Tere,
On kellelgi head kogemust pikaajalisest mononukleoosist jagu saamisel, ehk et millega või kuidas sellest jamast lahti saite. Ametlik ravi sellele puudub kuna tegemist on viirusega. Samas kui see kestab juba kuid, siis hakkab närvidele käima.
Ühe pikema ja suht põhjaliku kirjutise, kus kirjutajal ikka kuude kaupa oli väga halb olla, leidsin arst.ee aruteludest. Seal on ka päris hästi kirjas et talle tehti ikka mitmeid analüüse ja uuringid kuid tulutult. Ehk siis tõenäoliselt peale ravi puudumise pole ka otseselt uuringutest kasu. Kahjuks pole seal lisakommentaari, ehk kas ja kuidas kirjutaja lõpuks paranes:
https://www.kliinik.ee/perearst/id-26/n ... leoos#list
Enamvähem sama tekst mis on seal arsti poolt, läbib ka enamikku netis leiduvatest artiklitest ja kirjutistest. Ehk et oota, puhka , toitu tervislikult ja see läheb üle. Aga kui ei lähe?
Ehk kui kelellgi on mingeid positiivseid kogemusi ja nippe selle jamaga toimetulekuks, äkki kirjutate?
Mononukleoos
-
Külaline
Pole siin mingeid nippe. Ela tervislikku elu ja oota, kuni üle läheb. Vajadusel ravi psüühikat, kui on tekkinud kroonilise valu või väsimuse sündroom.
-
Külaline
Mina olen põdenud mononukleoosi. See haigus ei olnud küll midagi erilist. Ainult lümfisõlmede turse oli veider.Vist mingi nõrkus oli kaa. Aga kus on kirjas et haige inimene peab end hästi tundma? Eks ma vegeteerisin selle aja ära ja kogu lugu.
Soovitan võtta c vitamiini koos tsingiga.
Soovitan võtta c vitamiini koos tsingiga.
-
Külaline
Lisan veel oma eelmisele kirjale juurde et mina olin oma diagnoosi (mononukleoos) üle väga õnnelik.Sest kui lümfisõlmed lähevad paiste on olukord päris halb.See viitab verevähile või mõnele muule raskele haigusele.Mononukleoos on siiski kukepea.
See link mis sa andsid teeb ka mind nõutuks.Ja isegi perearst Veskimägi ei oska midagi öelda.Kuid mononukleoos see küll ei ole.Nagu ma juba korra mainisin mina olen mononukleoosi põdenud.
See link mis sa andsid teeb ka mind nõutuks.Ja isegi perearst Veskimägi ei oska midagi öelda.Kuid mononukleoos see küll ei ole.Nagu ma juba korra mainisin mina olen mononukleoosi põdenud.
-
Külaline
Mononukeloos on pikale veininud gripp. Enim haige on kurk ja lümfid. Sellepärast seda ka "musitamise" haiguseks kutsutakse.
Kui põletkunäidud korras ja palaviku pole, ega siis polegi väga midagi teha peale üleüldise immuunsüsteemi turgutamise.
Ma olin peale põskkoopapõletiknu ja selle ab ravi rivist väljas 3 kuud. Kohutav väsimus oli. Aga üle läks lõpuks.
Kui põletkunäidud korras ja palaviku pole, ega siis polegi väga midagi teha peale üleüldise immuunsüsteemi turgutamise.
Ma olin peale põskkoopapõletiknu ja selle ab ravi rivist väljas 3 kuud. Kohutav väsimus oli. Aga üle läks lõpuks.
-
Külaline
TA olen. Tänud tagasiside eest aga küsisin just pikaajalise ja väga pikaajalise viirusperioodi üleelanute tagasisidet, ehk nende kogemust kellel see ei läinud kiiresti ja kergelt ehk olid sellega samuti kuude kaupa hädas.
Netis leiduvatel andmetel on 95% inimestest selle läbi põdenud nii et enamikul meist on sellega kokkupuude olemas. Osadel tõenäoliselt nii et ei märkagi ja osadel läheb see kergelt. Kes soovib, võib Terviseameti lehelt lugeda :
https://www.terviseamet.ee/nakkushaigus ... irusnakkus
See ülaltoodud juhtum on tõesti karm ja tundub uskumatuna, kuid sama nagu muude viirustegagi on juhtumeid, kus vaatamata antikehade olemasolule ehk juba läbipõetud viirusele nakatutakse uuesti ning mingil põhjusel võib viirusest jagu saamine võtta nädalaid ja isegi kuid. Enamikul läheb see tõesti kergemalt ja on neid kellel see läheb raskelt ja vägagi raskelt nagu ülalolev lingitud juhtum. Ehk imestada pole seal midagi, lihtsalt raskekujuline pikaajaline EPV nakkus
Teine , ja mitte eriti meeldiv pool on see, et sellest EPV viirusest võivad kõiksugu muud ebameeldivad tervisemured alguse saada sarnaselt gripitüsistustega. Seetõttu ongi üheks sellest lahtisaamise eesmärgiks see, et mingeid muid tervisejamasid ei tekiks.
Ja "musitamise" haiguseks nimetatakse seda seetõttu et ta levib süljega. Mitte et kael paiste läheb.
Netis leiduvatel andmetel on 95% inimestest selle läbi põdenud nii et enamikul meist on sellega kokkupuude olemas. Osadel tõenäoliselt nii et ei märkagi ja osadel läheb see kergelt. Kes soovib, võib Terviseameti lehelt lugeda :
https://www.terviseamet.ee/nakkushaigus ... irusnakkus
See ülaltoodud juhtum on tõesti karm ja tundub uskumatuna, kuid sama nagu muude viirustegagi on juhtumeid, kus vaatamata antikehade olemasolule ehk juba läbipõetud viirusele nakatutakse uuesti ning mingil põhjusel võib viirusest jagu saamine võtta nädalaid ja isegi kuid. Enamikul läheb see tõesti kergemalt ja on neid kellel see läheb raskelt ja vägagi raskelt nagu ülalolev lingitud juhtum. Ehk imestada pole seal midagi, lihtsalt raskekujuline pikaajaline EPV nakkus
Teine , ja mitte eriti meeldiv pool on see, et sellest EPV viirusest võivad kõiksugu muud ebameeldivad tervisemured alguse saada sarnaselt gripitüsistustega. Seetõttu ongi üheks sellest lahtisaamise eesmärgiks see, et mingeid muid tervisejamasid ei tekiks.
Ja "musitamise" haiguseks nimetatakse seda seetõttu et ta levib süljega. Mitte et kael paiste läheb.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist