kogu süsteem on kuidagi modernsem ja minu meelest ka tulemuslikum. Õppimine on moes, pidevat võistlusmomenti a la Reaalkool ei täheldanud. (Meil mõni laps on selle ka lõpetanud.) Ei lähe riigigümnaasiumisse ju mitte see kõige-kõigem koorekiht, aga arukad noored inimesed tulevad koolist siiski. Mina küll soovitan.
-
Külaline
PERG on rohkem humanitaarainetel, MURG reaalainetel. Suur tahtjate arv sel aastal mõlemasse. Ei ole kerge õppimisega koolid. Tamp taga ikka väga suur. Aga vähemalt MURG-i ma kiidaks küll. PERGI-ist ma ei tea.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline